2024.03.28. - Gedeon, Johanna

SZIN: Köszönjük Example! Felejthetetlen élmény volt…

SZIN: Köszönjük Example! Felejthetetlen élmény volt…
SZIN: Köszönjük Example! Felejthetetlen élmény volt…Tomboló tömeg, hangos kántálás, táncoló, ugráló emberek, fergeteges koncertek… talán így jellemezhető legjobban a SZIN 1.napja, melynek során valamennyi színpadon különleges zenei élményekben volt része a fesztiválozóknak. Hatalmas koncertet adott a SZIN Nagyszínpadán a brit Example, ahol a közönség együtt énekelte a csapat legnagyobb slágereit, de őrületes hangulat uralkodott az NNG Live! színpadán is, ahol a Russkaja töltötte meg a táncteret. Az első napon több mint 13 ezer ember kísérte végig a SZIN-t.
Nagy sikerrel zárult a SZIN első napja, mely igaz, hogy esősen indult és kicsit borongós volt, de annál SZINesebb hangulatban telt. Az idei évben még több napközbeni program közül választhatnak a fesztiválozók, melyek közül izgalmas bemutatót láthatott a közönség a világbajnok flatland BMX-es Kun Ádámtól, és további lélegzetelállító produkciókkal jelentkeztek az Extrém Sport Park trial kerékpárosai is. Kiemelt eseményként Rétvári Bence államtitkár úr nyitotta meg a Civil Falut, melyet a civil pódiumnál stúdió beszélgetés követett, ahol ifjúság szakmai kérdésekről tanácskoztak a jelenlévők.


A délutáni koncertek során számos különböző zenei stílus fellépői vonultak fel, többek között az elektronikus zene, a ska, a népzene és a rock nagyágyúi is képviseltették magukat. A Nagyszínpadon a We Are Rockstars és az Anima Sound System kezdte a bulit, majd a The Carbonfools koncertjét ugrálta végig a közönség. 21:30-kor Example lépett a színpadra, a Calvin Harris-sel közös, egyik legnépszerűbb slágerével, a We’ll be coming back-kel, melyet a közönség őrjöngve fogadott. A Nagyszínpad előtt összegyűlt hatalmas tömeg végigtáncolta a másfél órás koncertet, majd együtt énekelte a sztárral a magyar közönség körében legnépszerűbb, Changed the way you kiss me című számot. Az NNG Live! színpadán a Fractal és a szegedi SKAtch izzította be a hangulatot, majd a PASO és a Magashegyi Underground következett, akik kellőképpen bemelegítették a közönséget az éjféltől kezdődő Russkaja-nak. Az orosz népzenét különböző kulturális hatásokkal újraértelmező csapat frenetikus hangulatot teremtett, melyet a közönség sűrű tapsviharral hálált meg. A SZINtéren többek között a Sabbath Szombat és a Soul Surge, a Zeneszöveg.hu színpadán pedig a Random Trip és az Ivan & The Parazol koncertjét élvezhették a jelenlévők, az éjféltől kezdődő Kozmix pedig a retro zene rajongóit villanyozta fel. Az ÁRKÁD Party Arénában Billy Sizemore és Dave Martin forgatta a lemezeket, majd hajnalban az Anima Dj set zárta a bulit.

A belépés az első napon gördülékenyen zajlott, jelentősebb fennakadások nem voltak a kapuknál. A SZIN a csütörtöki napon tovább dübörög olyan nagy fellépők koncertjeivel mint a Csík Zenekar, a Kiscsillag vagy a Magna Cum Laude, de a 2. napon lép fel a közkedvelt francia dj Quentin Mosimann is, aki 22 órától az ÁRKÁD Party Arénában igazi koncert show-val várja majd a bulizni vágyókat.