rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
 • Milliókat talált új lakásában a szerencsés férfi, de nem tartotta meg a pénz

 • Share on Tumblr

  Milliókat talált új lakásában a szerencsés férfi, de nem tartotta meg a pénzBecsületességéért ünneplik a norvég ingatlanbrókert, aki csaknem 350 ezer koronát (12 millió forintot) talált a kandalló alá rejtve új lakásában, és ahelyett, hogy megtartotta volna, jótékony célra ajánlotta fel. Vemund Thorkildsen két hete találta meg az eldugott pénzt, amikor épp egy barátjának mutatta meg új oslói lakását. Szerették volna kipróbálni, hogy vajon át lehet-e rakni a kandallót egy másik szobába, ezért elmozdították egyik kövét. A kő alá dugva egy borítékot találtak, amelyben majdnem 350 ezer korona volt norvég bankjegyekben.

  loading...

  “Először úgy örültünk, mint a lottónyertesek, de aztán arra gondoltam, hogy ez nem az én pénzem” – emlékezett a 27 éves Thorkildsen.

  A férfi a lakást egy norvég rákalapítványtól vette, amely egy hagyaték révén jutott hozzá. Ezért Thorkildsen elhatározta, ennek az alapítványnak kell megkapnia a pénzt. “Jó lett volna elmenni belőle egy vakációra, de ez a pénz nem volt az enyém, és úgy éreztem, szép lenne valami olyan jó dologra fordítani, mint ez a rákalapítvány” – mondta. Az Alapítvány megerősítette, hogy a férfi átadta nekik a pénzt. Miután a történetet a norvég napilap megírta, Thorkildsenhez özönleni kezdtek a telefonhívások és sms-ek, valamint a közösségi oldalak kommentjei: a barátai és ismeretlenek is ünnepelték becsületességéért.”Rengetegen mondták, hogy ők is így cselekedtek volna. Nagyon jó volt ezt hallani. Megerősíti az emberiességbe vetett hitet” – fogalmazott Thorkildsen.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Metángáz robbantotta fel a víztoronyot

  Közveszély-okozás gyanújával nyomozást rendelt el a rendõrség ismeretlen tettes ellen a kedd délelõtt felrobbant fehérgyarmati víztorony ügyében.

 • Elhunyt a világ legidõsebb embere, 124 éves volt

  Ha valódi az útlevél, amivel egy fotón látható, akkor a 124 éves asszony volt a világ legidõsebb embere. Tíz gyereket és 300 unokát hagyott maga után.

 • Titokban megnõsült Csányi Sándor

  Csányi Sándor, a Radnóti Színház tagja feleségül vette kolléganõjét Tenki Rékát.

 • Már a bál közepén távozott Kim Kardashian

  Már a bál közepén távozott Kim KardashianA celebet, aki egész estét betöltő fenekéről is nevezetes, állítólag rasszista zaklatások érték rapper barátja miatt. Kim Kardashian éjfél előtt otthagyta a híres operabálat csütörtök este. Az örmény származású amerikai valóságshowsztár volt a proccos osztrák társasági esemény nagy nemzetközi celebje, de ő hisztisen távozott a bálról. Pedig 250 ezer eurójába (77,5 millió forintjába) került egy ismert osztrák építési nagyvállalkozónak a 81 esztendős Richard Lugnernek, hogy a hírességet a bécsi mulatságba csábítsa.

 • Észak-Korea lopott dél-koreai szerelmes dallal méltatja vezérét

  Észak-Korea dél-koreai dallal dicsõíti vezérét, Kim Dzsongot Ilt. A dalt nem északi rendelésre írták Dél-Koreában, Észak-Korea egyszerûen ellopta, és az eredetileg szerelmes dal szövegét átírta. Videót is forgattak belõle, amelyen egy éttermi pincérnõ fakad - a - dalra a vezért éltetõn.

 • Egy sírhely áráért kettõt kapnak a temetkezõk

  Egy sírhely áráért kettõt kapnak a temetkezõk Indianapolisban.

  Az akció az észak-amerikai nagyvárosnak azonban csupán a keleti felében lévõ, Memorial Park sírkertre érvényes.

 • Az utolsó fuvar: postai szállítmányként a temetõbe

  Crystal Lake (Illinois állam) - Jeff Hornagold szeretett a UPS postaszolgálat autós futárja lenni. Így aztán, mikor a múlt héten meghalt, kollégája, Michael McGowan elhatározta, hogy a dobozos csomagszállítón viszi Jeffet utolsó útjára.

 • Kedvtelésbõl hamisít és adományoz festményeket

  Puszta kedvtelésbõl hamisított és adományozott festményeket egy férfi az Egyesült Államokban.

 • Elképesztő luxusban él Billy Joel

  Elképesztő luxusban él Billy JoelA világ egyik legtehetségesebb és legnépszerűbb zenésze, Billy Joel a nagyságához méltó luxusházban számolja a jogdíjaiból befolyó milliókat. Kereken húsz éve nem adott ki egyetlen új dalt sem Billy Joel, és csak koncertekkel hajlandó kiszolgálni a közönségét. Filléres gondjai viszont nincsenek, hiszen így is annyit keres minden percben a jogdíjaiból, mint korunk legmenőbb sztárfocistái. Ezért nem is csoda, hogy telik neki olyan luxusbirtokra, mint a Miamiban elterülő La Gorce-szigeten lévő otthona. A mediterrán stílusú ház minden ember álma.

 • Tömeges fertõzés miatt bezártak egy iskolát Kínában!

  A hatóságok bezártak egy általános iskolát Kína déli részén, miután 30 diákot megbetegített az új típusú influenzavírus.

  A gyerekek a Kuangtung tartománybeli Tungkuan városban betegedtek meg. Hat diákról pénteken, 24 gyerekrõl pedig vasárnap mutatták ki a laborvizsgálatok, hogy a H1N1-es vírussal fertõzöttek.

 • Brad Pitt több fegyvert is tart otthon, csak így érzi magát biztonságban

  A hollywoodi színész több pisztolyt is tart otthon. Véleménye szerint a fegyverekkel való korai ismeretség sokat segíthet gyerekeinek abban, hogy felelõsségteljes felnõtté váljanak.

 • Istenes Bence megcsókolta Iszak Esztert

  Az RTL Klub és a Viva Tv legújabb üdvöskéi, Istenes Bence és Iszak Eszter egy párt alkotnak. A fiatalok még a nyáron tetszettek meg egymásnak, de románcuk csak mostanában tudott kibontakozni.

 • Gisele Bündchen anya lett?

  Gisele Bündchen anya lett anélkül, hogy szült vagy örökbe fogadott volna: a kép tanúsága szerint a szupermodell úgy gondoskodik barátja, Tom Brady kisfiáról, Edward Thomasról, mintha a sajátja lenne.

  Kérdés, hogy mit szól ehhez a gyermek édesanyja, a színésznõ Bridget Monayan, aki minden bizonnyal eddig nem tudott róla, hogy mikor exe elviszi közös gyermeküket, a kicsi végül Gisele Bündchen karjaiban landol. Tom és Bridget ugyanis nem éppen szépen váltak el egymástól, úgyhogy valószínûleg a színésznõnek nem nagyon fognak tetszeni azok a képek, amik nekünk nagyon is!

 • Döglött lovat talált a 12. emeleten a rendõrség egy szerbiai toronyházban

  Döglött lovat talált a 12. emeleten a rendõrség egy szerbiai toronyházban. A hatóságot a szomszédban lakók hívták ki bûzre panaszkodva. A rendõrök annyira erõteljesnek érezték a szagot, hogy kiürítették az egész házat, mert attól tartottak: halálos gázzal lehet dolguk.

 • Elfogták a szegedi bankrablás nõi elkövetõjét!

  Elfogta a rendõrség a két héttel ezelõtti szegedi bankrablás elkövetõjét kedden Magyarcsanádon.

  A 23 éves nõ nem ismeretlen a rendõrség elõtt, korábban rablás, lopás, hamis vád, közokirat-hamisítás miatt indult ellene eljárás.

 • A szaunában izzadta ki tumorjait!

  Az orvosok már lemondtak róla, de a nagyszülõk mégis megmentettek egy hétéves kisgyereket, akinek 11 rosszindulatú daganatot fedeztek fel a testében.

  Connah Broomban még 2006-ban találták a daganatokat, többek közt a nyakában, a mellkasában a szíve mellett, a gyomrában, a veséjében és a bal lábában.

 • Tüzet ütött egy golfozó

  Tûz ütött ki Kaliforniában egy golfpályán, mert tüzet "ütött" egy játékos: véletlenül egy kõre csapott acélütõjével.

 • Nem csatlakozik Victoria Beckham az újra összeálló Spice Girls együtteshez

  Victoria Beckham képviselõje rövid úton lelõtte azokat a híreszteléseket, melyek szerint az énekesnõbõl divattervezõvé lett sztár is csatlakozik az újra összeálló Spice Girls együtteshez, annak ausztráliai turnéjára.

 • Két év felfügsztett eltiltást kapott a Renault!

  A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) hétfõn két év felfüggesztett eltiltással büntette a Renault Forma-1-es istállót, a volt csapatfõnök, Flavio Briatore nem vállalhat semmiféle szerepet az F1-ben, míg Pat Symonds korábbi fõmérnök pedig ötéves eltiltást kapott.

 • 56 millióért árverezték el Einstein doktori oklevelét!

  Kereken 300 ezer svájci frankért (56,1 millió forint) árverezték el Albert Einstein doktori oklevelét hétfõn Luzernben.

  A zürichi egyetem matematikai és természettudományi tanszéke által 1906. január 15-én kibocsátott oklevél árát elõzetesen 20 és 30 ezer svájci frank közé becsülték, de egy magángyûjtõ tízszeres árat is megadott érte.

 • Bíróság elõtt a francia Pókember

  Bíróság elé kellett állnia pénteken Sydneyben a Pókemberként emlegetett Alain Robert falmászónak, aki a hét elején kapaszkodott fel az ausztrál nagyváros egyik 57 emeletes felhõkarcolójára.

 • Növényi Norbertet kihallgatták

  Az Növényi Norbertet gyanúsítottként hallgatta ki a rendõrség, mert volt párja feljelentette. Testi sértés és életveszélyes fenyegetés miatt nyomoznak az olimpiai bajnok ellen. Volt felesége 11 év után hagyta ott a birkózót, mert más oldalán biztosabbnak tûnt a tartós boldogság.

  Ezt követõen áprilisban feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, de a nyomozás csak most jutott oda, hogy Növényitõl ujjlenyomatot kérjenek, és fotóját is nyilvántartásba vegyék.

 • Munkaerõhiány van a sírásókból Csehországban

  Prága - Egyre nagyobb hiánycikknek számít a szakképzett sírásó Csehoszágban. A hatályos törvények szerint minden temetõvel rendelkezõ csehországi településnek - ezek száma 6000 körül mozog - kellene hogy legyen egy szakképzett sírásója is. Ilyesmi azonban jelenleg csak papíron létezik. A regionális fejlesztési minisztérium ezért a közelmúltban felajánlotta az érdeklõdõknek, hogy bebiztosítja kiképzésüket és teljes mértékben állja ennek költségeit is.

 • Rendhagyó módon neveli kutyáit Courteney Cox

  Courteney Cox jó példát mutatva tanítja kutyáit, így közösen pisilnek a gyepre.

 • Salma Hayek sokkolta rajongóit dekoltázsával

  Érthetetlen, hogy egy olyan nõ, mint Salma Hayek, hogyan maradhatott egyedül kislányával.
  A nagyításhoz kattintson a képre

  A szexi színésznõnek nemcsak az arca szép, de az alakja is nagyon rendben van, nem is beszélve dekoltázsáról, amit ráadásul elõszeretettel is mutogat, pláne mióta újra szingli lett.

  Legutóbb egy német tv-show-ban villantott egy nagyot: a hétvégi forgatáson szinte senki nem tudott másra figyelni, mint Hayek hihetetlen dekoltázsára.

 • Kábszeresek mondják: 'Már a kõkori ember is drogozott'

  Berlin - Egyetlen ok miatt adta fel az ember a vadászó-gyûjtögetõ életmódját: csak hogy sört készíthessen és mámorba igya magát - állította Josef Reichholf német evolúciókutató. Brit és amerikai régészek most találtak bizonyítékot arra, hogy a csendes-óceáni Carriacou szigetén a karibi kõkorban, röviddel Jézus születése elõtt már fogyasztottak drogot - derül ki a Die Welt német lap online kiadásából.

  Olyan, kerámiából készült tálkákra és csövecskékre bukkantak, amelyek számukra egyértelmûen csak egy célt szolgálhattak: porított vagy füstölgõ kábítószerek belélegzését.

 • Rúdtánc-fogásokat tanított a lányának Demi Moore!

  Demi Moore úgy gondolta, hogy átadja színészi tapasztalatait a lányának. A sztár a Striptease címû filmben sajátította el a rúdtáncolás fortélyait, és ezt egy nyilvános partin mutatta meg Rumernek.

 • Halálos cápatámadás Kaliforniában

  Meghalt egy 19 éves szörfös, amikor megtámadta egy cápa a kaliforniai partoknál. Két éve nem fordul elõ ilyesmi a térségben. A fiatal fiú Santa Barbara közelében egy barátjával szörfölt, amikor hirtelen egy cápa a víz alá húzta.

 • A csók világrekordját készülnek megdönteni Thaiföldön

  Még a mosdóban sem válhatnak el egymástól annak a kilenc thaiföldi párnak az ajkai, amelyek a leghosszabb csók világrekordját készülnek megdönteni. Az eddigi világrekorderek ötven óra huszonöt perc egy másodpercig "forrtak össze" volt. Az idei próbálkozók között van az a meleg pár is, amely az elmúlt évben felállította a rekordot.

 • Születési helye: könyvtár

  Denver - Könyvtárban szült egy nõ az Egyesült Államokban, de nem olvasgatás közben.

  A hölgy buszsofõr, és vezetés közben kezdett vajúdni. Jobb híján leállította járatát és bement a denveri közkönyvtárba segítségért, mondván, mindjárt megszül. A baba a "helyi Gutenberg-galaxis" elõcsarnokában jött a világra, a könyvtár dolgozói bábáskodtak a szülésnél, míg meg nem érkeztek a mentõk.

loading...