2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Átadták a 2016-os Comet díjakat

Átadták a 2016-os Comet díjakat
Átadták a 2016-os Comet díjakatImmár 15. alkalommal adták át a Comet gömböket, a magyar előadóművészek egyik legnépszerűbb díját. A 2016-os díjátadón, november 25-én, összesen 11 kategóriában hirdettek győztest. Idén az RTL Magyarország és a Viacom közös szervezésében teljes egészében megújult a gála: új kategóriákban hirdettek győzteseket és a díjátadót teljes egészében online közvetítették. 2016-ban egy 10 fős jelölőbizottság döntött arról, hogy abban a kilenc kategóriában, ahol a közönség szavazhatott, ki legyen az az 5 jelölt, akinek esélye nyílhatott arra, hogy november 25-én este Comet gömböt vehessen át.
A közönség döntött, így a több hónapon át zajló online szavazás végén, melyet közjegyző közreműködésével zártak le, az alábbi kategóriákban hirdethettek győztest:

Az év női előadója: Rúzsa Magdolna
Az év férfi előadója: Majka
Legjobb zenekar: Wellhello
Legjobb klip: Majka feat. Kollányi Zsuzsi - Eléglesz
Legjobb dal: Freddie - Pioneer
Legjobb humorista: Kiss Ádám
Legjobb színész: Rudolf Péter
Legjobb színésznő: Pokorny Lia
Legjobb social média szereplő: Istenes Bence

A szervezők a közönségszavazáson kívül két további kategóriában is osztottak díjat: az év pillanatáért járó díjat a Magyar Labdarúgó Válogatott, míg az életműdíjat a Comet szakmai stábjának javaslata alapján Alföldi Róbert vehette át.