2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Spielberg következõ rendezése egy elsõ világháborús dráma lesz

Spielberg következõ rendezése egy elsõ világháborús dráma lesz
Steven Spielberg következõ rendezésének egy elsõ világháborús drámát választott. A War Horse a Disney és a DreamWorks stúdió produkciójában 2011. augusztus 10-én kerül az észak-amerikai mozikba. A forgatókönyv Michael Morpurgo azonos címû regénye nyomán születik, megírására Lee Hallt és Richard Curtist szerzõdtették. A film egy fiú és egy ló különleges kapcsolatáról szól egy "nagy háború" idején. Távol vannak egymástól, de sorsuk mégis egybefonódik. Mint a rendezõ elmondta, megrázó történetrõl van szó, amely az egész világ számára érthetõ üzenetet közvetít.
Spielberg kedveli a háborús témákat, a második világháborút mozifilmekben (Ryan közlegény megmentése, Schindler listája) és televíziós sorozatokban (Band of Brothers, The Pacific) is feldolgozta.

A hollywoodi filmguru számos film elõkészítésén dolgozik egyszerre, mielõtt kiválasztaná, hogy melyiknek a rendezését is vállalja. A War Horse forgatásába nyár végén, õsz elején fog bele - írta a filmes szaklap online kiadványa.

Michael Morpurgo népszerû gyermekkönyveirõl ismert, War Horse címû regénye 1982-ben jelent meg. Három évvel ezelõtt színpadi változat is készült belõle, amelyet azóta is sikerrel játszanak a londoni West Enden. Márciusban Spielberg is megnézte az elõadást.