2024.04.18. - Andrea, Ilma

Eldõlt a vidék futófõvárosa cím sorsa

Eldõlt a vidék futófõvárosa cím sorsa
Több mint 23 ezren álltak rajtvonal mögé Kaposváron és Szegeden a tavasz legnagyobb szabadidõs futóeseményén a T-Home Vivicittán.

A Nagy Futópárbaj játékos verseny során meghirdetett „vidék futófõvárosa” címet Kaposvár nyerte, ahol nevezési csúcs született: 13208-an teljesítették a távot.

Az eredményhirdetésre vasárnap, április 10-én, várhatóan több mint tízezer ember elõtt, a budapesti T-Home Vivicittán kerül sor.
Végállomásához érkezett a www.futoparbaj.hu oldalon meghirdetett, a több héten át tartó „Nagy Futópárbaj” játékos versengés: az április elsõ hétvégéjén Szegeden és Kaposváron megrendezett a T-Home Vivicittá Városvédõ futások korábban soha nem látott tömegeket vonzottak. Az események a közös sport élményén túl arra is lehetõséget adtak, hogy kiderüljön, hol futnak többen, melyik város nyeri el a vidék futófõvárosa címet,

A kitüntetõ címet végül Kaposvár érdemelte ki: a somogyi megyeszékhelyen megrendezett futásra 13208-an neveztek, ám természetesen a szegedieknek sem kell szégyenkezniük: a Tisza-parton is igen sokan, 10122-en futottak. Kaposvár azonban nem csak a vidék futófõvárosa címet nyerte el, hanem a rekordnevezéssel futótörténelmet is írt: a 7. kaposvári T-Home Vivicittá Városvédõ Futás az eddigi legnagyobb hazai vidéki futóeseménnyé avanzsált!

Az indulókat ismert sportolók és közéleti személyiségek is buzdították. Szegeden többek között Ördög Nóra, Vajda Attila és Janics Natasa Erdei Zsolt valamint Babinyecz Tímea, a Miss Universe Hungary korábbi gyõztese is megjelent. A kaposvári mezõnyben Katus Attila mellett a Csiky Gergely Színház mûvészei, a megyei újság munkatársai, valamint katonák és mentõsök is feltûntek. A helyi T-Home Vivicittá legidõsebb indulója egy 91 esztendõs asszony volt, akit óriási taps fogadott a Kossuth téren a célba érkezése után.

A tavaszi futóverseny-sorozat csúcspontja az április 10-én megrendezendõ 26. budapesti T-Home Vivicittá lesz, amelyet – gyerekeknek, családoknak, kezdõ és profi futóknak kiírt különbözõ távokon – a városligeti 56-osok terérõl indítanak. A vasárnapi budapesti Városvédõ Futás résztvevõivel együtt – bõ egy hét alatt – várhatóan összesen több mint 30 ezernél is több futó sportol majd a rendezvénysorozaton.