rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
 • Sérülhet a tanulók lelke a tanárok piros tintájától!

 • Share on Tumblr

  Sérülhet a tanulók lelke a tanárok piros tintájától, mert túl agresszív a hibajelölési szín - állítják ausztrál pszichológusok.

  Intelmüket már meg is fogadta az egyik ausztrál állam, Queensland, és oktatási minisztériuma vagy 30 iskolának eljuttatta "kímélettippkészletét", javasolt módosításait. Ezek között szerepel, hogy a tanárok a piros helyett más színt használjanak a dolgozatok és házi feladatok kijavításához, értékeléséhez.

  loading...

  További ajánlatként szerepel, hogy a tanárok kérjenek elnézést a diákoktól, amikor szükséges.

  Az állam parlamentjében azért akadnak olyan képviselõk, akik elmebajosnak tartják a piros tinta tilalmát. Az egészségügyi miniszter azonban - akinek tárcája kidolgozta a módosításokat - úgy ítéli meg, hogy a fiatalkorúak körében az öngyilkosság súlyos probléma, és a változtatások révén csökkenhet a hajlam, javulhat a diákok lelki egészségi állapota.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Új embermatrac-dominórekord

  Új embermatrac-dominórekord született: 400-an álltak felállított ágymatracok közé és dõltek el dominószerûen Nagy-Britanniában.

 • 23 év után vált el feleségétől Mr. Bean

  23 év után vált el feleségétől Mr. BeanRowan Atkinson filmbéli karaktere szerint az a magányos pasas, aki, történhet bármi, örökké saját szerencséje útjában áll. A színész valódi egyénisége nagyon messze van ettől a típustól. Olyannyira, hogy 23 évi látszólag boldog házasság után Atkinson úgy döntött, elválik feleségétől, és új életet kezd. Az oknak neve is van, foglalkozása is, életkora pedig csaknem feleannyi, mint Atkinsoné. Miss Louise Ford 31 éves színésznőről van ugyanis szó. Atkinson és Miss Ford kereken egy évvel ezelőtt találkoztak egymással a West End színház egyik előadásában.

 • Idegkimerültség miatt rehabon volt George Michael

  A világhírû énekes február óta klinikára járt idegkimerültség miatt, ami már régóta gyötri. A világszinten elismert énekest, George Michaelt még mindig kísérti a tudat, hogy 2011 telén a súlyos tüdõgyulladása majdnem a túlvilágra taszította.

 • 24 ujjal született egy fiú Kaliforniában

  Van ujj a nap alatt, méghozzá bõven: 24 ujjal született egy fiú Kaliforniában, mindegyik végtagján hattal. Az meg új a nap alatt, hogy ezt nem vette észre a kórházi személyzet.

  Sem az anya.A gyermek mindegyik ujja tökéletesen mûködik, a lábain és kezein egyaránt mozgatja õket, és a kaliforniai kórház személyzete vélhetõen ezért nem észlelte a többletet. Az anyának csak annyit mondtak, hogy egészséges fia van, 2 kiló 80 dekás.

 • Charlie Hunnam visszamondta A szürke ötven árnyalata főszerepét

  Charlie Hunnam visszamondta A szürke ötven árnyalata főszerepétMégsincs férfi főszereplője A szürke ötven árnyalata filmváltozatának, mert a kiszemelt színész, Charlie Hunnam kiszáll a produkcióból. S bár hivatalosan nem erősítették meg, a rajongók máris lázas találgatásokba fogtak, ki lehetne az utódja. Hunnam állítólag éppen azért dobta be a törölközőt, mert a regény rajongótábora szerint bárki sokkal alkalmasabb lenne a szerepre. Hetvenezer aláírás gyűlt össze annak érdekében, hogy Matt Bomer sorozatszínész játssza Christain Greyt,, mások viszont Ian Somerhaldert, Robert Pattinsont vagy Christian Bale-t látnák szívesen.

 • Nem felelt meg egy fizikus fizikailag utcaseprõnek

  Nem felelt meg egy fizikus fizikailag utcaseprõnek Dél-Koreában. A 36 éves tudós a gazdasági válság miatt fanyalodott arra, hogy megpályázza a nem éppen magasröptû munkakört. Hatvanhárman versengtek öt szöuli utcaseprõi állásért, köztük 11 diplomás.

  A "szimulációs" felvételi teszten mindenkinek két homokzsákot kellett cipelnie a vállán, egyenként húsz kilósakat. Ezek "szimulálták" a leendõ, dugig teli szemeteszsákokat. A cipekedési táv 25 méter volt, és szintidõre kellett teljesíteni. A fizikus 3 másodperccel elmaradt ettõl.

 • Elhunyt a Vészhelyzet sorozat szülõatyja

  Elhunyt Michael Crichton (a képen balra) amerikai szerzõ, producer, rendezõ. A Vészhelyzet címû sorozat szülõatyja rákos volt.

  A halál kedden érte, Los Angelesben - derült ki a hivatalos internetes oldalán közzétett bejelentésbõl. Crichton 66 éves volt. Könyvei világszerte több mint 150 millió példányban keltek el.

  A Jurassic Park és az Androméda-törzs, a Kongó, A gömb, a Zaklatás és a Twister csak néhány cím a megfilmesített írásai közül.

 • Óriási tumort távolítottak el egy 2 éves kisfiú hátáról

  Tíz órás mûtéttel távolították el egy mexikói kisfiú hátáról a daganatot, mely nehezebb volt, mint maga a 2 éves kisfiú.

 • Az idiótája! Egy tornapaddal közösült!

  Kórházba kellett szállítani egy hongkongi férfit, hogy el tudják választani éjszakai partnerétõl, egy tornapadtól. A különleges pár egy parkban „bukott le”, ahol a 42 éves kínai férfi a padnak egy rését használta önkielégítésre.

 • Gyermekgyilkos gall légionáriusok nyomai Nagy-Britanniában

  Gall légionáriusok követhették el ezerhétszáz évvel ezelõtt azt a gyermekgyilkosságot, amelynek sietve elföldelt áldozatát Vindolanda római erõd kaszárnyájának padlója alatt fedezték fel brit régészek.

 • Több mint százhúsz gyerek szenvedett ólommérgezést!

  Több mint százhúsz gyerek szenvedett ólommérgezést Fucsien kelet-kínai tartományban, mert egy elemgyár közelében élnek.

  A helyi kormányzat közlése szerint két egészségügyi vizsgálatot is végeztek az érintett 287, tizennégy évnél fiatalabb gyerekek körében.

 • Rózsaszín korcsolyapálya Moszkvában

  Rózsaszín korcsolyapálya nyílt a Moszkvai Állami Egyetem Botanikus kertjében.

 • Kialakult a nyolcas döntõ mezõnye az Eurovíziós Dalfesztiválon

  Kialakult a nyolcas döntõ mezõnye az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyén, A Dal címû showmûsorban. A vasárnapi második középdöntõbõl Vastag Tamás, Radics Gigi, ByeAlex, valamint Agárdi Szilvia és Pál Dénes kettõse jutott a fináléba.

 • Ismét apa lett Hugh Grant

  A színész Twitteren most jelentette be, hogy kisfia született. A bébi ráadásul még decemberben jött világra.

 • Csapágygolyóval csúzlizta be egy busz ablakát!

  Egy kollégium hetedik emeleti ablakából lõtte be az egyik helyi járatú autóbusz ablakát egy húszéves tanuló hétfõn Nyíregyházán. A támadásban senki nem sérült meg, a jármûvön tartózkodó egy utas távolabb ült a betört ablaktól.

  A csúzlizó tanuló kihallgatásakor a rendõröknek azt mondta, hogy õ nem akarta eltalálni a buszt, csak arra volt kíváncsi, milyen messze repül a csapágygolyó.

 • Megváltoztatta esküvõi terveit Jennifer Aniston

  A Jóbarátok címû sorozat egyik legsikeresebb színésznõje végre megtalálta a boldogságot, méghozzá Justin Theroux személyében. A pár az esküvõre készül, azonban egy nagyon fontos dolgon változtattak.

 • Jessica Simpson kisbabát vár?

  Jessica Simpson legjobb barátjával, Ken Pavessal indult bulizni tegnap este, és a fotósok furcsa dolgokra lettek figyelmesek.

  Ugyanis az énekesnõ igencsak kigömbölyödött, látványosan megnõttek a mellei, megvastagodott a combja, kikerekedett az arca és a hasa is igen nagynak látszik.

  Minden jel arra utal, hogy Simpson kisasszony kisbabát vár, hiszen ezek a legfõbb jelei a terhességnek.

  Jessica több mint egy éve jár együtt a Dallas Cowboys focistájával, Tony Romoval.

 • Egy liftben verekedett össze Jay Z és Beyoncé nővére

  Egy liftben verekedett össze Jay Z és Beyoncé nővéreA MET gála afterpartija egészen izgalmasra sikeredett Jay Z és Beyoncé számára - legalábbis az, ami az afterparti után történt. A sztárpár ugyanis egy liftbe szállt Bey tesójával, Solange-zsal, aki egyszercsak üvölteni kezdett Jay Z-vel, aztán meg is támadta - szó szerint ütötte és rúgta a rappert. Az egész verekedésnél már csak az a furcsább, hogy maga Beyoncé nem csinál ellene semmit - hagyja, hogy a testvére leköpje, megrugdossa és ütögesse a táskájával a saját férjét. Emellett Jay Z úgy viselkedett, mint egy úriember, és egy percre sem veszítette el a fejét.

 • Letartóztattak egy kakast az Egyesült Államokban

  Kakast vett õrizetbe a rendõrség az Egyesült Államokba.

  A tarajos bûne, hogy túl harcias volt: rátámadt Benton belvárosában egy nõre és annak gyermekére, de másokkal is ellenségesen viselkedett, megpróbálta útjukat állni. A sok panasz hatására a rendõrök megelégelték a kakas kakaskodását és lecsukták, de nem cellába, hanem a rendõrség épületének hátsó udvarába rakták.

 • A combjára volt ragasztva a kábítószer!

  A zalai autópálya-alosztály rendõrei szerdán délután az M7-es autópálya Nagykanizsa-szabadhegyi lehajtójánál állítottak meg ellenõrzésre egy személygépkocsit.

  Az egyik utastól 100 gramm növényi törmeléket foglaltak le, feltehetõleg kábítószert, amely két zacskóban a combjára volt ragasztva. A nagykanizsai fiatalt õrizetbe vették, és kábítószerrel való visszaélés megalapozott gyanúja miatt indítottak ellene büntetõeljárást.

 • Kislánya született az egykori Playboy-nyuszinak

  Az egykori Playboy-nyuszinak kislánya született, de a nevérõl egyelõre nem döntöttek.

 • A legtöbb ember nem tudja hol van a szíve!

  Az emberei test anatómiája a legtöbb ember számára továbbra is rejtély, egy kutatásban a megkérdezetteknek csak a fele tudta megmutatni, hol helyezkedik el a szíve.

  Annak ellenére, hogy az internet segítségével bármilyen információhoz sokkal könnyebb hozzáférni, az emberek nagy része nem tudja, fõbb szervei hol találhatók a testében - olvasható a brit BMC Family Practice címû orvosi folyóiratban megjelent tanulmányban.

 • Börtön lett a szerelmi próba vége

  Börtönbe kerüléssel akarta próbára tenni felesége szerelmét egy nagyhalászi férfi, akinek annyira jól sikerült megszerveznie a próbatételt, hogy végül valóban rács mögé került.

 • Leoperálták a nõ 33 kilós melleit - képpel!

  Megmûtötték azt a 24 éves macedón nõt, akinek terhessége alatt 33 kilósra duzzadtak a mellei.

  Afrodita Kamberi az utóbbi idõben már felkelni is alig tudott, hatalmas mellei elviselhetetlen fájdalmat okoztak számára.

  A nõ keblei akkor indultak újra növekedésnek, amikor állapotos lett.

  "Tudtam, hogy ha terhes leszek, a melleim megnõnek majd, de ez nem maradt abba."

 • Tom Hankst Chaplin-díjjal tüntették ki

  A kétszeres Oscar-díjas Tom Hanks újabb díjat kapott színészként, rendezõként és producerként végzett munkájáért.

  A Lincoln Center Filmtársasága idei, 36. gáláján Chaplin-díjjal tüntette ki Tom Hankst hétfõ este.

 • Nem rúghatják ki száraz kenyér miatt

  Némi száraz kenyér miatt bocsátottak el 27 éves munkaviszony után egy nõt Németországban egy nagyáruházból, ám egy lipcsei bíróság felülbírálta a döntést.

 • "Családbarát" filmeket részesítenének elõnyben Floridában

  Háttérbe szorítanák a homoszexuális karaktereket felvonultató filmeket, tévésorozatokat, és inkább a "családbarát" alkotásokat támogatnák a floridai törvényhozók.

 • Washingtonban is egybekelhetnek már az azonos nemû párok

  Már Washingtonban is egybekelhetnek a keddi naptól az azonos nemû párok egy múlt héten megváltoztatott törvénynek köszönhetõen.

 • Telefont nyelt egy pelikán az Egyesült Államokban

  Telefont nyelt egy pelikán az Egyesült Államokban. A falánk madár egy idahói állatkertben kapta be a készüléket, amely természetesen mobil, nem pedig vezetékes. A telefont egy látogató ejtette be véletlenül a gázlómadarak medencéjébe.

  A madárcsapat elõbb játszogatni kezdett vele, de aztán legéhesebbjük lenyelte.

 • Leharapta a nemiszervét, mert megcsalta!

  Katya Kharitovonovát két év börtönre ítélték, miután megtámadta meztelen férjét, Mikhailt, és fejbe verte legjobb barátnõjét egy állólámpával.

  Esti mozizásra hívta át oroszországi otthonába a házaspár a 33 éves Lizát. Amikor a feleség, a 36 éves Katya elaludt, a férj és Liza egymás karjaiba omlottak. "Liza elkezdte simogatni a hajam, a lábam és még ennél is továbbment" - mesélte a 40 éves férj a bíróságon.

loading...