2024.04.19. - Emma

Jackie Chan fia a mozi helyett a zene felé hajlik

Jackie Chan fia a mozi helyett a zene felé hajlik
Jaycee Chan filmes pályafutását is építgeti apja, Jackie Chan szárnyai alatt, de igazán a zenében találja meg az örömét: a közelmúltban jelent meg harmadik albuma.

"A zenei karrierem igazából fontosabb, mint a filmes karrierem, mivel a zene egyedül belõlem fakad. Én szerzem a dalaimat, én éneklem, én írom õket, és én rendezem a zenés videóim zömét" - árulta el a 27 éves Chan, legújabb filmje, a Fun szau szuet oi nej (Break Up Club) címû románc hongkongi bemutatója alkalmából.
Mint elmondta, kezdetben voltak kétségei, hogy vajon neki való-e a filmezés, de ezek már eloszlottak, mivel a filmvásznon és a zenei életben való debütálása óta eltelt hat évben megtalálta a helyét a kínai nyelvû szórakoztatóiparban.

Harmadik nagylemeze, a Messy a kínai popzenét uraló érzelgõs balladák helyett kínál alternatívát. A lemez 18 dalából 16 saját szerzeménye.

A filmstúdióban is otthonosan mozog, de színészként úgy érzi magát, mintha játékszer volna. "Megmondják hogy ezt vagy azt csináljam, megkapom érte a pénzt, és örülök neki. Ha jól megy a film, még jobban örülök. De a zene, az teljesen rajtam múlik. Ha nem jó, egyedül én vagyok a hibás" - magyarázta.

Szülei - tajvani édesanyja is színésznõ volt, de már visszavonult - természetesen mindenben támogatják, és hasznos tanácsokkal látják el, de õ azért a maga feje után megy - árulta el.

Jaycee Chan az Ikerhatás 2. címû Jackie Chan-filmben mutatkozott be a filmvásznon. Azóta féltucatnyi produkció van a háta mögött, a magyar nézõk legutóbb A dobos címû zenés drámában láthatták.