2024.04.19. - Emma

Bill Gates 11 tanácsa középiskolásoknak. Érdemes elgondolkodni rajta…

Bill Gates 11 tanácsa középiskolásoknak. Érdemes elgondolkodni rajta…
Bill Gates 11 tanácsa középiskolásoknak. Érdemes elgondolkodni rajta…Szeretheted vagy utálhatod, de Bill Gates szavaira érdemes odafigyelni. Az alábbi mondatok egy középiskolai előadáson hangzottak el tőle. A milliárdos 11 olyan dologról beszélt, amit a mai gyerekek nem tanultak, és valószínűleg sosem fognak megtanulni az iskolában. Arról beszélt, hogy az ‘érezd jól magad’-stílusú és ‘politikailag korrekt’ oktatás egy generációnyi gyereket hagyott a valóság leghalványabb ismerete nélkül oly módon, hogy a valódi világban nagy eséllyel el fognak bukni.
1. szabály:
Az élet sosem igazságos – szokj hozzá!

2. szabály:
A világot nem érdekli az önérzeted. A világ azt várja el tőled, hogy érj el valamit AZELŐTT, hogy önérzeteskedsz.


3. szabály:
NEM lesz havi nettó 5 milliós fizetésed közvetlenül a középiskola után. Nem lesz belőled rögtön vezérigazgató-helyettes és nem kapsz céges autót. Azokért keményen meg kell dolgozni.

4. szabály:
Azt hiszed, hogy kemény veled a tanár? Várj csak, míg találkozol a főnököddel!

5. szabály:
A hamburgersütés nem alja munka, és nem ássa alá a méltóságodat. A nagyszüleid idejében ezzel a kifejezéssel illették ezt a munkát: lehetőség.

6. szabály:
Ha elcseszed, az NEM a szüleid hibája, szóval ne nyávogj, hanem tanulj a hibáidból!

7. szabály:
A születésed előtt a szüleid nem voltak ‘uncsik’. Azért váltak ilyenné, mert akörül forog az életük, hogy megkeressék a csekkekre, és úgy általában az életedre valót. Kimossák a ruhádat, és hallgassák az öndicsérő áradozásodat, hogy mennyire jófej srác vagy. Szóval mielőtt nekiugrasz az esőerdőket megmenteni a szüleid generációja okozta káros hatásoktól, előtte megpróbálhatnád kiganézni a disznóólat a saját szobádban.

8. szabály:
Az iskolában lehet, hogy elfogadták a győzteseket és a veszteseket is. Az élet azonban NEM ilyen. Az iskolában kijavíthatod a rossz jegyeket, és annyi időt kapsz a helyes válasz megtalálására, amennyit csak akarsz. Ennek azonban SEMMI KÖZE NINCS a valós élethez.

9. szabály:
Az életet nem iskolai félévekben mérik. Nincs nyári szünet. És nagyon kevés munkáltatót érdekel, hogy te meg akarod találni önmagadat, arra ugyanis ott van a szabadidőd.

10. szabály:
A tévé NEM a valós életet mutatja be. A valóságban az embereknek muszáj dolgozni menni, és nem üldögélnek naphosszat a kávézóban.

11. szabály:
Légy kedves az uncsi, eminens stréberekhez. Könnyen lehet, hogy az egyikük egyszer a főnököd lesz.