2024.03.19. - József, Bánk

Megválasztották a világ legcsúnyább kutyusát

Megválasztották a világ legcsúnyább kutyusát
Megválasztották a világ legcsúnyább kutyusátAz idei Világ Legcsúnyább Kutyája versenyét egy csivava-shitzu keverék kutyus nyerte, Peanut. Gazdája nagyon büszke házi kedvencére, viszont a pénznyereményt nem magára szándékozik költeni. Bár a látszat csal, hisz Penaut valóban nem egy szépség, viszont egy ugyanolyan hűséges és szerethető állat, mint kinézetre szebb fajtársai. A kutyus bizarr külsejét a még kölyökkorában szerzett égési sérülések tették ilyenné, viszont azóta Penaut teljesen felépült és mára teljesen egészséges. Büszke gazdája, Holly Chandler elmesélése alapján a kutyus nagyon barátságos és vidám.
Tehát ne tévesszen meg senkit a bizarr külső! Holly egyébként egy éve fogadta örökbe a Penautot egy menhelyről.


Az idei csúnyaság versenyen azonban elég erős volt a mezőny, ugyanis Penautnak volt egy nagy vetélytársa, Quasimodo. Ez a kutyus annyira csúnya volt, hogy a gazdája szerint a gyerekek sikítva menekülnek előle, amikor meglátják az utcán.

A vetélytárs:


A verseny végén Holly és különleges külsejű kedvence egy trófeával és 1500 dollárral lett gazdagabb. Viszont Hollynak a verseny után még vannak tervei. A nyereményt ugyanis nem magára, vagy Penautra fogja költeni, hanem a kutyus sorstársaira. A pénzből állni fogja azoknak a kutyáknak az orvosi számláit, akik ugyanúgy segítségre szorulnak, mint egykor Penaut. Elvégre Penaut se volt valami jó állapotban, amikor elhozta a menhelyről.

A Világ Legcsúnyább Kutyája verseny immáron huszonhatodik alkalommal lett megrendezve. A versenyen bármilyen kutya indulhat, a lényeg, hogy csúnya legyen. Versenyezhetnek keverékek, fajtiszta kutyák, sőt, még fogyatékossággal rendelkező ebek is. A verseny amúgy elég népszerű: idén Kaliforniában, a verseny helyszínén legalább két-háromezren voltak.