rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
 • Milliókat talált új lakásában a szerencsés férfi, de nem tartotta meg a pénz

 • Share on Tumblr

  Milliókat talált új lakásában a szerencsés férfi, de nem tartotta meg a pénzBecsületességéért ünneplik a norvég ingatlanbrókert, aki csaknem 350 ezer koronát (12 millió forintot) talált a kandalló alá rejtve új lakásában, és ahelyett, hogy megtartotta volna, jótékony célra ajánlotta fel. Vemund Thorkildsen két hete találta meg az eldugott pénzt, amikor épp egy barátjának mutatta meg új oslói lakását. Szerették volna kipróbálni, hogy vajon át lehet-e rakni a kandallót egy másik szobába, ezért elmozdították egyik kövét. A kő alá dugva egy borítékot találtak, amelyben majdnem 350 ezer korona volt norvég bankjegyekben.

  loading...

  “Először úgy örültünk, mint a lottónyertesek, de aztán arra gondoltam, hogy ez nem az én pénzem” – emlékezett a 27 éves Thorkildsen.

  A férfi a lakást egy norvég rákalapítványtól vette, amely egy hagyaték révén jutott hozzá. Ezért Thorkildsen elhatározta, ennek az alapítványnak kell megkapnia a pénzt. “Jó lett volna elmenni belőle egy vakációra, de ez a pénz nem volt az enyém, és úgy éreztem, szép lenne valami olyan jó dologra fordítani, mint ez a rákalapítvány” – mondta. Az Alapítvány megerősítette, hogy a férfi átadta nekik a pénzt. Miután a történetet a norvég napilap megírta, Thorkildsenhez özönleni kezdtek a telefonhívások és sms-ek, valamint a közösségi oldalak kommentjei: a barátai és ismeretlenek is ünnepelték becsületességéért.”Rengetegen mondták, hogy ők is így cselekedtek volna. Nagyon jó volt ezt hallani. Megerősíti az emberiességbe vetett hitet” – fogalmazott Thorkildsen.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Lassúbb intézkedéssel zsarolt ingyen kávéért a rendõr

  Daytona Beach - Lassúbb intézkedéssel próbált megzsarolni egy kávézót egy rendõr az Egyesült Államokban, hogy ingyen kaphasson kávét és teát.

 • Csõdbe mennek a kocsmák angliában

  London - Hetente átlagosan csaknem 30 kocsma húzta le a rolót véglegesen tavaly Nagy-Britanniában az egyre magasabb üzemeltetési költségek és a dohányzási tilalom miatti vendégmegcsappanás miatt.

 • Újabb 700 kilométert találtak a Kínai Nagy Falból

  A kínai Nagy Fal több mint hétszáz kilométernyi szakaszát fedezték fel Kanszu (Gansu) és Senhszi (Shaanxi) tartományokban - írja a China Daily címû lap. Ez annak a harmadik országos régészeti felmérésnek az eredménye, amely 2007 áprilisában kezdõdött, és amely 2011 decemberéig tart majd.

 • Több százezren jelentkeztek a világ legjobb állására

  Több százezer potenciális munkavállalót érdekel a világ legjobb állásaként hirdetett ausztráliai "szigetgondnoki" munka.

  Az állást bemutató weboldalt már az elsõ napon olyan sokan keresték fel, hogy nem bírta a terhelést. Bõ 300 ezren jártak a honlapon. "Még vatikánvárosi és mongóliai látogatónk is volt" - mondta a munkát kínáló Queensland állami idegenforgalmi hivatal szóvivõje szerdán.

 • Bûnösnek vallotta magát Amy Winehouse brit énekesnõ

  Testi sértés vádjában bûnösnek vallotta magát Amy Winehouse brit énekesnõ, aki karácsonykor támadott rá egy színházigazgatóra.

 • Heidi Klum hatalmasat esett az Emmy-díjátadón - képekkel!

  Heidi Klum valószínûleg egyik legrosszabb rémálmát élte át a hétvégi Emmy-díjátadón, ahol mûsorvezetõként egy hatalmasat zakózott. Rögtön be is lilult a feneke, amit a sokk elmúltával, már mosolyogva mutogatott a kameráknak.

  A hosszúcombú német modell volt a vasárnapi Emmy-díjátadó háziasszonya. Heidi nagyon izgult a feladat miatt, aminek végül meg is lett a következménye. Amikor mûsorvezetõ-társával, Tom Bergeronnal épp egy laza kis táncjelenetet adtak elõ, az úriember fogása bizony meglazult a hölgy gazella testén, és Heidi nagyot koppant a csillogó padlón.

 • Tragédia Kökény Attila családjában

  Egy szórakozóhelyen rosszul lett Kökény Attila unokaöccse. A mentõk már nem tudtak segíteni a fiatal sportolón.

 • Tinédzserek szövetkeztek csoportos terhességre - sokkolta az ügy a lakosságot

  A fejetlen közösülés nagy divat amerikában...

  Boston - Különös "egyezség" nyomaira bukkantak az illetékesek egy amerikai kisvárosban: 16 éves vagy annál fiatalabb lányok beszéltek össze a helyi középiskolában, hogy egyszerre lesznek állapotosak, és együtt nevelik fel a gyerekeket.

  Eddig 17 tinilány lett várandós a Massachusetts állambeli Bostonhoz közeli Gloucesterben. Rendesen legfeljebb négy ilyen eset fordul elõ a helyi középiskolában.

 • 29 méter magas a világ legnagyobb Lego tornya

  Újabb - meglehet, csak átmeneti - látványossággal gazdagodott az osztrák fõváros: vasárnap dél óta Bécsben található a világ legmagasabb, Lego-kockákból épített tornya.

  A több mint 29 méter (egész pontosan: 29,485 méter) magas, 500 000 darabból álló konstrukció több száz gyerek alkotása, négy napon át dolgoztak rajta. A tarka torony a bécsi városháza (Rathaus) elõtti téren áll, és hozzávetõleg 1,5 tonnát nyom.

 • Újra Milliomosok Vására Moszkvában

  Moszkva - Moszkvában újra megnyílt a Milliomosok Vására, s újra valószínûtlen holmikat kínál mindazoknak, akiknek van elég pénzük és nem sajnálnak maguktól egy kis örömet, kerül, amibe kerül.

  A 12 ezer meghívott milliomos vendég és az érdeklõdõk, akik hajlandók kifizetni a belépõjegy 64 dollárnyi (több mint 13 ezer forintnyi) árát, természetesen szmokingban és estélyi ruhában érkeztek a hétvégi megnyitóra, csak Rafael Nadal világklasszis teniszcsillagot nem akarták beengedni, mert senki nem ismerte meg szmokingban, noha õ volt az est fõvendége.

 • Újra apa lett az Edda billentyûse!

  Gyermeke született Gömöri Zsoltnak - Az Edda sztárja péntek reggel lett ismét apa, kisfia ugyanazt a nevet kapta, amit õ visel. Megszületett pénteken Gömöri Zsolt második gyermeke - Az Edda billentyûsének kisfia, Zsolti 3500 grammal és 56 centivel látta meg a napvilágot.

 • Elbocsátották a professzort, mert a tévében szerepelt!

  Elbocsátotta a hollandiai Rotterdamban mûködõ Erasmus egyetem Tarik Ramadan muszlim professzort, mert az iráni állami televízióban szerepelt.

  Az intézmény azzal indokolta döntését, hogy a tudós közszereplésével támogatta a teheráni rezsimet.

 • A bankban felejtette pénztárcáját egy rabló

  A bankban felejtette pénztárcáját egy rabló, abban a fiókban, amelyet kirabolt. A pénztárcájában benne volt a jogosítványa, a fényképrõl pedig azonosította a pénztáros.

  A rendõrségnek így nem kellett túl nagy bravúrt produkálnia, hogy megtudja a férfi kilétét, és hamarosan sikerült letartóztatnia a szórakozott rablót, aki 3100 dollárt - 660 ezer forintot - zsákmányolt.

 • Megkezdte mûködését az elsõ moszkvai légi taxiszolgálat

  Megkezdte mûködését az elsõ moszkvai légi taxiszolgálat a hétvégén két, egyenként ötszemélyes helikopterrel.

  A dolog szépséghibája, hogy az örökös moszkvai dugók elkerülésére a légi taxi csak korlátozott mértékben alkalmas, ugyanis a város légterében kizárólag a különleges szolgálatok, valamint a rendkívüli helyzetek minisztériumának gépei repülhetnek.

 • Kórházba került Michael Jackson fivére

  Mellkasi fájdalmak miatt kórházba szállították Randy Jackson énekest, Michael Jackson fivérét.

 • UFO figyelő szolgáltatást hozott létre Rihanna

  UFO figyelő szolgáltatást hozott létre RihannaAz énekesnő szentül hiszi, hogy földönkívüliek márpedig vannak. Most épp egy UFO figyelő szolgálatot is létrehozott a Nevadai sivatagban. \"Rihanna mindig is meg volt róla győződve, hogy az idegenek a Földre jönnek még az ő életében\" - mondta egy, az énekesnőhöz közel álló forrás. A Daily Star információi szerint Riri felbérelt egy néhány embert, akiknek a feladata nem más, mint folyamatosan az eget fürkészni és jelenteni, ha valami rendkívülit észlelnek. A bázist egy olyan helyre állították fel, ahol viszonylag gyakoriak az ilyen észlelések.

 • Gyengére sikeredett Jessica Simson country bemutatkozása

  Katasztrofálisra sikerült Jessica Simpson country énekesnõi bemutatkozása a Wisconsinban rendezett Country Thunder Festivalon.

  Az énekesnõt, aki elsõ country lemezén hallható anyaga mellett a mûfaj neves elõadóitól, mint például Willie Nelson vagy Shania Twain is elénekelt egy-két számot, kifütyülték.

  Pedig a Hazárd megye lordjaiban egyesek szerint maradandót alakított., de ilyen ez a country mûfaj.

 • Pikáns a világ elsõ vegyi fegyvere

  Washington - Aki odavan az erõs paprikáért, valójában a világ elsõ vegyi fegyverét ízleli - számoltak be kutatók vizsgálataikról az amerikai tudományos akadémia folyóiratában.

  A paprika erejét a gombák elleni küzdelem alakította ki. Az ízes növény magvait természetes környezetben a madarakra bízza, amelyek megeszik a termést, majd az emésztetlen magvakkal új élõhelyeket "trágyáznak".

 • Pubban felejtett Harry Potter-forgatókönyv

  Majdnem kiszivárogtak a készülõ új Harry Potter-film titkai, a szupertitkos forgatókönyvet ugyanis a stáb egy pubban felejtette.

 • Kiderült merre járt nászúton a sztárpár

  Jessica Biel és Justin Timberlake alig pár hete házasodott össze, a nászút helyszíne azonban –hasonlatosan az esküvõéhez – egészen eddig titokban maradt. A pár kilenc napot töltött Tanzániában, és rengeteg mindent kipróbáltak, bár feltételezzük azért jutott idejük dolgozni a babaprojekten is.

 • Na ez már sok, Tóth Vera modellnek áll!

  A Megasztár címû tehetségkutató mûsor elsõ gyõztese a mikrofont a kifutóra cseréli. Tóth Vera csütörtökön modellként is kipróbálja magát!

 • Ezoterikus erõk a román politikában

  Mirceau Geoana, a román szociáldemokrata párt vezetõje szerint a demokrata párti Basescu az elnökválasztás döntõ televíziós vitájában paranormális képességû személyek segítségét vette igénybe. Az információt Geoana felesége és több neves politikus, köztük Victor Hrebencius, Geoana kampányfõnöke is "megerõsítette".

 • Revolverrel lõtte szét az újját egy szemölcs miatt

  Sean Murphy nem kedveli a szemölcsöket. Amikor szembesült vele, hogy az ujján efféle undokság üti fel a fejét, az összes elképzelhetõ eszközt bevetette – ám mindhiába. Ekkor úgy döntött radikális megoldást választ.

 • A bankok közül csak a spermabank nincs bajban!

  A pénzügyi válság általában eltántorítja a bankoktól a betenni akaró ügyfeleket, ám épp az ellenkezõje történik egy coloradóival: a többszörösére ugrott meg a betétesek érdeklõdése - egy spermabank iránt.

  A bank Lovelandban van, azaz Szerelemföldjén. Ez a coloradói település neve, és talán ez is belejátszott, hogy ide települt az intézet. Míg 2007 és 2008 szeptemberi között, azaz egy év alatt mintegy másfélszázan jelentkeztek spermát adni, addig az idén csupán januárban már 172-en.

 • Jeges McDonald's

  A hagyományosnak mondható marketingben van inkább otthon a McDonald's, egyedinek nevezhetõ ötleteit inkább ritkábban húzza elõ. Persze, jobb a családbarát képre hajazni, mint bármi másra.

 • Rubik-kockát Kínából

  A Vám- és Pénzügyõrség Központi Járõrszolgálat munkatársai tegnap délután, Rajka térségében közúti ellenõrzés céljából megállítottak egy cseh kamiont, amely egy kínai feliratú konténert szállított Olaszországba.

 • A vízvezeték-szerelõ talált gyémántot a lefolyóban

  Phoenix - Egy vízvezeték-szerelõ képes volt arra, amire a közüzemi dolgozók nem: elõhalászta a csatornából egy nõ hétkarátos gyémántgyûrûjét, amelyet gazdája szerencsétlenül egy étterem toalettjébe hullatott.

  A 70 ezer dollárt (közel 16 millió forint) érõ ékszer akkor esett le tulajdonosa ujjáról, amikor a vécé öblített, ezért a gyûrût a víz magával vitte a csatornahálózatba.

 • Halálos balesetet szenvedett az egykori Megatáncos

  Tragikus baleset áldozata lett egy marcelházi fiú szombaton a D1-es autópályán. Valószínûleg a fiú elaludt. Az autó másik három utasa komoly sérüléseket szenvedett.

 • Karambolozott, de áram csapta agyon

  Áram csapott agyon egy karambolozó autóst az Egyesült Államokban.

 • 2 Hummer alatt szakadt be a jég a Balatonon (fotókkal)

  Két Hummer terepjáróval hét, negyven év körüli ember ment a Balaton jegére, majd a parttól 30 méterre 10-15 centiméteres jég beszakadt, s a jármûvek 80-100 centiméteres vízbe merültek.

loading...