rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
 • Hogyan látjuk az embereket?! - A kiteregetett ruha esete

 • Share on Tumblr

  Hogyan látjuk az embereket?! - A kiteregetett ruha eseteEgy fiatal pár új házba költözik. Első reggel, reggelizés közben a fiatalasszony kinéz az ablakon, és látja, hogy a szomszéd teregeti a ruhákat. „Milyen koszosak azok a ruhák” - mondja a férjének, „lehet, hogy nem tudja, hogyan kell rendesen mosni. Talán mosószappanra lenne szüksége.” A férj végighallgatja, és csendben fogyasztja a reggelijét. Ez így megy a következő napokban is: amikor a szomszéd kiteregeti a ruhákat, a fiatalasszony ugyanazokat a megjegyzéseket teszi rá. Egy hónappal később a feleség meglepődve veszi észre, hogy a szárítókötélen tisztára mosott ruhák sorakoznak, és meg is jegyzi a férjének:

  „Nézd, végre valahára megtanulta a szomszédasszonyunk, hogyan kell rendesen kimosni a ruhákat! Vajon ki taníthatta meg rá?”

  A férj ekkor felnéz, és így szól:

  „Ma korán reggel felkeltem, és megtisztítottam az ablakokat.”

  Így van ez az életben is... Az, hogy hogyan látunk embereket, mindig azon múlik, hogy mennyire tiszta az ablak, amin keresztül nézzük őket....


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Justin Bieber kikezdett Cheryl Cole-lal

  A brit X-Factor sztárvendége a tinibálvány Justin Bieber volt, akinek most jelent meg legújabb dupla lemezes kiadványa ’My Worlds- The Collection’ címen.

 • Elhunyt Julius Shulman amerikai fotós

  Elhunyt szerdán Julius Shulman amerikai fotós.

  A modern építészet remekeirõl készült felvételeket mûvészi szintre emelõ fotóst 98 éves korában, Hollywood Hills-i otthonában érte a halál.

 • Johnny Depp és Vanessa Paradise közös filmben

  Bár eleddig Johnny Depp ügyesen megkímélte magánéletét a bulvársajtótól, elképzelhetõ, hogy egyik soron következõ filmje miatt mégis reflektorfénybe kerül a családja.

  Johnny Depp párjával, a francia színész-énekesnõ Vanessa Paradise-szal együtt leszerzõdött az American Lover címû dráma fõszerepére. A francia feminista, Simone de Beauvoir és az amerikai novellaszerzõ Nelson Algren viharos kapcsolatának igaz történetét feldolgozó drámát Lasse Hallstrom rendezi majd.

 • Öt évet kapott Michael Douglas kábítószerkereskedõ fia

  Öt évi börtönbüntetést szabott ki egy New York-i bíróság Cameron Douglasra, az Oscar-díjas Michael Douglas fiára, akit kábítószer-kereskedelem miatt tartóztattak le tavaly nyáron.

 • Kilencvenöt évesen ment nyugdíjba egy amerikai postai alkalmazott

  Kilencvenöt évesen hagyta abba a munkát egy amerikai postai alkalmazott, aki mostantól már csak utazgatni akar.

 • Disznótorossal gyógyítja a Kutyakölykök Tabánit

  Miután híre ment annak, hogy a Csillag születik gyõztese betegen fekszik otthon, a Kutyakölykök géppuskalábú táncosai nem sokat teketóriáztak, a Reggeli után fogták magukat és dacolva a vírussal meglepték csepeli otthonában Istvánt.

 • Beperelte fõnökét, mert illetlen megjegyzést tett a nagy melleire

  Harmincezer font (8,6 millió forint) kártérítést ítélt meg egy dél-angliai bíróság egy 27 éves nõnek, miután fõnöke illetlen megjegyzéseit tett kebleire.

  Az exeteri munkaügyi bíróság helyt adott Julie-Ann Reed keresetének, aki sérelmezte, hogy munkaadója, egy ingatlanügynökség fõnöke közölte vele: vagy kisebbíti kebleinek méretét, vagy pedig új blúzokat kell vennie.

  Ezt és további öt hasonló stílusú, megalázó megjegyzést Julie-Ann annyira a szívére vett, hogy depressziós lett tõle.

 • Szõke Zoltán egyre jobban hasonlít sorozatbeli karakterére

  Szõke Zoltán, a Barátok közt Berényi Miklósa egyre jobban hasonlít a sorozatbeli karakterére. A férfi egy ideje kettõs életet élt, amire most derült fény. Szõke Zoltán és felesége kapcsolata megromlott és a színész régi gyerekkori szerelmével kezdett új életbe.

 • Nicole Kidman-nek teljesen megromlott a kapcsolata két idősebb gyermekével

  Nicole Kidman-nek teljesen megromlott a kapcsolata két idősebb gyermekévelNicole Kidman és adoptált lánya kapcsolata annyira megromlott, hogy a színésznő már nem is tekinti a gyerekének. Már évek óta pletykálnak róla, hogy Nicole Kidman és a Tom Cruise-zal adoptált gyerekei levegőnek nézik egymást, és ezt most a színésznő némileg meg is erősítette. Nicole a Tonight Show-ban tett látogatásakor, a Keith Urbantól született Sunday Rose-t nevezte a legidősebb lányának. Pedig az valójában Isabella. Vagyis az Oscar-díjas színésznő a jelek szerint már nem is tekinti a gyerekének Bellát, illetve gyaníthatóan vele együtt a bátyját, Connort sem.

 • Egy hét éves kisfiú posztumusz Bátorság érdemrendet kapott!

  Jevgenyij Tabakov hétéves kisfiú családjának átnyújtották a Bátorság érdemrendet a Moszkva melletti Noginszkban: a kisfiú 11 éves nõvérét próbálta megvédeni, amikor a támadó megölte.

  Tabakovék lakásába tavaly november végén rontott be egy 34 éves, büntetett elõéletû rabló, és felszólította a gyerekeket, mondják meg, hol vannak az értékek. Amikor a gyerekek azt mondták, nem tudják, a férfi nekiesett a 11 éves kislánynak, s kezdte letépni a ruháját. Ekkor kelt nõvére védelmére Jevgenyij, de a betörõ nyolc késszúrással megölte.

 • A házigazda AC Milan nyerte a Luigi Berlusconi Kupát

  A házigazda AC Milan labdarúgócsapata nyerte a Luigi Berlusconi Kupát, miután 1-1-es döntetlent követõen büntetõkkel legyõzte a Juventust.

  A két csapat hagyományos találkozóján a vendégek a brazil Diego révén szereztek vezetést az elsõ félidõben, ezt honfitársa Pato egalizálta.

  A Luigi Berlusconi Kupát 19. alkalommal rendezték meg.

 • Egy németjuhász kutya fogadta örökbe a talált csecsemõt

  Akárcsak Kipling meséjében, csodával határos módon menekült meg Argentínában egy magára hagyott újszülött. Egy németjuhász kutya találta meg a csecsemõt, fogával megragadta és saját kicsinyei mellé vitte be a kutyaólba melegedni.

  A történet Abastosban esett meg - írja az Il Giornale - ötven kilométerre az argentin fõvárostól. Az ismeretlen anya, miután megszülte gyermekét, otthagyta egy szántóföldön, õ pedig elmenekült a helyszínrõl.

 • Fejjel lefelé néz televíziót az alpesi sí-világbajnokság tinisztárja

  Fejjel lefelé néz televíziót Lara Gut, a franciaországi Val d,Isere-ben zajló alpesi sí-világbajnokság tinisztárja.

  A 17 éves svájci tehetség családjában szokás így nézni a mûsorokat: lábak fenn a kanapé háttámláján, a fej pedig lóg lefelé.

  A sportoktató szülõk, Pauli és Gabriela hiszik úgy, hogy ez a módszer fejleszti az egyensúlyérzéket.

 • Önbíráskodás Kiskunlacházán!

  Pattanásig feszült a helyzet Kiskunlacházán, ahol az elmúlt idõben történt erõszakos cselekmények után terjed az önbíráskodás - írta a Népszabadság.

  A lap a Pest megyei településen készített riportjában beszámolt arról, hogy miután a közelmúltban nyolc roma fiatalkorú megtámadott egy 12 éves kislányt, egy ötfõs felnõtt társaság akcióba lépett, és cigánygyermekeket bántalmazott.

 • Egy New York-i taxis igaz története egy utolsó útjára induló idős néniről (Révai Ildikó)

  Egy New York-i taxis igaz története egy utolsó útjára induló idős néniről (Révai Ildikó)"Egyik éjjel megérkeztem a megadott címre és dudáltam. Néhány perc várakozás után megint megnyomtam a dudát. Ez volt aznapra az utolsó fuvarom, úgyhogy már azon voltam, hogy inkább hazaindulok. De aztán mégis inkább kiszálltam, elsétáltam az ajtóig és becsöngettem." Egy pillanat – válaszolt egy törékeny, idős hang odabentről. Hallottam, hogy valamit vonszolnak a padlón. Kisvártatva kinyílt az ajtó. Kilencvenéves-forma, aprócska asszony állt előttem. Kartonruhát viselt és kis kalapot, kalaptűvel. Úgy nézett ki, mintha egy régi, fekete-fehér filmből lépett volna ki.

 • A Másnaposok sztárját 15 évesen letartóztatták

  Bradley Cooper nem volt mintagyerek – amíg a színész Jenkintownban élt a családjával, sokszor tett rossz fát a tûzre.

 • Repülési rekord: 69 métert szállt egy papírrepülõ

  Új repülési rekord született: 69 métert és 10 centit szállt egy papírrepülõ 6 méterrel túlszárnyalva a korábbi világcsúcsot.

 • Lóval közösült egy nyugdíjas

  Bilincsben vitték el egy felthami legelõrõl azt a nyugdíjas bácsit, akit annyira megihletett egy ló szépsége, hogy nem csak megkívánta, de magáévá is tette a délceg paripát. A baj csak az volt, hogy a röpke légyottot egy forgalmas út melletti mezõn ejtette meg, és egy arra járó motoros, elsõ döbbenetében fel is jelentette a pajzán nagypapát. • Hét millió forintot ivott el nyaralása alatt Beyoncé és Jay Z

  Hét millió forintot ivott el nyaralása alatt Beyoncé és Jay ZA világhírű zenész házaspár a hírek szerint több mint hét millió forint értékben fogyasztott alkoholt nyaralásán. Jay Z és Beyonce idén nyáron a mediterrán térségben pihenték ki szakmájuk fáradalmait, húszhónapos lányuk, Blue Ivy társaságában. A két híresség a hírek szerint alaposan elengedte magát, mivel több mint hétmillió forint értékben fogyasztottak alkoholt a nyaralás alatt. A sztárpár csak a legjobb, legdrágább italokat gurítja le, mint a Belvedere vodka, Rémy Martin konyak, a Dom Perignon és az Armand de Brignac pezsgők, így könnyedén összejöhet a több milliós számla.

 • Bunkerbõl lett szálloda

  Egy éjszaka reggeli nélkül körülbelül 1800 forintba kerül az egyedülálló, bunkerbõl lett szállodában.

  A kényelmi fokozatról sokat elárul a nulla csillagos minõsítés. A jéghideg betonfalak közt mindössze melegvizes palackokkal és a hangos szellõzõrendszer miatt indokolt füldugókkal tehetik a vendégek kellemesebbé az éjszakát.

 • Háromszázezer forintos Farmville-tartozás

  Közel háromszázezer forintnyi tartozást hozott össze egy 12 éves brit fiú, aki a saját zsebpénze után édesanyja hitelkártyáját használta a Facebook közösségi portálon található virtuális farmja csinosítására.

 • Jutalom-vacsora Talmácsi Gáborral

  Hatalmas érdeklõdés mellett zajlott 2010. augusztus és 2011. január között a Dreher Sörgyárak Önismereti játéka.

 • Japán szinkronúszók "körmöse"

  Nem jelenhetnek cizelláltra festet körmökkel versenyeiken a japán szinkronúszók - döntöttek szakosztályuk vezetõi.

 • Johnny Depp hangjával kápráztatja el a közönséget

  Johnny Depp ezúttal nem alakításával, hanem sokkal inkább hangjával kápráztatja el a közönséget.

  Egy készülõ animációs filmhez adta most ugyanis az orgánumát, melyet Gore Verbinski rendez.

  Az alkotás nem mostanában kerül a mozikba, a vásznokon 2010-ben lesz csak látható.

  Reméljük az a film is hozza a Johnny Depp neve által fémjelzet színvonalat.

 • Feloszlatta magát a simontornyai cigány kisebbségi önkormányzat

  Feloszlatta magát a simontornyai cigány kisebbségi önkormányzat, miután a testület nem tudta elfogadni idei költségvetését - közölte hétfõn az önkormányzat volt elnöke az MTI-vel.

  Góman József a múlt pénteki döntés elõzményeirõl elmondta: tavaly október óta próbálta összehívni az öttagú testületet, sikertelenül. Az utolsó ülést megelõzõ napon egy képviselõ lemondott a mandátumáról, s pénteken ugyan határozatképes volt a testület, de a három képviselõ nem tudta elfogadni az önkormányzat idei költségvetését.

 • Beindult a földkerülõ rekord hajsza

  Megcsinálta a tervezett földkerülõ világrekordot egy 34 éves corwallli férfi. Vin Cox 176 nap alatt biciklizte körbe a földet. A bringás februárban indult és augusztus elsõ napjaiban ért vissza Greenwich-be.

 • Hangosan üdvözlõ melltartó

  Ha hét nyelven nem beszél is, hármon legalább üdvözöl egy japán melltartó. A Triumph cég legújabb reklámfogásáról van szó, amellyel a szigetországba áramló turizmus élénkítése is a cél: az új melltartó angolul, koreaiul és kínaiul köszönti az "Üdvözöljük Japánban" szavakkal a vele szembesülõt.

 • Megdobogtatja a nõi szíveket a piros szín

  Jobban tetszik a nõknek a piros színt viselõ férfi - állapították meg német kutatók.

 • A kebelcsoda elszolta magát!

  A közelállók és a lapok már most temetik Jordan házasságát. A brit kebelcsoda és férje egyre többet veszekednek, mert a modell nem tud teherbe esni, ráadásul nemrég az elõzõ férj, Pete nevét mondta Alex Reidnek az ágyban.

 • Perverz és durva hivatal - Nem adták össze siketnéma párt, mert nem mondtak igent

  Lima - Nem adott össze egy siketnéma párt egy anyakönyvvezetõ Peruban, mert azok nem tudták kimondani a boldogító igent.

  Az América nevû tévé jelentése szerint a hivatal embere, Carlos Montalvo azzal érvelt a házasság megkötése ellen, hogy a hatályos jogszabályok tiltják ilyen fogyatékkal élõk egymással házasodását.