2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Kiosztásra kerültek az Arany-Málna díjak

Kiosztásra kerültek az Arany-Málna díjak
Kiosztásra kerültek az Arany-Málna díjak A Will Smith és fia, Jaden Smith főszereplésével készült A Föld után című film három Arany-Málna díjat kapott, Jaden Smith a legrosszabb férfi alakítás díját, apja a legrosszabb férfi mellékszereplő díját kapta a díjkiosztón Los Angelesben, sőt a mozinézők kettejüknek ítélték oda a legrosszabb színészpáros díját is. A 130 millió dollár költségvetéssel készült filmet, amelynek egyik forgatókönyvírója Will Smith volt, a Columbia Pictures stúdió egyik nagy bukása volt tavaly, Mindössze 60 millió dollár jegybevételt hozott az észak-amerikai mozikban.
A Relativity Media Movie 43 című szkeccsfilmje, amelyben olyan sztárok szerepeltek, mint Halle Berry, Kate Winslet és Hugh Jackman, lett az év legrosszabb filmje - 19 forgatókönyvírójának ítélték oda a legrosszabb forgatókönyvért járó Arany Málna-díjat, és 13 rendezője kapta a legrosszabb rendezésért járó díjat. Összeveszni biztosan nem fognak rajta.


A legpocsékabb filmeknek járó díjakról az Arany Málna Alapítvány mintegy 800 tagja dönt nyolc kategóriában, a kilencedik kategóriát - a legrosszabb színészpárosét - a Rotten Tomatoes olvasóinak szavazatai alapján ítélik oda az Oscar-díj ellenpontjaként. A díj egy golflabda-nagyságú, szuper 8-as filmtekercsre helyezett, aranysárgára festett málnaszem.

A díjazottak ritkán mennek el az ünnepélyes díjkiosztóra, bár Sandra Bullock 2010-ben megjelent a díjátadón, hogy átvegye a legpocsékabb női alakítás és a legrosszabb színészpáros díját az Ő a megoldás című filmben nyújtott alakításáért. Másnap meg Oscart kapott A szív bajnokai című filmben játszott szerepéért.


Adam Sandler, aki pályafutása során már több mint 20 (!) málnát zsebelt be, szombaton üres kézzel távozott, a Nagyfiúk 2. főszerepéért kapott jelölése idén nem változott díjjá. A legrosszabb női alakítás díját idén Tyler Perry vehette át, a legpocsékabb női mellékszereplő Kim Kardashian lett Perry Temptation című filmjében nyújtott alakításáért.