rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
 • Milliókat talált új lakásában a szerencsés férfi, de nem tartotta meg a pénz

 • Share on Tumblr

  Milliókat talált új lakásában a szerencsés férfi, de nem tartotta meg a pénzBecsületességéért ünneplik a norvég ingatlanbrókert, aki csaknem 350 ezer koronát (12 millió forintot) talált a kandalló alá rejtve új lakásában, és ahelyett, hogy megtartotta volna, jótékony célra ajánlotta fel. Vemund Thorkildsen két hete találta meg az eldugott pénzt, amikor épp egy barátjának mutatta meg új oslói lakását. Szerették volna kipróbálni, hogy vajon át lehet-e rakni a kandallót egy másik szobába, ezért elmozdították egyik kövét. A kő alá dugva egy borítékot találtak, amelyben majdnem 350 ezer korona volt norvég bankjegyekben.

  “Először úgy örültünk, mint a lottónyertesek, de aztán arra gondoltam, hogy ez nem az én pénzem” – emlékezett a 27 éves Thorkildsen.

  A férfi a lakást egy norvég rákalapítványtól vette, amely egy hagyaték révén jutott hozzá. Ezért Thorkildsen elhatározta, ennek az alapítványnak kell megkapnia a pénzt. “Jó lett volna elmenni belőle egy vakációra, de ez a pénz nem volt az enyém, és úgy éreztem, szép lenne valami olyan jó dologra fordítani, mint ez a rákalapítvány” – mondta. Az Alapítvány megerősítette, hogy a férfi átadta nekik a pénzt. Miután a történetet a norvég napilap megírta, Thorkildsenhez özönleni kezdtek a telefonhívások és sms-ek, valamint a közösségi oldalak kommentjei: a barátai és ismeretlenek is ünnepelték becsületességéért.”Rengetegen mondták, hogy ők is így cselekedtek volna. Nagyon jó volt ezt hallani. Megerősíti az emberiességbe vetett hitet” – fogalmazott Thorkildsen.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • 9 éves kisfiát ültette a volán mögé egy részeg férfi Floridában

  9 éves kisfiát ültette a volán mögé egy részeg férfi Florida délnyugati részén, majd a rendõrség kérdésére azt válaszolta csak vezetni tanította a gyereket.

  A középvonalon kacsázó teherautóra hamar felfigyeltek a hatóságok, és mikor megállították az autót, a 27 éves férfi azt mondta, csupán vezetni tanította fiát. Az apa beszéde zavaros volt, lehelete bûzlött az alkoholtól és képtelen volt egyenesen járni. Ráadásul a rendõrök még egy felbontott sörösdobozt is találtak a jármû hátsó ülésén.

 • Homoszexuális pingvinpár tojást akart lopni!

  Egy hím pingvinpárt - ami nem ritka ennél a állatfajnál - elkülönítettek a többi pingvintõl az északkelet-kínai Harbinban, mert az egyik hím-nõstény pingvinpártól megpróbálta elcsenni a tojást.

  A lopási kísérletre az egyik állatgondozó figyelt fel, és úgy döntött, máshová zárja a madarakat. A pingvinek szaporodása nem egyszerû folyamat, fogságban pedig még nehezebb.

 • J. K. Rowling újabb sikere

  Az év szórakoztatójának választotta J. K. Rowlingot az Entertainment Weekly címû amerikai magazin.

 • Medvehúst tartalmazó kolbászt foglalt le a rendõrség Monoron

  Medvehúst tartalmazó kolbászt és szalámit foglalt le a rendõrség a Pest megyei Monor egyik húsüzletében. A szokatlan ínyencséget Romániából hozta Magyarországra az üzlet tulajdonosa, azonban nem tudta, hogy a macihúsos felvágott az Európai Unió területén tiltott áru.

  Brummoghatott magában I. József vecsési lakos, amikor a Nemzeti Nyomozóiroda (NNI) és a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KVvM) megjelent húsüzletében, és az ott talált mintegy 17-18 kilogramm barna medvehúst tartalmazó szalámi és kolbász eredetérõl kérdezték.

 • Történelmi híd eladó

  Hidat árul az Egyesült Államokban Maryland állam közlekedési hivatala.

 • 50 millióan kedvelik Cristiano Ronaldot

  A Real Madrid és a portugál válogatott alapemberének van a legtöbb követõje a Facebookon: még Messit és Kakát is megelõzi.

 • Megmentették a mellékhelyiségben hagyott csecsemõt

  George Francisnak nevezték el azt a kisfiút, akit az édesanyja a Bahrainbõl Manilába tartó gépen szült meg, majd a vécében, egy szemeteszsákban rejtette el.

  Arra ugyan felfigyeltek a légikísérõk, hogy egy asszony túlságosan is sietõsen hagyja el a repülõgépet, azt azonban senki nem vette észre, hogy mi történt a levegõben a Bahrainbõl indult járat vécéjében.

 • Kemény Henrik leteszi híres-neves bábfiguráját, Vitéz Lászlót!

  Utolsó alkalommal is telt házas elõadást adott Kemény Henrik, aki 75 év után úgy döntött, leteszi híres-neves bábfiguráját, Vitéz Lászlót. A vásári komédia élõ legendája 1931 óta, vagyis 6 éves korától kezdve játszik bábszínpadon.

  Vitéz László kalandjai mellett nevéhez fûzõdik még Hakapeszi Maki, valamint Süsü figurája is, hiszen ezen bábokat is õ mozgatta egykoron. Kemény Henrik egészségi okok miatt hagyja abba a bábozást, de a játék soha nem fog véget érni.

 • Leégett két juhhodály Nyírvasváriban! 700 juh pusztult el!

  Leégett két juhhodály hétfõre virradó éjjel Nyírvasváriban; az elõzetes adatok szerint hétszáz állat pusztult el a tûzben.

  A lángokban álló istállókhoz a nyírbátori, a mátészalkai és a nyíregyházi tûzoltók vonultak ki, s több mint négy órán át tartott az oltás.

 • Eladó a sex.com

  Eladó a szakértõk szerint legismertebb internetes azonosító, a sex.com - írta egy a domének eladására szakosodott német társaság közleményében.

 • Keresik az ország legszexisebb sztriptíz táncosnõjét

  Keresi az ország legjobb rúdtáncosát Pirner Alma sztriptíz világbajnok. A válogatásra profikat, amatõröket egyaránt vár.
  A táncoslányok a jótékonykodásra is gondolnak, a nevezésbõl befolyt összeget a Noé állatotthonnak ajánlják fel.

  Hazánkban elõször rendeznek rúdtáncbajnokságot, ahol megválasztják a Miss PoleDance Hungary-t.

  A versenyt szeptember 6-7-én, a Budapesti Erotika Kiállítás ideje alatt rendezik. 5000 forint a nevezési díj, de a befolyt összeget a Noé állatotthonnak ajánlják.

 • Mauin mondta ki a boldogító igent Malek Miklós és kedvese

  Mauin mondta ki a boldogító igent Malek Miklós és kedveseAz X-Faktor egykori mentora Mauin, a tengerparton mondta ki a boldogító igent. Malek Miklós hat év után feleségül vette lengyel kedvesét, Kasiát. Az egykori mentor tavaly kérte meg a barátnője kezét, nemrég pedig paradicsomi körülmények között a Hawaii-szigetcsoport második legnagyobb szigetén, Mauin örök hűséget fogadott. Kasia ötlete volt, hogy ezen a helyen tartsák meg az esküvőt, a szigeten még működő vulkán is található. Miklósnak sem volt kifogása az esküvő helyszíne ellen, ugyanis neki is ez az egyik kedvenc helye.

 • Szakított barátjával Joss Stone

  Az énekes Joss Stone újra független, miután szakított barátjával.

 • A legromantikusabb szó a világon: amour

  Az amour, vagyis a franciául mondott szerelem a legromantikusabb szó a világon - válaszolták nyelvészek egy Bálint-nap alkalmából készült felmérésben.

 • Lakodalom légy- és szúnyogmenüvel

  Újdelhi - Békapárt adott össze két pap Indiában hatalmas ceremónián: kétezer fõs volt a násznép az emberek részérõl.

  A békák oldaláról ugyanakkor nem vettek részt az esküvõn se barátaik, se rokonságuk, még a szüleik sem voltak jelen.

 • Bencsik Tamara egy rádió hangja lesz!

  Bencsik Tamara minden bizonnyal még nem fogta fel, hogy szombat este óta a Megasztár kiesõi közé tartozik.

  A vajdasági lány ugyanakkor egyre elfoglaltabb: interjúkat ad, címlapfotózáson volt, és egy lemeztervvel is megkeresték.

  "Hiányoznak a többiek, a légkör, a közös vacsorák, az órák. Jó lesz megint egy színpadon állni" - vallotta be könnyes szemmel Tamara, aki a holnapi klubkoncertet várja a legjobban. A Megasztárból kiesett énekesnõt azon felül, hogy egy lemeztervvel is megkeresték, elõre láthatólag õ lesz 2009-ben a Danubius Rádió hangja is.

 • Sziget - hajléktalanok hetijeggyel a Szigeten

  Nyolc-tíz hajléktalan kapott a Sziget fesztivál szervezõitõl hetijegyes karszalagot azért, hogy a fesztivál egy hete alatt se kelljen "otthonukat" elhagyni.

  Az otthont számukra az év többi részében is az óbudai Hajógyári-sziget jelenti, ahol megbújva a kíváncsi szemek elõl, fás, bokros részeken élnek évek óta, az általuk szekrénydarabokból, farostlemezekbõl összetákolt kalyibákban.

 • DiCaprio aláírásokat osztogatott a kényszerleszállást végrehajtó gépen

  Aláírásokkal hálálta meg egy Boeing repülõgép személyzetének a fedélzeten tartózkodó Leonardo DiCaprio amerikai színész, hogy gond nélkül kényszerleszállást hajtottak végre New Yorkban.

 • Bottal támadt Salgótarján belvárosában a hírlapárusra egy férfi

  Bottal támadt Salgótarján belvárosában a hírlapárusra az a férfi tegnap délután, akit negyedórán belül elfogtak.

  A 35 éves támadó hátulról átfogta a pavilonban egyedül tartózkodó alkalmazott nyakát, és a bevételt követelve a fiatal nõ állát vágta meg egy húsz centiméter hosszú bottal.

 • Lenny Kravitz-nek a lánya a legfontosabb

  Lenny Kravitz-nek lánya és a szeretet a legfontosabb a világon. A sztár szívén viseli a világ sorsát, és optimistán áll a jövõhöz

  A sokoldalú zenész új lemezét mutatja be Európában, és minden városban hatalmas tömeg fogadja.

  A tegnap este Pesten koncertezõ Lenny Kravitz koncertkörútjának egyik elsõ, párizsi állomásán adott élõ, zenei betétekkel tarkított televíziós interjút az Early Morning Show számára.

 • Gyurcsány Ferenc ajándékot osztott utolsó kormányülésén!

  Utoljára ült össze a jelenlegi összetételben, Gyurcsány Ferenc vezetésével a kormány szerda délelõtt. Gyurcsány Ferenc személyes ajándékkal búcsúzott a kormánytagoktól: a nõk egy tollat, a férfiak - köztük Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt is - ezüst mandzsettagombot kaptak, amelyen a Magyar Köztársaság felirat látható, és egy stilizált liliom.

 • Jó üzlet macsó papának lenni

  A Gesztesi Károly (44), Bochkor Gábor (43) és Árpa Attila (36) élményei nyomán született könyv ugyanis karácsonyig az eladási listák élére került.

  Az óriási sikerre való tekintettel Árpa Attila máris a folytatáson gondolkodik. – Abszolút elégedettek vagyunk, hiszen a Macsópapák a top tízben szerepel. Talán nem tûnök szerénytelennek, ha azt mondom, némileg azért kézenfekvõ volt, hogy nem lesz bukta – mesélte a Blikknek Árpa Attila, aki a bevételbõl nem lánya, Amina hozományát gazdagítja, hanem a folytatást tervezi.

 • Christina Aguilera õrizetben

  Súlyosan ittas állapota miatt õrizetbe vették Christina Aguilerát egy közúti ellenõrzés során.

 • Ököllel támadt az autóbusz vezetõjére két ittas férfi!

  Ököllel támadt a Székesfehérvár-Bakonycsernye között közlekedõ menetrend szerinti autóbusz vezetõjére két ittas férfi.

  A sofõr nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

 • Megviselték a forgatások Kiss Ramónát

  Bartha Zsolt a Barátok közt története szerint fizikai és lelki terrorban tartja feleségét. A Zsoltot játszó Rékasi Károly a forgatás alatt többször „színpadi" ütéseket mért Kiss Ramónára, ami nagyon megviselte a színésznõt.

 • Nem adta szívét a donorjelölt csecsemõ

  Toronto - Egy halálos beteg két hónapos kislány, akinek szívét átültetésre szánták egy másik beteg újszülöttbe, önállóan kezdett lélegezni, miután levették a lélegeztetõgéprõl, így az orvosok szerdán úgy döntöttek: õ már nem potenciális donor.

 • Rendelj döglött bogarakból készített nyakláncot!

  Kabócanyaklánc Sandwichbõl

  Sandwich - Döglött bogarakból készült nyakláncok rendelhetõk Sandwichbõl.

  Ez a Sandwich az Egyesült Államok egy városa, és két 17 éves lakosa állt neki, hogy a települést az idén elözönlött kabócákból ékszereket készítsen.

 • Hihetetlen! Hetes ikreket szült egy egyiptomi asszony!

  Hetes ikreknek adott életet egy 27 éves egyiptomi asszony szombaton kora reggel Alexandriában - közölte annak az egyiptomi kórháznak az igazgatója, ahol a hét újszülött a világra jött.

  Az édesanyja állapota jó, bár vérátömlesztésre volt szüksége, mivel a hét csecsemõt császármetszéssel segítették a világra az orvosok, és emiatt az asszony sok vért vesztett.

 • Elalvásával akadályozott meg öngyilkosságot a telefonsegély-szolgálatos

  Elalvásával akadályozott meg egy öngyilkosságot Svédországban egy telefonsegély-szolgálatos lelkész Svédországban: az öngyilkosjelölt annyira dühös lett rá, hogy az átsegítette a válságos perceken.

 • Fiatal hölgy erõszakolt meg egy anyát

  Azzal vádolnak egy 25 éves, ír származású, de három éve Ausztráliában élõ hölgyet, hogy megerõszakolt egy 32 éves nõt egy bár mosdójában. Anne Marie O'Loughlin aszisztensként dolgozott Brisbane egyik kórházában, szabadidejében pedig sokat bulizott, gyakran keresett fel éttermeket, klubokat.