rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
 • Milliókat talált új lakásában a szerencsés férfi, de nem tartotta meg a pénz

 • Share on Tumblr

  Milliókat talált új lakásában a szerencsés férfi, de nem tartotta meg a pénzBecsületességéért ünneplik a norvég ingatlanbrókert, aki csaknem 350 ezer koronát (12 millió forintot) talált a kandalló alá rejtve új lakásában, és ahelyett, hogy megtartotta volna, jótékony célra ajánlotta fel. Vemund Thorkildsen két hete találta meg az eldugott pénzt, amikor épp egy barátjának mutatta meg új oslói lakását. Szerették volna kipróbálni, hogy vajon át lehet-e rakni a kandallót egy másik szobába, ezért elmozdították egyik kövét. A kő alá dugva egy borítékot találtak, amelyben majdnem 350 ezer korona volt norvég bankjegyekben.

  “Először úgy örültünk, mint a lottónyertesek, de aztán arra gondoltam, hogy ez nem az én pénzem” – emlékezett a 27 éves Thorkildsen.

  A férfi a lakást egy norvég rákalapítványtól vette, amely egy hagyaték révén jutott hozzá. Ezért Thorkildsen elhatározta, ennek az alapítványnak kell megkapnia a pénzt. “Jó lett volna elmenni belőle egy vakációra, de ez a pénz nem volt az enyém, és úgy éreztem, szép lenne valami olyan jó dologra fordítani, mint ez a rákalapítvány” – mondta. Az Alapítvány megerősítette, hogy a férfi átadta nekik a pénzt. Miután a történetet a norvég napilap megírta, Thorkildsenhez özönleni kezdtek a telefonhívások és sms-ek, valamint a közösségi oldalak kommentjei: a barátai és ismeretlenek is ünnepelték becsületességéért.”Rengetegen mondták, hogy ők is így cselekedtek volna. Nagyon jó volt ezt hallani. Megerősíti az emberiességbe vetett hitet” – fogalmazott Thorkildsen.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Elõszerzõdést kapott Bulgária Forma1-es futam szervezésére!

  A Bolgár Motorsport Szövetség elõszerzõdést kapott egy Forma-1-es futam rendezésére. Ezt Bogdan Nikolov, a szervezet elnöke jelentette be, hozzátéve: állami támogatással hamarosan felépülhet egy F-1-es verseny rendezésére alkalmas pálya.

  Az aszfaltcsík várhatóan egy Szófia közelében lévõ, 320 hektáros területen lesz, amely korábban légvédelmi támaszpontként szolgált.

 • Keshát kiûzik a szellemek a házából!

  A fiatal énekesnõ, Kesha, meg van róla gyõzõdve, hogy egy kísértet követi. Állítása szerint, a szellem minden éjszaka megjelenik neki álmában. A popcsillag azt is elmondta, hogy épp a kísértetek miatt nem mer saját lakást vásárolni. Attól fél, hogy olyan lakást választana, ahol egész éjjel zaklatják a szellemek.

 • Tabáni kitálal! Miért nincs nõje?

  Sokáig elfogadta a sorsát, azt, hogy nem lesz elismert mûvész. Már majdnem beletörõdött, amikor megtörtént a csoda, amiben már nem is hitt Tabáni István. A nagy szerelem azonban még várat magára. Vajon milyen az a nõ, aki meg tudná hódítani a tehetségkutató verseny gyõztesének a szívét?

 • Kocogott, amikor elcsapta egy kisrepülõ

  Egy kényszerleszállást végrehajtó kisrepülõgép az egyesült államokbeli Dél-Carolina államban elütött egy férfit, aki éppen a tengerparton gyalogolt vagy kocogott.

 • Charlie Sheen pénzt ajándékozott Lindsay Lohannek

  Charlie Sheen 100 ezer dollárt ajándékozott Lindsay Lohannek, hogy a színésznõ ki tudja fizetni az adóhátralékát.

 • Rejtélyes ételmérgezés miatt vesztegel a brit Kövér Kacsa

  Bray - A szakértõi vizsgálatok sem tudták kideríteni, hogy mi okozta a The Fat Duck nevû étterem több száz vendégének megbetegedését, ami miatt átmenetileg be kellett zárni a brit sztárszakács vezette felkapott vendéglõt.

  A brit egészségvédelmi hivatal pénteken már négyszázra tette a hasmenéssel és hányással járó megbetegedésben szenvedõk számát, ám az ügyben végzett vizsgálat nem járt eredménnyel.

 • Anyai örömök elé néz Palotás Petra

  Anyai örömök elé néz Palotás Petra. Az RTL Klub Ötletház címû mûsorának háziasszonyán egyre jobban látszódik, hogy kerekedik a pocakja.

  A nyolc hónappal ezelõtti tragédia után a mûsorvezetõ nagyon boldog, hogy újra áldott állapotban van.

  "Csodaként élem meg, hogy a kisfiunk elvesztése után három hónappal azonnal megfogant a kisbabánk."

 • 11 év után az interneten találta meg ismét a lányát

  Az egyik legnépszerûbb közösségi portálon talált rá 11 éve nem látott lányára egy New York-i hajléktalan.

 • Egymilliót kér Rúzsa Magdi a jótékonysági koncerten

  Egymillió forintért viszi el zenekarát egy jótékonysági koncertre Rúzsa Magdi. A dunaszegi Mulatós Fesztivál bevételét a szervezõk egy kórháznak és egy cukorbeteg gyermekeket segítõ alapítványnak ajánlották fel, az énekesnõ azonban elkéri a milliós gázsit.

  "A szervezõk egy másfél órás koncertet rendeltek meg tõlünk, amiért a szokásos bért kértük" - mondta a Napi Ásznak Szovják Beáta, az énekesnõ menedzsere, aki elárulta: Magdi rendszeresen kiáll nemes ügyek mellett, ám ezúttal nem mondhatott le a tiszteletdíjról öt ember nevében, amely kerek egymillió forint.

 • Lindsay Lohan rengeteget szexel leszbi barátnõjével

  Alig néhány napja vállalta fel leszbikus kapcsolatát Lindsay Lohan és Samantha Ronson, és máris mindenki a hálószobatitkaikra kíváncsi.

  - Az ágyban Samantha a férfi- árulta el egy a párhoz közeli forrás.- Egyértelmûen Sam az irányító, õ a fõnök, Lindsay pedig takaros kis feleség mellette. Mindketten jól érzik így magukat és rengeteget szexelnek.

  A párocska mindenhova együtt jár, és barátaik úgy látják, Lindsay végre megtalálta a másik felét.

 • Az égig érő lépcső

  Az égig érő lépcsőA végtelenbe vezető lépcső sok mindent szimbolizál, az élettől egészen a mennyországba vezető útig. David McCracken ausztrál szobrász készítette ezt a tengerparti szobrot, amely becsapja a szemet. A páratlan alkotás az ausztrál tengerparton áll, és bizonyos szögből nagyon élethű. Szemből is megtévesztő David McCracken lépcsője: mintha tényleg végtelen lenne. Egy bizonyos területről úgy néz ki, mintha az égbe vezető lépcsőt látnánk. Nagyon csalókás a látvány, vajon mekkora valójában a lépcső, valóban az égig ér?!

 • Legjobb barátnők lettek Tom Cruise exei

  Legjobb barátnők lettek Tom Cruise exeiTom Cruise-ra az utóbbi időben igencsak rájár a rúd, és még nem is lélegezhet fel. A 34 éves Katie Holmes és a 46 éves Nicole Kidman életében egy közös pont van, méghozzá Tom Cruise. Katie már a válás során is segítséget kért Nicole Kidmantől, aki még 2001-ben vált el Tom Cruise-tól. közös sorsuk úgy tűnik, hogy összekovácsolta a két nőt, sőt mi több, legjobb barátnők lettek. Egy bennfentes beszélt Katie és Nicole kapcsolatáról: „Volt egy nagyon kellemes beszélgetésük. Arról társalogtak, hogy milyen is volt Tom Cruise-zal összeházasodva lenni.”

 • Rendõrséget hívott, pedig anyja csak fürdeni küldte

  A rendõrségtõl kért kétségbeesetten segítséget egy 22 éves férfi Lengyelországban, mert anyja ki akarta takaríttatni vele a szobáját.

  A hatóság embereinek nem mondta meg, hogy pontosan mirõl van szó, csak annyit, hogy kínozzák.

  A rendõrök a megadott varsói címre száguldottak, ahol kiderült: az anya egyrészt fürdésre szólította fel "kisfiát", másrészt rendrakásra.

 • Három napig a hó alatt! Túl élte!

  Három nap után élve ástak ki a hó alól egy 55 éves nõt a kanadai Ontario államban. A Hamilton Spectator címû helyi lap szerint csodaszámba megy, hogy az 55 éves ancasteri iskolatitkár nem túl télies öltözete ellenére ilyen hosszú idõn át túlélte a nagy hideget.

  A nõ a heves hóviharban elakadt autójával az országúton és gyalog egy közeli farmra ment, ahol azonban maga alá temette a hó. Egy mentõkutya kaparta ki a hókupacból, amelybõl csak az arca látszott ki.

 • Tagadja a pletykákat Russel Crow, miszerint Samantha Barks az új barátnõje

  Az új-zélandi színész és kolléganõje tagadják azokat a pletykákat, melyek szerint szakmai kapcsolatnál több is lenne közöttük.

 • Polgármestert választottak a mindössze tizenegy lakosú Iborfián

  Csaknem minden szavazó részt vett az idõközi polgármester-választáson az ország egyik legkisebb önálló településén, a Zala megyei Iborfián.

  Mindössze ketten maradtak távol a szavazástól a kisközségben, ahol a korábbi választásokon jellemzõen szinte mindig száz százalékos volt a részvételi arány.

 • A legidõsebb kínai ember egy 127 éves férfi

  Százhuszonhét éves a legidõsebb kínai ember, a jaó nemzetiségû Luo Mei-csen asszony a délnyugati Kuanghszi-Csuang tartományban.

 • Rendõrre szellentett egy férfi az Egyesült Államokban, hatóság elleni támadással vádolják!

  Rendõrre szellentett egy férfi az Egyesült Államokban, amiért hatóság elleni támadással vádolják.

  A "gázolás" Nyugat-Virginiában, South Charleston városának rendõrségén történt. A 34 éves férfi az õt szondáztatni készülõ rendõrhöz gurult székével, felemelte lábát, majd pedig támadását súlyosbította azzal, hogy hangos produkciója után a hatósági személy felé legyezte kezével altáji felhõjét.

 • George Michaelt megint autóbaleset miatt állították elõ

  George Michaelt megint elõállították, mivel Londonban összetörte autóját.

  A 47 esztendõs énekes sztárt, aki autójával egy háznak ütközött a brit fõváros északi részén fekvõ Hampsteadben, a baleset után õrizetbe vette a rendõrség.

 • Elkelt az aktfotó Carla Bruniról!

  Tizenháromezer-kilencven euróért kelt el egy aktfotó Carla Bruniról, a volt modellrõl, a mostani francia first ladyrõl.

  A fekete-fehér képen Bruni egy vetetlen ágyban heverészik, részben az ágynemûtõl takartan - a felvételt egy amerikai divatfotós, Pamela Hanson készítette 1994-ben.

 • A Kidman-bébi Sydneyvel ismerkedik

  Sydney - Nicole Kidman Oscar-díjas színésznõ arra kérte a sydneyi médiát, hogy kicsit vonuljanak a háttérbe, amíg megmutatja négyhetes kislányának a várost.
  Kidman és férje, Keith Urban szerdán éjjel érkezett az Egyesült Államokból, ahol kislányuk, Sunday Rose világra jött. "Keith és én arra kérjük a sajtót, hogy adjanak nekünk egy kis idõt, amíg körbesétálunk Sydneyben, hogy megmutassuk a kisbabánknak a városunkat" - mondta a 41 éves filmcsillag csütörtökön egy helyi rádiónak nyilatkozva.

 • Három nap alatt hárum új influenzás beteg!

  Az elmúlt három napban tizenhárom esetben igazolták az új influenzavírus (A/H1N1) jelenlétét betegekben.

  Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szerint mindannyiuk állapota kielégítõ.

 • A farkasüvöltés enyhíti a derékfájást?

  Naponta rendszeresen farkasüvöltést hallat egy kínai nõ, mert egyszerûen jól esik neki, vagy mert ettõl elmúlik a derékfájása.

  Immár 26 éve rendszeresen farkasüvöltést hallat egy kínai nõ, aminek egyszerûen az az oka, hogy nem tudja megállni, jól esik neki, de elõfordul, hogy a derékfájása ettõl múlik el. A hölgy ezzel vezeti le a stresszt, és az ösztönösen kifejlesztett módszer nála tökéletesen mûködik.

 • Divatikon kutya

  Tudjuk, szokás a kistestû kutyákat mindenféle designer holmikba öltöztetni, de azért vannak esetek, ahol már lehet, hogy indokolt volna az állatrendõrség.

 • Tömeges válás Kínában

  Háromszáz pár készül válni Sanghajban (Shanghai) azon több ezer pár közül, akik a pekingi olimpiai játékok megnyitójának napján - 2008. augusztus 8-án - kötöttek házasságot, hogy éljenek a jó szerencsével, a kínai hagyományok szerint ugyanis a nyolcas számjegy örömet és szerencsét hoz.

  "Megbántam, mert rájöttem, hogy a férjem madzsongfüggõ (népszerû játék Kínában), és egyáltalán nincs életcélja" - magyarázta egy asszony, aki alig hét nappal a megismerkedésük után ment hozzá a párjához, hogy el ne mulasszák a különösen szerencsésnek tartott dátumot.
  Pekingben ugyanaznap például 16 000 pár házasodott.

 • Rettenetes munkahelyi baleset happy enddel

  Moszkva - Egy építõmunkás leesett az állványzatról, olyan szerencsétlenül, hogy egy betonvas átszúrta a fejét, az orvosok azonban ki tudták operálni az idegen testet, s a férfi már lábadozik.

 • Eltiltották a mozgólépcsõfutástól a nyolcvanéves olimpikont

  London - Eltiltották a mozgólépcsõn való futástól a 80 éves Peter Hildreth brit gátfutót, aki háromszor képviselte hazáját az ötkarikás játékokon.

  A sportoló felelevenítette az 1950-es években alkalmazott edzési módszerét, amikor visszafelé futott a mozgólépcsõn.

 • Courtney Cox-nak autóbalesetet szenvedett

  Courtney Cox karambolozott a hét végén egy teherautóval – adta hírül a Mirror.

  A színésznõ a Hawaii-szigeteken vakációzott a baleset idején.

  A Jó barátok címû tévésorozat sztárja egy fehér BMW-t hajtott, amikor beleszaladt egy tolató teherautóba.

  Szerencsére senki sem sérült meg a karambolban.

 • Háromszázezer forintos Farmville-tartozás

  Közel háromszázezer forintnyi tartozást hozott össze egy 12 éves brit fiú, aki a saját zsebpénze után édesanyja hitelkártyáját használta a Facebook közösségi portálon található virtuális farmja csinosítására.

 • Hét év alatt nem romlott a teste állapota, ezért szentté avathatják

  Könnyen lehet, hogy szentté avatnak egy hét éve elhunyt napszámost, akinek a teste eddig egy kolostor földjében nyugodott, de állapota semmit nem romlott az eltelt idõ alatt.