rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
 • Milliókat talált új lakásában a szerencsés férfi, de nem tartotta meg a pénz

 • Share on Tumblr

  Milliókat talált új lakásában a szerencsés férfi, de nem tartotta meg a pénzBecsületességéért ünneplik a norvég ingatlanbrókert, aki csaknem 350 ezer koronát (12 millió forintot) talált a kandalló alá rejtve új lakásában, és ahelyett, hogy megtartotta volna, jótékony célra ajánlotta fel. Vemund Thorkildsen két hete találta meg az eldugott pénzt, amikor épp egy barátjának mutatta meg új oslói lakását. Szerették volna kipróbálni, hogy vajon át lehet-e rakni a kandallót egy másik szobába, ezért elmozdították egyik kövét. A kő alá dugva egy borítékot találtak, amelyben majdnem 350 ezer korona volt norvég bankjegyekben.

  loading...

  “Először úgy örültünk, mint a lottónyertesek, de aztán arra gondoltam, hogy ez nem az én pénzem” – emlékezett a 27 éves Thorkildsen.

  A férfi a lakást egy norvég rákalapítványtól vette, amely egy hagyaték révén jutott hozzá. Ezért Thorkildsen elhatározta, ennek az alapítványnak kell megkapnia a pénzt. “Jó lett volna elmenni belőle egy vakációra, de ez a pénz nem volt az enyém, és úgy éreztem, szép lenne valami olyan jó dologra fordítani, mint ez a rákalapítvány” – mondta. Az Alapítvány megerősítette, hogy a férfi átadta nekik a pénzt. Miután a történetet a norvég napilap megírta, Thorkildsenhez özönleni kezdtek a telefonhívások és sms-ek, valamint a közösségi oldalak kommentjei: a barátai és ismeretlenek is ünnepelték becsületességéért.”Rengetegen mondták, hogy ők is így cselekedtek volna. Nagyon jó volt ezt hallani. Megerősíti az emberiességbe vetett hitet” – fogalmazott Thorkildsen.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Élõ mûsorban mondott fel a hírolvasó

  Élõ adásban mondott fel az NRK norvég közrádió egyik regionális stúdiójának hírolvasója.

 • Hallgatni és dalolni képes szövetszálakat hoztak létre

  Hallanak és zajokat bocsátanak ki, aktív kapcsolatot tartanak fenn környezetükkel az amerikai kutatók által kifejlesztett szövetszálak.

 • Beszeda Gábor apuka lesz!

  Beszeda Gábor a közelmúltban bejelentette, hamarosan apuka lesz. Az RTL Klub Reggelijében most azt is elárulta, kedvesével kisfiút várnak.

  Az RTL Klub mûsorvezetõje a beszélgetés során azt is bejelentette: távozik a csatornától. Mûsorvezetõtársai megjegyezték, igen meglepõ dolog volt Gábortól, hogy felmondott épp most, amikor gyermeke születik.

  A mûsorvezetõ kedvese túl van az ötödik hónapon. A baba és a mama is jól vannak.

 • Patrick Swayze jól van és munkához lát - szó sincs arról, hogy haldoklik!

  Los Angeles - Patrick Swayze kicsit megerõsödött, láthatóan jól van, és munkára kész - derült ki egy brit napilap fotókkal illusztrált jelentésébõl.

  A filmszínész vasárnap a Los Angeles-i repülõtéren nyilatkozott bizakodóan az állapotáról, ugyanis éppen Chicagóba indult egy új krimisorozat, a The Beast forgatására. A Dirty Dancing - Piszkos tánc sztárjánál januárban diagnosztizáltak hasnyálmirigyrákot, és kiderült, hogy a daganat már más szerveit is megtámadta.

 • Saját bort dob piacra Angelina Jolie és Brad Pitt

  Amihez a hollywoodi sztárpár csak nyúl, arannyá változik. Jobban mondva pénzzé. Ezt a tehetségüket most a borüzletben kamatoztatják. Négy éve béreltek ki egy kastélyt, melyhez óriási szõlõbirtok párosult. Most pedig saját rozéjukat fogják piacra dobni.

 • A pokolra kívánják a Microsoftot Kínában

  Peking - A kínai Windows XP használók milliói kívánják a pokolra a Microsoftot, ugyanis a redmondi központú amerikai informatikai vállalat az ázsiai országban is bevezette az illegális szoftvermásolatok kiszûrésére létrehozott Windows eredetiséget ellenõrzõ alkalmazást (Windows Genuine Advantage Program).

 • 99 éves korában elhunyt Mosonyi Emil Kossuth-díjas vízépítõ mérnök

  Péntekre virradóra 99 éves korában Karlsruhéban elhunyt Mosonyi Emil Kossuth-díjas vízépítõ mérnök. A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) rendes tagja többek között a tiszalöki vízlépcsõ tervezésének és kivitelezésének mûszaki vezetõje, a Viziterv igazgatója, a dunai erõmûrendszer elõmunkálatainak vezetõje volt. Nevéhez fûzõdik az egykor jelképessé vált bõs-nagymarosi gát; az õ elképzelésein alapult az a megállapodás, amelyet Magyarország és Csehszlovákia 1977-ben kötött a dunai vízlépcsõrõl.

 • Matt Damon szerint nevetséges a házasság

  Matt Damon nemrégiben nemes egyszerûséggel nevetségesnek minõsítette a házasságot, mivel felesége rigolyáitól olykor a falat kaparja, bár elismerte, ezzel valószínûleg az asszony is így van.

 • A rózsáról

  A rózsárólGyönyörűséges virágunk a rózsa.

  A rózsa számos kultúrában az érzelmekkel, a szeretettel és a szerelemmel összekapcsolt virág. Nem véletlenül ezt a csodálatos virágot nevelgeti féltő gonddal a kis herceg.

  A görög mitológiában Aphroditének a Szerelem Istennőjének a vörös rózsa volt a kedvenc virága. Szapphó a virágok királynőjének nevezte.

 • Kokainnyelõt fogtak Ferihegyen

  Mintegy százgrammnyi kokaint találtak a külföldi állampolgár testében. A pénzügyõröknek feltûnt, hogy a férfi - aki Madridból érkezett - idegesen viselkedik, ezután pedig ellentmondásos válaszokat adott a hatóság munkatársainak.

 • Egy szûkmarkú férfi nem váltotta ki barátnõjét a börtönbõl

  Egy szûkmarkú férfi nem váltotta ki barátnõjét a börtönbõl - pedig csak 54 ezer forintnyi eurót kellett volna fizetnie -, hanem inkább félretette a pénzt szorultabb helyzetre.

  A 34 éves hölgy nem élete végig lesz rács mögött, csupán 15 napra ítélték el lopás miatt. Felajánlották azonban neki, hogy megúszhatja a börtönt pénzbírsággal. Fel is hívta telefonon a barátját, és megkérte, "fizesse ki" a börtönbõl, ám a férfi úgy döntött, jobb helye van a pénznek vésztartalékban.

 • Hatalmas olajmezõt fedeztek fel a Mexikói-öböl térségében!

  Hatalmas olajmezõt fedezett fel a Mexikói-öböl térségében a BP brit olajipari társaság.

  A második számú európai olajcég szerdai közleménye szerint a „gigantikus” lelõhelyrõl több mint 3 milliárd hordónak megfelelõ mennyiségû nyersolajat lehet felszínre hozni.

 • P. Diddynek egy idõben született gyermeke barátnõjétõl és szeretõjétõl

  Múlt héten, P. Diddy, polgári nevén Sean Combs divatbemutatóján az igazán szemfüles fotósoknak lehetõségük volt rá, hogy lencsevégre a rapsztár eddig sosem látott kislányát, a most 27 hónapos Chance-t.

  A csöppségrõl eddig soha nem jelentek meg fotók, sõt, ami azt illeti, P. Diddy múlt év októberéig nem is ismerte el, hogy Chance az õ gyermeke. A kislány ugyanis akkor fogannt egy ismeretlen nõtõl, amikor a rapper még együtt volt élettársával, Kim Porterrel, akitõl három gyermeke született, a fiatalabbak, az ikrek három hónappal fiatalabbak a kis Chance-nél.

 • Boldog a párkapcsolat, ha idõsebb a férfi és okosabb a nõ

  Genfi kutatók szerint nem a vak szerelmen, hanem a megfelelõ partner kiválasztásán múlik a boldog párkapcsolat.

 • 29 méter magas a világ legnagyobb Lego tornya

  Újabb - meglehet, csak átmeneti - látványossággal gazdagodott az osztrák fõváros: vasárnap dél óta Bécsben található a világ legmagasabb, Lego-kockákból épített tornya.

  A több mint 29 méter (egész pontosan: 29,485 méter) magas, 500 000 darabból álló konstrukció több száz gyerek alkotása, négy napon át dolgoztak rajta. A tarka torony a bécsi városháza (Rathaus) elõtti téren áll, és hozzávetõleg 1,5 tonnát nyom.

 • Pornós pap Svédországban

  Egy svéd lelkész olyan sok pornóoldalt nézegetett éjszakánként, hogy egy robosztus vírus került a gépére, amely a svéd református egyház egész hálózatát megbénította.

  A szégyenletes eset után Gunnar Svensson atya felhagyott a papi szolgálattal. Az egyház vezetõit megdöbbentette az eset, de még nem tudtak dönteni arról, hogy az atyát formálisan is kizárják-e a papi rendbõl.

 • Botrány! Fiatalkorúak létesítettek szexuális kapcsolatot, majd mobiltelefonján mutogatta!

  Egy 15 esztendõs nagylaki diák ellen folytat vizsgálatot az Arad Megyei Rendõrség: a vád szerint szexuális kapcsolatot létesített egy 13 éves diáktársával, ezt mobiltelefonon rögzítette, és a felvételeket "közkinccsé" is tette.

  Az eljárás annak nyomán indult meg, hogy a rendõrség tudomására jutott: több diák mobiltelefonja tartalmaz olyan felvételeket, amelyen egy 15 éves diák szexuális kapcsolatot létesít 13 esztendõs társával.

 • Pachmann Péter a Tények hírolvasója is távozhat a TV2-tõl

  Pachmann Péter a Tények hírolvasója is távozhat a csatornától. A hiradós Várkonyi Andrea társa, általában hétvégenként olvassák a híreket a nézõknek.

  A csatornánál az a pletyka járja hogy a reggeli mûsorsávban dolgozó Schuster Richárd veszi át hamarosan Pachmann Péter helyét.

  Azt egyelõre nem lehet fixálni, hogy mi lesz a jövõben Pachmann sorsa, de elõfordulhat, hogy a háttérben, mint híradós szerkesztõ kap majd szerepet a csatornánál.

 • Heidi Klum hatalmasat esett az Emmy-díjátadón - képekkel!

  Heidi Klum valószínûleg egyik legrosszabb rémálmát élte át a hétvégi Emmy-díjátadón, ahol mûsorvezetõként egy hatalmasat zakózott. Rögtön be is lilult a feneke, amit a sokk elmúltával, már mosolyogva mutogatott a kameráknak.

  A hosszúcombú német modell volt a vasárnapi Emmy-díjátadó háziasszonya. Heidi nagyon izgult a feladat miatt, aminek végül meg is lett a következménye. Amikor mûsorvezetõ-társával, Tom Bergeronnal épp egy laza kis táncjelenetet adtak elõ, az úriember fogása bizony meglazult a hölgy gazella testén, és Heidi nagyot koppant a csillogó padlón.

 • Ismét apa lett Hugh Grant

  A színész Twitteren most jelentette be, hogy kisfia született. A bébi ráadásul még decemberben jött világra.

 • 1,5 millió forintos büntetést kapott Kocsis Korinna

  1,5 millió forintos büntetést kapott Kocsis KorinnaMásfél millió forintot követel Kocsis Korinnától a Magyarország Szépe Kft. A Sarka Kata által vezetett cég azért szeretné bevasalni rajta az összeget, mert a fiatal szépség visszautasította a TV2 A Szépségkirálynő című műsorában a harmadik legszebb lánynak járó koronát, ezzel pedig megszegte a korábban aláírt szerződést - számol be a napilap. - Hosszas mérlegelés után úgy döntöttünk, hogy csak a ráfordított költségeket kérjük vissza Korinnától, mint például a szállás, a felkészítés vagy a tévéfelvétel ráeső anyagi vonzata. Így jött ki a másfél millió forint.

 • Az orvosok nem tudják, hogy milyen nemû a csecsemõ

  Az orvosok egyelõre nem tudták megállapítani annak az újszülöttnek a nemét, aki a múlt kedden látta meg a napvilágot egy azerbajdzsáni falucskában. A 3600 grammal született, 50 cm-es csöppség minden más tekintetben egészséges, és nagy étvággyal fogyasztja az anyatejet.

 • Álmában szeretkezik partnereivel egy angol lány

  Különleges betegségben szenved egy huszonhárom esztendõs angol lány, Haley Batty: álmában mászik rá partnereire, többször is képes hosszas aktusokat folytatni az éjszaka során, másnap azonban semmire sem emlékszik.

  A huszonhárom éves angol bárpincérnõ, Haley Batty életét egy különleges és ritka betegség keseríti meg: a fiatal lány szexszomniás, álmában hirtelen megkívánja a szexet és rámászik partnerére, akár többször is, ébredés után viszont nem emlékszik a történtekre.

 • Saját bejáratú lõtérrel lepte meg Brad Pitt Angelina Joliet

  Brad Pitt igazán megbecsüli második nejét, akinek egy 56 millió forint értékû fegyvertárral és saját bejáratú lõtérrel kedveskedik menyegzõjük alkalmából.

 • Káddal Ír-tengeren át

  Fürdõkádban akar átkelni az Ír-tengeren egy brit nyugdíjas. A kád teljesen szokványos, ám Mervyn Kinkead felszerelte ellensúlyokkal, hogy stabil legyen, és motorral is ellátta.

 • Kifosztották egy budapesti katolikus plébániát!

  Kifosztották Budapesten a XVI. kerületben lévõ Templom téri katolikus plébánia lemezszekrényét.

  A bûncselekményt vélhetõen valamikor szombaton este és vasárnap dél között hajtották végre.

 • Megtalálták Jennifer Hudson unokaöccsének holttestét

  Hiába ajánlott fel százezer dollárt unokaöccse megtalálójának Jennifer Hudson, úgy tûnik, nincs remény.

  A rendõrség egy gyermek holttestét találta meg egy terepjáróban és bár a tetemet még nem azonosították, minden jel arra utal, hogy a holttest a hétéves Julian Kingé.

  Jennifer bátyját és édesanyját szombaton találták holtan az asszony chicagói otthonában.

  Mindkettejüket agyonlõtték, a szintén a házban tartózkodó hétéves Julian pedig eltûnt.

 • Vérfürdõt rendezett egy jegesmedve a Spitzbergákon

  Az állat egy brit csoportra támadt. Egy emberrel végzett, négyet megsebesített.

 • A finnek a legjobb fedettpályás aranyásók

  A finn csapat nyerte a fedettpályás aranyásás északi bajnokságát.

 • 31 év alatt kézbesítettek egy képeslapot

  Harmincegy év alatt kézbesített az olasz posta egy toszkán tengerpartról feladott nyári képeslapot, pedig csak kétszázötven kilométert kellett megtennie a küldeménynek.

loading...