rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
 • Milliókat talált új lakásában a szerencsés férfi, de nem tartotta meg a pénz

 • Share on Tumblr

  Milliókat talált új lakásában a szerencsés férfi, de nem tartotta meg a pénzBecsületességéért ünneplik a norvég ingatlanbrókert, aki csaknem 350 ezer koronát (12 millió forintot) talált a kandalló alá rejtve új lakásában, és ahelyett, hogy megtartotta volna, jótékony célra ajánlotta fel. Vemund Thorkildsen két hete találta meg az eldugott pénzt, amikor épp egy barátjának mutatta meg új oslói lakását. Szerették volna kipróbálni, hogy vajon át lehet-e rakni a kandallót egy másik szobába, ezért elmozdították egyik kövét. A kő alá dugva egy borítékot találtak, amelyben majdnem 350 ezer korona volt norvég bankjegyekben.

  “Először úgy örültünk, mint a lottónyertesek, de aztán arra gondoltam, hogy ez nem az én pénzem” – emlékezett a 27 éves Thorkildsen.

  A férfi a lakást egy norvég rákalapítványtól vette, amely egy hagyaték révén jutott hozzá. Ezért Thorkildsen elhatározta, ennek az alapítványnak kell megkapnia a pénzt. “Jó lett volna elmenni belőle egy vakációra, de ez a pénz nem volt az enyém, és úgy éreztem, szép lenne valami olyan jó dologra fordítani, mint ez a rákalapítvány” – mondta. Az Alapítvány megerősítette, hogy a férfi átadta nekik a pénzt. Miután a történetet a norvég napilap megírta, Thorkildsenhez özönleni kezdtek a telefonhívások és sms-ek, valamint a közösségi oldalak kommentjei: a barátai és ismeretlenek is ünnepelték becsületességéért.”Rengetegen mondták, hogy ők is így cselekedtek volna. Nagyon jó volt ezt hallani. Megerősíti az emberiességbe vetett hitet” – fogalmazott Thorkildsen.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • 25 millió forint értékû heroinra bukkantak Tompánál!

  Négy és fél kilogrammnyi heroinra bukkant a vámosok kábítószer-keresõ kutyája a tompai határátkelõhelyen egy férfi autójában hétvégén.

  Az átkelõnél egy szerb állampolgárságú férfi az általa vezetett osztrák rendszámú autóval próbált bejönni az országba, de a pénzügyõrök kockázatelemzés alapján úgy döntöttek, kábítószer-keresõ kutya közremûködésével tételes vámvizsgálatot tartanak.

 • Ismét zakatol Saddam luxusvonatja

  Hamarosan ismét pályára állítják az egykori iraki elnök, Szaddam Husszein személyi luxusvonatát. Az exkluzív, 23 kocsiból álló vonat Bagdad és Basra között jár majd üzembe állítását követõen.

  Hamarosan hétköznapi emberek is utazhatnak az egykori iraki elnök, Szaddam Husszein személyi luxusvonatán.

 • Megkérték Pataki Zita kezét

  Vasárnap hajnalban, a Liszt Ferenc Repülõtéren kérte meg párja Pataki Zita kezét, az RTL Klub idõjósa azóta nem talál szavakat a boldogságára.

 • Gyurcsány Ferenc a hétvégén sportbalesetet szenvedett!

  Gyurcsány Ferenc a hétvégén sportbalesetet szenvedett.

  A volt miniszterelnök a Hármashatárhegyen futott, amikor kificamodott a bokája. Még részt vett egy délutáni pártfórumon, utána azonban az Állami Egészségügyi Intézetben rögzító kötést kapott.

 • Megszületett Billie Piper kisfia

  Billie egy londoni magánklinikán adott életet elsõ gyermekének.

  A 26 éves sztár férjével a Doctor Who (Ki vagy Doki?) címû sorozat forgatásán találkozott.

  Laurence Fox-szal azóta egy párt alkotnak.

  A színésznõ nemrég úgy nyilatkozott, "Most csak a családomra koncentrálok. Egyelõre nem foglalkozom azzal, hogy mi lesz a karrieremmel."

 • Letöltendõ szabadságvesztést kapott George Michael

  George Michael júliusban autóbalesetet okozott - az elsõ vizsgálatok szerint az énekes drog hatása alatt állt, nyolc hét letöltendõ börtönbüntetésre ítélték.

 • Újra együtt Justin Bieber és Selena Gomez?!

  Nagyon úgy fest, hogy Justin Bieber és Selena Gomez ismét egymásra találtak. Az énekes közös képet tett fel magáról és Selenáról, de nem sokkal rá törölte is a képet. A fotón a két sztár meghitten öleli át egymást.

 • Öt napos hullát találtak az egyetemi klinika mellékhelyiségében

  A legnagyobb európai egyetemi klinika, a berlini Charité kórház személyzete egy ötnapos holttestet fedezett fel az egyik mellékhelyiségben.

  Egy rendõrségi szóvivõ szerint senki nem tudta megmagyarázni, hogyan maradhatott a holttest öt napon át észrevétlen a kórház belsejében található, mozgássérültek számára kialakított mellékhelyiségben.

 • Halottnak nyilvánították az élő Lothar Matthäust

  Halottnak nyilvánították az élő Lothar MatthäustLothar Matthäus kifakadt egy müncheni bíróság eljárása miatt, mert egy neki címzett levélre a halott bélyegzőt nyomták. A korábbi világbajnok labdarúgónak a feleségtartásával kapcsolatos hivatalos levelet próbált elküldeni a törvényszék, ám az illetékesek nem találták a magyarországi lakhellyel rendelkező Lothar Matthäust, ezért nyomták a levélre azt, hogy halott. Ez borzalmas - mondta feldúltan és hitetlenkedve az 52 éves, aranylabdás játékos, aki a magyar válogatott szövetségi kapitánya is volt. Mindenki láthatja, hogy élek.

 • Luxusautóba rohant a házmester: élete végéig fizethet

  Mintegy 63 millió forintot kell fizetnie egy orosz házmesternek, mert Moszkvában közlekedési balesete volt, és balszerencséjére épp egy Maybachba, a világ egyik legdrágább autójába rohant bele.

 • Harry herceg leesett a lóról

  Harry herceg leesett a lóról, de szerencsére nem lett semmi baja.

 • Egy dagi házaspár miatt nem tudott felszállni a repülõgép

  Egy angol házaspár annyira kövér volt, hogy az utaskísérõ udvariasan megkérte a férfit, fáradjon a repülõgép elejére, mert nincs meg a kellõ súlyeloszlás a felszálláshoz.

  A házaspár azonban annyira elszégyellte magát emiatt, hogy drasztikus fogyókúrába kezdett, és három év alatt úgy lefogytak, hogy már semmiféle problémát nem okoznak, ha repülõvel akarnak utazni.

 • Keleti Györgyi meztelenül pózol

  Keleti Györgyi meztelenül pózol, újra megmutatta bájait. A nyuszis magazinban megjelenõ fotók érdekessége, hogy az egykori honvédelmi miniszter gyermeke apjának múltjára utalva katonai környezetben készültek, de Keleti Györgynek esze ágában sem volt ezért haragudni.

  Györgyi kezében még a komoly katonai gépek, a puska, a rakéta és a kétéltû is csak egyszerû játékszernek tûntek a fotózáson. Az egykori honvédelmi miniszter Keleti György vadóc lánya 33 évesen szánta rá magát, hogy a címlapon megmutassa bájait. Ráadásul épp kapóra jött édesapja múltja.

 • Meghalt Tarzan fia

  Elhunyt Johnny Sheffield, aki a harmincas-negyvenes években Tarzan fiát alakította a filmvásznon.

 • Az óceán mélyérõl kerültek elõ egy nyaralás fényképei

  Az Atlanti-óceán vizébe ejtette fényképezõgépét egy dél-afrikai házaspár, amikor New Yorkból Southamptonba tartottak a Queen Mary 2 óceánjárón 2008 októberében.

 • Doppingszereket foglaltak le a román határnál!

  Rövid idõn belül már a negyedik alkalommal találtak doppingszereket a vámosok a magyar-román határon, ezúttal a nagylaki átkelõnél próbálták áthozni a teljesítményfokozókat.

  A pénzügyõrök a szerda éjszakai órákban Nagylaknál ellenõriztek egy magyar állampolgárságú férfi által vezetett, postacsomagokat szállító futárautót.

 • Õrizetben a kínai pornósztár

  Õrizetbe vették Sanghajban (Shanghai) azt a kínai hölgyet, aki házi készítésû pornóvideójával az internet sztárja lett.

  Mint arról a China Daily címû kínai lap hét végi kiadásában beszámolt, a Huang néven ismert hölgy 12 perces filmet tett fel a világhálóra, különbözõ szexuális aktusokkal. Rövid idõn belül a legnépszerûbb internetes felvétel lett az országban, ezrek töltötték le a látványosságot az utóbbi hónapban.

 • Még mindig a cigi fogságában Keith Richards!

  Kieth Richards nem hajlandó lemondani a dohányzásról, pedig az alkohol fogyasztását mostanában visszafogta az egészsége érdekében. Az orvosok akkor utasították életmódváltásra a 66 éves rockert, amikor 2006-ban részegen leesett egy fáról, és kisebb agyvérzést szenvedett. Állítólag az is ösztönözte, hogy látta amint zenésztársa Ronnie Wood küzd az alkoholproblémáival.

 • Most már tényleg van borbélyüzlet a Penny Lane-en

  Több mint négy évtizeddel azután, hogy a Beatles megénekelte, valóban megnyílt a borbélyüzlet a Penny Lane-en.

 • Madonna és fia együtt énekeltek a koncerten

  Az énekesnõ spontán akciója volt, amikor felinvitálta a fiát a színpadra. Szerencsére Rocco nem jött zavarba.

 • Tiger Woods drága szexkalandja

  A sportoló hétfõn, 281 hét után elveszítette világelsõségét a profi golfozók között. "Ahhoz, hogy elsõ lehess, nyerni kell, én pedig nagyon régen nem nyertem - kommentálta a ranglista elsõ helyének elvesztését az amerikai sztárjátékos. - Továbbra is nagyon szeretem a játékot, a motiváció megmaradt."

 • Tóth Gabi rosszul lett egy szórakozóhelyen

  A fiatal lány egy szórakozóhelyen rosszul lett, ám páran ahelyett, hogy segítettek volna neki, fotózni kezdték.

  Az énekesnõ elárulta, nem haragszik, de rosszulesett neki a reakció. "Nagy volt a tömeg, és én megszédültem. A kedvesem, Balázs azonnal kikísért, pár perc múlva már minden rendben volt" - nyilatkozta az énekesnõ.

 • Öncsonkítás az Egyesült Államokban

  Szörnyû öncsonkításra került sor az Egyesült Államok Texas államának egyik börtönében, ahol egy halálra ítélt férfi kitépte az egyetlen megmaradt szemét és megette.

  A 25 éves elmebeteg férfi 2004-ben megölte a feleségét és két kisgyerekét, majd alig öt nappal a letartóztatása után a börtönben kitépte az egyik szemét. A mostani tette elkövetésekor a börtönpszichiátrián tartották fogva, a férfi egyébként halálos ítéletének végrehajtására vár, de még idõpontot sem kapott.

 • Megszúrkáltak egy férfit a VI. kerületben!

  Súlyos sérüléseket szenvedett az a 36 éves férfi, akit egy IV. kerületi szórakozóhelyen szúrtak meg az éjszaka. A férfit egy szóváltást követõen szúrták meg, sérülései nyolc napon túl gyógyulnak.

 • Román a világ legkisebb csecsemõje (fotóval)

  Mindössze 980 grammos és Botoºani egyik szülészetén jött világra a világ legkisebb csecsemõje. A koraszülött kislányt egy 36 éves, négy gyerekes anya szülte.

 • Hihetetlen! Ikreket szült egy hatvan éves nõ!

  Hatvanévesen lett elõször anya egy kanadai nõ. Ikreket szült, a kisfiúk egészségesek és az édesanya is jól van, az idõskori terhesség azonban komoly orvosetikai kérdéseket vet fel - tudósított a CBC tévécsatorna helyi idõ szerint csütörtökön.

  Ranjit Hayer mindig is akart gyereket és évtizedek óta sikertelenül próbált teherbe esni. Indiában is járt egy mesterséges megtermékenyítésre szakosodott orvosnál, aki becsapta, és eltûnt a befizetett pénzzel. Ezután hosszú évekig spórolt párjával egy újabb kezelésre, magas kora miatt azonban Kanadában egy orvos sem vállalta el, ezért újra Indiába ment és felkeresett egy másik szakértõt.

 • Nevet váltott Snoop Dogg

  A csodás rapper Jamaicába utazott. Ott kiderült, õ maga a világosság, ezért nevet változtatott.

 • Szobabiciklizéssel csökkenthetik a büntetésük a rabok

  A brazil Santa Rita do Sapucai börtön egészen érdekes rendszert vezetett be.

 • A világ legnagyobb luxusjachtjáról követi a futball-világbajnokságot Abramovics

  Roman Abramovics orosz multimilliomos Eclipse nevû, a világ leghosszabbjaként számon tartott luxusjachtjáról fogja nyomon követi a futball-világbajnokságot a dél-afrikai partoknál.

 • Victoria Beckham még mindig Posh Spice-nak tartja magát

  Victoria Beckham bevallotta, hogy még mindig Posh Spice-nak tartja magát.