rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
 • Hogyan látjuk az embereket?! - A kiteregetett ruha esete

 • Share on Tumblr

  Hogyan látjuk az embereket?! - A kiteregetett ruha eseteEgy fiatal pár új házba költözik. Első reggel, reggelizés közben a fiatalasszony kinéz az ablakon, és látja, hogy a szomszéd teregeti a ruhákat. „Milyen koszosak azok a ruhák” - mondja a férjének, „lehet, hogy nem tudja, hogyan kell rendesen mosni. Talán mosószappanra lenne szüksége.” A férj végighallgatja, és csendben fogyasztja a reggelijét. Ez így megy a következő napokban is: amikor a szomszéd kiteregeti a ruhákat, a fiatalasszony ugyanazokat a megjegyzéseket teszi rá. Egy hónappal később a feleség meglepődve veszi észre, hogy a szárítókötélen tisztára mosott ruhák sorakoznak, és meg is jegyzi a férjének:

  „Nézd, végre valahára megtanulta a szomszédasszonyunk, hogyan kell rendesen kimosni a ruhákat! Vajon ki taníthatta meg rá?”

  A férj ekkor felnéz, és így szól:

  „Ma korán reggel felkeltem, és megtisztítottam az ablakokat.”

  Így van ez az életben is... Az, hogy hogyan látunk embereket, mindig azon múlik, hogy mennyire tiszta az ablak, amin keresztül nézzük őket....


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Kemény Henrik leteszi híres-neves bábfiguráját, Vitéz Lászlót!

  Utolsó alkalommal is telt házas elõadást adott Kemény Henrik, aki 75 év után úgy döntött, leteszi híres-neves bábfiguráját, Vitéz Lászlót. A vásári komédia élõ legendája 1931 óta, vagyis 6 éves korától kezdve játszik bábszínpadon.

  Vitéz László kalandjai mellett nevéhez fûzõdik még Hakapeszi Maki, valamint Süsü figurája is, hiszen ezen bábokat is õ mozgatta egykoron. Kemény Henrik egészségi okok miatt hagyja abba a bábozást, de a játék soha nem fog véget érni.

 • Kristen Stewart furcsa szokása látott napvilágot

  A Twilight Bellájaként híressé vált színésznõrõl gyakran olvasunk furcsa dolgokat, de a legújabb hír sokkal több, mint különös. Egy belsõ forrás szerint, ugyanis a színésznõ Robert Pattinson alsónemûit hordja.

 • Négy ember halálát látta elõre a népszerû jósnõ

  Müller Rózsa, az Ezo TV legismertebb jósnõje a rendõrség munkáját is segíti, de errõl nem tud felhõtlen örömmel beszélni, mert sajnos mindig neki lett igaza a rossz dolgokban.

 • Bebéék lefújták az esküvõt!

  Augusztusban lett volna az menyegzõ, amit végül elnapoltak - akkor még mindketten tagadták, hogy gondok lennének közöttük

  Egy évig úgy tûnt, minden a legnagyobb rendben van. Bebe és kedvese, Ági már az esküvõt tervezgették, a nagy napot végül azonban elhalasztották, s most úgy tûnik, sem most, sem késõbb nem fognak oltár elé vonulni, a fiatalok ugyanis szakítottak.

  A Back II Black frontembere és csinos táncoslány párja idén augusztusban mondta volna ki a boldogító igent, egy hónapja azonban bombaként robbant a hír: a menyegzõt lefújták.

 • A U2 elindult világkörüli turnéjára!

  Megkezdte világkörüli turnéját a U2: az ír banda 90 ezer ember elõtt lépett fel kedd este Barcelonában.

  Bono és társai több mint két órán át zenéltek a Nou Camp stadionban.

 • Másnak adta ki magát aktus közben

  2011 februárában került hadbíróság elé Kenni Dinnell mérnök technikus ügye – a férfit azzal vádolják, hogy 2010 júliusában megerõszakolt egy másik tengerészt.

  A hivatalos bírósági iratok szerint Dinnell egy barátja, Greg Robertson kabinjában töltötte az estét, a késõbbi áldozat és egy másik, meg nem nevezett hölgy társaságában.

  Kicsivel késõbb elhatározták, hogy a bázisról bemennek Portsmouth belvárosába néhány italra – az ismeretlen hölgy idõközben hazament, így már csak hárman maradtak.

 • Vízbe fulladt egy 25 éves fiatalember a soproni Tómalom fürdõben!

  Vízbe fulladt egy 25 éves fiatalember kedden a soproni Tómalom fürdõben. A szerencsétlenül járt férfi rosszul lett, amikor a barátjával beúsztak a tó mély vízébe.

  Társa segítséget hívott, mivel egyedül nem tudta kimenteni. Mire kiemelték a vízbõl, már eszméletlen állapotban volt, és életét vesztette a soproni fiatalember.

 • Orgazmussal gyógyított a "masszõr"

  Saját nemi vágyát akarta kielégíteni az a brit reflexológus, aki egy "különleges" masszírozó szerkezettel "kezelte" pácienseit. Azt állította: ha orgazmusuk lesz, meggyógyul sajgó testrészük.

  Stuart Hill azt állította a betegeinek, hogy a legújabb kínai masszázstechnikát alkalmazza egy olyan vibráló eszköz segítségével, amelyet a beteg intim tesztrészére helyez.

  Azt mondta: ez az egyébként Nagy-Britanniában nem használatos eszköz felizgatja és orgazmushoz juttatja a betegeket, akik ettõl majd jobban fogják magukat érezni.

 • 45 ezer kocsmába látogatott el egy brit férfi

  Kocsmacsúcsot döntött egy brit férfi: 45 ezer ivóba tért be 25 ezer pint sörre - írta az MTI. A két adatból következõn a 66 esztendõs Bruce Masters nem alkoholista, ugyanis kocsmánként átlagosan bõ 3 deci sört döntött magába. (Egy pint 0,57 liter.) A kocsmák mindegyike brit földön van, és fél évszázad kemény kocsmázása volt a rekord ára.

 • Apa lesz az Irigy Hónaljmirigy énekese

  Apa lesz az Irigy Hónaljmirigy énekeseTavasszal azt nyilatkozta az Irigy Hónaljmirigyes Sipos Tomi, hogy szeretnének igazi család lenni, vágyuk pedig hamarosan teljesül is.Sipos Tomi, az Irigy Hónaljmirigy oszlopos tagja néhány hónapja vette feleségül párját, közös babájuk pedig már ott volt az esküvőn is, Linda pocakjában. \"Igen, a hír igaz, Linda valóban várandós, immár a hetedik hónapban járunk, tehát hamarosan megszületik a babánk. Nagyon várjuk már, szerencsére minden a legnagyobb rendben van. Próbálunk sok időt együtt tölteni, mert a csütörtök esti koncertünkre gyakorlunk folyamatosan\" - mondta.

 • 3D-s cicik támadnak a moziban

  Három dimenziós cicikkel készül új filmjére Kelly Brook. Az Olasz meló címû alkotásból megismert színésznõ a hétköznapokon ráadásul bikinimodell.

 • Eltünt 130 ezer felfújható nõi mell!

  A felfújható nõi kebleket a lap ajándéknak szánta januári számához, ám a szállító konténerbõl eltûntek, pedig Pekingben a szállítmány indulásakor még megvoltak.

  A magazin azonnal riadóztatta a hajózási hatóságokat, de ha nem kerül elõ két napon belül a szállítmány, akkor jó pár ausztrál férfinak nem lesz kínai melle - januárban.

 • Hat órán belül kétszer is elütöttek majd megbírságolták

  Hat órán belül kétszer is elütöttek egy biciklist az Egyesült Államokban, ráadásként pedig a rendõrség megbírságolta.

  A 46 éves férfit elõször egy autós gázolta el, aki cserbenhagyta, elhajtott. A biciklist más szállította kórházba, ám miután ott ellátták sebeit és kiderült, hogy nem esett komoly baja, kiengedték. Útban hazafelé egy vasúti hídon baktatott maga mellett tolva biciklijét, amikor egy vonat sodorta el.

 • Markológépet vett egy 3 éves kislány!

  Markológépet vett egy 3 éves kislány Új-Zélandon az internet révén. Az otthoni számítógépen elõbb a gyerek anyukája vásárolt internetes árverésen több apró játékot, aztán a gyerek vett, de õ csak egyvalamit, viszont jó nagyot és nem játékot.

  A markológép ára 12 ezer 300 dollár - 2,7 millió forint. Az anyuka és apuka már jóízûen aludtak, miközben kis üzletasszonykájuk pár egérkattintással nyélbe ütötte a boltot. Anyja csak reggel értesült arról, hogy álmában vett egy földmarkolót 20 ezer új-zélandi dollárért.

 • A tyúkanyó örökbefogadta a két kutyacsemetét!

  Elpusztult két kiskutya anyja, de szerencsére nem maradtak egyedül, mert egy tyúkanyó örökbe fogadta õket.

  A kínai tulajdonos azt hitte, miután a két kiskutya anyja elpusztult, mert valaki megmérgezte, árván maradnak szegények. De szerencsére nem így történt: a baromfiudvar egyik tyúkja, amely korábban már jóban volt a kutyusokkal és az anyjukkal, örökbe fogadta a kicsiket.

 • Nagy Feró embert ölt?

  Rendõrségi ügybe keveredett Nagy Feró egy emberi koponya miatt, amit még barátaival talált egy szemétbánya közepén. Az ismeretlen eredetû csont miatt a rendõrség gyilkossági ügyet feltételezett a háttérben, és ki is hallgatták az énekest.

  "Gyerekkoromban gyakran jártunk ki a szemétbányára guberálni, hátha találunk valami érdekes dolgot. Egy alkalommal találtunk egy emberi koponyát, amit haza is vittünk.

  A házban, ahol laktunk, 10-15 család volt, mi pedig feltettük a koponyát egy fára és célba lõttünk rá csúzlival vagy éppen dobáltuk."

 • Bebetonoztak egy embert a parlament épületébe

  Megerõsödni látszik a 70 éves Ortansa Amarghioalei sejtése, miszerint egyik fiát szó szerint bebetonozták a jelenlegi parlament székházába, az akkor még Nép Házaként épülõ hatalmas épületbe.

 • Victoria Beckhamnek nem tetszik a reggeli Beckham

  Az énekesnõ-divattervezõ híresség a brit Vogue februári számában osztott meg részleteket az olvasókkal házasságáról.

 • Heti kétmillió forintért bérelhető ki Sting birtoka

  Esküvőkre és partikra is kiadó Sting hosszú évek munkájával megteremtett toszkánai birodalma. A zenész kis paradicsomot hozott létre a Firenzéhez közeli 360 hektáros birtokon: biogazdaságában mézet, olívaolajat, valamint bort termel, és rendbe hozatta a XVI. századi főépületet is.

 • Csukott szemmel, egyszerre két ember haját vágja a kínai fodrász

  Igen különleges szolgáltatással csábítja vendégeit egy kínai fodrász, akinek a borsos ár ellenére mindig van munkája. A végére pedig egy kis extrával dobja fel a frizurát.

 • A Star Trek-et levetítették az ûrben!

  A Star Trek galaktikus sikere folytatódik: a Nemzetközi Ûrállomásra (ISS) is felsugározták a kultsorozatból készült új feldolgozást, s egy ûrhajós már meg is nézte laptopon.

  A Paramount Pictures jelentette be, hogy átküldték a J. J. Abrams rendezésében készült sci-fit a NASA houstoni központjába, s onnan csütörtökön juttatták fel az ûrállomásra. Michael Barratt pénteken látta az Enterprise ûrhajó elsõ kalandját az állomás Unity egységében.

 • Autósjátékban szerepel Bódi Sylvi

  Egy autósjátékban szerepel majd Bódi Sylvi digitaliztált mása.

  A modellt Angelina Jolie-hoz hasonlóan, akit Lara Croft és a Tomb Raider miatt vetettek bitekre, fényképek alapján digitalizálták, hogy majd egy most készülõ autósjátékban szerepeljen.

  Bódi egyelõre nem tudja, hogy sofõr, navigátor, vagy a versenyt indító dögös csajszi lesz. Bódi hozzátette, nem ragadta meg az alkalmat, hogy kicsit faragjon digitális alakján, sõt õ állította le a készítõket, amikor azok kisebbre akarták venni a kemény munkával megformált lábizmát.

 • Cápanásznépes esküvõ

  Egy hatalmas akváriumban, cápáktól körülvéve kelt egybe egy pár az Egyesült Államokban.

 • Hosszú ideje mérgezték a szexi sorozatsztárt

  Gyilkossági kísérlet alapos gyanújával tartóztatta le a rendõrség Gabriela Spanic asszisztensét, miután kiderült, hogy a nõ már négy hónapja mérgezi a népszerû, mexikói szappanopera színésznõt és annak családját.

 • Beyoncé, Rihanna és Chris Brown gyerekeknek énekel

  A Disney kitalálta, hogy újra leporolja a régi rajzfilmslágereit és azokból egy válogatás albumot készít.

  Hogy biztosra menjenek felkértek számos neves énekest és énekesnõt, hogy újból fölénekeljék a legsikeresebb Disney-rajzfilmek betétdalait.

  A szeptember végén megjelenõ albumon a popcrunch.com információi szerint többek között Beyonce a Kis hableány, Alicia Keys a Mulan, a Pussycat Dolls a Herkules címû rajzfilmbõl énekel el egy dalt, míg Rihanna és Chris Brown az Aladdin címû rajzfilm egyik duettjét adja elõ.

 • A büdös utasokat pénz- vagy börtönbüntetéssel sújtanák!

  Honolulu városi tanácsa egy olyan rendelet bevezetését fontolgatja, amelynek értelmében a zavaróan büdös utasokat a tömegközlekedési eszközökön pénz- vagy börtönbüntetéssel sújtanák.

  A másokat és a tömegközlekedés menetét zavaró bûzt árasztó utasokat átszámítva százezer forinttal vagy fél év börtönnel büntetnék a honolului városi tanács javaslata szerint.

 • A Lidlben vett sörben 13 centis egeret találtak

  Egy 13 centiméteres egeret találtak Görögországban a Lidl-ben vett sörben.

  Tíz hónapos börtönbüntetésre ítélte egy görög bíróság a német tulajdonú, s hazánkban is jelenlévõ diszkont üzletlánc menedzserét.
  A diszkont hálózat késõbb úgy nyilatkozott, az egér valamilyen palackozási hiba miatt kerülhetett az italba. A vásárló egyébként már 30 000 eurót (7,1 millió forintot) kapott kártérítésként.

 • A bíró csomagtartójában bujkált

  Tanult a leckébõl, és a továbbiakban mindig bezárja majd kocsiját egy bíró, miután egy szökevényt a csomagtartójában találtak meg.

  A Macomb Daily címû helyi újság szerint a bíró leparkolt a kisváros bíróságának épülete elõtt, autóját nyitva hagyta, majd dolgozni ment. Idõközben a bírósági zárkából megszökött egy 16 éves vádlott. A rendõrök már több mint egy órája keresték, amikor egyiküknek gyanús lett egy fotó, amely a bíró parkoló autója mellett hevert.

 • Megbocsátott a megcsalt focistafeleség!

  Két héttel azután, hogy kiderült, a Chelsea focistája, John Terry megcsalta feleségét, a házaspár ismét boldogan csókolózott Dubajban. Az angol válogatott labdarúgó lemondta a hétvégi meccset, hogy megmentse házasságát. Úgy tûnik, sikerrel. Minden meg van bocsátva – mondta Toni Terry, a Chelsea focistájának, John Terrynek a felesége.

 • Elhunyt a 28 évig kómában fekvõ milliomos asszony

  76 éves korában egy New York-i otthonban elhunyt Martha "Sunny" von Bülow. Az asszony 1980 óta feküdt kómában. Gyerekei szerint második férjemérgezte meg a milliomos asszonyt, de ezt sohasem sikerült bebizonyítani.

  Meghalt Martha "Sunny" von Bülöw, a híres milliomos nõ, aki 1980 óta feküdt kómában. A hölgy Martha Crawford néven született 1932-ben és édesapjától hatalmas, 75 millió dolláros vagyont örökölt, alig négy évesen. Ettõl kezdve a bulvárlapok állandó szereplõjévé vált.