2024.04.18. - Andrea, Ilma

Nacsa Olivér fára mászott

Nacsa Olivér fára mászott
A belvárosban szüreteltek a sztárok

Nem mindennapi látványosságnak lehettek szemtanúi a belvárosi járókelõk: gyümölcsbe borultak a fák az Erzsébet tér közepén.

Grapefruit, lime, áfonya és mangótól roskadozó ágak fogadták a kíváncsiskodókat, és a szüretelõ sztárokat, akik vállalkoztak arra, hogy teleszedik kosarukat a Finlandia ízesített vodkáinak gyümölcseivel, majd azokból finom koktélokat készítenek.
A hírességek kétfõs csapatokat alkotva, metszõolló és létra segítségével kezdtek neki a szüretnek. A látványos versenyt Csonka András közvetítette és egy háromtagú zsûri, köztük a többszörös Finlandia Magyar és Nemzetközi bajnok, Varga Gergõ értékelte.

Nacsa Olivér egy sövényvágóval, Horváth Éva pedig kosárral kezében ügyeskedett azon, hogy minél több gyümölcsöt leszüreteljen. Barabás Évi csapattársa, Hajdú Steve segítségével szintén fára mászott, hogy leszedje a hatalmas grapefruitokat a belvárosi fáról. Gombos Edina és férje, Alberto mangókat gyûjtögetett, míg Csepregi Éva és Komár László vörös áfonyával rakta tele kosarát. A sztárok figyelemfelkeltõ mutatványa megállította a belvárosi járókelõket is. A szoros küzdelemben Barabás Éviék elsõként töltötték meg kosarukat ízletes grapefruitokkal, azonban a verseny második felében a gyümölcsszedésben jócskán lemaradt Horváth Éva és társa, Nacsa Olivér a zsûri döntése alapján gyõztes koktélt készített.

„Nagyon jól éreztem magam a verseny alatt. Bár az alkohol elég távol áll tõlem, ha olykor mégis iszom, kizárólag vodkát vagyok hajlandó. Olivérrel megalkottuk az igazi lime-os csodát, amely ráadásul mindössze 4 kalóriát tartalmaz - mesélte Horváth Éva, aki azt is elárulta, hogy nagyon örül gyõzelmüknek, hisz most is beigazolódott az a mondás miszerint utolsókból lesznek az elsõk.

„Sosem vonzott az alkohol, az egyetemi éveim alatt sem voltam az az ivós fajta. Viszont mindig is érdekelt, hogy mitõl lesz finom egy koktél. Úgy gondoltam, ezt egy világszínvonalú finn vodkával próbálom ki” - árulta el Barabás Évi a verseny végeztével.

A hírességek büszkén kóstolgatták kreációjukat, de nem vitték túlzásba az italozást, figyelembe véve a mérsékelt alkoholfogyasztás szabályát.