2024.03.29. - Auguszta

Kelemen Annától forog az állatvédők szeme...

Kelemen Annától forog az állatvédők szeme...
Kelemen Annától forog az állatvédők szeme...Kelemen Anna 2014-ben állatvédő karaktert játszik a TV2 Édes Élet című műsorában, viszont sokan nem fejeltették még el, hogy 2009-ben konkrétan saját maga vitte állatorvoshoz elaltatni korábbi elvadult kutyáját... 2007-2009 között a sokszor zavartnak látszó állapotú sztár kutyáját hanyagul tartotta, ami végett több (maradandó sérüléssel járó) kutyaharapás következett be. Kelemen Anna kapott büntetést, felfüggesztett börtönt is. Míg 2014-ben a televízióban állatvédőként tűnik fel a képernyőn, saját kutyáját egyszerűen elaltattatta. Az ügy kapcsán az állatvédő beállítottságú állatbarátok szeme forog, mint ahogyan az állatvédőké is.
Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője nem szeretné kommentálni a korábbról ismert és új színben feltűnő celebet, viszont annyit elmondott, hogy a 2007-2009 között felelőtlenül tartott kutyust nem kellett volna "olyan könnyedén" elengedni és eutanáziában részesíteni. Neki is kijárt volna egy re-szocializáció vagy egy felelősebb tartó. A celebeket sokan nyomon követik, a korábbi helyzet és a mostani szerepkör kicsit üti egymást, viszont nagyon fontos lenne a valódi példamutatás...

Korábban (2009. május 27):
Annácska hibája miatt elaltatták Zeuszt (Blikk, 2009-05-27)

BUDAPEST – Véget ért Kelemen Anna és kutyája kálváriája: múlt pénteken elaltatták Zeuszt!
Vége! Annácska addig bújtatta Zeuszt a hatóságok elől, amíg tudta, de múlt pénteken kénytelen volt feladni, és elaltatni...

Vége! Annácska addig bújtatta Zeuszt a hatóságok elől, amíg tudta, de múlt pénteken kénytelen volt feladni, és elaltatni

A playmate hónapokig harcolt az önkormányzatok, a megtámadott nyugdíjasok és a bírósági végzések ellen, addig rejtegette kedvencét, amíg csak lehetett. Úgy tudjuk, múlt hét pénteken a szőke szépség önmaga jelentkezett egy állatorvosnál, és ajánlotta fel, hogy altassák el a kutyát. Tettével csak néhány nappal előzte meg a hatóságokat, mivel információink szerint holnap jelent volna meg lakásánál rendőri kísérettel a hivatalos bírósági végrehajtó.

– Kelemen Anna szembesült vele, hogy tovább nem tud játszadozni a törvénnyel. Megvárhatta volna, hogy a végrehajtó vigye el tőle Zeuszt, ám ő megelőzte az intézkedést – tájékoztatta lapunkat dr. Beleznay Zsolt, Annácska jogi képviselője.

– Nagyon ragaszkodott a kutyához, ennek ellenére maga vitte el az állatorvoshoz, aki elaltatta. Ajánlottam neki, hogy ajándékozza el az ebet valakinek, ám nem hallgatott rám, inkább elaltatta.

Az Illatos úti Állategészségügyi Telepre szállították Zeusz tetemét.

– Péntek este egy állatorvos hozta el hozzánk Zeusz tetemét. Azt mondta, ez Kelemen Anna kutyája, aznap altatták el – mondta a Blikknek a telep egyik dolgozója.

Mint ismert, Annácska kálváriája 2007 októberében kezdődött, amikor kutyája maradandó sérülést okozott egy szomszédjának, Zsuzsa néninek. A playmate fél év börtönt kapott két évre felfüggesztve az eset miatt, mivel elmulasztott segítséget nyújtani.

Kelemen Anna kutyáját elaltattatta...

...majd később...

Kelemen Anna új kutyája nyáron megy a kutyaiskolába (Velvet, 2009.05.28.)

Kelemen Anna ügyvéde, Beleznay Zsolt a TV2 reggeli műsorában, a Mokkában cáfolta a Blikk híreit, amelyek szerint Zeuszból valamilyen trükkös úton fűtőanyag lett volna egy cementgyárban, másrészt elmondta, védence új kutyájára mindenképpen oda szeretne figyelni. "Nem akarja újra elkövetni a hibáit" - mondta az ügyvéd. A Playmate egy kéthónapos német juhászt fogadott örökbe. Beleznay elmondta, az állatot négy hónapos korában Kelemen az ígérete szerint kutyaiskolába viszi.

(A németjuhász sem válhatott be, mert 2014-ben már másik kutya van a celebnél...)