rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
 • Milliókat talált új lakásában a szerencsés férfi, de nem tartotta meg a pénz

 • Share on Tumblr

  Milliókat talált új lakásában a szerencsés férfi, de nem tartotta meg a pénzBecsületességéért ünneplik a norvég ingatlanbrókert, aki csaknem 350 ezer koronát (12 millió forintot) talált a kandalló alá rejtve új lakásában, és ahelyett, hogy megtartotta volna, jótékony célra ajánlotta fel. Vemund Thorkildsen két hete találta meg az eldugott pénzt, amikor épp egy barátjának mutatta meg új oslói lakását. Szerették volna kipróbálni, hogy vajon át lehet-e rakni a kandallót egy másik szobába, ezért elmozdították egyik kövét. A kő alá dugva egy borítékot találtak, amelyben majdnem 350 ezer korona volt norvég bankjegyekben.

  “Először úgy örültünk, mint a lottónyertesek, de aztán arra gondoltam, hogy ez nem az én pénzem” – emlékezett a 27 éves Thorkildsen.

  A férfi a lakást egy norvég rákalapítványtól vette, amely egy hagyaték révén jutott hozzá. Ezért Thorkildsen elhatározta, ennek az alapítványnak kell megkapnia a pénzt. “Jó lett volna elmenni belőle egy vakációra, de ez a pénz nem volt az enyém, és úgy éreztem, szép lenne valami olyan jó dologra fordítani, mint ez a rákalapítvány” – mondta. Az Alapítvány megerősítette, hogy a férfi átadta nekik a pénzt. Miután a történetet a norvég napilap megírta, Thorkildsenhez özönleni kezdtek a telefonhívások és sms-ek, valamint a közösségi oldalak kommentjei: a barátai és ismeretlenek is ünnepelték becsületességéért.”Rengetegen mondták, hogy ők is így cselekedtek volna. Nagyon jó volt ezt hallani. Megerősíti az emberiességbe vetett hitet” – fogalmazott Thorkildsen.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Kígyókat falatozik sörkorcsolyaként egy férfi Kínában

  Eleven kígyókat falatozik sörkorcsolyaként egy férfi Kínában.

  A 41 éves illetõ immár tíz éve falatozik élõ kígyót, és hogy jobban "csússzon" a csúszómászó, sörrel öblíti le. Az elsõt még fogadásból (t)ette, de aztán annyira rákapott a kígyók ízére, hogy valósággal függõ lett - legalábbis ezt állította a lakomájára meghívott újságíróknak.

 • Sírdíszeket lopkodott egy férfi az Egyesült Államokban

  Sírdíszeket lopkodott egy férfi az Egyesült Államokban, de azzal védekezett a rendõröknek, hogy a szél fújta azokat ingatlanjára.Ennek annyi alapja van, hogy a férfi egy temetõ mellett lakik Tennessee állam északkeleti részén.

  Bár vannak erõs szelek arrafelé, sírdíszeket nemigen "visznek" el, vagy ha mégis, nem mindet a férfi udvarára meg be a házába.

 • Elhunyt Román Kati bábszínész!

  Életének 62. évében ma rövid szenvedés után elhunyt Román Kati bábszínész.

  A mûvész 1971-ben került az Állami Bábszínház festõmûhelyébe, így szeretett bele a bábozásba. Itt szerzett diplomát, és 17 évig játszott az anyaszínházban és tájelõadásokon, vidéken.

 • Tabáni kitálal! Miért nincs nõje?

  Sokáig elfogadta a sorsát, azt, hogy nem lesz elismert mûvész. Már majdnem beletörõdött, amikor megtörtént a csoda, amiben már nem is hitt Tabáni István. A nagy szerelem azonban még várat magára. Vajon milyen az a nõ, aki meg tudná hódítani a tehetségkutató verseny gyõztesének a szívét?

 • Britney Spears most nem a sztárvilágból választott magának párt

  Britney Spears ezúttal egy átlagembernek adta meg az esélyt arra, hogy megtalálja a szíve kulcsát.

 • Fluor Tomi reagált az õt ért alkoholista vádakra

  Fluor Tomi az elmúlt héten azzal került a média kereszttüzébe, hogy mostanában sokat iszik. Akkor azt írták az újságok, hogy a rapper alkoholista lett. Tomi a Facebookon reagált a vádakra.

 • Saját temetését nyerte meg egy férfi Amerikában

  Megnyerte saját temetését egy amerikai férfi. A 6000 dollár értékû nyereményt – mely magában foglalja a koporsót és minden más kiadást – a helyi baseball csapat és egy temetkezési vállalat közös játékán lehetett megnyerni.

  „Vegyes érzelmeim voltak, amikor megtudtam, hogy én vagyok a nyertes, hiszen furcsa úgy 6000 dollárt nyerni, hogy nem élvezhetem ki” – nyilatkozta. (cnn)

 • Törvényben korlátozná a pattogatott kukorica árát egy izraeli képviselõ

  Törvényben korlátozná a pattogatott kukorica és más, mozikban kapható rágcsálnivalók árát egy izraeli képviselõ.

 • Megtalálták a rák valódi okát

  Megtalálták a rák valódi okátLenyűgöző felfedezés a rák valódi okáról: meggyógyulhat a beteg, ha megérti betegsége okát Dr. Hamer a 70-es években a müncheni onkológiai klinikavezető orvosa volt, ahol többi kollégájával együtt a daganatos betegeket a hagyományos módon kezelte, mely többé-kevésbé eredményesnek bizonyult. 1978-ban dr. Hamer élete radikálisan megváltozott, mikor tudomást szerzett 19 éves fia haláláról (meglőtték). Nem sokkal fia halála után felesége is távozott az élők sorából. És mindezen szörnyű eseményeket tetézte a felfedezése, miszerint heredaganata van.

 • Jackson film októberben!

  Október 27-én mutatják be világszerte a Michael Jackson életérõl szóló dokumentumfilmet. Az alkotást egyszerre 15 nagyvárosban, köztük Londonban és Berlinben láthatják majd a nézõk.

 • Terecskei Rita és Pintér Tibor a Hungaroringen is bizonyított

  A száguldás és az éles kanyarok helyett a precíz, kifinomult mozdulatok, az ügyesség kapott fõszerepet a Hungaroringen. Terecskei Rita és Pintér Tibor a Motoros Akadémia pályáján bizonyította, nem csak a forgalomban állják meg a helyüket fair vezetõként, hanem akkor is, ha a kétkerekûvel ügyességi feladatokat kell megoldani.

 • Mindent megtesz filmje sikeréért Brad Pitt

  Mindent megtesz filmje sikeréért Brad PittNagyon sok múlik azon, hogyan fogadja a közönség Brad Pitt új filmjét, a Z világháborút. Ez ugyanis az első nagy költségvetésű szuperprodukció, amelyet Pitt cége, a Plan B Entertainment gyártott, ezért nem mindegy, szeretik-e majd a nézők. A film költségvetését 200 millió dollárosra becsülik, ám élénkebb fantáziájú szakemberek a marketingköltségeket is hozzácsapják ehhez, és ekkor a számláló szerintük már 400 millió körül járhat. Ezekben a napokban hol Sydyney-ben, hol Szöulban népszerűsíti a filmet, és nagyon izgul, milyen lesz az eredmény.

 • Játékautomatán elverte nagyanyja dugipénzét egy kamasz fiú!

  Játékautomatán elverte nagyanyja padláson rejtegetett 16 ezer euróját (4,2 millió forint) egy kamasz fiú a nyugat-ukrajnai Ternopil megyében.

  A Zalezci nevû kisvárosban élõ idõs nõ a padláson elrejtve, befõttes üvegben tartotta a külföldön dolgozó lányától kapott pénzt. Tizenkilenc éves unokájának feltûnt, hogy nagyanyja mindig pénzzel jön le a tetõtérbõl, ezért megkereste a rejtekhelyet, elvett pár száz eurót és elköltötte - jelentette az UNIAN hírügynökség.

 • Nem csak a tehetség köti össze Radics Gigit és Oláh Gergõt

  A Megasztár és az X-Faktor gyõztesét nem csak a tehetség köti össze.

 • Lesmárolta Jude Law Zimány Lindát

  Lesmárolta Jude Law Zimány LindátEgy belvárosi szórakozóhelyen lazított a forgatási nap végén a Budapesten tartózkodó Jude Law. A színészről köztudott, hogy testőrök nélkül, lazán mászkál a számára idegen városban és örömmel fotózkodik rajongóival. Tegnap azonban egy hazai celeb társaságában lazított. Zimány Linda annyira megtetszett a tökrészeg színésznek, hogy ölelgette és csókolgatta a modellt. Az esetről videó is készült. A Youtube-ra feltöltött videó alatt hozzászólók szerint azonban nem biztos, hogy véletlen találkozásról van szó.

 • Gáspár Gyõzike a Barátok köztben szerepelne

  Gáspár Gyõzõnek az az ötlete támadt, hogy szerepelhetne a Barátok köztben. A showman sorozatfüggõ, egy epizódot sem mulasztana el, ha kell, fel is veteti Bea asszonnyal a lekésett részeket.

  Gáspár már azt is kitalálta, hogyan bukkanhatna fel a képernyõn: õ lenne az, aki kiszabadítaná Kingát az emberrabló fogságából. Szerinte szereplésével rekordot döntene a nézettség. Kalamár Tamás, a sorozat producere szerint ez érdekes lenne, de egyelõre Géza gyúr erre a feladatra.

 • Eva Mendes cicivillantós szexi reklámját betiltották - videóval!!!

  Az amerikai tévéadók nem hajlandóak sugározni Eva Mendes és a Calvin Klein legújabb reklámját, mivel a hirdetésben jól láthatóan megvillan a színésznõ mellbimbója.

  Eva Mendes a Calvin Klein õszi kampányának részeként forrósítja maga körül a levegõt, csupán szexi alsónemût viselve.

  A "Secret Obsession" nevû parfümhöz készült kisfilmben a Randiguru szexi sztárja anyaszült meztelen, csupán egy, a szemérmét takaró lepedõ alatt csábít vásárlásra.

 • Internetes térképen bukott le a hûtlen férfi

  Egy orosz lány öt év után hagyta ott barátját, miután az orosz Yandex Maps egyik fotóján meglátta szeretõjével.

 • Kalóztömegrekord

  Rekordot döntöttek kalózok Nagy-Britanniában: 1722-en gyûltek össze. Ilyen sok kalóz még sohasem volt egyszerre együtt a világon.

 • Fia született John Travoltának

  Hálaadásnapra érkezett az új családtag: fia született John Travoltának. Kelly Preston, a filmsztár felesége egy floridai kórházban szülte meg Benjamint, a házaspár harmadik gyermekét.

 • Tíz napig csak gyümölcsleveken élt Naomi Campbell

  Tíz napig csak gyümölcsleveken élt Naomi CampbellNaomi Campbell elárulta, legutóbbi divatbemutatós szereplése óta (ami a Versace-nél volt) előtt tíz napig csak gyümölcsleveken élt. A szupermodellt a Versace kérte fel, hogy álljon színpadra. Naomi azonnal igent mondott, hiszen már tizennégy éve nem dolgozott együtt a világhírű divatházzal. Tíz nappal a bemutató előtt nem ettem, csupán gyümölcsleveket ittam – sárgarépalevet, gyömbért, narancsot, ananászt, hogy megtisztítson. A diéta maximálisan megtette hatását, és ezt Naomi akkor tapasztalta, amikor először kisétált a kifutóra.

 • Brad Pitt megmentette egyik rajongója életét

  Az életben is hõst alakított a minap Brad Pitt a Velencei Filmfesztiválon, miután kimentette a vízbe zuhant rajongóját.

  A sztár egy tó közepén osztogatott autogramot, egy csapat fiatal rajongónak, amikor egyikük hirtelen a vízbe zuhant.

  Pitt hozta a filmekben is látott formáját, habozás nélkül elkapta és kimenekítette a bajba jutott tinédzsert.

  Miután meggyõzõdött róla hogy az ifjú fan rendben van, egy autogrammal is megjutalmazta.

 • Playbackrõl énekelte a himnuszt Beyoncé

  Szégyen-gyalázat, hogy egy ilyen kaliberû, neves énekesnõnek tátikáznia kelljen több millió nézõ, sõt még az Egyesült Államok elnöke elõtt is. Bár mindenki meghatódott a tökéletesnek tûnõ produkciótól, kiderült, playbackrõl szólt.

 • 116. születésnapját ünnepelte a világ legidõsebb embere

  116. születésnapját ünnepelhette a világ legidõsebb embere, egy amerikai asszony.

 • Lindsay Lohan nem fogadta el a Playboy 700 ezer dolláros fotózását

  A Sawf News értesülései szerint a Playboy 700 ezer dollárt (kb. 119 millió forintot) fizetett volna a színésznõnek, ha 2008 elején félmeztelenre vetkõzik a magazin egyik jubileumi száma kedvéért.

  Lohan egyik embere azonban visszautasította az ajánlatot arra hivatkozva, hogy meztelenkedésrõl szó sem lehet, nem akarják megismételni a New York magazinos felvételeket. A színésznõ ezeken a fotókon Marilyn Monroe Bert Stern által készített képsorozatát elevenítette fel, a Playboyban pedig Ann-Margret elõtt szerettek volna tisztelegni a Lohanról készült fotókkal.

 • Hatvan éves korában elhunyt Petróczy Sándor!

  Hatvanhét éves korában csütörtök délután rövid betegség után elhunyt Petróczy Sándor, a magyarországi Mozisok Országos Szövetségének elnöke.

  Alapító és elnökségi tagja volt a Magyar Filmklubok Szövetségének, majd a Mozisok Országos Szövetségének elnökévé választották.

 • Kizárta magát kocsijából a rabló

  Kizárta magát a menekülésre szánt autóból egy rabló az Egyesült Államokban, így aztán hamar elfogták.

 • A túlsúlyos betegeket teherautókon szállítják

  Eredetileg marhák szállítására használták azokat a teherautókat, amelyekkel most a túlsúlyos betegeket szállítják Münchenben. A nagy súlyra specializált mentõautók túl drágák, és az egészségügyi hatóságoknak ezekre nincs pénzük.

 • Ismét vétett az alkoholtilalom ellen Lindsay Lohan

  Vétett próbaidõre helyezésének feltételei ellen Lindsay Lohan amerikai színésznõ, emiatt a bíróság újabb kétszázezer dollár fizetésére kötelezte.

 • Tizenhárom tény péntek 13-ról (szombat 14-én)

  Washington - Az eheti péntek 13 az elsõ az idei háromból, márciusban, majd novemberben is lesz hozzá szerencsénk.

  Ilyen hármas nagyjából 11 évente fordul elõ - mondta Thomas Fernsler, a Delaware Egyetem matematikusa, aki több mint húsz éve tanulmányozza a 13-as számot. A LiveScience címû amerikai tudományos portál tizenhárom pontba szedve közli Fernsler megállapításainak egy részét a hírhedt napról.