rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!

 • Hogyan látjuk az embereket?! - A kiteregetett ruha esete

 • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

  Hogyan látjuk az embereket?! - A kiteregetett ruha eseteEgy fiatal pár új házba költözik. Első reggel, reggelizés közben a fiatalasszony kinéz az ablakon, és látja, hogy a szomszéd teregeti a ruhákat. „Milyen koszosak azok a ruhák” - mondja a férjének, „lehet, hogy nem tudja, hogyan kell rendesen mosni. Talán mosószappanra lenne szüksége.” A férj végighallgatja, és csendben fogyasztja a reggelijét. Ez így megy a következő napokban is: amikor a szomszéd kiteregeti a ruhákat, a fiatalasszony ugyanazokat a megjegyzéseket teszi rá. Egy hónappal később a feleség meglepődve veszi észre, hogy a szárítókötélen tisztára mosott ruhák sorakoznak, és meg is jegyzi a férjének:

  „Nézd, végre valahára megtanulta a szomszédasszonyunk, hogyan kell rendesen kimosni a ruhákat! Vajon ki taníthatta meg rá?”

  A férj ekkor felnéz, és így szól:

  „Ma korán reggel felkeltem, és megtisztítottam az ablakokat.”

  Így van ez az életben is... Az, hogy hogyan látunk embereket, mindig azon múlik, hogy mennyire tiszta az ablak, amin keresztül nézzük őket....


  Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Tíz napot töltött dögkútban egy ukrán férfi

  Ungvár – Tíz napot töltött el egy férfi egy 15 méter mély dögkútban a dél-ukrajnai Zaporizzsja megyében.

 • Két hónappal később vette észre, hogy hatalmas összeget nyert a lottón a szerencsés férfi

  Két hónappal később vette észre, hogy hatalmas összeget nyert a lottón a szerencsés férfiEgymillió dolláros lottószelvényt talált egy Illinois állambéli férfi saját kocsijának kesztyűtartójában – két hónappal azután, hogy megvásárolta azt. Giuseppe Anelli két hónappal korábban vásárolta a nyertes szelvényt, ám szokása szerint csak bedobta a kocsi kesztyűtartójába anélkül, hogy megnézte volna, nyert-e. Anelli a Chicago Sun-Times című újságnak azt nyilatkozta, hogy gyakran vásárol sorsjegyet vagy lottót, de legtöbbször csak később nézi meg, hogy nyert-e egyáltalán valamit, olykor pedig egészen elfelejtkezik az egészről.

 • Naomi Campbellt beidézték a hágai Nemzetközi Törvényszék elé

  Tanúként kell megjelennie Naomi Campbell szupermodellnek, valamint Mia Farrow és Carol White színésznõknek Charles Taylor háborús bûnökkel vádolt egykori libériai államfõ perében a hágai Nemzetközi Törvényszék (NT) elõtt.

 • Molesztálták a sztár színésznõt

  Szörnyû gyerekkora volt az idén Hollywood csúcsára felérõ Mo'Nique-nak, mert a bátyja éveken keresztül szexuálisan zaklatta.

 • Intelligens textilek, azaz viselhetõ számítógépek az új divat

  Akár évi 300 millió eurós bevétel származhat az intelligens textilekbõl, a nyereség pedig minden további esztendõben 20 százalékkal bõvülhet - állítják az új technológia szakértõi.

  Az okos anyagokat optikai szálakból szövik, "bélésükben" pedig nyomtatott áramkörök találhatók, így a belõlük készülõ holmik valójában viselhetõ számítógépek.

 • Marihuánás sütit evett egy hároméves kisfiú

  A nagyszülõ a garázsba tette a marihuánás sütit, a gyerek megtalálta, és felfalta. Kicsit sokat aludt, és nehezen lehetett felkelteni.

 • Különleges elvonón a botrányos sorozatsztár

  Nem hagyományos elvonón van Charlie Sheen, aki megkezdte a leszoktató kúrát a drogokról és az alkoholról. Ahelyett, hogy intézetbe vonult volna, inkább egy szakértõ csapatot toborzott maga köré, akik segítenek majd neki megszabadulni káros szenvedélyeitõl.

 • Amy Winehouse rosszullét miatt lemondta a párizsi fellépését

  Úgy tûnik sajnos nem voltak igazak azok a pletykák, miszerint Winehouse bejelentkezett volna a rehabra, és inkább tovább folytatja önpusztító életmódját, melynek köszönhetõen már arra sem képes, hogy fellépjen, írja a news.yahoo.com.

  A drogfüggõ énekesnõnek a párizsi Rock En Seine fesztiválon kellett volna fellépnie, azonban pénteken lemondta az egészet rosszullét miatt. „Amy Winehouse teljességgel képtelen lett volna fellépni a fesztiválon."

 • A kamerák elõtt szívják le Kerry Katona zsírját

  A csõdbe ment Kerry Katona továbbra is ragaszkodik a 15 ezer fontos plasztikai mûtétekhez, írja a digitalspy.

  Az angol énekesnõ átalakulásáról valóságshow is készül majd, a mellkisebbítõ mûtétet, a zsírleszívást és a lézeres kezeléseket így a nézõk is figyelemmel kísérhetik, csakúgy mint Brigitte Nielsen átalakulását. “Egy tévéstáb követi majd.

  De Kerry már régóta készül a plasztikai mûtétekre, a tévétõl függetlenül” – mondta egy ismerõs a Daily Starnak.

 • Alvás közben rabolták ki Dr. House-t

  Hugh Laurie új, négymillió dolláros Los Angeles-i otthonában aludt a hitvesi ágyban, mialatt betörõk kifosztották a házat.

  Lauriék, minden bizonnyal szerencséjükre, nem ébredtek fel az alsó szinten motozó bûnözõk ténykedésére, így sértetlenül megúszták a bûncselekményt.

  Az utóbbi idõben nem ez volt az elsõ komolyabb betörés Hollywood Hills környékén: a rendõrség azt gyanítja, hogy ugyanaz a banda lehet felelõs Tim McGraw és Faith Hill zenészek házainak kifosztásáért is, amely Lauriéknál is "tiszteletét tette.

 • Mintegy 20 ezer kutyát végeztek ki!

  Mintegy 20 ezer kutyát áldoztak fel az észak-kínai Sanhszi tartomány Hancsung városában, hogy elejét vegyék egy már nyolc halálos áldozatot követelõ veszettségjárvány továbbterjedésének.

  Több mint 5500 embert haraptak meg a kutyák március óta a területen, és még abban a hónapban meg is halt veszettségben az elsõ ember.

 • Kylie váltja Jessie J-t a zsűriben

  Kylie váltja Jessie J-t a zsűribenA popsztár Kylie váltja az angol verseny zsűrijében Jessie J-t, és lesz a harmadik évad egyik bírája.Az ausztrál énekesnő elmondta, hogy nagyon izgatott, és hatalmas megtiszteltetésnek tartja, hogy őt kérték fel a bíráskodásra. Mint mondta, imádja a műsort és nagyon tetszik neki az ötlet, valamint annak megvalósítása is. „Lelkes nézője voltam mindkét eddigi versenynek!” – tette hozzá. Mint mondta, tökéletesen alkalmasnak gondolja magát a feladatra, szerinte meg fog birkózni a feladattal, hiszen eddig már több, mint 68 millió lemezt adott el.

 • Hivatalosan is kimondták Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán válását

  Hivatalosan is kimondták Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán válásátSzinetár Dóra és második férje, Bereczki Zoltán hivatalosan is elváltak, nemrégiben ugyanis a bíróságon is kimondták, hogy a korábban álompárként emlegetett színész-énekes duó már nem férj és feleség többé. A válás során Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán közt semmilyen vita nem alakult ki, mindenben sikerült békésen megegyezniük. Kislányuk, Zorka felügyeleti jogát Szinetár nyerte meg, így az ötesztendős gyermek az édesanyjával él, de mivel a szülők nem haragban váltak el, és a pici eddig is ugyanannyi időt töltött édesapjával, mint a mamájával.

 • A Grand Canyonba zuhant autójával egy férfi

  A Grand Canyonba zuhant autójával egy férfi hétfõn a Grand Canyonnál.

  A rendõrség nem zárta ki az öngyilkosságot a férfi halála ügyében, aki összesen 185 métert esett, mielõtt meghalt.

 • Több állást is felajánlottak a hõs férfinak

  Néhány napja egy New York-i metróállomáson egy erõs légáramlat a metrósínek közé sodort egy babakocsit, melyben egy kilenc hónapos csecsemõ aludt.

 • Jessica Albának mûteti magát, hogy visszahódítsa kedvesét

  Jessica Albának akarja átoperáltatni magát egy nõ Kínában, hogy visszahódítsa szerelmét.

 • Autóban született meg a kisfiú, pont mint az apukája negyven évvel ezelõtt

  Horvátországban a kórházba tartó autóban született meg egy kisfiú, akinek az édesapja is ugyanígy jött a világra negyven évvel korábban.

 • Meztelenül próbált szellemeket fotózni temetõben

  Kísérteteket próbált lencsevégre kapni egy temetõben az Egyesült Államokban éjszaka egy meztelen férfi, ám csak õt kapta lencsevégre a sírkert biztonsági kamerája.

 • Apa, nagyapa és dédapa lett egy 60 éves brit férfi

  Apa, nagyapa és dédapa lett egy 60 éves brit férfi mindössze 3 hónap leforgása alatt.

 • A Spice Girls a legsikeresebb visszatérõ zenekar

  A Vodafone Live Music Award díjra szakmabeliek jelöltek, a díjakról viszont a közönség döntött.

  A szervezõk szerint a lányzenekar valószínûleg azzal nyert a rock mesterei elõtt, hogy világkörüli turnéra indultak, míg a Zep csupán egyetlen koncertre állt össze tavaly decemberben.

  A díjazottak között volt az immár 25 éve együtt zenélõ Primal Scream is, amely a legjobb koncertteljesítményével szerzett elismerést.

 • Jennifer Aniston-nak máris új szeretõje van?

  A Jóbarátok címû sorozat sztárja nem vesztegeti az idejét: bár a Mirror értesülései szerint alig néhány napja mentek szét John Mayer rockzenésszel, máris egy férfimodellel randizott a héten.

  Úgy tûnik, Aniston továbblépett, bár hivatalosan a pár még a szakítást sem erõsítette meg.

  Talán mert még õk se érzik véglegesnek: "John szereti elnyújtani a kapcsolatait, mindig alaposan átrágja és elrendezi a dolgokat magában, mielõtt valóban búcsút int" - nyilatkozta a People magazinnak Mayer egyik barátja.

 • Paris Hilton, úgy érzi, hogy felnõtt!

  Paris Hilton úgy érzi, Benji Maddennel folytatott kapcsolatának köszönhetõen végre felnõtt.

  A 27 éves hotellánc-örökösnõ errõl az amerikai People magazinnak beszélt a San Diego-i Nemzetközi Képregény-találkozón, ahová új filmjének, a "Repo! The Genetic Opera" címû horror-musicalnek a népszerûsítésére érkezett.

  "Azt hiszem, egész életemben úgy éltem, mint egy tinédzser, és nem igazán vállaltam a felelõsséget" - mondta a mára médiasztárrá tett örökösnõ.

 • Eddig ismeretlen nyelvet azonosítottak India eldugott részén

  Korábban nem ismert nyelvet azonosítottak a kihalóban lévõ nyelveket kutatva tudósok India egy eldugott részén, a most megismert korót már csak nyolcszázan beszélik.

 • Vadászpuskát akart eladni a parkolóban!

  Három vadászpuskát akart eladni két férfi Budapesten, amikor a rendõrök elfogták õket. A BRFK Szervezett Bûnözés Elleni Fõosztályának nyomozói és az ORFK Terror Elhárító Szolgálatának munkatársai egy bevásárlóközpont parkolójában figyeltek fel a gyanúsan viselkedõ férfiakra.

 • Fõleg tablettával védekeznek a nõk a nem kívánt terhesség ellen

  Fõként tablettával védekeznek az amerikai nõk a nem kívánt terhesség ellen, de a washingtoni kormányzat öt év óta elsõ, e témában készült összehasonlító jelentése szerint más országokban jóval népszerûbb ez a módszer.

 • Ikreket vár Celine Dion

  Celine Dion kanadai énekesnõ 14 hetes terhes, és ikreket vár - jelentette a CNN amerikai hírtelevízió. A gyerekek nemét egyelõre nem lehet tudni, a 42 éves világsztár azt majd csak a jövõ hónapban tudja meg.

 • Albert Györgyi újabb kapcsolata megint kacsa volt?

  Tündérmesének indult Albert Györgyi legújabb szerelme Galsai Dániel újságíróval, az újságírónõ akkor a legboldogabb menyasszonynak kiáltotta ki magát. A nagy szerelemnek vége, Albert Györgyi már nem is emlékszik rá.

  "Nem vagyok szerelmes. Hagyjál már békén Dániellel!" - kelt ki magából az újságírónõ a tegnap Esti Frizbi felvételén, ahol a kijelentést a mûsorvezetõ Hajdú Péter is döbbenten fogadta. "Nem élünk együtt. Sõt, az igazat megvallva nem is járunk, kétszer sétáltunk a Duna-parton, és megittunk két sört" - mondta Györgyi.

 • 12 éveseknek is árulnak óvszert

  Svájcban elkezdtek extra kisméretû óvszereket forgalmazni 12 éves fiúknak.

 • Helsinkiben az utcai szemétkosarak megköszönik a szemetet

  Megköszönik az utcai szemétkosarak Helsinkiben, ha valaki hulladékkal tiszteli meg õket – de nem is akárhogyan, hanem egy finn híresség hangján.

  A kezdeményezés keretében négy, különben minden tekintetben szokásos megjelenésû utcai szemétkosarat szerelnek fel a berendezéssel augusztus 22-tõl szeptember végéig a finn fõváros központjában.

 • Colin Farrell majdnem belehalt alkoholizmusába

  A nõk által körülrajongott szexi ír színész elárulta, 14 éves korában kezdett el inni, s a leszokás kishíján csak az utolsó utáni percben sikerült.

  "Akkor már nagyon súlyos függõ voltam. A leszokás az elején pedig mindennél nehezebb volt. De akkor már nem volt más választásom, mert a totális összeomlás szélén álltam.

  Már haldokoltam. Örülök, hogy végül sikerült kitörnöm abból a körbõl, óriási szerencsém volt" - mondta Farrel.