2024.04.20. - Tivadar

Dühében a násznépre gyújtotta a kastélyt

Dühében a násznépre gyújtotta a kastélyt
Rendhagyó esküvõi ceremóniát rendeztek egy vidéki kastélyban. Amikor azonban a férj megtudta, hogy mennyit kell fizetni bérleti díjként, rágyújtotta a várat a násznépre.

Exkluzív esküvõi ünnepséget szerveztek egy angol vidéki kastélyban 2011 júniusában.

Eleinte minden rendben ment: megérkezett az ifjú házaspár, sorban jöttek a násznép tagjai is, a zenészek muzsikával szórakoztatták az egybegyûlteket, majd evett, ivott és mulatott mindenki.
Késõbb azonban az újdonsült férj az éjszaka folyamán szóváltásba keveredett a kastély tulajdonosával a bérleti díj miatt.

A fiatalember annyira felbosszantotta magát a borsos számla miatt, hogy mérgében gyufát ragadott, és egyszerûen felgyújtotta a 170 éves kastély szalontermét. A fából készült padló és bútorok, valamint a fodros függönyök pillanatok alatt lángra kaptak. A tûz láttán kitört a pánik, és a násznép fejvesztve menekült a díszterembõl.

Néhány perc alatt több mint 100 tûzoltó érkezett a helyszínre, akik azonnal megkezdték az oltást és az evakuálást. Mire megfékezték a lángokat, a kastély egyik szárnyának belsõ tere teljesen kiégett, amellyel mintegy 305 millió forintnak megfelelõ kár érte a tulajdonost.

Csodával határos módon a tûzvészben senki sem sérült meg, a fiatal férj ellen azonban gyújtogatás vádjával eljárást indítottak a hatóságok. Azt, hogy a férfi házassága hogyan folytatódik az incidens után, arról egyelõre nem számolt be a brit sajtó. /blikk.hu/