2024.04.20. - Tivadar

Ennio Morricone búcsúja Budapesttől

Ennio Morricone búcsúja Budapesttől
Ennio Morricone búcsúja Budapesttől2017. október 18-án Budapesten adott koncertet a világ egyik legnagyobb hatású zenei géniusza, Ennio Morricone. A The 60 Years of Music World Tour egyben búcsú is volt a rajongóktól, ugyanis a 88 éves Maestro bejelentette: a mostani az utolsó nagyszabású turnéja, a jövőben zeneszerzői munkásságára kíván koncentrálni. A turné budapesti állomása előtt a Maestro üzent a magyar közönségnek, a Pestújhelyi Gyermekotthon zeneszerető lakói pedig különleges ajándékot is kaptak tőle.
A koncert videója:

A turné keretében a Maestro show szerű elemeket hozott Budapestre. Morricone vezénylete alatt 200 zenész és énekes vett részt a monstre koncerten: megszólalt többek között a Cseh Nemzeti Szimfonikus Zenekar, valamint a Kodály Kórus is.

„Hatalmas élmény, hogy műveimet fiatalok és idősebbek, a legkülönbözőbb anyagi és kulturális háttérrel rendelkező rétegek egyaránt örömmel meghallgatják – mondta a koncertturnéról Ennio Morricone.

„Hatalmas élmény, hogy műveimet fiatalok és idősebbek, a legkülönbözőbb anyagi és kulturális háttérrel rendelkező rétegek egyaránt örömmel meghallgatják. Munkásságom 60 éve során több mint 600 művet komponáltam, ebből jónéhány vált generációkon átívelő ismert slágerré. Mindig más programot találok ki. Tervezek például egy szvittet, amelynek elemeit hét különböző mozifilmhez szereztem, és ezek mindegyike Oscart nyert! De természetesen játszunk klasszikus darabokat a nagyszerű Sergio Leone-féle westernekből is” - nyilatkozta Ennio Morricone.

Papp László Budapest Sportaréna
2017. 10.18.
www.kazal.hu