rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
 • Sérülhet a tanulók lelke a tanárok piros tintájától!

 • Share on Tumblr

  Sérülhet a tanulók lelke a tanárok piros tintájától, mert túl agresszív a hibajelölési szín - állítják ausztrál pszichológusok.

  Intelmüket már meg is fogadta az egyik ausztrál állam, Queensland, és oktatási minisztériuma vagy 30 iskolának eljuttatta "kímélettippkészletét", javasolt módosításait. Ezek között szerepel, hogy a tanárok a piros helyett más színt használjanak a dolgozatok és házi feladatok kijavításához, értékeléséhez.

  loading...

  További ajánlatként szerepel, hogy a tanárok kérjenek elnézést a diákoktól, amikor szükséges.

  Az állam parlamentjében azért akadnak olyan képviselõk, akik elmebajosnak tartják a piros tinta tilalmát. Az egészségügyi miniszter azonban - akinek tárcája kidolgozta a módosításokat - úgy ítéli meg, hogy a fiatalkorúak körében az öngyilkosság súlyos probléma, és a változtatások révén csökkenhet a hajlam, javulhat a diákok lelki egészségi állapota.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Elhunyt Gérard Depardieu fia

  Guillaume Depardieu színész, Gérard Depardieu fia hétfõn 37 esztendõs korában elhunyt egy Párizs közelében fekvõ kórházban.

  A színészcsaládba született férfi halálát "vírusfertõzés okozta súlyos tüdõgyulladás" okozta - közölte Gérard Depardieu Artmedia filmvállalatának szóvivõje.

  Guillaume Depardieu 1974-ben debütált a filmvásznon híres apja oldalán a Pas si méchant que ca (Nem is olyan rossz ember) címû filmben, majd számos francia produkcióban szerepelt.

 • Repülõ mosógép - a nyolcadikról...

  Lusta volt lecipelni, ezért kidobta leselejtezett mosógépét nyolcadik emeleti lakásából egy férfi Németországban, ami miatt utána le kellett zárni az utcát.

 • Pingvinesküvõ egy kínai állatkertben

  Párzási idõszak lévén, az egyik kínai állatkertben azt találták ki a gondozók, hogy egy hím meg egy nõstény pingvint szertartásosan összeadnak.

  A két pápaszemes pingvin remekül festett ünnepi öltözékében, a võlegény a vörös nyakkendõben, a menyasszony pedig szintén vörös blúzban, miközben elhangzott a nászinduló.

 • A rendõrség elkobozta a világ leggyorsabb irodai székét

  A világ leggyorsabb irodai székét kobozta el fiataloktól a rendõrség Németországban.

  Két 17 éves ifjú fûnyíró motort szerelt a székre meg biciklifékeket és fémkerettel látta el, így gokart autóhoz hasonló lett az egész. A feltalálókat utcai "sprintszékelés" közben csípték el a rendõrök.

 • Szebeni távozik az Aktív mûsorából - Saját döntés, vagy tényleg kizárták?

  Nem csak Gombos Edina, de Szebeni István is távozik a TV2 közismert mûsorából.

  Változik a csatorna, ennek köszönhetõen a mûsorvezetõi csapat is bõvül, de akadnak olyanok, akik távoznak egy-egy produkciótól.

  Gombos Edina szülési szabadságra megy, helyette valószínûleg Demcsák Zsuzsával találkozhatunk majd esténként. Szebeni István szintén elhagyja a szerkesztõséget, de miért?

 • Lemondott tisztérõl ma Ivo Sanader horvát kormányfõ!

  Lemondott tisztérõl ma Ivo Sanader horvát kormányfõ. Sanader a lemondását bejelentõ sajtóértekezleten nem nevezte meg távozása okát, mindössze annyit közölt: megtette a magáét, politikai élete befejezõdött.

 • Szexbotrány a parókián

  21 éves szeretõjét alkalmazta a hívek szerint az a 64 éves, római katolikus pap, aki az Arad megyei Vingán teljesít szolgálatot.

 • Két egymást követõ napon ugyanazokat a lottószámokat húzták ki!

  Két egymást követõ napon ugyanazokat a lottószámokat húzták ki az egyik Nemraska állambeli szerencsejáték-irodában. Az efféle véletlen esélye: egy a millióhoz.

  Nem történt csalás, a lottószámokat a számítógép szabályosan állapította meg, némi magyarázatot csak az adhat erre a véletlenre, hogy ez nembraskai lottó három számjegyû. Az egyik napon kihúzták az 1-et, a 9-et és 6-ot, aztán másnap ugyanezeket ugyanebben a sorrendben.

 • Vadlesõ kamera rögzített a politikus szerelmi életét

  Az osztrák politikus azt gondolta, tökéletes rejtekhelyet választott a légyottra, de az erdõben mozgásérzékelõs kamerát rejtett el a helyi vadásztársaság, ami mindent rögzített.

 • Megégette magát Szorcsik H. Viki

  Szorcsik H. Viki néhány hete rettenetesen megégett. Forró olaj ömlött a lábaira, amelynek következtében sokáig járni sem tudott. A legdurvább az volt a balesetben, hogy fájdalmait, azóta is fájdalomcsillapítók nélkül kell viselnie, hiszen szoptatja kisfiát, Andrist.

 • Kutyája mentette meg Paudits Bélát a haláltól

  Kicsit ivott, aztán beszedte az összes gyógyszert, ami volt otthon.

 • Egy fenyõfa nõtt ki a tüdejében!

  A férfi vért köpött, és éles fájdalmat érzett a tüdejében, így megmûtötték, és kiderült, hogy egy fenyõfa nõtt ki a tüdejében.

  A sebészek azt hitték daganattal állnak szemben, és nem akartak hinni a szemüknek, amikor operáció közben meglátták az öt centis fenyõfát az orosz férfi tüdejében. Hogy történhetett efféle horror?

 • Megszületett Megan Fox második gyermeke

  Megszületett Megan Fox második gyermekeVilágra jött Megan Fox és Brian Austin Green második gyermeke. A színésznő egy egészséges kisfiút hozott a világra, de egyéb információt még nem tett közzé a házaspár. Megan és Brian tavaly augusztusban árulták el, hogy bővül a család. A színész házaspár 2010-ben kötötte össze az életét, első gyermekük, Noah Shannon tavaly szeptember 27-én született. Grennek előző kapcsolatából született fia, Kassius 11 éves. Megan egy korábban elmondta, egész életében Noah érkezésére várt, és alig várja, hogy még több gyermeket szüljön.

 • Nótaéneklési világrekord Kékcsén

  Több mint hatvankilenc órás magyarnóta- és népdaléneklési világrekordot állítottak fel a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kékcsén.

 • Láthatatlanná tevõ módszert finanszíroz az Európai Unió

  Nanotechnológiai módszerekkel sikerült eltérítenie a látható fényt egy európai kutatócsoportnak, így közel került megvalósításhoz a láthatatlanná változtatás lehetõsége - jelentette be az Európai Bizottság.

 • 105 év szexmentesen

  A szexuális absztinencia a legjobb recept a stresszmentes, hosszú élethez egy 105 éves brit asszony szerint. "Soha nem érdekelt a szex. Csak a baj meg a vita van vele, és én inkább mindig más dolgokkal foglalkoztam" - mondta Clara Meadmore, aki ezen a héten ünnepeli születésnapját Cornwallban egy idõsotthonban.

  "Korábban gyakran kérdezték tõlem, hogy leszbikus vagyok-e, de szó sincs ilyesmirõl" - mondta a Skóciában született matróna, akinek szexmentesen is igen mozgalmas volt az elsõ 105 éve.

 • Épphogy megúszott egy balesetet Wolf Kati

  Wolf Kati éppen csak elkerülte a súlyos balesetet a Hungaroring vezetéstechnikai és off-road pályáján, ahol Szentgyörgyi Rómeóval, Kõváry Anettel és Kocsis Tibivel mérte össze tudását a Nemek harcán.

 • Hat évet kapott pedofiliáért!

  Többrendbeli megrontásért, tiltott pornográf felvételekkel való visszaélésért, 18 év alatti személy sérelmére felbujtóként elkövetett többrendbeli kerítés bûntettéért és annak kísérletéért elsõ fokon 6 év börtönbüntetésre ítélte csütörtökön a Székesfehérvári Városi Bíróság S.Tibort.

  Az ítélet szerint a férfi 14-18 év közötti fiúknak fizetett alkalmanként 5-15 ezer forintot a szexért.

 • Újabb ufo észlelés - videóval

  Újabb ufo észlelés - videóvalA vadászpilóta bevetés közben egy furcsa - azonosítatlan - repülőt látott. Elsőre a repülő előtt lebegett, majd néhány pillanat múlva a repülő mögé került. Olyan gyorsan történt mindez, hogy az egészről csupán néhány másodpercnyi felvétel készült a vadászrepülő fedélzeti kamerájával. A rendszeresen felbukkanó UFO -k kapcsán az országok védelmi szolgálatai, a honvédelmi szervek, a titkosszolgálatok sem adnak ki semmilyen közleményt sem. Vajon hogyan és mi történik egy - egy ilyen ufo észleléskor?

 • Összeköltözést tervez Katy Perry és John Mayer

  Nehéz dolga van annak, aki megpróbálja átlátni Katy Perry viharos kapcsolatát aktuális párjával, John Mayerrel. A legutóbbi hírek szerint a két sztár megint együtt van, sõt, mostanra olyannyira komolyra fordult köztük a dolog, hogy már az összeköltözést tervezik.

 • Védelmet kér Hollywood a lesifotósok ellen

  Los Angeles - Nagy fehér P-betûvel ellátott rendszámot vezetnének be és paparazzimentes biztonsági övezet kijelölését követelik hollywoodi sztárok és politikusok.

  "Mint falkába verõdött farkasok az áldozat nyomában, olyanok a paparazzik. Ideje megrendszabályozni õket, mert minden határon túlmegy, amit mûvelnek" - mondta Dennis Zine városi tanácsnok, az antipaparazzi mozgalom vezetõje csütörtökön Los Angelesben a rendõri vezetõkbõl és választott városi tisztviselõkbõl álló alkalmi panaszbizottság elõtt.

 • Állva tapsolták Selena Gomez legújabb filmjét a filmfesztiválon

  A 20 éves színésznõ legújabb filmje, a Spring Breakers bemutatója alkalmából vett részt a rangos olaszországi eseményen. Az alkotás hatalmas sikert aratott, hiszen a közönség állva tapsolt.

 • Autós üldözés Szegeden

  Negyedórányi autós üldözést követõen ittas jármûvezetõt sikerült a rendõröknek elfogni pénteken hajnalban Szegeden. A járõrök Újszegeden figyeltek fel egy Audira, mely bizonytalan úttartással haladt le a Belvárosi hídról. Nosza utánaeredtek, hogy a jármûvet megállítsák és vezetõjét igazoltassák. A gépkocsi sofõrje azonban a jelzések ellenére nagy sebességgel továbbhajtott.

 • Emma Watson szívesen tanulna Amerikában

  A Harry Potter sztárja úgy tûnik, jobban kedveli az amerikai egyetemeket. Miss Watson nem csak a filmvászonon tartja fontosnak a tudást. Szerinte segítené karrierjét egy diploma.

  Az ifjú színésznõ Franciaországban született, Angliában lett sztár és most a hírek szerint Amerikában tanul tovább.

  "Több egyetemre is jelentkeztem, köztük amerikaiakra is. Ha ott tanulok majd, akkor mûvészeti szakra megyek, ha pedig Angliában maradok, akkor angol irodalmat hallgatok." - mondta a Harry Potterben Hermione Grangert játszó sztár.

 • Két régi barátnõrõl kiderült, hogy testvérek

  London - Harmincévnyi barátság után derült ki két barátnõrõl, hogy testvérek, méghozzá édestestvérek.

  Még csecsemõ korukban örökbe adták õket, és csak bakfisként találkoztak ismét: ugyanabban az áruházban dolgoztak. Nagyon összebarátkoztak, de aztán a sors külön utakra terelte õket. Csak nemrégiben látták újra egymást, 44 és 45 évesen, annak köszönhetõen, hogy nõvérük - aki 46 esztendõs - családfáját kezdte kutatni. Igencsak meglepõdtek a régi "testvéri" barátnõk, amikor szembesültek testvériségükkel.

 • Álbombát hagyott fogorvosánál

  Álbombát hagyott fogorvosánál egy 84 éves brit férfi bosszúból, mert úgy érezte, túl magas árat fizettettek vele.

 • Tizenhárom tény péntek 13-ról (szombat 14-én)

  Washington - Az eheti péntek 13 az elsõ az idei háromból, márciusban, majd novemberben is lesz hozzá szerencsénk.

  Ilyen hármas nagyjából 11 évente fordul elõ - mondta Thomas Fernsler, a Delaware Egyetem matematikusa, aki több mint húsz éve tanulmányozza a 13-as számot. A LiveScience címû amerikai tudományos portál tizenhárom pontba szedve közli Fernsler megállapításainak egy részét a hírhedt napról.

 • Betiltják a tyúkürülékes dohányt Kazahsztánban

  Be akarják tiltani azt a dohánykeverék-fajtát Kazahsztánban, amely némi tyúkürüléket is tartalmaz és enyhén kábító hatású.

 • Kizsigerelt majmokat találtak egy bõröndben

  Kizsigerelt majmokat találtak egy férfi bõröndjében az Egyesült Államok egy repülõterén.Az utas Közép-Afrikából érkezett a "konyhakész" hússzállítmánnyal. Akadt kofferjában még egy jókora szarvasdarab meg szárított marhahús is.

 • Ágnes Vanilla súlyos beteg

  Ágnes Vanilla súlyos beteg, de visszatér! Legalábbis ismét szeretne betörni a popéletbe! A dalszerzõ-énekesnõ 2006 márciusában adott utoljára koncertet, azután visszavonult. Azt azonban senki nem tudta: egy trópusi betegség állt a háttérben, amellyel Ágnes még a mai napig küzd.
  – Négy éve kezdõdött minden. Eleinte kisebb rosszullétek, ájulások, ízületi fájdalmaim voltak. Akkor még nem vettem komolyan, azonban rá egy évre felkerestem egy orvost, mert már elviselhetetlen fájdalmak gyötörtek.

loading...