rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
 • Centerben a Centerke

 • Share on Tumblr

  Centerben a CenterkeA Szegedi Tudományegyetem GTK-vállalkozásfejlesztés mester szakos hallgatói kíváncsiak voltak arra, hogy valójában mi is történik a lakosság, de legfőképp a hallgatók megunt használt ruháival, cipőivel, ágyneműivel. Sokan bele sem gondolnak abba, hogy a legtöbb feleslegessé vált dolgunk még nem hulladék, mások azt még fel tudják használni. A megunt dolgok egy részét a lakosság a kukába dobja, másik részét eladja vagy jótékonysági szervezeteknek felajánlja.

  loading...

  A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi kar vállalkozásfejlesztési mesterképzésének hallgatói kérdőíves kutatás révén térképezték fel a használt ruhák és használati tárgyak kapcsán a lakosság ismereteit, a helyzet kapcsán a hallgatók véleményét.

  A megkérdezett emberek nagy része tud arról, hogy lehetőségük van eladni használt ruháinkat vagy gyűjtőkonténerekbe vinni, azonban a válaszadók jelentős része nem bízik abban, hogy a gyűjtőkonténerekbe dobott ruhák eljutnak a rászoruló emberekhez.

  A megkérdezettek nagy része nem tud alternatív megoldásról. Pedig van. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által 2003 óta működő Centerke Adományozó Központ támogatói rendszer nem csak ruhát, cipőt, kabátot, hanem egyéb életminőséget javító használati tárgyakat is biztosít a rászorulóknak teljesen ingyen. Aki adományba vinné ruháit vagy bármilyen feleslegessé vált használt tárgyát annak annyi dolga van, hogy elviszi a Centerke (Szeged, Roosevelt tér 5.) helyiségébe, ahonnan a legrászorultabbak teljesen ingyen jutnak az adományokhoz. Télen sok fedél nélküli vagy fűtetlen házban élő idős - egyedülálló számára fagyást előzhet meg egy plusz réteg ruha vagy egy vastag takaró. Fontos a társadalmi felelősségvállalás, azaz a lakosság segítő támogatása.

  Szegedi Tudományegyetem
  Gazdaságtudományi kar
  Mesterképzés
  Vállalkozásfejlesztés

  Győri Dávid
  SZTE-GTK


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Nem vitték el a 40 milliárdos lottónyereményt!

  Továbbra sem lelt gazdára az immár 143,9 millió euróra (39,3 milliárd forint) dagadt olasz lottófõnyeremény, miután a kedd esti sorsoláson sem volt telitalálat.

  Az országot „megszállták” a lottóturisták, akik fõleg Németországból és Ausztriából érkeznek, de szerencsét próbálnak a horvátok, szlovének és a franciák is.

 • 'Lelõtte' szomszédja alsónemûjét

  Róma - "Agyonlõtte" szomszédasszonya bugyijait egy 69 éves férfi Olaszországban, mert haragudott a hölgyre.

 • Szabó Leslie a volt pornószínész Judy Nero-val kever?

  Szabó Leslie házasságát hamarosan felbontja a bíróság. Az énekes néhány hónapja még szerette volna rendbe hozni kapcsolatát, ám a köztük lévõ ellentét kibékíthetetlennek bizonyult. A napokban Judy Nero egykori pornószínésznõvel hozták hírbe az énekest.

  "Judy jó barátom, kedvelem õt, de semmi több" - tagadja azonnal Leslie, aki állítása szerint nem is biztos, hogy vevõ lenne egy újabb szerelmi kapcsolatra. A negyvenéves énekest már csupán papír köti nejéhez, ám hamarosan már az sem. A válóper idõpontját szeptember közepére tûzte ki a bíróság

 • Börtön lett a szerelmi próba vége

  Börtönbe kerüléssel akarta próbára tenni felesége szerelmét egy nagyhalászi férfi, akinek annyira jól sikerült megszerveznie a próbatételt, hogy végül valóban rács mögé került.

 • Hibás címer az Európa bajnokságon

  Komoly zûrzavart okozott a lengyel-ukrán közös rendezésû labdarúgó Európa-bajnokságon, hogy hibás mezben szerepel a címvédõ spanyol válogatott.l válogatott az Európa-bajnokságon.

 • Anya az ilyen?! Saját lányát ölte meg egy férfiért!

  Van ember, aki ilyet csinál? Még állat sem! Az ilyeneket azonnal a legsúlyosabb büntetéssel kell sújtani! Egyszerûen hihetetlen… Ráadásul felnõtt nõrõl van szó, nem egy 13 évesen "felcsinált" kislányról, aki elképesztõ döntést hozott. A nõ feláldozta a saját lányát a szerelmének oltárán!

  Kanadában is nagy az Isten állatkertje és alacsony a kerítés. A felállás: van egy felnõtt nõ, meg annak egy pasija, plusz egy kislány. A kislány nem jön ki a pasival. Mi a reakció? Próbálkozunk békíteni, s ha nem megy, akkor kiadjuk az illetõ útját, s keresünk mást. Embereknél ez így megy.

 • Jelentés Jacko haláláról

  Újabb szomorú történet végére tehetünk pontot. Brittany Murphy és Casey Johnson halának okáról készült jelentés után most elkészült a tavaly nyáron elhunyt Michael Jacksonról is a halottkém hivatalos nyilatkozata. Az irat megerõsít néhány gyanút, például, hogy a pop király halála elõtt már csont sovány és kopasz volt.

 • Döglött lovat talált a 12. emeleten a rendõrség egy szerbiai toronyházban

  Döglött lovat talált a 12. emeleten a rendõrség egy szerbiai toronyházban. A hatóságot a szomszédban lakók hívták ki bûzre panaszkodva. A rendõrök annyira erõteljesnek érezték a szagot, hogy kiürítették az egész házat, mert attól tartottak: halálos gázzal lehet dolguk.

 • Valentin napi utóütleg

  Tûsarkú cipõivel vert meg két nõvér a szerelmesek napján egy férfit az Egyesült Államokban annyira, hogy letartóztatták õket.

 • Inkább halottat választottak polgármesternek egy amerikai településen

  Élõ és halott versenyzett egymással a polgármesteri tisztségért egy amerikai kisvárosban, és az összecsapást a halott nyerte.

 • Igazi malacpersely

  Igazi malacperselyt árul egy brit férfi: terméke 100 százalékig természetes alapanyagú, mivel valódi malacot preparál és töm ki persellyé - az állatvédõk legnagyobb felháborodására.

 • Ötszörös német gyõzelem az Empire State Building sprintjén

  A 25 éves Thomas Dold ötödszörre is megnyerte a New York-i Empire State Building felfutási versenyét.

 • Összeillik Kustánczi Lia és Majka?

  Kustánczi Lia és Majka egy párt alkotnak. "Románcuk" hamarosan a képernyõn lesz látható, ugyanis együtt vezetik a Viasat3 Bár címû valóságshow-jának második szériáját.

  "A párost több ismert ember közül választottuk ki. A produkció mûfajához Majka és Lia karaktere, stílusa illett a legjobban" - árulta el Varró Balázs, a Viasat3 PR-vezetõje.

  "Életem második castingján vettem részt. Szerencsés vagyok, hiszen már az elsõ ehhez hasonló megmérettetésemkor is sikerrel jártam, amikor is az Ötös csatornánál kaptam lehetõséget."

 • Rodman hat nõvel szexelt - Az egész hotel hallotta

  Az egyik New York-i hotel vendégei jól hallhatták, Dennis Rodman szobájában rendezett orgiát, ugyanis a kosaras mikrofonja véletlenül bekapcsolva maradt.

 • Apa lesz a TV2 mûsorvezetõje!

  Váczi Gergõ, a TV2 mûsorvezetõje, bevallotta, elsõ gyermeküket várják kedvesével. A pár azonban egyelõre nem akar összeházasodni.

  A TV2 mûsorvezetõje és szerelme másfél éve ismerik egymást, egy hónap után össze is költöztek.

  A pár tervezte, hogy babát vállalnak, ami nagyon hamar sikerült is nekik.

  A kicsit júniusra várják.

 • Lefagyasztotta a csecsemõk holttestét

  Ötéves börtönbüntetést szabott ki egy münsteri bíróság arra a német nõre, aki két újszülött csecsemõjét pizzák alá rejtette fagyasztójában.

 • Az idei mobil-hajító világbajnokságot egy kutya nyerte

  Észtországban rendezték az idei évi mobil-hajító világbajnokságot, amelyben a házigazdák domináltak.

  A férfiak és a nõk között egyaránt egy-egy észt versenyzõ gyõzött, elõbbiben 85 méterrel, utóbbiban pedig 41 méterrel. A gyermekek között viszont már 12 éves finn diadalmaskodott, aki 55 méter messzire tudta eldobni mobiltelefonját.

 • 50 kilót fogyott, mivel felhagyott a kólaivással

  Fél mázsát fogyott egy teherautósofõr Nagy-Britanniában, mert felhagyott a kólaivással.

  Persze nem akármennyit ivott belõle: naponta tíz litert, öt kétliteres palackkal. A 32 éves férfi februárban elégelte meg a súlyát, miután filmen viszontlátta magát, és szakított az édes nedûvel. Akkor 140 kilót nyomott, ami 178 centis magasságához nemigen passzolt. Az elsõ héten rögvest 5 kilót fogyott, mostanra pedig 90 körül van.

 • Bûzpert indítottak apácák New Yorkban!

  Bûzpert indítottak apácák New Yorkban egy lakásuk bérlõje ellen, aki állandóan halat fõzött és füstölt a megapolisz közõpontjában.

  A sokemeletes bérház egy apácarend tulajdonában van, a kényesebb orrú bérlõk pedig nekik - a tulajdonosnak - tettek panaszt a sokszor elviselhetetlen bûz miatt.

 • Elfelejtett megborotválkozni egy nõnek öltözött bankrabló! Lebukott!

  Elfelejtett megborotválkozni egy nõnek öltözött ausztráliai bankrabló: így hiába volt sikeres a keddi rablás, hamar felismerték és elkapták.

  "Csak egy személy volt a gyanúsított, nõi ruhát viselt, de jól látható volt, hogy voltaképpen férfiról van szó" - mondta el a sajtónak Hans Rupp rendõrfelügyelõ.

 • Miért koldul az álkoldus?

  Genova - Genova Portoria negyedében az utóbbi idõben nagyon elszaporodtak a koldulók. Portoria a város kereskedelmi központja, itt van a vasútállomás, a tartomány, a megyeszékhely, sõt, a prefektúra is.

  A rendfenntartóknak nincs könnyû dolguk, ám az egyik fõtörzsõrmester küldetésének tekinti az álkoldusok kiszûrését, és bírságot szab ki rájuk a büntetõ törvénykönyvnek egy olyan paragrafusa alapján, amely bünteti azokat, akik visszaélnek mások jóhiszemûségével - írta a Corriere della Sera címû olasz napilap.

 • Patrick Swayze legyõzte az egyik legsúlyosabb rákbetegséget

  A Dirty Dancing sztárja visszanyerte egészségét a hónapokig tartó kezelés után, annak ellenére, hogy év elején azt mondták az orvosok: már csak néhány hete van hátra.

  Mosolygott és feltartott hüvelykujjával jelezte Patrick Swayze, hogy jól van. Az 55 éves színész erõsebbnek nézett ki, mint valaha, amikor megérkezett a Los Angeles-i repülõtérre, hétfõn.

  Amikor a fotósok a hogyléte felõl kérdezték, a feldobott hangulatban lévõ Swayze azt válaszolta, hogy csoda történt vele.

 • Megfosztotta vécéjétõl lakásbérlõjét

  Megfosztotta vécéjétõl lakásbérlõjét az Egyesült Államokban egy háziúr, hogy kiköltözésre kényszerítse, ám a nõ maradt gyerekével, a "trónfosztó" pedig 10 ezer dollár - 1,9 millió forint - bírságot kell, hogy fizessen.

  A New York-i háziúr nem csak a vécét szereltette le és vitette el a lakásból, hanem a fûtõtesteket, a csapokat, a mosogatót, lényegében minden mozdíthatót. A bérlõ ennek ellenére kitartott és hivatalos panaszt tett, minek eredményeként az egészségügyi hatóság megbírságolta.

 • Renée Zellweger nem vállalja a hízást még Bridget Jones kedvéért sem!

  Csak ruhatöméssel vállalja Renée Zellweger a Bridget Jones-történet harmadik részét, a sok hízás és fogyás ugyanis nagyon megterheli a szervezetét. A bestsellerbõl készült film újabb folytatását jövõre kezdik forgatni.

 • Telefonkártya ultraortodox ügyfelek részére!

  A Bezek izraeli telefontársaság új típusú, "kóser" telefonkártyát bocsát ki kifejezetten az ultraortodox ügyfelek részére, mivel a kártya nem engedi felhívni a rabbinátus által letiltott telefonszámokat - jelentette be a cég pénteken.

  Az új chipkártya felhasználói nem hívhatják például a szexvonalakat, valamint a rádiói híreit kínáló telefonos szolgáltatásokat, amelyeket a vallási hatóságok "illetlennek" nyilvánítottak.

 • 150 ezer forintra büntették fingásért!

  Megbírságoltak egy férfit Ausztriában, mert rendõrségi kihallgatásán elszellentette magát. A 20 éves Hansi Sporer Grazban eregetett gázokat a rendõrökre, és jót kacagott mellé.

  Ügyvédje szerint véletlenül történt a „gázkitörés”, a rendõrség viszont úgy ítélte meg, hogy máshonnan „fújt a szél”.

 • A madárinfluenza H5N1 vírusa fertõzött meg egy négyéves kisfiút Egyiptomban!


  A madárinfluenza H5N1 vírusa fertõzött meg egy négyéves kisfiút Egyiptomban, és ezzel hetvenre nõtt a legnépesebb arab országban elõfordult madárinfluenzás esetek száma.

  A kórházba szállított kisfiú valószínûleg a háztájiban nevelt beteg baromfiktól kapta el a vírust.

 • 18 gyermek egy családban

  Jim és Michelle Duggar azonban nem elégszik meg ennyivel, ugyanis már a következõ jövevényen gondolkodnak.

  A boldog apa az egyik amerikai hírügynökségnek elmondta, hogy mindketten már arra gondolnak, hogy mikor jön a 19. gyermekük. A családnak jelenleg 10 fia és 8 lánya van, akik közül a legidõsebb 20 éves a legfiatalabb pedig eddig 17 hónapos volt, mígnem megszületett a legújabb gyermek, Jordyn-Grace Makiya Duggar.

 • Szexi fotók a valóságshow-sztárról

  Audrina Patridge valószínûleg az egyik legdögösebb celeb a tengerentúlon. Az MTV zenecsatorna valóságshowjában is szereplõ , 25 éves híresség most az FHM címû magazinnak készített fotósorozatot.

 • Elkapták a sztárok fosztogatóit

  A hatóságok egy Rachel Lee nevû nõt gyanúsítanak azzal, hogy számtalan sztár otthonát törette fel betörõbandájával, többek között Megan Foxét, Orlando Bloomét, Paris Hiltonét és Lindsay Lohanét. A zsákmányolt javakat nagy valószínûséggel eladták, illetve elrejtették, a helyi rendõrség nagy erõkkel próbálja felkutatni a sztárok személyes tulajdonait. Az okozott kár mintegy 2 millió dollárra rúg.

loading...