2024.04.20. - Tivadar

Családjával együtt vette át az életműdíjat Beyoncé

Családjával együtt vette át az életműdíjat Beyoncé
Családjával együtt vette át az életműdíjat BeyoncéBeyoncé mintegy húszperces fellépésével zárult vasárnap a kaliforniai Inglewoodban megrendezett MTV Video Music Awards (VMA) átadása: az életműdíjjal jutalmazott, meghatott énekesnőhöz végül férje és kislánya is csatlakozott a színpadon. A zenei világ sztárjait felvonultató estén Beyoncé a VMA életműdíjának tekintett Michael Jackson Video Vanguard-díjban részesült. Jay Z "a legnagyobb élő előadóművésznek" nevezte feleségét, akivel a Drunk In Love című számért a legjobb közös munka díját vehette át.
Beyoncé három díjjal távozott a gáláról, amelynek másik nagy győztese, Miley Cyrus az év zenés videója díjat nyerte el. A popsztár azonban maga helyett egy fedélnélkülit kért fel a díj átvételére, és a közönség soraiból hallgatta meg a Jesseként bemutatkozó fiatal szavait. Jesse az Amerika-szerte szökevényként és fedélnélküliként nehéz körülmények között élő 1,6 millió fiatal nevében vette át a trófeát. "Az utcán talán láthatatlan vagyok számotokra, de nekem is számos olyan hasonló álmom van, amelyek közületek is sokakat idehoztak ezen az estén" - mondta.

A tavalyi műsorával sokakat megbotránkoztató Cyrus gesztusa egyesekben Marlon Brando esetét idézte fel: a filmsztár 1973-ban egy bennszülött indián aktivistát küldött fel az Oscar-színpadra ahelyett, hogy átvette volna a legjobb színésznek járó díjat.


A kétórás gála, amelyen a díjakat rendszerint háttérbe szorítják a váratlan, rendkívüli pillanatok, idén kicsit visszafogottabbnak bizonyult. A legmeghökkentőbb talán az Anaconda című számát bemutató Nicki Minaj popsirázós fellépése volt. De Taylor Swift is feltüzelte a nézőket a Shake It Off előadásával. Azalea és a brit énekesnő, Rita Ora a Black Widow című számmal "póknőnek" öltözve szórakoztatta a közönséget.

A popdívák túlfűtött előadásait érezhetően ellenpontozta a brit újonc, Sam Smith eszköztelen fellépése a Stay With Me című számmal. A Maroon 5 rockegyüttes pedig a gála helyszínéül szolgáló Forum színház épületén kívül játszotta sok száz rajongó előtt a Maps című dalát.

Katy Perry a legjobb női zenés videó díját kapta a Dark Horse-ért, Ed Sheeran brit énekes pedig a Sing című szám klipjével a legjobb férfi videó díját vehette át. Lorde a Royalsért a rock kategória győztese lett, a popvideók közül pedig Ariana Grande száma, a Problem vitte el a trófeát.

A gálaesten egy perc némasággal emlékezett a közönség a tinédzser Michael Brown halálára, akit augusztus elején Fergusonban egy rendőr lőtt le. Brown emlékét a rapper-színész Common idézte fel, majd egy 15 másodperces bejátszás az előítéletek elleni fellépésre szólította fel a közönséget.