rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
 • Milliókat talált új lakásában a szerencsés férfi, de nem tartotta meg a pénz

 • Share on Tumblr

  Milliókat talált új lakásában a szerencsés férfi, de nem tartotta meg a pénzBecsületességéért ünneplik a norvég ingatlanbrókert, aki csaknem 350 ezer koronát (12 millió forintot) talált a kandalló alá rejtve új lakásában, és ahelyett, hogy megtartotta volna, jótékony célra ajánlotta fel. Vemund Thorkildsen két hete találta meg az eldugott pénzt, amikor épp egy barátjának mutatta meg új oslói lakását. Szerették volna kipróbálni, hogy vajon át lehet-e rakni a kandallót egy másik szobába, ezért elmozdították egyik kövét. A kő alá dugva egy borítékot találtak, amelyben majdnem 350 ezer korona volt norvég bankjegyekben.

  “Először úgy örültünk, mint a lottónyertesek, de aztán arra gondoltam, hogy ez nem az én pénzem” – emlékezett a 27 éves Thorkildsen.

  A férfi a lakást egy norvég rákalapítványtól vette, amely egy hagyaték révén jutott hozzá. Ezért Thorkildsen elhatározta, ennek az alapítványnak kell megkapnia a pénzt. “Jó lett volna elmenni belőle egy vakációra, de ez a pénz nem volt az enyém, és úgy éreztem, szép lenne valami olyan jó dologra fordítani, mint ez a rákalapítvány” – mondta. Az Alapítvány megerősítette, hogy a férfi átadta nekik a pénzt. Miután a történetet a norvég napilap megírta, Thorkildsenhez özönleni kezdtek a telefonhívások és sms-ek, valamint a közösségi oldalak kommentjei: a barátai és ismeretlenek is ünnepelték becsületességéért.”Rengetegen mondták, hogy ők is így cselekedtek volna. Nagyon jó volt ezt hallani. Megerősíti az emberiességbe vetett hitet” – fogalmazott Thorkildsen.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Egymillió dolláros cipõkollekció miatt perel a férj

  Tulajdonrészt szeretne volt felesége egymillió dollárt (230 millió forintot) érõ cipõkollekciójából egy Wall Street-i üzletember, aki bírósági keresetében arra hivatkozott, hogy válása idején nem tudott a nagy értékû gyûjteményrõl.

 • Színészeket zavaró szokást vett fel Ben Affleck

  A színészbõl lett rendezõ a színészei számára rendkívül zavaró szokást vett fel, amit már meg is tiltottak neki.

 • Jég alatt úszott a vasember!

  Minden különösebb védõfelszerelés és búvárruha nélkül vetette bele magát a matyó fõváros Kavicsos-tavának csupán egy fokos, jeges vízébe Bajzáth László, a mezõkövesdi Vasemberként ismert tûzoltó vasárnap.

  A Borsod megyei település élete felbolydult ezen a napon, mivel ekkor próbálta meg - a tavalyi évhez hasonlóan - Bajzáth László sportember nem mindennapi rekordját. Újra jég alá merült a tó vízébe, és a tavaly leúszott 10 méter helyett megduplázta a távot.

 • Nem rúghatják ki száraz kenyér miatt

  Némi száraz kenyér miatt bocsátottak el 27 éves munkaviszony után egy nõt Németországban egy nagyáruházból, ám egy lipcsei bíróság felülbírálta a döntést.

 • Kanye West-et letartóztatták!

  Letartóztatták Kanye West-et a Los Angeles-i repülõtéren csütörtökön, miután a Grammy-díjas rapper és testõre megtámadtak egy lesifotóst és összetörték a fényképezõgépét - közölték a reptér illetékesei pénteken.

  Az incidens helyi idõ szerint csütörtök reggel történt, amikor West éppen fel akart szállni egy repülõgépre, és a paparazzó fényképeket akart készíteni róla. A rappernek ez nem tetszett, így õ és testõre nekimentek a fotósnak és földhöz vágták 10 ezer dollárt (1 millió 700 ezer forint) érõ fényképezõgépét.

 • Magára tetováltatta Facebook-os ismerõseit

  Ismerjétek meg Susyt. Õ az internet egyik legérdekesebb arca. Nem azért figyeltünk fel rá, mert holland és nem is azért, mert elõszeretettel tetováltatja magát, egyszerûen megveszünk a kíváncsiságtól, hogy vajon miért tetováltatja magára Facebook-ismerõsei profilképét. Méghozzá mindegyikét.

 • Szétkente az ürülékét a rendõrség wc-ben!

  Rendõrségi vécé elleni „merénylet” miatt került õrizetbe egy férfi az Egyesült Államokban. A vandál valamiért bedühödhetett, mert miután bement az illemhelyre, a padlóra piszkított, aztán produktumával összekente a falakat, végül tüzet gyújtott vécépapírból és kéztörlõkbõl.

  A 24 éves férfi csupán a barátnõjéért ment a kapitányságra, hogy hazavigye, mert ittas vezetésen érték a 22 éves hölgyet, de végül õ került rács mögé.

 • Halálra verte, majd sörösüveggel megerõszakolta az anyját!

  Halálra verte, majd sörösüveggel "megerõszakolta" 60 éves anyját az ortodox karácsony szentestéjén egy 35 éves férfi a dél-ukrajnai Mikolajiv megyében.

  A Voznyeszenszk városban élõ család a vacsorához készülõdött, amikor - a rokonokat látogató családfõ távollétében - veszekedés tört ki a már ittas fiú és anyja között. A dulakodássá fajult civódás közben a férfi bántalmazta az édesanyját, majd a haldokló asszonyt magára hagyva a szobájába vonult - jelentette a novosti-n.mk.ua hírportál a Mikolajiv megyei rendõrségre hivatkozva.

 • Laptopkamerával kémkedõ iskolát perelnek Amerikában

  Szülõk indítottak pert egy amerikai középiskola ellen, amely az otthoni használatra kiadott laptopok webkameráin keresztül a diákok után kémkedett.

 • Lekurvázta férje szeretõjét Elin Nordegren

  Eldurvult a helyzet amikor Tiger Woods felesége és szeretõje találkoztak. Elin dühösen esett neki Rachel Uchitelnek, durva jelzõkkel illette és a fejéhez vágta, hogy õ tette tönkre a családjukat. Minden keserûségét a férje leghíresebb szeretõjén töltötte ki a békülést fontolgató Elin.

 • Laharapta a részeg orrát a meglõtt kutya!

  Nagyjából döntetlennel ért véget egy részeg férfi és egy kutya összecsapása Németországban: a férfi belelõtt a kutyába, az meg utolsót ugorva leharapta a részeg orra hegyét.

  Mindketten kórházba kerültek. A 39 éves férfi a bajorországi Stadtlauringenben egy idegen udvarba tévedt, ahol rárontott a kutya.

 • Szentpétervári néma bulik

  Moszkva - A szentpétervári ifjúság körében egyre népszerûbbek a néma bulik, ahol a résztvevõknek tilos akár egyetlen szót is kiejteniük.

  A város központjában az új divat kedvelõit immár két éjszakai szórakozóhely várja, ahol a látogatók egymással, ahogy a személyzettel is csupán jelbeszéddel, vagy írásban értekeznek. A beszédtilalom megszegõit a néma kidobóemberek távolítják el a szórakozóhelyrõl - olvasható a Newsru címû orosz hírportálon.

 • Emberi hamvakat loptak a betörõk

  Tévét, ezüstérméket és - véletlenül - emberi hamvakat - loptak betörõk az Egyesült Államokban egy családi házból.

  A kárvallott nõ nem bánja vadonatúj tévéjét, sem ezüstpénzeit, de szeretné visszakapni halott fia hamvait. Gyereke 20 évesen, 2000-ben fúlt vízbe, földi maradványait a nõ díszes faládikában õrizte fia születési és halotti bizonyítványával együtt.

 • 78 millió forintot kapnak részenként a sorozatsztárok

  78 millió forintot kapnak részenként a sorozatsztárokDúsgazdagok lettek az Agymenők sztárjai! A hetedik évad forgatásán minisztrájkba kezdett a három főszereplő, Johnny Galecki, Kaley Cuoco és a gyíktestű Jim Parsons. A mindent elsöprő nézettség gyors megállapodást eredményezett a producerek és a sztárok között: a szereplők fejenként 350 ezer dollárt, azaz 78 millió forintot kapnak minden egyes epizód után. Huszonnégy részes évaddal számolva másfél milliárd forint plusz pár millió „zsebpénz” jut a színészeknek a szezon végére, így az egyik legjobban kereső sorozatsztárok lettek.

 • Orgazmus helyett a mélybe

  Tokió - Nem a csúcsra jutott egy pár szex közben Tajvanon, hanem mélyre: autóban szeretkeztek a hátsó ülésen, a kéziféket pedig nem húzták be és hamarosan 50 méterrel mélyebben találták magukat.

 • Áramtól felvillanyozott túravezetõ

  Cardiff - Fantasztikusnak találja a villanyáramot egy walesi férfi, aki csak a minap, 60 éves korára vezettette be otthonába.

  "Állandóan le-föl kapcsolgatom a lámpát! Azonnal világos lesz, nem kell gyufával vacakolni!" - mondta gyermeki lelkesedéssel a The Sun címû brit lapnak.

 • Kozsó még három-négy gyermeket szeretne!

  Nem mindennapi bejelentést tett Kozsó: az énekes hosszas gondolkodást követõen elhatározta, hogy ismét kispapa szeretne lenni.

  "Susie és én sokáig gondolkoztunk azon, hogy valóban akarjuk-e, hiszen egy gyermek hatalmas felelõsség" - mesélte az énekes, akirõl köztudott, hogy már van egy tizennyolc éves lánya, akivel mindössze két éve élnek igazi apa-lánya kapcsolatban.

  "Amikor az ember már túlvan egy váláson, tudja, miben hibázott, és a következõ alkalommal megpróbálja ezeket korrigálni. Így van ez a gyermekneveléssel is."

 • Lindsay Lohannek jót tett az elvonó

  Lindsay Lohannek jót tett az elvonóÚgy tűnik, hogy Lohan kisasszonynak mégis jót tett az elvonó. Bár továbbra sem él angyali életet, legalább már nem viselkedik olyan botrányosan, mint eddig. Sőt, egyre szebb! A 27 éves vörös színésznő mostanában egyre többször posztol az Instagram-ra. Valamelyik nap feltett egy elég dögös fotót. Kicsit körülnézve a profilján láthatjuk, hogy Lohan egyre jobban néz ki. Az elvonó előtt szörnyen nézett ki. A plasztikai műtétek és botox-injekciók teljesen eltorzították az arcát, feje úgy fel volt puffadva, mint egy lufi.

 • Bilincs és mosolytalanság: félresikerült a nej 'kötött programja'

  Hartford - Alvó férjéhez bilincselte magát egy asszony az Egyesült Államokban, hogy kibéküljenek, ám végül a nõt bilincselte meg a rendõrség.

  A férfi felébredt a bilincselés után és egyáltalán nem tetszett neki a dolog. Neje azért kötötte magához, hogy ne tudjon elszelelni, ahogy mindig tette, amikor a nõ kezdeményezte problémáik megbeszélését.

 • Pornó az autómosóban

  Hétköznapi vállalkozásba kezdett a leszbikus kolumbiai testvérpár, Valerie és Melanie Rios, akik pornózással (is) keresik a kenyerüket: autómosót nyitottak. Amíg a jármûveket szappanos vízzel kényeztetik a Bogotában létrehozott cégnél, addig az ügyfeleket élõ szexjelenetekkel.

 • Jennifer Aniston újra összejött volt barátjával!

  Jennifer Aniston újra összejött volt barátjával, John Mayerrel!

  A lap megbízható forrásból úgy tudja, a pár a hét elején New Yorkból Los Angelesbe utazott, s a reptéren többen is látták õket együtt, boldogan turbékolva.

  "Egymás nyakában voltak, végig csókolóztak és szorosan ölelték egymást" - mondta egy szemtanú. Jennifer Aniston és John Mayer kapcsolata áprilisban vált nyilvánossá, néhány hónappal késõbb azonban már külön utakon jártak, barátaik szerint azonban még mindketten szeretik egymást.

 • Dennis Rodman mindenkit megdugna, aki kérdéseket tesz fel neki

  Dennis Rodman, akit június végén három év próbaidõre ítélt a bíróság, szíve szerint mindenkit megdugna, aki kérdéseket tesz fel neki. “Megduglak, téged, a barátnõdet, mindenkit” – mondta Rodman a TMZ egyik munkatársának, persze hatalmas vigyor társaságában.

  A “fenyegetést” egy kamera is rögzítette, így a fehérbe öltözött egykori NBA sztár zsarolása megtekinthetõ itt. A jókedvû Rodman egyébként azért kapott 3 év próbaidõt, mert április 30-án súlyosan bántalmazta barátnõjét egy Beverly Hills-i hotelben.

 • Johnny Depp és Vanessa Paradise közös filmben

  Bár eleddig Johnny Depp ügyesen megkímélte magánéletét a bulvársajtótól, elképzelhetõ, hogy egyik soron következõ filmje miatt mégis reflektorfénybe kerül a családja.

  Johnny Depp párjával, a francia színész-énekesnõ Vanessa Paradise-szal együtt leszerzõdött az American Lover címû dráma fõszerepére. A francia feminista, Simone de Beauvoir és az amerikai novellaszerzõ Nelson Algren viharos kapcsolatának igaz történetét feldolgozó drámát Lasse Hallstrom rendezi majd.

 • Évente 54 milliárd dollárba kerül Indiának a vécék hiánya

  Évente 54 milliárd dollárba kerül az Ázsia harmadik legnagyobb gazdaságaként számon tartott Indiának a vécék hiánya és az elégtelen higiénia a Világbank hétfõi közlése szerint.

 • Zsúfolt nap: elõbb esküvõ, aztán szülés

  Csak esküvõ után akart gyereket egy pár az Egyesült Államokban, de a kettõ majdnem egybeesett: az újdonsült feleséget a lakodalmáról vitték szülni.

 • Cannabis rák ellen?

  A kannabiszban lévõ vegyületek laboratóriumi körülmények között megállították a prosztatarák sejtjeinek növekedését, ami azt jelzi, hogy a kannabinoid alapú gyógyszerek segíthetnek a betegség legyõzésében, közölték a spanyol kutatók.

 • Elzárta a külvilágtól vőlegénye Halle Berryt

  A hírek szerint Halle Berry várandós színésznőt a vőlegénye, Olivier Martinez szinte hermetikusan elzárta a külvilágtól, és a terhessége ideje alatt ki sem engedi őt a közös házukból.

 • Cameron Diaz és Paul Sculfurra összeköltözik!

  A színésznõ úgy tûnik mégsem unt rá Paul Sculfurra, ugyanis a US Magazin információi szerint elhatározták, hogy összeköltöztek.

  A modell, aki korábban Jennifer Anistont boldogította egy rövid ideig, most beköltözött Cameron Diaz hollywoodi házába, és a színésznõ állítólag boldogabb mint valaha.

  "Paul feladta agglegény életét és beköltözött Cameron hollywoodi otthonába. Kellemes napi rutint alakítottak ki.Cameron viszi el az edzõterembe Pault", tudhattuk meg Diaz egyik ismerõsétõl a nélkülözhetetlen információt.

 • Viktória hercegnõ megtalálta lakodalmi szakácsát

  A szívhez a gyomron át vezet az út - ezt a házasságkötésre készülõ Viktória svéd trónörökös is szem elõtt tartotta, amikor öt hónappal a királyi frigy elõtt már meg is nevezte az esküvõi fogadás menüjérõl gondoskodó szakácsot.

 • Pubban felejtett Harry Potter-forgatókönyv

  Majdnem kiszivárogtak a készülõ új Harry Potter-film titkai, a szupertitkos forgatókönyvet ugyanis a stáb egy pubban felejtette.