rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
 • Milliókat talált új lakásában a szerencsés férfi, de nem tartotta meg a pénz

 • Share on Tumblr

  Milliókat talált új lakásában a szerencsés férfi, de nem tartotta meg a pénzBecsületességéért ünneplik a norvég ingatlanbrókert, aki csaknem 350 ezer koronát (12 millió forintot) talált a kandalló alá rejtve új lakásában, és ahelyett, hogy megtartotta volna, jótékony célra ajánlotta fel. Vemund Thorkildsen két hete találta meg az eldugott pénzt, amikor épp egy barátjának mutatta meg új oslói lakását. Szerették volna kipróbálni, hogy vajon át lehet-e rakni a kandallót egy másik szobába, ezért elmozdították egyik kövét. A kő alá dugva egy borítékot találtak, amelyben majdnem 350 ezer korona volt norvég bankjegyekben.

  loading...

  “Először úgy örültünk, mint a lottónyertesek, de aztán arra gondoltam, hogy ez nem az én pénzem” – emlékezett a 27 éves Thorkildsen.

  A férfi a lakást egy norvég rákalapítványtól vette, amely egy hagyaték révén jutott hozzá. Ezért Thorkildsen elhatározta, ennek az alapítványnak kell megkapnia a pénzt. “Jó lett volna elmenni belőle egy vakációra, de ez a pénz nem volt az enyém, és úgy éreztem, szép lenne valami olyan jó dologra fordítani, mint ez a rákalapítvány” – mondta. Az Alapítvány megerősítette, hogy a férfi átadta nekik a pénzt. Miután a történetet a norvég napilap megírta, Thorkildsenhez özönleni kezdtek a telefonhívások és sms-ek, valamint a közösségi oldalak kommentjei: a barátai és ismeretlenek is ünnepelték becsületességéért.”Rengetegen mondták, hogy ők is így cselekedtek volna. Nagyon jó volt ezt hallani. Megerősíti az emberiességbe vetett hitet” – fogalmazott Thorkildsen.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Telefonon vezényelte le a szülést egy mentõs Borsodban

  Kazincbarcika - Mobiltelefonon adta az utasításokat a szülõ nõ édesanyjának egy kazincbarcikai mentõs, s mire a helyszínre érkeztek a mentõszolgálat munkatársai, már megszületett az egészséges baba.

  Az észak-borsodi település mentõszolgálatának hétfõi közlése szerint telefonon segítséget kért a vajúdó nõ édesanyja, és a mentésirányító instrukcióinak (is) köszönhetõen baj nélkül vezette le a szülést, még a mentõk érkezése elõtt.

 • Király Linda hazajön a Megasztár döntõre!

  Király Linda egyelõre Amerikából kíséri figyelemmel a Megasztárt. Az énekesnõ biztos benne, hogy a tehetségkutató mûsort végül öccse nyeri meg, így készül a nagy hazautazásra.

  Király Linda a tervek szerint december 15-én érkezik Magyarországra, így ha ma este Viktor versenyben marad, a december 20-i Megasztár-döntõn a Király család hiánytalanul szurkolhat neki.

  "Már az elsõ pillanattól kezdve úgy éreztem, hogy Viktor nyeri a versenyt."

 • Ingyenes cirkuszi tanácsadás bohócfóbia ellen

  Ingyenes tanácsadással szolgál bohócfóbia ellen egy cirkusz Nagy-Britanniában. Newentben nyitó John Lawson's cirkusz porondmestere reméli, hogy a segítségnyújtás a bohócokkal szembeni félelem legyûrésében vonzani fogja a közönséget.

 • Kártérítési pert nyert a büdös ágya miatt egy rab

  Kártérítési pert nyert dohos és büdös matraca okán egy rab az Egyesült Államokban, ám örömébe ürüm vegyül, mert a bíró "megkilenctizedelte" az összeget.

  A 29 éves milwaukee-i férfi priccsén a matrac - állítása szerint - állandóan nedves volt, mert közel feküdt a zuhanyzóhoz. Emiatt a fekhely penészessé, dohossá és kellemetlen szagúvá vált. Hiába panaszkodott a börtönnek, nem vették komolyan, ezért beperelte.

 • A lábujjaival zongorázó fiatalember nyerte a kínai tévés tehetségkutatót

  Egy lábujjaival zongorázó fiatalember nyerte vasárnap az elsõ, nemzetközi licenc alapján készült China's Got Talent címû kínai televíziós tehetségkutató show-t.

 • Elhunyt az RTL KLub Reggeli címû mûsorának fõszerkesztõje

  Gregorich András a magyar televíziós szakma egyik legmeghatározóbb alakja volt.

  Évtizedekig dolgozott a Magyar Televízióban, majd 1999 óta több nagy sikerû mûsor készítését irányította az RTL Klub-on, mint például a Csíííz, a Való Világ, a Survivor, a Dzsungelparty vagy a Nemzeti Vágta.

 • Szexpartnereirõl írt disszertációt egy amerikai egyetemista lány

  Viccnek indult, de az internet segítségével az egész egyetemen elterjedt és a médiában is hír lett egy amerikai egyetemista lány szexuális partnereinek teljesítményérõl írt "dolgozata".

 • Füstbe ment nyeremény

  Egy órán belül füstbe ment egy férfi kaszinóban nyert pénze az Egyesült Államokban, mert leégett a háza.

 • Világrekord infláció Zimbabwe-ben

  Világrekorder a milliárdosok arányát tekintve Zimbabwe. Mindez azonban nem a dél-afrikai országban lakó dúsgazdag polgárok magas számának köszönhetõ, hanem az ott tomboló hiperinflációnak.

  A hivatalos pénznem az afrikai országban a zimbabwei dollár, amelyet elõször 1980-ban vezettek be, leváltva az addig használt rodéziai dollárt. Zimbabwe drágulási üteme kétségtelenül világvezetõ, hiszen az éves átlagos infláció az egykori Dél-Rodéziában a legmagasabb (12,500,000 %).

 • Órabérben kínálja magát Benkõ Dániel

  A meztelenkedõ lantmûvész saját otthonába várja a lányokat.

  - Úgy döntöttem, hogy ahol vagyok, az a szórakozóhely! Én magam vagyok a szórakozóhely, úgyhogy nem nagyon szoktam lemozdulni a házamból...

 • Nem kémrepülõk jártak Ferihegyen

  "Korábban is történt már ilyen" - tagad az izraeli nagykövet a kémrepülõk ügyében
  Nem kémrepülõk jártak szerdán Ferihegyen, a két izraeli gép egy szokásos rutinfeladatot látott el, korábban is történt már ilyen - mondta Aliza Bin-Noun izraeli nagykövet az MTI-nek.

 • Esküvőre készül és gyermeket vár Jennifer Love Hewitt

  Esküvőre készül és gyermeket vár Jennifer Love HewittEljegyezte kedvese Brian Hallisay a babát váró Jennifer Love Hewitt-ot. A 34 éves, terhes, feleségjelölt színésznő mosolyog, és joggal boldog. Nem elég, hogy párjával első gyermeküket várják, de hamarosan össze is házasodnak. A páros a Love Bites című sorozat forgatásakor ismerkedtek meg egymással nagyjából 15 hónappal ezelőtt. Azóta együtt vannak, és a jelek szerint minden a legnagyobb rendben köztük. Jennifer a harmadik hónapban jár, az eljegyzése május végén, egy európai nyaralás alkalmával kerítettek sort. Brian mellett végre igazi nőnek érzi magát.

 • Hét millió forintot ivott el nyaralása alatt Beyoncé és Jay Z

  Hét millió forintot ivott el nyaralása alatt Beyoncé és Jay ZA világhírű zenész házaspár a hírek szerint több mint hét millió forint értékben fogyasztott alkoholt nyaralásán. Jay Z és Beyonce idén nyáron a mediterrán térségben pihenték ki szakmájuk fáradalmait, húszhónapos lányuk, Blue Ivy társaságában. A két híresség a hírek szerint alaposan elengedte magát, mivel több mint hétmillió forint értékben fogyasztottak alkoholt a nyaralás alatt. A sztárpár csak a legjobb, legdrágább italokat gurítja le, mint a Belvedere vodka, Rémy Martin konyak, a Dom Perignon és az Armand de Brignac pezsgők, így könnyedén összejöhet a több milliós számla.

 • Gisele Bündchen anya lett?

  Gisele Bündchen anya lett anélkül, hogy szült vagy örökbe fogadott volna: a kép tanúsága szerint a szupermodell úgy gondoskodik barátja, Tom Brady kisfiáról, Edward Thomasról, mintha a sajátja lenne.

  Kérdés, hogy mit szól ehhez a gyermek édesanyja, a színésznõ Bridget Monayan, aki minden bizonnyal eddig nem tudott róla, hogy mikor exe elviszi közös gyermeküket, a kicsi végül Gisele Bündchen karjaiban landol. Tom és Bridget ugyanis nem éppen szépen váltak el egymástól, úgyhogy valószínûleg a színésznõnek nem nagyon fognak tetszeni azok a képek, amik nekünk nagyon is!

 • Döbbenet! Meghalt a kétfejjel született kisfiú

  Meghalt az a kisfiú, aki két fejjel született Bangladesben.

  A gyermeket szülei az orvosok tanácsa ellenére hazavitték a kórházból, mert képtelenek voltak fizetni a költségeket. A gyermek néhány napot élhetett.

  A kisgyermek csupán három napot tölthetett a Földön. Szülei szerény anyagi körülményei miatt nem tudták fizetni a kórházi kezelést, így jóval elõbb saját felelõsségre haza vitték a babát.

 • A "lógok" feliratú póló nem véd az ellenõrtõl

  Nem védi az utasokat a pénzbírságtól a "lógok" feliratú póló - döntött a bíróság a németországi Hannoverben.

 • Fekvõtámaszoztatás miatt függesztettek fel

  Fekvõtámaszoztatás miatt függesztettek fel egy tanárt Nagy-Britanniában az állásából: tornával büntette az elkésõ diákokat. A pedagógusok szakszervezete tiltakozik a tanár büntetése ellen, túl szigorúnak tartja.

 • C. Ronaldo szeretõje volt Dobó Kata?

  Német bulvársajtó állítása szerint, Dobó Kata egyike volt a portugál világklasszis barátnõinek.

 • Elhunyt Patrick McGoohan!

  Nyolcvan évesen Los Angelesben elhunyt Patrick McGoohan amerikai színész, akit leginkább a Columbo sorozatból ismerhetnek a nézõk.

  A népszerû krimisorozat több epizódjában is õ alakította a gonosz gyilkost, emellett producerként is egyengette a ballonkabátos nyomozó kalandjait. A hírnevét még Angliában alapozta meg a The Prisoner címû tévésorozattal.

  Az ír gyökerû McGoohan New Yorkban született, de Angliában és Írországban nevelkedett. Elsõ szerepeit a Danger Man címû tv-filmsorozatban alakította, egy titkosügynököt játszott.

 • Lindsay Lohan-t újra letartóztatták

  Lindsay Lohan sosem volt híres jó magaviseletérõl, így nem meglepõ, hogy ismét botrányba keveredett. A színésznõt tegnap hajnali négykor nyilvánosan letartóztatták New York egyik utcáján.

 • Megtiltotta a dohányzást minisztereinek Putyin

  Megtiltotta hat dohányzó miniszterének Vlagyimir Putyin orosz kormányfõ, hogy cigarettához nyúljon.

 • Rekord méretû követ mûtöttek ki egy férfiból!

  Példátlan nagyságú, több mint egy kilogramm súlyú bélhólyagkövet távolítottak el egy betegbõl a debreceni Kenézy Kórházban - közölte rendkívüli sajtótájékoztatón Szûcs Miklós urológus fõorvos kedden Debrecenben. A szakember szerint nemcsak Magyarországon, de a világon sehol nem operáltak még ki ilyen rekordméretû követ.

  Az orvos tájékoztatása szerint a páciens - egy 48 éves debreceni férfi - húgyhólyagját daganat miatt 12 éve eltávolították. Akkor bélbõl alakítottak ki úgynevezett bélhólyagot, amely azontúl tárolta a vizeletet.

 • Éjszakai padjavító ismeretlen

  Fény derült Nagy-Britanniában az éjszakai padjavító "jó szellem" kilétére: egy volt katona jótékonykodott ismeretlenségbe burkolózva.

 • Pezsgõ éjszaka a Forma 1-es bulin

  Gyönyörû lányokkal koccintott Edvin Marton és Tóth Tibi, a Hooligans gitárosa a Forma 1-es Magyar Nagydíj utáni exkluzív partin.

 • A roma showman szerezte meg a jogokat

  Gáspár Gyõzõ boldog: Michael Jackson-koporsókat kap

  Nemcsak a képernyõre tér vissza újra Gyõzi, hanem exkluzív termékekkel is betörni készül a piacra - Az egykori showman-nek ugyanis sikerült megkapnia a jogokat egy különleges koporsó forgalmazásához.

 • Paris Hiltont hazazavarták!

  Megelégelte Paris Hilton részeg pózolását egy ajtónálló Londonban, és a karjánál fogva rángatta be kocsijába a milliárdos szállodalánc-örökösnõt.

  Paris épp egy elõkelõ londoni bárban töltötte az éjszakát, és hajnali négy óra felé, távoztában belefutott a paparazzókba.

  Erõsen illuminált állapotban pózolni kezdett nekik, de a kidobóember megragadta a lány karját, és határozott mozdulatokkal a már elõállt kocsi felé taszigálta.

 • Sülthús illatú kölni Karácsonyra!

  Sülthúskölnivel rukkolt ki egy gyorsétteremlánc karácsonyi ajándékújdonságként az Egyesült Államokban.

  Az ínycsiklandozó illatszerbõl bõ 700 fontnyi dollárba kerül egy üvegecskényi - adta hírül a Daily Telegraph.

  Hogy az üvegen van-e figyelmeztetés, miszerint a kölni használója ne merészkedjen kannibálközelbe, arra nem tért ki a brit lap.

 • Újabb botrány tört ki Michael Jakson körül

  Újabb botrány tört ki a legendás pop ikon körül, miszerint azt állítja egykori bõrgyógyásza, Arnold Klein, hogy õ az apja Jackson legkisebb gyermekének.

 • Kínos elszólás: infláció helyett fellációt emlegetett a politikus

  Egy interjúrészlet gondoskodik a derültségrõl Franciaországban: infláció helyett fellációt, vagyis az orális szexet említette mondatában Rachida Dati volt igazságügy-miniszter, jelenleg európai parlamenti képviselõ.

 • Golyóálló férfi Németországban

  Golyóálló férfija van Németországnak: az illetõt vastag hájrétege védte meg komoly sérüléstõl.

  A 49 éves férfit egy utcai rablás miatt érte lövés, ám õ még csak nem is vette észre, hogy eltalálták.

loading...