rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!

 • Centerben a Centerke

 • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

  Centerben a CenterkeA Szegedi Tudományegyetem GTK-vállalkozásfejlesztés mester szakos hallgatói kíváncsiak voltak arra, hogy valójában mi is történik a lakosság, de legfőképp a hallgatók megunt használt ruháival, cipőivel, ágyneműivel. Sokan bele sem gondolnak abba, hogy a legtöbb feleslegessé vált dolgunk még nem hulladék, mások azt még fel tudják használni. A megunt dolgok egy részét a lakosság a kukába dobja, másik részét eladja vagy jótékonysági szervezeteknek felajánlja.

  A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi kar vállalkozásfejlesztési mesterképzésének hallgatói kérdőíves kutatás révén térképezték fel a használt ruhák és használati tárgyak kapcsán a lakosság ismereteit, a helyzet kapcsán a hallgatók véleményét.

  A megkérdezett emberek nagy része tud arról, hogy lehetőségük van eladni használt ruháinkat vagy gyűjtőkonténerekbe vinni, azonban a válaszadók jelentős része nem bízik abban, hogy a gyűjtőkonténerekbe dobott ruhák eljutnak a rászoruló emberekhez.

  A megkérdezettek nagy része nem tud alternatív megoldásról. Pedig van. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által 2003 óta működő Centerke Adományozó Központ támogatói rendszer nem csak ruhát, cipőt, kabátot, hanem egyéb életminőséget javító használati tárgyakat is biztosít a rászorulóknak teljesen ingyen. Aki adományba vinné ruháit vagy bármilyen feleslegessé vált használt tárgyát annak annyi dolga van, hogy elviszi a Centerke (Szeged, Roosevelt tér 5.) helyiségébe, ahonnan a legrászorultabbak teljesen ingyen jutnak az adományokhoz. Télen sok fedél nélküli vagy fűtetlen házban élő idős - egyedülálló számára fagyást előzhet meg egy plusz réteg ruha vagy egy vastag takaró. Fontos a társadalmi felelősségvállalás, azaz a lakosság segítő támogatása.

  Szegedi Tudományegyetem
  Gazdaságtudományi kar
  Mesterképzés
  Vállalkozásfejlesztés

  Győri Dávid
  SZTE-GTK


  Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Salma Hayek sokkolta rajongóit dekoltázsával

  Érthetetlen, hogy egy olyan nõ, mint Salma Hayek, hogyan maradhatott egyedül kislányával.
  A nagyításhoz kattintson a képre

  A szexi színésznõnek nemcsak az arca szép, de az alakja is nagyon rendben van, nem is beszélve dekoltázsáról, amit ráadásul elõszeretettel is mutogat, pláne mióta újra szingli lett.

  Legutóbb egy német tv-show-ban villantott egy nagyot: a hétvégi forgatáson szinte senki nem tudott másra figyelni, mint Hayek hihetetlen dekoltázsára.

 • Levágta péniszét, majd felgyútjotta magát

  Belehalt sérüléseibe egy férfi, aki levágta saját péniszét, majd felgyújtotta magát. 24 óra leforgása alatt rajta kívül kilencen akartak öngyilkosok lenni, de sikerült a kórházban megmenteni az életüket.

 • Eddie Murphy: Nincs több film!

  Eddie Murphy úgy döntött, hogy a Meet Dave címû vígjátéka lesz az utolsó filmje.

  Eddie, aki pályáját stand-up elõadónként kezdte most visszamegy az egyszemélyes színházi mûfajba.

  A TV Extrának nyilatkozva úgy fogalmazott: "Ötvenéves vagyok, harminc éve filmezek, közel ötven filmet csináltam... és befejeztem ezt a részét. Visszamegyek a színpadra és megint stand-upot fogok csinálni".

 • Ritkábban küldik vissza a britek az interneten vásárolt termékeket

  A brit vásárlók ritkábban küldik vissza az interneten vásárolt termékeket, mint azokat, amelyeket személyesen az üzletekben választottak ki - derül ki egy friss felmérésbõl.

 • Nina Dobrev megtalálta a lelki társát

  A színésznõ a Twitteren keresztül jelentette be, hogy megtalálta a lelki társát és megházasodik.

 • Magyar szépség amerikai versenyen

  Erdész Juliannát (25) tavaly választották meg a Miss Nevada USA királynõjének, ami feljogosítja arra, hogy idén harcba szálljon az Amerikai Egyesült Államok legszebbjének járó koronáért. Bár a szépség a tengerentúlon született, teljesen magyarnak vallja magát. Szülei még a 80-as években költöztek ki Magyarországról Amerikába, a szépségkirálynõ pedig már ott született.

 • Nászútja alatt fojtották meg a szépségkirálynõt

  Holtan találtak hotelszobájában egy ír nõt kedden Mauritiuson. A helyi rendõrség azt közölte, hogy a nászutaspár egy ötcsillagos szálloda medencéjénél idõzött, mielõtt vacsorázni indult volna.

 • 45 ezer kocsmába látogatott el egy brit férfi

  Kocsmacsúcsot döntött egy brit férfi: 45 ezer ivóba tért be 25 ezer pint sörre - írta az MTI. A két adatból következõn a 66 esztendõs Bruce Masters nem alkoholista, ugyanis kocsmánként átlagosan bõ 3 deci sört döntött magába. (Egy pint 0,57 liter.) A kocsmák mindegyike brit földön van, és fél évszázad kemény kocsmázása volt a rekord ára.

 • Rafael Nadal Shakira videoklipjében szerepel

  Rafael Nadal világklasszis teniszezõ szerepel Shakira legújabb videoklipjében, amelybõl pénteken mutatta be az elsõ részleteket a kolumbiai énekesnõ lemezét kiadó Sony.

 • Megan Fox minden kívánságát teljesíti férje, Brian Austin Green

  Megan Fox minden kívánságát teljesíti férje, Brian Austin Greennagyon szerencsés nő Megan Fox, mert nem elég, hogy már második gyermekét várja, bármit kíván, a férje haptákba vágja magát, és így felel: igenis! Az odaadó Brian Austin Green azt ugyanakkor nem hajlandó elárulni, milyen parancsokat kap Megantól. A sorozatszínészt egyelőre az foglalkoztatja leginkább, hogyan fognak zsonglőrködni a két kisgyerekkel, hiszen a kisfiuk, Noah még kétéves sem lesz, amikor a kistestvére megszületik. ˝Sejtelmem sincs az egészről, de valahogy csak megoldjuk, hiszen emberek millió is képesek megbirkózni ugyanezzel a helyzettel˝ - bizakodik a színész.

 • Molylepke szorult egy kisfiú fülébe

  Fülbe repült molylepkével küzdöttek orvosok hosszasan az Egyesült Államokban, képtelenek voltak végezni vele.

 • Vadlesõ kamera rögzített a politikus szerelmi életét

  Az osztrák politikus azt gondolta, tökéletes rejtekhelyet választott a légyottra, de az erdõben mozgásérzékelõs kamerát rejtett el a helyi vadásztársaság, ami mindent rögzített.

 • Harry Potter fõhõse dyspraxiás

  Harry Potter fõhõse dyspraxiás – írja a Swaf News. Dyspraxia szokatlan ügyetlenségben mutatkozik meg, amely nem függ össze intellektuális visszamaradással, érzékelési zavar miatti ügyetlenséggel és neurológiai rendellenességgel sem.

  Pusztán a céltudatos mozgások és gesztusok nem hajthatók végre. Radcliffe-nek például a cipõje befûzésével gyûlik meg a baja.

  A színész az iskolában ettõl függetlenül jól teljesített, bár nagyon kellett küzdenie azért, hogy mindent elérje, amire vágyott.

 • Az U17-es csapat csoportgyõztesként jutott be az elitkörbe!

  A magyar labdarúgócsapat csoportgyõztesként jutott az U17-es Európa-bajnoki selejtezõsorozat elitkörébe, miután szerdán 1-0-ra legyõzte a szlovák együttest. A magyar szövetség honlapja szerint a hazai rendezésû minitornán korábban Albániát is felülmúlta Zsivoczky Gyula szövetségi edzõ gárdája, míg Luxemburggal döntetlent játszott.

 • Tetszik Budapest Bruce Willis nejének

  Twitter üzenetben mondta el Bruce Willis felesége, hogy mennyire tetszik neki a budapesti állatkert.

 • Jennifer Lopez a Szex és New York-ban szerepel?

  A Szex és New York sztárja lehet Jennifer Lopez. Az énekes-színésznõ régóta nagy rajongója a sorozatnak, és most abban reménykedik, hogy beválogatjaák a sorozatból készülõ második egész estés moziba.

  A díva egyébként egyszer már szerepelhetett volna a filmben, ám akkor a Will és Grace készítõi jóval magasabb gázsit ajánlottak neki, így õket választotta.

  Lopez már elõrehaladott tárgyalásokat folytat a mozi producereivel, hogy a lehetõ legegyszerûbb módon írják bele a karakterét a történetbe.

 • Ricky Martin kétszeres apa lett - béranya segítségével!

  "Néhány hete Ricky Martin két ikerfiú büszke apja lett" - közölte a Grammy- és Latin Grammy-díjas popsztár szóvivõje.

  A béranyától született kisbabák már Martinnál vannak, aki az év végéig kizárólag velük fog foglalkozni és nem mutatkozik nyilvánosan - áll a People címû amerikai magazinnak eljutatott közleményben.

  A gyerekek nevét és születési helyét a szóvivõ nem árulta el.

 • Kínai bõrcsizma miatt rohadt a lába!

  A Franciaországban élõ Veronique Homer a kórházban kötött ki egy egész hétre, miután súlyos bõrfertõzést kapott egy Kínában készült csizmától.

  Az asszony régi álma volt egy eredeti bõrbõl készült lábbeli, ehelyett kis híján amputálni kellett alsó végtagjait, mert a csizmában található mérgezõ anyagoknak köszönhetõen hatalmas fájdalmas kelések nõttek a lábfejére.

  Veronique csizma helyett egy jó ideig mezítláb kénytelen közlekedni.

 • A világon elõször állt rajthoz a rakétaautó és a rakétamotor Kunmadarason

  A világon elõször állt rajthoz a Holdraszállásnál használt hajtómûvel mûködõ rakétaautó és rakétamotor vasárnap Kunmadarason.

  A rakétamotor - és "nyergében" a francia Eric Teboul - új világrekordot ért el, 402,33 méteren 5,5271 másodperces gyorsulással.


 • Belefulladt egy horgász a Hernádba!

  Belefulladt egy horgász a Hernádba, feltehetõen ittasan. A holttestét vasárnap találták meg a folyóban.

  Felsõdobsza térségében, a Hernádon három férfi horgászott. Ketten közülük hazamentek, a harmadik azonban tovább maradt. Feltehetõen ittas volt és belecsúszott a folyóba. Holttestét az encsi tûzoltók emelték ki a folyóból Felsõdobsza és Hernádkércs között.

 • Britney Spears gyermekei káromkodnak!

  Ugyan még nem használják tökéletesen az angol nyelvet, káromkodni már kitûnõen tudnak Britney gyermekei.

  A 3 éves Sean Preston és a 2 éves Jayden James száját az elmúlt héten többször is elhagyták csúnya szavak több üzletben is, ám anyjuk nem intette õket illemre, ehelyett inkább bõszen vásárolgatott.

 • 10 perc alatt énekelte fel a legújabb Bond dalt Adele

  Paul Epworth producer elárulta, hogy Adele mindössze tíz perc alatt énekelte fel a legújabb James Bond film, a Skyfall betétdalát.

 • 80 milliós Audi A8-sal jár Gyurcsány Ferenc!

  Körülbelül 80 millió forintot ér az a speciális eszközökkel felszerelt Audi A8-as autó, amelyet Gyurcsány Ferenc miniszterelnök használ.

  A páncélozott autók összesen körülbelül 240 millió forintba kerültek.

  Összesen három kocsit vásároltak, ezekben többnyire a kormányfõ, Sólyom László köztársasági elnök, illetve azok a Magyarországra látogató vezetõk utaznak, akiket fokozottan védeni kell.

 • Nem válhat el senki szexhiányra panaszkodva!

  Nem válhat el az a dél-koreai férfi a feleségétõl, aki házasságuk tíz éve alatt nem élt házaséletet feleségével.

  A férfi keresetében elõadta, hogy felesége a házasságkötésük, 1999 óta nem hajlandó házaséletet élni vele, és még azt sem indokolta meg pontosan, miért, miközben megköveteli, hogy sok pénzt költsön rá.

 • 5,2 milliárd forint tartozik az APEH-nek!

  Az APEH 2009 elsõ negyedévében 176 adózónál összesen 42,8 milliárd forint adóhiányt állapított meg.

  A lista élén a budapesti székhelyû Ldebran-Trade Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. áll, a bírságokat is beleértve 5,2 milliárd forint tartozással.

 • Britney Spears szexbotránya

  Britney Spears szexvideója újabb botrányt szült. A TMZ.com értesülései szerint Britney Spears és Adnan Ghalib ismét egy pár. Nagy egymásra találásuknak azonban vajmi kevés köze van a szerelemhez - legalábbis az énekesnõ részérõl.

  A celebportál informátorai azt rebesgetik, hogy egy szexkazetta áll a háttérben, ami még januárban készült, mikor a pár Mexikóban vakációzott.

  "Britney retteg, hogy Adnannak szexvideója van róla. Ki akarja szedni a kezei közül."

 • Meghalt a Londonban december elején szétválasztott sziámi ikrek második tagja is!

  Meghalt a Londonban december elején szétválasztott sziámi ikrek második tagja is - jelentette be pénteken a szétválasztást végzõ Great Ormond Street kórház.

  A kis Faith (Hit) halála karácsony napján következett be és - mint a kórház közölte - "nem volt váratlan" a számos komplikáció miatt. A leány testvérpár másik tagja, Hope (Remény) már december 2-án, a rendkívül bonyolult mûtét után néhány órával elhunyt. Faithnek a mûtét után 50 százalék túlélési esélyt jósoltak orvosai.

 • 24 szöget vert az asszonyba

  Egy szaúd-arábiai munkáltató büntetésbõl 24 szöget szúrt egy Srí Lanka-i asszony testébe. Az orvosoknak pénteken háromórás mûtéttel sikerült 18-at eltávolítaniuk.

 • Rajzolt pókkal akarta rendezi közüzemi tartozását!

  Rajzolt pókkal akarta rendezi közüzemi tartozását egy férfi Ausztráliában, ám nem fogadták el a fizetési eszközt.

  Az illetõ emailben küldte el rajzát.
  "Nincs egy fillérem sem, ezért helyette elküldöm Önöknek egy pókrajzomat. Szerintem 233 dollár 95 centet ér, így bízom benne, hogy rendeztük vele az ügyet" - írta magyarázatul.

  A hivatal részérõl egy hölgy válaszolt: nem fogadta el fizetségül az úgymond gyerekes rajzot, de abba belement, hogy visszaküldje.

 • Fõiskolán folytatja Zita

  Debreczeni Zita eldöntötte: befejezi tanulmányait és végre diplomát szerez. A modellt a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Fõiskola fotográfia szakára vették fel.