rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
 • Milliókat talált új lakásában a szerencsés férfi, de nem tartotta meg a pénz

 • Share on Tumblr

  Milliókat talált új lakásában a szerencsés férfi, de nem tartotta meg a pénzBecsületességéért ünneplik a norvég ingatlanbrókert, aki csaknem 350 ezer koronát (12 millió forintot) talált a kandalló alá rejtve új lakásában, és ahelyett, hogy megtartotta volna, jótékony célra ajánlotta fel. Vemund Thorkildsen két hete találta meg az eldugott pénzt, amikor épp egy barátjának mutatta meg új oslói lakását. Szerették volna kipróbálni, hogy vajon át lehet-e rakni a kandallót egy másik szobába, ezért elmozdították egyik kövét. A kő alá dugva egy borítékot találtak, amelyben majdnem 350 ezer korona volt norvég bankjegyekben.

  “Először úgy örültünk, mint a lottónyertesek, de aztán arra gondoltam, hogy ez nem az én pénzem” – emlékezett a 27 éves Thorkildsen.

  A férfi a lakást egy norvég rákalapítványtól vette, amely egy hagyaték révén jutott hozzá. Ezért Thorkildsen elhatározta, ennek az alapítványnak kell megkapnia a pénzt. “Jó lett volna elmenni belőle egy vakációra, de ez a pénz nem volt az enyém, és úgy éreztem, szép lenne valami olyan jó dologra fordítani, mint ez a rákalapítvány” – mondta. Az Alapítvány megerősítette, hogy a férfi átadta nekik a pénzt. Miután a történetet a norvég napilap megírta, Thorkildsenhez özönleni kezdtek a telefonhívások és sms-ek, valamint a közösségi oldalak kommentjei: a barátai és ismeretlenek is ünnepelték becsületességéért.”Rengetegen mondták, hogy ők is így cselekedtek volna. Nagyon jó volt ezt hallani. Megerősíti az emberiességbe vetett hitet” – fogalmazott Thorkildsen.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Harry Potter fõhõse dyspraxiás

  Harry Potter fõhõse dyspraxiás – írja a Swaf News. Dyspraxia szokatlan ügyetlenségben mutatkozik meg, amely nem függ össze intellektuális visszamaradással, érzékelési zavar miatti ügyetlenséggel és neurológiai rendellenességgel sem.

  Pusztán a céltudatos mozgások és gesztusok nem hajthatók végre. Radcliffe-nek például a cipõje befûzésével gyûlik meg a baja.

  A színész az iskolában ettõl függetlenül jól teljesített, bár nagyon kellett küzdenie azért, hogy mindent elérje, amire vágyott.

 • Gyűlöli a hírnevet Robert Pattinson

  Gyűlöli a hírnevet Robert PattinsonA 27 éves színész azon gondolkozik, hogy nyugdíjba vonul és felhagy a színészkedéssel. Robert Pattinson gyűlöli a hírnevet, így nagyon szenved attól, hogy mindenhova lesifotósok követik, és árgus szemekkel figyelik minden egyes lépését. A hírnév következményei azok, amiket Kristen meg ő mindig kritizáltak és ez azóta sem változott meg. Robert nagyon nehezen viseli az ismertséget, annak ellenére, hogy imádja a munkáját. Biztos vagyok abban korábban az tette elviselhetőbbé, hogy Kristennel együtt élte át ezt a poklot – mondta a bennfentes.

 • Papírnak bizonyult egy bankrabló az Egyesült Államokban

  A New Jersey-i bankfiók riasztója az éj közepén megszólalt, mire a rendõrök azonnal odaszáguldottak. Láttak is az ablakokon át egy alakot bent, ám akármennyit telefonáltak a fiókba, a férfi nem reagált a hívásokra. Végül ajtótörõ kossal berontottak és szembesültek egy életnagyságú kartonpapíremberrel.

  Nem vették õrizetbe. Hogy mitõl szólalt meg a riasztó, egyelõre nem tudni, de akár egy pók is bekapcsolhatta mozgásával.

 • Meghalt Hetty néni

  Szomorú hír: hosszú betegség után tegnap este elhunyt Jackie Burroughs színésznõ, akit leginkább a Váratlan utazás Hetty nénijeként és az Anna sorozat Amelia Evenseként ismerhettünk.

 • Kirúgják a tanárokat a diákok rossz jegyei miatt

  Kirúgják egy amerikai középiskola tanárait, mivel a diákok sorozatosan rossz jegyeket szereztek, elsõsorban matematikából.

 • Felborult egy méheket szállító teherautó Kanadában

  Kanada legforgalmasabb autópályájánfelborult egy méheket szállító teherautó. A teherautó 330 rekeszben 12 millió méhet szállított, és az autópályára felhajtás közben borult fel Kanada keleti részén. A rovarok befogását segíti, hogy eleredt az esõ - mondta a kanadai rendõrség szóvivõje.

  A méhek nem szeretik az esõt, ezért a teherautó környékén maradnak - magyarázta a szóvivõ. Az autópályát lezárták, és fehér védõruhába öltözött szakértõk próbálták visszaterelni a zavart rovarokat a kaptárokba.

 • Madonna térdei nem bírják a sorozatos terhelést

  Madonna térdei nem bírják a sorozatos terhelést. A szigorú fitneszedzésekkel teljesen kikészítette magát fizikailag és az orvosok vészes vérszegénységet állapítottak meg nála.

  Mostantól minden próbára és turnéra orvosi kísérettel megy a leharcolt énekesnõ.

  Emellett az énekesnõ elküldte két táncosát, turnémenedzsere pedig saját jószántából akarja otthagyni az énekesnõt, akinek ráadásul magánéleti problémái mellett az egészsége is romokban hever.

 • Haláleset az M5-ön!

  Egy török állampolgárságú férfi a helyszínen meghalt, ketten pedig súlyos sérüléseket szenvedtek, amikor az M5-ös autópályán Budapest felé haladó autójuk Kiskunfélegyháza és Kecskemét között árokba szaladt csütörtökön hajnalban. Az út menti korlátot átszakító autó vezetõje kirepült a kocsiból és meghalt.

 • Patkányok szállták meg Montecristo szigetét

  Nagytestû fekete patkányok költöztek Tirrén-tengeren levõ Montecristo szigetére.

 • Guy Ritchie öregszik

  Guy Ritchie idén 40 éves

  Csinált két ragyogó (és legalább egy csapnivaló) filmet, a köztudatban mégis inkább Madonna férjeként ismert a brit Guy Ritchie, aki szeptember 10-én lesz negyvenéves.

  Ritchie büszkén hangoztatja munkásszármazását, de az igazsághoz tartozik, hogy anyja - válása után - egy angol fõrendhez ment feleségül.

 • Kártérítést követel egy nõ, mert férfinak nézték

  London - Kártérítést követel egy nõ a brit rendõrségtõl, amiért férfinak nézték egy gyorshajtásos fotón.

  A 59 éves, rövidhajú asszony 84-gyel ment egy 60 km/órás maximumsebességû útszakaszon. Az automata kamera lencsevégre kapta, a rendõrök pedig a fotó láttán férfinak nézték a vezetõt. Levelüket az autó tulajdonosának címezték, a hölgy 65 éves barátjának, megjegyezve, hogy a csatolt fotón alapján úgy tûnik, autóját egy férfi vezette.

 • Saját tehene támadta meg

  Az állatra többször rálõttek, és még egy traktorral is áthajtottak rajta – a tehén mégsem akarta elengedni a gazdáját.

 • Duffy háromszoros gyõztes a Brit Awards díjkiosztóján

  London - Duffy három díjat is elvitt szerdán este Londonban, a Brit Awards zenei díjkiosztón. Életmûdíjat kapott a Pet Shop Boys.

  A 24 éves szõke énekesnõ Rockferry címû lemezével elnyerte az év brit albumáért járó trófeát, emellett õt választották az év énekesnõjének és az év felfedezettjének is.

 • Jogosítványhamisítót fogtak Mátészalkán!

  Harminc-negyven hamisított jogosítványt értékesített tavaly nyár óta egy 47 éves férfi Mátészalka környékén - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtószóvivõje.

  A nyomozók szerdán tartottak házkutatást az egyik környékbeli községben, ahol a férfi a mûhelyét üzemeltette, s ott bélyegzõket, kitöltetlen jogosítvány-nyomtatványokat és a hamisításhoz szükséges más eszközöket foglaltak le - mondta Fülöp Gergely.

 • Reptéren gázolták halálra Travolta kutyáit

  John Travolta két kutyáját elgázolta egy szervizjármû a bangori nemzetközi repülõtéren.

 • Hajléktalanok százai luxusszállodában

  Ingyen bocsátja ki nem adott szobáit hajléktalanok rendelkezésére egy háromcsillagos brüsszeli szálloda, a Hotel Mozart.

 • Ledobtak egy kisgyereket a szemétledobón

  Vizsgálatot indított az orosz ügyészség szerdán egy férfi és egy nõ ellen, akik a gyanú szerint ledobtak egy kisgyereket a szemétledobó csúszdán.

 • Bolgár csillagászok felfedezték a Taurus egyik új kisbolygóját

  Bolgár csillagászok felfedezték a Taurus egyik új kisbolygóját - jelentette be a Szófiai Kliment Ohridszki Egyetem különleges kutatások központja.

  A felfedezést már elismerte az amerikai Harvard Egyetem Naprendszeri Kistest Kutatóközpontja is.

 • A saját készítésû étel nem jelent jobb étrendet

  Nem jelent feltétlenül egészségesebb étrendet, ha valaki maga készíti ételét, mint ha más fõztjét eszi - állapították meg felmérésükben ausztrál kutatók.

 • Piros lap helyett bugyit rántott elõ a bíró

  Lap helyett bugyit rántott elõ zsebébõl egy futballbíró Brazíliában egy amatõr mérkõzésen, amikor kiállított egy játékost.

 • Fogdán pihent Christina Aguilera

  A rendõrségen volt kénytelen éjszakázni a világhírû énekesnõ.

 • Autósjátékban szerepel Bódi Sylvi

  Egy autósjátékban szerepel majd Bódi Sylvi digitaliztált mása.

  A modellt Angelina Jolie-hoz hasonlóan, akit Lara Croft és a Tomb Raider miatt vetettek bitekre, fényképek alapján digitalizálták, hogy majd egy most készülõ autósjátékban szerepeljen.

  Bódi egyelõre nem tudja, hogy sofõr, navigátor, vagy a versenyt indító dögös csajszi lesz. Bódi hozzátette, nem ragadta meg az alkalmat, hogy kicsit faragjon digitális alakján, sõt õ állította le a készítõket, amikor azok kisebbre akarták venni a kemény munkával megformált lábizmát.

 • Hugh Hefner szakított Holly Madison-nal

  Eleinte ugyan tagadta a szakítást, de az Associated Pressnek adott telefonos interjújában Hugh Hefner szerdán megerõsítette, hogy õ és Holly Madison már nem egy pár.

  A jó öreg Hefet azonban nem kell félteni: egy forróvérû ikerpárral vigasztalódik!

  Hef elmondása szerint elsõszámú barátnõje azután dobta, hogy kijelentette neki, sose fogja elvenni, és gyereket se akar tõle.

 • Emma Stone visszatérne eredeti nevéhez

  Emma Stone visszatérne eredeti nevéhezA színésznő szívesen használná eredeti nevét, de sajnos erről már lecsúszott. Az köztudott, hogy a sztárok közül sokan nem születési nevükkel csináltak karriert, és a legtöbben örülnek is neki, hogy jobb csengésűre válthattak. Azonban Emma Stone rájött, hogy szüleitől kapott nevét jobban szereti, így ismét változtatna. A Kaliforniai álomban nyújtott alakításáért Golden Globe-ot nyert Emma Stone, eredetileg Emily Jean Stone-ként lett anyakönyvezve, ami valóban jól hangzik, nem lett volna feltétlen szükség a váltásra.

 • Megelégelték a cigarettaszüneteket a német munkáltatók

  Betelt a pohár a német munkaadóknál: nem akarják, hogy a dolgozók munkaidõben rágyújthassanak, mert az plusz költséget jelent - adta hírül pénteken a Bild címû német napilap hírportálja.

 • Daniel Radcliffe

  A Harry Potter sztárja 4,3 millió dollárért vásárolt magának luxusapartmant New Yorkban!

 • Aszfalton is bizonyít az olimpiai bajnok hódeszkás

  Az olimpiai aranyéremmel jutalmazott lesiklásai után az aszfalton is megcsillogtatja tudását a hódeszkás Shaun White, aki a francia Ubisoft játékkiadóval dolgozik együtt egy új gördeszkás videojátékon.

 • Horváth Ágnes exegészségügyi miniszter 111 méter magasból ugrott le

  Elkezdõdtek a Sztárok a fejükre estek szereplõinek megmértettetései Afrikában. Frei Tamás hazai közéleti személyiségekbõl verbuvált csapata elkezdte a kalandmûsor forgatását, melynek során máris akadtak veszélyes és izgalmas feladatok.

  Horváth Ágnes volt egészségügyi miniszternek és néhány csapattársának például 111 méter magasból kellett leugrani bumgee jumpinggal. A kalandoroknak a festõi szépségû Viktória-vízesés fölött húzódó, a világ második legmagasabb bumgee jumping-helyeként számontartott hídról kellett a szédítõ mélységbe vetni magukat.

 • Félmilliárdos autót tört össze egy német az autópályán

  Egy közel félmilliárd forint értékû szupersportkocsit tört össze Németországban egy autós, aki 200 kilométeres sebességgel száguldott az A3-as autópályán.

 • Párnacsatát tiltottak be Fehéroroszországban

  Úgy tûnik a diktatórikus Fehéroroszországban még egy spontán párnacsatát is állambiztonsági veszélyként értékelnek a hatóságok.