2024.04.23. - Béla

Márk tudtuk eddig is, hogy meleg vagy!

Márk tudtuk eddig is, hogy meleg vagy!
Lakatos Márk: a férfiakat szeretem!

Komolyan vannak, akik azt gondolják, hogy Lakatos Márk veszélyes a nõkre? Élvezettel fogdossa, simogatja a kerekded, átalakítandó hölgyeket Lakatos Márk a Viasat3 Szeretem a testem címû mûsorban. A stylist nem érti, miért támadják ezért: tudniillik õ meleg. - Azt kritizálják, hogy csapkodom a lányok fenekét! - értetlenkedik Márk. - Ez éppen az a fajta fizikai kontaktus, amelybõl ezeknek a hölgyeknek hiányuk van. Ez egy szeretetgesztus, amelyet érintéssel lehet átvinni, amellyel azt fejezem ki, hogy õ szép, gusztusos, kívánatos.
Márk szerint éppen akkor, amikor önbizalmat kell önteni beléjük, fontos, hogy szeretettel, gondoskodással forduljanak a nõk felé. Ez tetszik nekik, sõt igénylik is. A hölgyek közt van házas, párkapcsolatban élõ, de egyikük társa sem hívta ki párbajra a stylistot a folyamatos fizikai kontaktus miatt.

- Ha én paskolom meg, az nem olyan, mintha egy másik férfi vagy egy nõ tenné! Egy meleg stylist érintése nem lehet bántó a férj szemében! - mondja, és egy cseppet sem zavarja, hogy nyíltan vall másságáról. - Ebbõl soha nem csináltam titkot! Lehet, de nem is mondta ki soha nagy nyilvánosság elõtt. - Nyíltan élem meg a másságom. Sok közszereplõ van, aki nem tudja, nem meri vállalni. Ennek a kezelésében ugyanúgy le vagyunk maradva, mint másban.
Ahogy a nõk magukat, úgy a melegeket a társadalom nem tudja a helyükön kezelni. Nagyon sokféle faktor van, ami miatt nem lehet nyíltan, õszintén beszélni. De szerintem sokkal jobb belemenni még a nyílt, agreszszív támadásba is, mint leélni egy hazug életet. Én önzõ módon vállalom, nem lenne értelme hazudni. Ha valaki ártatlan egy ilyen játékban - utal a popsipaskolásra -, az én vagyok!

Pontosan látja, hogy heteroszexuális párok sem tudják érintéssel kifejezni a szeretetüket. Úgy véli, ezért is érdekes egy meleg ember nézõpontja, aki kívülrõl, egy más szemszögbõl figyel. - A stylist akkor tud jól mûködni, ha empatikus, ha érdeklik az emberek, ha odafigyel.


Beismerték

Szetey Gábor, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára 2007-ben jelentette be, hogy homoszexuális, majd õ nyitotta meg a melegfelvonulást. Az SZDSZ-es Ungár Klára mellett egyedül õ vállalta a politikusok közül másságát. Steiner Kristóf, akkor a VIVA Tv mûsorvezetõje 2005-ben a Blikkben vallott arról, hogy meleg. Bery Sugár Berci a Strucc címû mûsorban Novák Péternek beszélt másságáról. Hazánkban elsõként, még évekkel ezelõtt, Radics Péter coming outolt.

Fái Zsuzsa / blikk