rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
 • Milliókat talált új lakásában a szerencsés férfi, de nem tartotta meg a pénz

 • Share on Tumblr

  Milliókat talált új lakásában a szerencsés férfi, de nem tartotta meg a pénzBecsületességéért ünneplik a norvég ingatlanbrókert, aki csaknem 350 ezer koronát (12 millió forintot) talált a kandalló alá rejtve új lakásában, és ahelyett, hogy megtartotta volna, jótékony célra ajánlotta fel. Vemund Thorkildsen két hete találta meg az eldugott pénzt, amikor épp egy barátjának mutatta meg új oslói lakását. Szerették volna kipróbálni, hogy vajon át lehet-e rakni a kandallót egy másik szobába, ezért elmozdították egyik kövét. A kő alá dugva egy borítékot találtak, amelyben majdnem 350 ezer korona volt norvég bankjegyekben.

  loading...

  “Először úgy örültünk, mint a lottónyertesek, de aztán arra gondoltam, hogy ez nem az én pénzem” – emlékezett a 27 éves Thorkildsen.

  A férfi a lakást egy norvég rákalapítványtól vette, amely egy hagyaték révén jutott hozzá. Ezért Thorkildsen elhatározta, ennek az alapítványnak kell megkapnia a pénzt. “Jó lett volna elmenni belőle egy vakációra, de ez a pénz nem volt az enyém, és úgy éreztem, szép lenne valami olyan jó dologra fordítani, mint ez a rákalapítvány” – mondta. Az Alapítvány megerősítette, hogy a férfi átadta nekik a pénzt. Miután a történetet a norvég napilap megírta, Thorkildsenhez özönleni kezdtek a telefonhívások és sms-ek, valamint a közösségi oldalak kommentjei: a barátai és ismeretlenek is ünnepelték becsületességéért.”Rengetegen mondták, hogy ők is így cselekedtek volna. Nagyon jó volt ezt hallani. Megerősíti az emberiességbe vetett hitet” – fogalmazott Thorkildsen.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Lisa Kudrow, mint web-terapeuta?

  Lisa Kudrow, a Jóbarátok sztárja - aki az Analyze this (Csak egy kis pánik) címû moziban is domborított - újabb produkcióban tûnik fel - írta a CNN.

  Ezúttal azonban nem a mozivásznon, sõt nem is a képernyõn láthatjuk, hanem egy interneten futó produkcióban.

  A színésznõ egy web-terapeutát alakít, aki három perces rendeléseket tart az ügyfeleknek. A sztori szerint a színésznõ másokon segít, fõleg akiknek a saját szüleivel problémái vannak.

 • Öngyilkos akart lenni az óriásmellû nõ

  Sheyla Hershey, a világ legnagyobb mellû nõje mesterséges kómában van, mert öngyilkosságot kísérelt meg.

 • Gregor Bernadett egykori párja kitálal

  Egyesek szerint Gregor Bernadett nem búslakodott sokáig tönkrement házasságán. A színésznõ, miután kirúgta a férjét, rövid románcba bonyolódott. A hírt nem erõsítették meg, így nem tudni, hogy igaz-e a szóbeszéd vagy mindössze rosszindulatú pletykáról van szó.

  "Nem kell érte aggódni" - mondta Erdélyi László zenész, Bernadett egykori párja, aki mára igaz barátja lett a színésznõnek. "Megtalálta önmagát, és már nem arról szól az élete, hogy egyik kapcsolatból a másikba rohan.

 • Vasalásban állított fel rekordot egy német férfi

  Egy 28 éves német férfi 58 órán és 40 másodpercen át vasalt megszakítás nélkül és ezzel új rekordot állított fel.

 • A jóval fiatalabb Jennifer Lawrence-szel randizgat Chris Martin

  A jóval fiatalabb Jennifer Lawrence-szel randizgat Chris MartinA páros állítólag titokban már randizgat egy ideje. Chris Martin és Gwyneth Paltrow kapcsolatának már jó ideje vége, pár hete pedig Jennifer Lawrence is a szinglik táborát erősíti, miután három év után búcsút intett Nicholas Houltnak. Nos, úgy tűnik, hogy a két sztár nemrég egymásra talált, ugyanis bennfentesek állítják, hogy a Coldplay frontembere teljesen bele van bolondulva a színésznőbe. Jennifer nagyon laza, állandóan nevetnek, ha együtt vannak. Így úgy néz ki a pár nagyon jól kijön egymással.

 • Áram nélkül maradt a Zala Megyei Kórház!

  A fõkapcsoló meghibásodása miatt órák óta szünetel az áramszolgáltatás a Zala Megyei Kórházban Zalaegerszegen, a mûtéteket törölték, a rendelõintézetben szünetel betegellátás, a számítógépek nem mûködnek.

 • Kevés a pénz a pécsi állatkert költöztetéséhez!

  A fenntartó pécsi önkormányzatnak mintegy 800 millió forintot kellene elõteremtenie október végéig az állatkert költözéséhez, ellenkezõ esetben fennáll a veszély, hogy az intézményt a zöldhatóság bezáratja.

  A pénz pályázati önerõhöz kell, mellyel a regionális operatív programtól próbálnak forrást szerezni az állatoknak ma otthont adó mecsekoldali terület elhagyásához és 2011-re egy új, 1,6 milliárd forintból kivitelezhetõ vadaspark létrehozásához.

 • Nyolc év után ismét Budapesten ad koncertet Tom Jones!

  Nyolc év után ismét Budapesten ad koncertet Tom Jones, az egyik legnépszerûbb brit énekes. November 11-én lép fel a Papp László Budapest Sportarénában.

  A 69 esztendõs dél-walesi Thomas Jones Woodward a pályán töltött több mint 40 év után is rendkívül népszerû. Mint a budapesti koncertjét szervezõ Live Nation Hungary az MTI-hez szerdán eljuttatott sajtóanyagában írja, Tom Jones minden évtizedben képes volt megújulni.

 • 4 mázsa aranyat lopkodott ki pénztárcája titkos rekeszében egy nõ

  Csaknem 4 mázsa aranyat lopkodott ki pénztárcája titkos rekeszében egy nõ az Egyesült Államokban a munkahelyérõl.

  A 386 kiló aranyat persze nem egyszerre cipelte haza, hanem sziszifuszi aprólékossággal csempészte ki egy New York-i ékszerüzembõl.

 • Halálra itta magát! Tíz liter vizet ivott és meghalt!

  A 44 éves férfi már a korábbi két napban is sok vizet ivott, hogy enyhítse a kínzó ínyfájdalmát, amire nem volt hajlandó semmilyen gyógyszert bevenni.

 • Magassági pert vesztõ légitársaság

  Magassági pert vesztett egy tajvani légitársaság: hátrányos megkülönböztetésnek ítélte a bíróság, hogy a cég nem akart alkalmazni alacsony nõket és férfiakat.

 • Ismét új nő bukkant fel Leonardo DiCaprio oldalán

  Ismét új nő bukkant fel Leonardo DiCaprio oldalánLeonardo DiCaprio mellett ismét új hölgy tűnt fel, aki nem meglepő módon szintén modellként keresi a kenyerét. A napokban terjedt el a pletyka, hogy Leonardo DiCaprio szép csendben szakított a szemrevaló Tori Garnnal, körülbelül öt hónap együttlét után. Leo viszont - ahogy általában lenni szokott - sokáig nem maradt barátnő nélkül. Az új választottja Kat Torres, aki ugyanúgy modell, mint a színész szinte összes korábbi párja. Bár egyelőre még nem olyan híres a huszonnégy éves brazil szépség, és így remekül sikerült is eltitkolniuk a románcukat.

 • Egerészõ brit honatyák

  Egerészni kényszerültek brit honatyák, mármint dönteni arról, hogy kellenek-e macskák a parlamentbe, hogy összefogdossák a betelepült egereket.

 • Patrick Swayze nem tud lemondani a cigarettáról és az alkoholról

  Az 56 éves Patrick Swayze lehetne óvatosabb is. Fél évvel ezelõtt mindössze néhány hetet jósoltak neki az orvosok.

  A színész azóta jobban van, köszönhetõen annak, hogy minden orvosi elõírást betartott. Eddig. Ám most úgy tûnik, nem tud lemondani a cigarettáról és az alkoholról.

  A Dirty Dancing sztárja jelenleg Chicagóban tartózkodik, a The Beast (A bestia) címû tévésorozat forgatásán. Patrick egy renitens FBI-ügynököt alakít.

 • Gyermekvállalást fontolgat Rihanna

  Rihanna régi-új pasijával, Chris Brownnal nemcsak esküvõre készül.

 • Dennis Rodman elmondása szerint 500 prostituálttal bújt ágyba

  Az NBA egykori botrányhõse elárulta, hogy 2000 nõvel volt dolga eddig, és közülük 500 prostituált volt.

 • Összeomlott Lady Gaga, amiért le kellett fújnia a turnéját

  Komolyabb az ízületi gyulladása mint hitte, és most már lábra sem bír állni.

 • Biciklis fenyõfafutárok

  Biciklis karácsonyfafutárok is szállítanak fenyõket egy amerikai nagyvárosban. Az oregoni Portlandban lehet külön igényelni ezt a szolgáltatást a zöld szemlélet - mármint a környezetbarát szállítási eszköz - jegyében.

 • Jessica Simpsonnak van a legszebb melle a világon?

  Jessica Simpsonnak van a legszebb melle a világon - legalábbis az In touch magazin által összeállított lista szerint.

  Az amerikai énekes-színésznõ sikerét a Hazárd megye lordjaiban megvillantott formás idomainak köszönheti.

  A lista második helyezettje az amerikai szupermodell, Tyra Banks, a harmadik Scarlett Johansson, a Sziget címû film sztárja, aki nem mellesleg Woody Allen kedvenc színésznõje éppen formás keblei miatt.

 • Kisfiút vár John Travolta és neje

  Tizenhat éves fiuk tavalyi tragikus halála után ismét kisfiút vár John Travolta és felesége, Kelly Preston.

 • Van már pénz az emberrepítõre

  Végre összejött a pénz az emberrepítõ gyártására, a légi jármûre, amely kétputtonyos hátizsákszerûség, és amely 200 lóerejével és két légcsavarjával képes embert reptetni.

 • Legjobb barátjával köszönti az újévet Chris Martin

  Jay-Z legjobb barátjával, Chris Martinnal köszönti az újévet. A Coldplay énekese a honlapján jelentette be, hogy bandájával csatlakoznak zenei fellépõként Jay-Z szilveszteri show-jához.

 • Sean Penn Haitin kapál

  Az oly divatos amerikai bírósági ítélet, amely Lindsay Lohant is rendszeresen segíti a börtön elkerülésében, Sean Pennt sem kerülte el.

 • Washingtonban is egybekelhetnek már az azonos nemû párok

  Már Washingtonban is egybekelhetnek a keddi naptól az azonos nemû párok egy múlt héten megváltoztatott törvénynek köszönhetõen.

 • Hatalmasat esett Madonna koncert közben

  Az énekesnõ koncertturnéjának dallasi állomásán esett egy hatalmasat. Madonna épp a „Like a prayer" címû számot énekelte, mikor megbotlott.

 • Épülõ alagút omlott be Kínában

  Az Észak-Kínában történt balesetben hét építõmunkás életét vesztette, és hárman megsérültek. A sérülteket egy helyi kórházban ápolják, állapotuk stabil.

 • Pánczél Andrea is távozik a TV2-tõl!

  A TV2 szûkszavú tájékoztatása szerint október 15-vel Pánczél Andrea távozik a TV2 hírigazgatói posztjából.

  Hivatalosan csak annyit tudni, hogy Pánczél Andrea közös megegyezéssel távozik október 15-étõl a TV2 hírigazgatói posztjából.

  Utódlásáról a tévétársaságnál a következõ hetekben hoznak döntést.

  Pánczél Andrea tíz éve dolgozott a TV2 kötelékében mint mûsorvezetõ, riporter, szerkesztõ és fõszerkesztõ.

 • Gwyneth Paltrow csillagot kapott

  Az Oscar-díjas színésznõ csillagot kapott a hollywoodi Hírességek sétányán. A 38 esztendõs filmcsillag olyan produkciókkal lett népszerû, mint a Vasember, A tehetséges Mr. Ripley és az Emma.

 • Seagal kikezdett Jim Carrey kedvesével

  Az akcióhõs egyre kényelmetlenebbül érezheti magát a bõrében: egy tizenkét évvel ezelõtti interjú bukkant fel a napokban, amelyen a volt playmate, Jenny McCarthy nyilatkozik terhelõen a színésszel kapcsolatban.

 • Több mint harmincezer DVD-t lopott el a postás!

  Több mint harmincezer DVD-t lopott el egy postás az Egyesült Államokban. A kézbesítõ egy éven át tette el saját magának a küldeményként érkezõ filmeket, ami már feltûnt a DVD-küldõ cégnek is. A postás 10-16 hónap börtönt kaphat, és valószínûleg 38 ezer dollárra (7,2 millió forint) büntetik.

loading...