rss
 • Milliókat talált új lakásában a szerencsés férfi, de nem tartotta meg a pénz

 • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

  Milliókat talált új lakásában a szerencsés férfi, de nem tartotta meg a pénzBecsületességéért ünneplik a norvég ingatlanbrókert, aki csaknem 350 ezer koronát (12 millió forintot) talált a kandalló alá rejtve új lakásában, és ahelyett, hogy megtartotta volna, jótékony célra ajánlotta fel. Vemund Thorkildsen két hete találta meg az eldugott pénzt, amikor épp egy barátjának mutatta meg új oslói lakását. Szerették volna kipróbálni, hogy vajon át lehet-e rakni a kandallót egy másik szobába, ezért elmozdították egyik kövét. A kő alá dugva egy borítékot találtak, amelyben majdnem 350 ezer korona volt norvég bankjegyekben.

  “Először úgy örültünk, mint a lottónyertesek, de aztán arra gondoltam, hogy ez nem az én pénzem” – emlékezett a 27 éves Thorkildsen.

  A férfi a lakást egy norvég rákalapítványtól vette, amely egy hagyaték révén jutott hozzá. Ezért Thorkildsen elhatározta, ennek az alapítványnak kell megkapnia a pénzt. “Jó lett volna elmenni belőle egy vakációra, de ez a pénz nem volt az enyém, és úgy éreztem, szép lenne valami olyan jó dologra fordítani, mint ez a rákalapítvány” – mondta. Az Alapítvány megerősítette, hogy a férfi átadta nekik a pénzt. Miután a történetet a norvég napilap megírta, Thorkildsenhez özönleni kezdtek a telefonhívások és sms-ek, valamint a közösségi oldalak kommentjei: a barátai és ismeretlenek is ünnepelték becsületességéért.”Rengetegen mondták, hogy ők is így cselekedtek volna. Nagyon jó volt ezt hallani. Megerősíti az emberiességbe vetett hitet” – fogalmazott Thorkildsen.


  Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Az idei mobil-hajító világbajnokságot egy kutya nyerte

  Észtországban rendezték az idei évi mobil-hajító világbajnokságot, amelyben a házigazdák domináltak.

  A férfiak és a nõk között egyaránt egy-egy észt versenyzõ gyõzött, elõbbiben 85 méterrel, utóbbiban pedig 41 méterrel. A gyermekek között viszont már 12 éves finn diadalmaskodott, aki 55 méter messzire tudta eldobni mobiltelefonját.

 • SMS-ben értesülhetnek a szülõk a gyermekeik jegyeirõl

  Mostantól SMS-ben értesülhetnek gyermekeik elõmenetelérõl az Ungvári 5. sz. Középiskola tanulóinak szülei - írja a Kárpátinfo.net hírportál.

  Az "elektronikus ellenõrzõ" havi 15 hrivnyába (450 forint) kerül, ha heti rendszerességgel akarják követni gyermekeik iskolai elõmenetelét a szülõk. Aki napi szinten szeretne SMS-értesítést kapni, annak havonta 35 hrivnyába (1050 forint) került a tanintézmény szolgáltatása. Az elektronikus ellenõrzõt egyelõre az 5-10. osztályosok szülei fizethetik elõ.

 • Kétfejű bárány született - fotóval

  Kétfejű bárány született - fotóvalSugárfertőzés?! Génmutáció okozhatta?! Mongóliában látta meg a napvilágot a szokatlan állat. Gazdája szerint jó kedvű, az orvosok szerint pedig egészséges, akárcsak a többi bárány a farmon. Két fejjel született bárány Közép-Mongóliában, Hohhot tartományban a napokban. Az állatnak négy szeme van, két orra és ugyanúgy viselkedik, mint társai. A kínai farmer szerint normálisan fejlődik, jó kedvű, együtt mozog a többi báránnyal és az anya is ugyanúgy szoptatja, mint a többi picinyét. A hó elején született egy ember arcú bárány, de sajnos már elpusztult. Az új jövevénynek azonban sok egészséget kívánunk!

 • 50 Cent álmai Beyoncéval

  Ha a rappernek egyszer lehetõsége lesz Beyoncénak bemutatni lepedõakrobatikus képességeit, azt óvszer nélkül szeretné megtenni!

 • Marihuánás sütit evett egy hároméves kisfiú

  A nagyszülõ a garázsba tette a marihuánás sütit, a gyerek megtalálta, és felfalta. Kicsit sokat aludt, és nehezen lehetett felkelteni.

 • Robert Pattinson belga csokoládéból

  Belga csokoládéból formázta meg Robert Pattinson színész életnagyságú mellszobrát egy élelmiszerszobrász.

 • Brit villanykörtedoyen: 70 éve szolgál

  London - Hetven éve nem kellett cserélnie egy villanykörtéjét egy asszonynak Nagy-Britanniában.

  De nem azért, mert sosem kapcsolta fel a lámpát. Becslése szerint vagy 600 ezer órán át világított eddig az izzó, mégsem égett ki. Lakásában a többit ugyanakkor gyakran kellett és kell cserélgetnie.

  "A mostani dolgok drágák és nem tartanak sokáig. Ez az öreg villanykörte jól mutatja, hogy milyen jól megcsinálták a dolgokat régen" - mondta a Daily Mirror címû brit lapnak.

 • Több mint 67 millió forintot kapott távozásakor a MÁV-tól Kugler Flórián volt vezérigazgató helyettes!

  Több mint 67 millió forintot kapott távozásakor a MÁV-tól Kugler Flórián, aki 4 évig volt a MÁV vezérigazgató-helyettese.

  Kugler 2002 és 2006 között volt a MÁV humánpolitikai vezérigazgató-helyettese. 2006 tavaszán távozott a cégtõl, 15 millió forintot kapott arra az idõre, amikor a munkavégzés alól már felmentették, 51 millió forintot pedig normál végkielégítésként.

 • Harmadik házasságára készül Cher

  Cher egy nála 24 évvel fiatalabb férfihoz megy feleségül augusztus után. A 38 éves Tim Medvetzet és az énekesnõt a korkülönbség érdekli legkevésbé.

  A világsztárnak eddig két házassága futott zátonyra, de bízik benne, hogy Timben egy valódi, holtodiglan-holtomiglan társra talált.

  Az énekesnõ egy korábbi ígéretéhez is tartotta magát, amikor személyi asszisztensét kérte fel koszorúslánynak.

 • A német nõk inkább nassolnának szex helyett

  A szex helyett inkább a csokoládét választaná a német nõk jelentõs hányada - derült ki a Laura címû nõi magazin felmérésébõl.

 • Fábry Sándor összetörte magát!

  Súlyosan megsérült Fábry Sándor. A showman a összetört bordákkal és egyéb sérülésekkel állt közönsége elõtt az Esti Showder legutóbbi felvételén.

 • Ismét tömeges esküvõt tartottak Dél-Koreában

  Kilencvenedik születésnapja elõtt alig egy héttel szerdán ismét tömeges esküvõt celebrált Dél-Koreában Szun Mjung Mun tiszteletes, a hírhedt Egyesítõ Egyház alapítója és vezére.

 • Búcsút intett egymásnak Erique Iglesias és Anna Kournikova

  Búcsút intett egymásnak Erique Iglesias és Anna KournikovaEnrique Iglesias és Anna Kournikova szép csendben búcsút intettek egymásnak. Ismét szárnyra kaptak azon pletykák, melyek szerint Enrique Iglesias és Anna Kournikova pontot tett a kapcsolatuk végére. Vagy legalábbis nagyon közel vannak a szakításhoz. Sőt most komoly bizonyítékok is utalnak a tizenkét éves románc végére. Enrique a héten a legnagyobb titokban eladta eddigi otthonukat, amit mind ő, mind a teniszcsillag imádtak, és jóformán ki sem mozdultak a miami birtokról. Vagyis elég érthetetlen, hogy miért szabadultak meg a meseszép ingatlantól.

 • Golflabda okozta egy amerikai férfi halálát

  Végzetes fejsérülést okozott egy golflabda az Egyesült Államokban, az áldozat kilenc nappal a baleset után belehalt sérüléseibe.

 • Horror költözik a vécékbe Japánban!

  Horror költözik a vécékbe Japánban: 9 fejezetes rémnovellát nyomtat egy toalettpapír-gyártó cég a termékeire.

  A vécék Japánban amúgyis félelmetes helyek, a hiedelem szerint ugyanis ott tanyáznak a kísértetek. Ennek oka, hogy általában az otthonok hagyományosan legsötétebb zuga volt az árnyékszék.

 • Csáo szerelmi tetkóját

  Peter André alig várja, hogy exfeleségét, Katie Price-t idézõ tetoválása eltûnjön a bõre színérõl.

 • Menet közben esett szét egy Dacia

  A DN1-es országúton, két kilométerre Szebentõl az autó rakterét borító tetõszerkezet a széllökések miatt leszakadt, és röptében megsebzett egy, az út szélén gyalogosan közlekedõ nõt.

 • Krokodil miatt zuhant le egy repülõ

  20 ember halálát, köztük egy angol és egy belga pilótáét követelte a nem mindennapi tragédia a Kongói Demokratikus Köztársaságban.

 • A világ legnagyobb nyusziját legyõzte testvére

  A rekordok nem tartanak örökké, de jelen esetben a dolog legalább családon belül maradt! Nemrégiben még Ralph nyuszi volt a világ legnagyobb nyula, ám õ eltörpül az új rekorder, Darius mellett, aki nem mellékesen Ralph testvére!

 • Szörnyethalt egy szurkoló Amerikában

  Egy baseball-szurkoló életét vesztette egy meccsen. A labda miatt túlhajolt a korláton és lezuhant a többméteres mélységbe Amerikában.

 • Mûvészeti díjra pályázik egy péniszével festõ férfi

  Sikamlós önarcképével pályázik Ausztrália legrangosabb portrémûvészeti díjára egy ecset helyett a nemi szervével alkotó festõmûvész.

 • Elhunyt 93 éves korában Robert S. McNamara!

  Elhunyt 93 éves korában hétfõn Robert S. McNamara volt amerikai védelmi miniszter, a vietnami háború egykori fõ irányítója.

  A The New York Times nekrológja szerint ezzel talán a 20. század legnagyobb befolyású amerikai védelmi minisztere távozott az élõk sorából.

 • Ismét apa lett Hugh Grant

  A színész Twitteren most jelentette be, hogy kisfia született. A bébi ráadásul még decemberben jött világra.

 • 170 métert zuhant, de túlélte!

  Leesett egy kilátóról egy német kislány, de mindössze néhány zúzódással megúszta a balesetet - adták hírül hétvégén a német médiumok. A 10 éves kölni gyerek 170 métert zuhant a havas hegyoldalon.

  Elena a szüleivel kirándult karácsonykor Bajoroszágban, amikor a baleset történt. Néhány barátjával játszott egy szálloda elõtt, és a kilátóról esett a mélybe.

 • 280 Forintért szexeltek a kiskorúak a teherautóban

  Egy 9 és egy 13 éves gyermek társaságában tartóztatták le azt a skót pedofilt, aki szegény családok gyermekeit kényszerítette szexuális perverziókra teherautójában.

 • Képtelen ellenállni kolléganõinek Ryan Gosling

  Továbbra is képtelen ellenállni a vele dolgozó kollegináknak a világ legjobb pasijának tartott Ryan Gosling, pedig Eva Mendes várja otthon.

 • Tíz év börtönt kapott, amiért másfél éves unokahúgát bekábítószerezte!

  Tíz év börtönt kapott az a férfi az Egyesült Államokban, aki másfél éves unokahúgát bekábítószerezte, és még videóra is felvette az esetet. A narkócsempész videóján jól látni, ahogy egy pipán keresztül marihuánát szívat a csöppséggel, miközben a gyermeket a férfi barátnõje tartja a karjában, akit fél évre ítéltek gyermek veszélyeztetéséért.

 • 68 éves bankrabló nagymamát fogtak Amerikában

  Fülön csípték a bankrabló nagyit az Egyesült Államokban - legalábbis õrizetbe vettek egy 68 éves nõt bankrablás vádjával.

  Az asszony a szokásos cetlimódszerrel rabolt: a bankfiókban egy pénztáros orra elé csúsztatta a követelését tudató papírfecnit. Megkapta a pénzt és távozott.

 • Az internethasználat kiszoríthatja a fiatalok életébõl a valóságot

  Azoknak a gyerekeknek, akik túlzóan használják a világhálót torz világképük alakulhat ki - állapította meg egy vezetõ brit pszichológus.

  Egy brit pszichológus kijelentette: a Facebook vagy a MySpace, esetleg más közösségi oldalak gyakori használata káros lehet a fiatalok számára. Mint mondta, a túl gyakori internethasználat kiszoríthatja a fiatalok életébõl a valóságot.

  A fiatalok emiatt elveszítik realitásérzéküket, ez pedig akár szélsõséges viselkedéshez vezethet.

 • Fiatal milliomos csemetére cserélte párját Kate Moss

  Fiatal milliomos csemetére cserélte párját Kate MossNagyon úgy néz ki, hogy férjét egy olyan fiatal milliomos csemetére cserélte Kate Moss, akinek az anyja is lehetne. Ha Kate Moss elmegy nyaralni, akkor az mindig nagy hírverést kap, hiszen szereti, ha a napsugarak a pucér testét nyaldossák. Ám most kivételesen nem emiatt került a figyelem középpontjába. A Sir Philip Green születésnapját ünneplő topmodell ugyanis a jelek szerint összeszűrte a levet a házigazda fiával. Kate és Brandon egyfolytában egymást ölelgették, fogdosták és puszilgatták a parti helyszínéül szolgáló luxushajón.