rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
 • Hogyan látjuk az embereket?! - A kiteregetett ruha esete

 • Share on Tumblr

  Hogyan látjuk az embereket?! - A kiteregetett ruha eseteEgy fiatal pár új házba költözik. Első reggel, reggelizés közben a fiatalasszony kinéz az ablakon, és látja, hogy a szomszéd teregeti a ruhákat. „Milyen koszosak azok a ruhák” - mondja a férjének, „lehet, hogy nem tudja, hogyan kell rendesen mosni. Talán mosószappanra lenne szüksége.” A férj végighallgatja, és csendben fogyasztja a reggelijét. Ez így megy a következő napokban is: amikor a szomszéd kiteregeti a ruhákat, a fiatalasszony ugyanazokat a megjegyzéseket teszi rá. Egy hónappal később a feleség meglepődve veszi észre, hogy a szárítókötélen tisztára mosott ruhák sorakoznak, és meg is jegyzi a férjének:

  loading...

  „Nézd, végre valahára megtanulta a szomszédasszonyunk, hogyan kell rendesen kimosni a ruhákat! Vajon ki taníthatta meg rá?”

  A férj ekkor felnéz, és így szól:

  „Ma korán reggel felkeltem, és megtisztítottam az ablakokat.”

  Így van ez az életben is... Az, hogy hogyan látunk embereket, mindig azon múlik, hogy mennyire tiszta az ablak, amin keresztül nézzük őket....


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Egy norvég képviselõnõ jósokra költötte a közpénzt

  Lemondott arról, hogy induljon a jövõ évben esedékes választásokon mandátuma megújításáért az a norvég képviselõnõ, akirõl kiderült: közpénzen hívogatja tanácsért a jósnõket. Sarah Khaen több millió forintnak megfelelõ norvég koronát költött távközlési keretébõl a jósnõkre, akik feltehetõen nem jósolták meg, hogy ez nem fog jóra vezetni.

 • Katy Perry melle nem kell a gyermekmûsorba

  A tervek szerint Katy Perry a szilveszteri Szezám utcában lett volna kulcsszereplõ, ám a szülõk szerint túl szexi az énekesnõ egy délelõtti gyerekprogramhoz, ezért a mûsor mégsem kerül képernyõre.

 • Feldühödött elefánt taposott halálra egy turistát!

  Feldühödött elefánt taposott halálra Indiában egy holland férfit ma. A park igazgatója szerint a fegyveres õrök által kísért turistacsoportot teljesen váratlanul érte az állat támadása, amelyet nyolc másik turista épp, hogy csak megúszott.

  A 60 éves turista megbotlott, és már nem tudott idõben elfutni az elefánt elõl, hiába adtak le lövéseket az állatra.

 • A világ legnagyobb luxusjachtjáról követi a futball-világbajnokságot Abramovics

  Roman Abramovics orosz multimilliomos Eclipse nevû, a világ leghosszabbjaként számon tartott luxusjachtjáról fogja nyomon követi a futball-világbajnokságot a dél-afrikai partoknál.

 • Elhunyt Oroszország legkisebb embere

  Moszkva - Oroszország legkisebb embere elhunyt: Konsztantyin Morozov mindössze 63 centiméteresre nõtt, testsúlya 24 kilogramm volt, s bár az orvosok születésétõl fogva állították, hogy nem él sokáig, 73 éves korában érte a halál.

 • Buszon felejtett idõs ember

  Catania - Egy kilencvenes éveiben járó idõs urat a buszon felejtettek hozzátartozói a dél-olaszországi Catania közelében.

  A férfi egyedül ment rokonlátogatóba, akik ugyan várták õt a buszmegállóban, de miután a csomagjait az autójukba rakták, az idõs ember nélkül távoztak.

 • Meggyilkolták Christian Poveda dokumentumfilm-rendezõt!

  Gyilkosság áldozata lett Christian Poveda francia dokumentumfilm-rendezõ, fotóriporter Salvadorban - a férfi holttestét szerdán találták meg autójában, halálát fejlövés okozta.

  Poveda nemrég forgatott filmet a salvadori bûnbandákról. La vida loca (Õrült életek) címû filmjében az erõszakot az állandó megaláztatás és kizsákmányolás szülte gyûlöletre vezeti vissza.

 • Csábító tehén?

  Egy 18 éves indonéz férfi azt állítja, azért szexelt egy tehénnel, mert az "elcsábította". Szerencsétlen állatot vízbe fojtották.

 • Halott férjével élt 10 évig

  Bõ tíz évet élt együtt halott férjével egy idõs özvegy az Egyesült Államokban, mert képtelen volt elszakadni párjától.

 • Mentõt hívtak a Viagrát bevett 82 éves férfihez

  Egy 82 éves olasz férfi bevett egy szem Viagrát, de annyira felizgult, hogy a felesége kénytelen volt kihívni a mentõket.

  A palermói aggastyán gondolta meglepi a feleségét, de a dolog fordítva sült el. Az asszony annyira megijedt férje begerjedésétõl, hogy kihívta a mentõket, mert attól félt, hogy infarktust kap szegény.

 • 28 évig volt evõpálcika a gyomrában

  A kínai férfi azért nem ment évtizedeken keresztül orvoshoz, mert a fadarab eddig nem okozott neki semmilyen problémát.

 • Kettõs életet élt két feleséggel egy férfi az Egyesült Államokban

  Egy háztömbben élt kettõs életet két feleséggel egy férfi az Egyesült Államokban, de vége a duplázásnak: lebukott és bíróság elé kerül.

  A 61 éves férfi feltehetõen szereti a kényelmet, ezért "bigámiázott" egymáshoz ily közel élõ asszonyaival. A hölgyek nem tudtak egymásról, az elsõ feleség 22 éve ment hozzá a férjéhez, a második 3 esztendeje ment hozzá a férjhez. Mindkét asszony ötvenes éveiben ját.

 • Elhunyt a legidõsebb amerikai, 114 éves volt

  Elhunyt a legidõsebb amerikai; a New Hampshire államban, egy idõsek otthonában jobblétre szenderült asszony 114 éves volt.

 • Hogy fizetni tudja ügyvédjét, autókat tört fel egy ifjú

  Hogy fizetni tudja ügyvédjét, autókat tört fel egy ifjú az Egyesült Államokban.

  Nem elõre dolgozott, hanem "visszamenõleg": egy korábbi bûnügye miatt volt szüksége ügyvédre. Immár az autófeltörésekért is szüksége lesz. A tizenéves ifjút tetten érte egy férfi a garázsában, egyenesen az autójában.

 • A Mikulás fogta el a pénzhamisítót

  Milwaukee külvárosában lefülelték a hamis százasokat terjesztõ bandát – a rendõrség megköszönte a Mikulásnak a segítséget.

 • Macska ürülék okozta halálát a nagypapának

  A 71 éves nagypapa szervezetébe akkor kerültek a veszélyes baktériumok, amikor a levágott füvet szedte össze a kertben. A macska ugyanis a kertbe járt végezni a dolgát.

  Az idõs férfi hányással és hasmenéssel került kórházba. A gyors orvosi segítség és a gyógyszeres kezelés ellenére azonban egy hónappal késõbb meghalt a kórházban.

  - A férjem mindig összeszedte a macska piszkot a kertben, mielõtt hozzáfogott volna a fûnyíráshoz. Nem tudom, hogy hogy történhetett ez most meg – mondta a férfi felesége.

 • Új hódolóra tett szert Cameron Diaz

  Új hódolóra tett szert Cameron DiazA két híresség már több hete együtt van, de eddig sikerült titokban tartaniuk a dolgot. Új románc szökött szárba Beverly Hillsben: összejött Cameron Diaz és Benji Madden. Szemtanúk beszámolója alapján a páros az egész szombati napot együtt töltötte, majd a nap lezárásaként edzőterembe mentek, ahonnan együtt, a színésznő kocsiján indultak el haza. Azt beszélik, már több hete egy párt alkotnak, ám ezidáig nem léptek együtt nyilvánosság elé. Bár már ez is meglepő, hogy eddig sikerült titokban tartani a románcot.

 • Heidi Klum elismerte a nyilvánosság elõtt, együtt él testõrével

  Heidi Klum elõször ismerte el a nyilvánosság elõtt: együtt él testõrével, és végre újra boldog.

 • Julia Roberts: 'Senki nem kíváncsi egy öreg prostira, ugye?'

  A színésznõ kizártnak tartja, hogy szerepeljen a folytatásban Richard Gere oldalán. Állítása szerint az ok prózai: túl öregnek érzi magát a szerephez. "Senki nem kíváncsi egy öreg prostira, ugye?" - nyilatkozta nemrég.

  Julia Roberts kedden töltötte be 41. életévét, de már hétfõn este megünnepelte egy elegáns étteremben, férje és barátai társaságában.

  Olyan hírességek körében, mint Tom Hanks, Bruce Willis, Sean Penn, Billy Crystal vagy épp Jack Nicholson. Isten éltesse sokáig!

 • Túltette magát a váláson Tom Cruise

  Minden jel arra mutat, hogy Tom Cruise végleg túltette magát Katie Holmestól történõ válásán, és mint ahogy ez általában lenni szokott, azonnal be is újított magának egy szõke bombázót.

 • Chelsea Clinton kenyai rajongója nem adja fel

  Annak ellenére sem adja fel a reményt Chelsea Clinton kenyai imádója, hogy a volt amerikai elnök lánya idén férjhez megy, és bizony máshoz.

 • Földrengés volt Horvátországban!

  A Richter-skála szerinti 4-5-ös erejû földrengések rázták meg kora délután Horvátország déli részét és Bosznia-Herecegovinát.

  Az elsõ rengést 12.54 perckor észlelték, epicentruma a horvátországi Selina és Nin település közé esett. A Richter-skála szerint 4-es erõsségû rengés a középpontjában a Mercalli-skála szerinti 6-os fokozatú volt. Ezt elsõsorban Zára (Zadar) térségében lehetett érezni.

 • Madonna térdei nem bírják a sorozatos terhelést

  Madonna térdei nem bírják a sorozatos terhelést. A szigorú fitneszedzésekkel teljesen kikészítette magát fizikailag és az orvosok vészes vérszegénységet állapítottak meg nála.

  Mostantól minden próbára és turnéra orvosi kísérettel megy a leharcolt énekesnõ.

  Emellett az énekesnõ elküldte két táncosát, turnémenedzsere pedig saját jószántából akarja otthagyni az énekesnõt, akinek ráadásul magánéleti problémái mellett az egészsége is romokban hever.

 • A világon elõször állt rajthoz a rakétaautó és a rakétamotor Kunmadarason

  A világon elõször állt rajthoz a Holdraszállásnál használt hajtómûvel mûködõ rakétaautó és rakétamotor vasárnap Kunmadarason.

  A rakétamotor - és "nyergében" a francia Eric Teboul - új világrekordot ért el, 402,33 méteren 5,5271 másodperces gyorsulással.


 • Oscar-díjat Heath Ledger-nek!

  A januárban gyógyszer-túladagolásban elhunyt fiatal színész, Heath Ledger Oscar-díjat érdemel a Batman legújabb részében nyújtott alakításáért - az állítással többen is egyetértenek Hollywoodban.

  "Meggyõzõdésem, hogy Heath Ledger Oscar-díjat érdemel alakításáért, és meg is fogja kapni" - jelentette ki a film díszbemutatója után Sir Michael Caine kétszeres Oscar-díjas brit színész, aki Ledger filmbéli partnere is volt egyben.

 • Bevonják Joseph Blatter jogosítványát?

  Közlekedési baleset okozása miatt várhatóan bevonják a jogosítványát Joseph Blatternek, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnökének.

  A 72 éves sportdiplomata múlt szombaton Bern környékén, elõzés közben összeütközött egy szembõl jövõ kocsival.

  Sértetlenül megúszta a karambolt, a másik sofõr azonban kisebb zúzódásokat szenvedett, ráadásul az anyagi kár is jelentõs volt.

 • Most már tényleg van borbélyüzlet a Penny Lane-en

  Több mint négy évtizeddel azután, hogy a Beatles megénekelte, valóban megnyílt a borbélyüzlet a Penny Lane-en.

 • Felháborodást váltott ki Chilében a dús keblû Szûz Mária!

  Felháborodást váltott ki Chilében, hogy egy felkapott divattervezõ Szûz Mária ruházata által ihletett kollekcióba öltöztette dús, nem ritkán csaknem fedetlen keblû modelljeit.

  A római katolikus egyház elítélte Ricardo Oyarzun munkásságának legújabb megnyilvánulását, és egy chilei konzervatív csoport a bíróságon is megpróbálta a bemutatót ellehetetleníteni - sikertelenül.

 • Elhunyt anyjának ajánlott egy új oktatóközpontot Bill Gates

  Elhunyt anyjának ajánlott és róla nevezett el egy új virginiai oktatóközpontot Bill Gates.

 • C. Ronaldo szeretõje volt Dobó Kata?

  Német bulvársajtó állítása szerint, Dobó Kata egyike volt a portugál világklasszis barátnõinek.

loading...