2024.05.08. - Mihály

Ez áll Angelina Jolie és Brad Pitt házassági szerződésében

Ez áll Angelina Jolie és Brad Pitt házassági szerződésében
Ez áll Angelina Jolie és Brad Pitt házassági szerződésébenAugusztus 23-án több éves együttélés után Angelina Jolie és Brad Pitt egy romantikus ceremónia keretein belül kimondta a boldogító igent. Most azonban kiderült, hogy előtte egy kőkemény vagyonjogi szerződést írtak alá. Ügyvédek javaslatára döntöttek egy házassági szerződés aláírási mellett, miután kettejük vagyona kb. 425 millió dollárt tesz ki, amiből 240 milliót Brad hozott a konyhára, 185 milliót pedig Angelina. Elvileg nem a pénz a szerződés központi kérdése, ugyanis egy esetleges válásnál annyi pénzt kapnak, amennyivel az esküvő idején rendelkeztek.
A házasságuk alatt megkeresett összeget a gyerekek közt osztanák szét. Abban az esetben, ha Brad megcsalja Angelinát, akkor utóbbi kapja az egyedüli felügyeleti jogot. Arra nem derült fény, hogy fordított esetben mi történne. A megcsalásról szóló záradék azért érdekes, mivel Brad még Jennifer Aniston férje volt, amikor összeszűrte a levet Angelinával.

Amellett, hogy gondoltak gyermekeik anyagi helyzetére, az adakozás is fontos számukra, így a rendszeres adományozásokat is belefoglalták a szerződésbe. Örökbefogadott gyermekeik hazájában található árvaházakon és különböző rákkutató intézeteken szeretnének segíteni. Köztudott, hogy a színésznő édesanyja csupán 56 évesen esett a mellrák áldozatául, Angelina pedig tavaly vetette le mindkét mellét, hogy csökkentse a mellrák kialakulásának lehetőségét.