2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Buborék teríti be a Szigetet

Buborék teríti be a Szigetet
Buborék teríti be a SzigetetÓriás buborék fedi be majd a közönséget, az égből emberek szállnak alá és beindul egy soha nem látott show. A Sziget minden eddiginél látványosabb Nagy Utcaszínházzal készül: jön a Fuerza Bruta társulat. Közben érkeztek újabb nevek is: Asaf Avidan, The Script, Major Lazer, C2C és Arty. “Kevés show mondhatja el magáról, hogy olyat mutat, amihez foghatót még senki sem látott korábban. A Fuerza Bruta ilyen” – írta korábban a New York Daily News az idei Sziget leglátványosabb elemének ígérkező Nagy Utcaszínházról.
Az argentin társulat – melynek spanyol neve magyarul Nyers Erőt jelent – show-ja áttöri a színházi előadások eddig ismert határait, egészen különleges fizikai és vizuális élményben részesítve a közönséget. Az esemény folyamán világok ütköznek össze, teljesen háttérbe szorítva a valóságot. A Fuerza Bruta eddigi, 10 éves működése során több mint ötven országban lépett fel, és közel tízmillió ember látta az előadásukat, olyan városokban, mint London, Chicago, Miami, Moszkva, Peking, Tokió vagy Berlin. A társulat 2007 óta visszatérő vendége a New York-i Broadway-n található Daryl Roth Theather-nek. Itt fordult elő, hogy a produkció vendégfellépője volt az amerikai énekes Usher, aki a show során forgatott videoklipet éppen aktuális slágeréhez, a Scream-hez. A társulat célja minél több pontjára eljutni a világnak, és minél több embernek megadni a lehetőséget, hogy alámerüljön a kreativitás és inspiráció élményében. A társulat egész estés show-jának záró elemével, a “La Globa” – A buborék névre hallgató produkcióval érkezik a Szigetre, mely naponta több alkalommal is megtekinthető lesz. A koncepció lényege, hogy nincs külön színpad, az előadás középpontjában maga a közönség áll, akik folyamatosan, minden irányból vizuális és fizikai élményben részesülnek. Sokkal több a színháznál, egy egyetlen pillanatra sem lelassuló óriási, intenzív buli, mely magával ragadja és részévé teszi a nézőt. Interaktív szabadságot ad, az élmény intenzitása, az energia, minden a néző személyén múlik, aki teljesen szabadon tehet hozzá az eseményhez.

A korábbi bejelentések óta újabb zenekarokkal is sikerült megállapodni. Érkezik a kivételes tehetségű izraeli dalszerző-énekes, Asaf Avidan, januárban megjelent legfrissebb lemezével és magával ragadó folk-rock zenéjével.

Itt lesz a The Script, a dublini pop-rock trio, melyet kétszer is jelöltek a BRIT Awards legjobb nemzetközi zenekar díjára.



Az amerikai sztárproducer és kiadótulajdonos Diplo Major Lazer névre keresztelt buliprojektje 2008 óta toborozza fanatikus híveit. Major Lazer újra a Szigeten.

Az European Border Breakers díjas francia C2C négy tagja a tinédzserkori DJ Shadow és Qbert rajongásra alapozva hozta létre ezt a különleges formációt. Náluk tényleg igazi hangszerként funkcionálnak a lemezjátszók, olyan természetességgel pattognak az electro swing, breakbeat, funky vagy épp trip-hop hangminták a kezeik között jobbra-balra.

És végül jön a huszonéves orosz elektro DJ-producer, Arty, aki 19 éves kora óta megállás nélkül szállítja a kislemezeket és a remixeket. A leginkább house és trance vonalon mozgó Arty három éve robbantott nagyot, Paul van Dyk mellett ugyanis társszerzője volt a The Ocean című klubslágernek.