rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
 • Madonna miatt elköltöztettek malawi lakosokat

 • Share on Tumblr

  Közel kétszáz falulakó kényszerült otthona elhagyására a Madonna által finanszírozott lányiskola építése miatt.

  loading...

  A malawi fõvároshoz, Lilongwéhez közeli település lakóit kárpótolták "házaikért, kertjeikért és gyümölcsfáikért" - mondta csütörtökön egy hatósági képviselõ. A Madonna által finanszírozott alapítvány félmillió dollárral kártalanította az elköltöztetett lakosokat.

  Az ott élõk azonban még több pénzt akartak látni, és azzal fenyegetõztek, hogy gátolni fogják az építési munkálatokat. Végül azonban engedték átköltöztetni magukat közeli falvakba.

  Madonna - aki két gyermeket fogadott örökbe a fekete-afrikai országból - tavaly õsszel ásta ki az elsõ gödröt a majdani iskola területén. Az ötszáz, rendkívüli szegénységbõl érkezõ diáklányt befogadó intézmény a tervek szerint két év múlva készül el.

  Az énekesnõ más jótékony célú programokon keresztül is támogatja Malawit, ilyen például az AIDS-beteg kisgyerekek számára létrehozott otthon.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Kétszáz dollár borravalót adott Rihanna egy pincérnek

  Az énekesnõ kétszáz dollár borravalót adott egy szerencsés pincérnek. A célja pusztán annyi volt, hogy a pincér tõle kapja élete legnagyobb jattját.

 • 30%-kal emelkedik a parkolás Pesten!

  Átlagosan csaknem 30 százalékkal drágulnak június 1-jével a 2001 óta változatlan parkolási díjak, kibõvítik a fizetõövezeteket, és családonként csak két kerületi parkolási engedélyt adnak ki, ebbõl az egyikért a teljes ár felét kell fizetni - rögzíti a Fõvárosi Közgyûlés rendelete.

 • Anyatejbõl készült sajtot szolgáltak fel Londonban

  Anyatejbõl készült sajtot szolgáltak fel Londonban, egy mûvészeti kiállítás megnyitóján. Az ötlet a mexikói Raul Ortega Ayala fejébõl pattant ki, neki köszönhették a kóstolót az érdeklõdõk.

  A sajtot a férfi maga érlelte és készített hagyományos módon. Ortega következõ kiállítása gyászmenü lesz: olyan ételek, amelyeket politikusok, más közszereplõk, tömeggyilkosok utoljára ettek életükben.

 • Tintahal embriók ágyazódtak be egy dél-koreai nõ szájába

  Valószínûleg nem eszik többé tintahalat az a dél-koreai asszony, akinek a szájába költöztek a puhatestû utódai, amikor megpróbálta megenni az állatot.

 • Válságban van Justin Timberlake és Jessica Biel kapcsolata!

  Feltehetõleg válságban van Justin Timberlake és Jessica Biel kapcsolata. Ennek oka pedig Jessica folyamatos féltékenysége, ami nem alaptalan, hiszen több szemtanú is állítja, Justin nemrégiben félrelépett.

 • A Hilton új vállalatnév és logó bevezetését jelentette be!

  A Hilton a világ egyik vezetõ szálloda lánca új vállalatnév és logó bevezetését jelentette be.

  A Hilton új neve, a Hilton Worldwide a társaság globális tevékenységi körét hivatott jelölni, az új logó pedig a Hilton gazdag történelmi múltját, jövõbeni céljait és a kiváló szolgáltatások iránti elkötelezettségét idézõ motívumokból áll össze.

 • Bántalmaztak, majd kifosztottak egy fiatal nõt Kecskeméten!

  Bántalmaztak, majd kifosztottak ismeretlenek egy fiatal nõt Kecskeméten. A huszonkét esztendõs nõ szerdán kora hajnalban a Széchenyi sétányon gyalogosan indult egy szórakozóhelyre.

  A lakhelyétõl nem messze két ismeretlen férfi leszólította, majd követni kezdte. A nõ elfutott, de a támadók utolérték, és egy közeli játszótérre kényszerítették.

 • Jamie Oliver fõz a G20-csúcs résztvevõinek, de csak 'egyszerû' ételeket

  London - Jamie Oliver fõz a húsz legnagyobb fejlett és fejlõdõ gazdaság (G20) áprilisi londoni csúcstalálkozója résztvevõinek bankettjén, ahol a gazdasági válságra való tekintettel szolid árú ételsort majd szolgálnak fel.

  A The Times online kiadása szerint ugyanis Gordon Brown brit miniszterelnök el akarja kerülni a tavalyi japán G8 csúcs malõrjét, ahol 18 fogásos vacsorával kedveskedtek egy olyan tanácskozás résztvevõknek, amely a nemzetközi élelmiszerválság hatásait volt hivatott tompítani.

 • A földön kúszva menekült autójához Harry Styles

  A földön kúszva menekült autójához Harry StylesSosem egyszerű egy ismert zenész élete, hiszen mindig meg kell küzdeni a fanatikus rajongókkal, akik aláírást és képet szeretnének kedvencükről. A One Direction zakar énekesével, Harry Styles-szal sincs másként, ám ő kicsit nehezen viseli ezt. Könnyekben tört ki és a földön kúszva próbált autójához menekülni New York-ban az One Direction zenekar énekese. Harry Styles-t imádják a rajongók, ám az őrült rajongás már kezdi kikészíteni a fiút. Egy szálloda előtt történt az incidens, ahonnan Harry sietősen távozott volna ha a rajongók hagyják.

 • Bezerédi Zoltán sérülten játszik a My Fair Ladyben

  Bezerédi Zoltán sérülten is fergeteges alakítást nyújtott a tegnap esti fõpróbán. A Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatóhelyettese Herczeg Tamás elmondta: a mûvész a szerdai próbán sérült meg, de a baleset a Novák Eszter rendezte produkciót nem veszélyezteti.

 • Két tonnás sajttortát készítettek Mexikóban

  Két tonnás sajttortát készítettek Mexikóban, ami világcsúcs. Ha valakinek sok vendége lesz, és meg akarja csinálni, íme a recept: végy szûk egy tonna túrót, ugyanennyi joghurtot, 3,5 mázsa tortalapot, negyed tonna cukrot, másfél mázsa vajat meg 55 cukrászt, hogy megcsinálják.

  Utóbbiakból lehet kevesebbet is, de akkor nem csak 60 órán át tart a munka a tortagigászon - amelynek tetejét eperrel díszítették és ízesítették, ám hogy mennyivel, arra nem tért ki az AP amerikai hírügynökség.

 • Guminõket becstelenít meg egy férfi Ausztráliában

  Guminõket "becstelenít meg" egy férfi Ausztráliában.Az illetõ már három szexboltba tört be, hogy pásztorórázzon guminõvel, aztán egy közeli sikátorba vitte és "eldobta magától áldozatait".

  "Teljesen bizarr az egész. Aggasztó, hogy ilyen ember mászkál szabadon közöttünk" - mondta az egyik szexbolt tulajdonosa.

 • Horváth Éva bokszolni tanul Miló Vikitõl

  Profi tanárt választott magának Horváth Éva, amikor elhatározta, hogy bokszedzéseket vesz. A modell a profi ökölvívó világbajnok Miló Viktóriától vesz leckéket, de mint mondja: nem tervezi, hogy kesztyûre cseréli a mikrofont.

  "Viki többször volt vendégem a Cool televízióban, ahol mindig mutatott egy-egy gyakorlatot. Megtetszett nekem ez a sportág, fõleg, amikor az edzõm megmondta, hogy kiváló zsírégetõ. Egyelõre fõleg kesztyûzünk. Késõbb szeretnék komolyabb ütéseket is megtanulni, hogy ha kell, meg tudjam védeni magam" -mesélte a modell

 • Harry Styles 5,2 milliárdot keresett tavaly

  Harry Styles pimaszul fiatal és szemtelenül sokat keresett tavaly. Idén még jelentõsebb bevételre számíthat.

 • A gyalogosok nagy része nem ismeri a KRESZ-t!

  A gyalogosok alig húsz százaléka ismeri pontosan a KRESZ rá vonatkozó szabályait - derült ki a GRSP (Global Road Safety Partnership - Partnerség a Közlekedésbiztonságért) Magyarország Egyesület felmérésébõl.

  A szeptemberben készült nem reprezentatív felmérés a gyalogosok közlekedési szokásait vizsgálta. A személyes megkérdezésen alapuló kutatás szerint a gyalogosok 46 százaléka szokott átkelni az úttesten a jelzõlámpa tilos jelzése ellenére is.

 • Egyre több norvég tengerész kövér szakmájához

  Túl kövérek lettek a hajózáshoz, így egyre több norvég tengerésznek kell felhagynia szakmájával és a szárazföldön keresnie boldogulását - számolt be szerdán az Aftenposten címû napilap.

 • Tóth Gabi alakítja Rékát az István, a királyban

  Tóth Gabi alakíthatja az István, a királyban Réka szerepét egy kecskeméti szabadtéri rendezvényen ma este. Az egyszeri elõadás az énekesnõ egy régi álmát váltja valóra.

  "Hétéves korom óta tanulok énekelni, és sokáig kifejezetten népdalokkal foglalkoztam.

  Szerencsés alkat vagyok, mert rockénekesként is bármikor könnyen átállok a népzenére jellemzõ hangképzési technikákra" - mesélte boldogan a fiatal énekesnõ.

 • Pálinkaerejû sör

  Beleerõsített egy skót italgyár: ismét a freserburgh-i BrewDog a világ legerõsebb sörének gyártója.

 • Zenés filmet készít a Pussycat Dolls

  Zenés film készül a Pussycat Dolls lánycsapat tagjairól, mely részben életrajzi elemeket is tartalmaz majd.

  Egy amerikai szórakoztató portál információi szerint film készül a Pussycat Dolls tagjainak részvételével.

  A lányok már több forgatókönyv ajánlatot is kaptak, és a Spice World-höz hasonló zenés mozit szeretnének, amiben azért vannak életrajzi elemek is.

  "A Pussycat Dolls már számos forgatókönyvet megnézett."

 • Menyasszonyi ruhájával mentette meg fuldokló võlegényét egy ukrán ara

  Ungvár - Levette esküvõi ruháját, és azzal húzta ki fuldokló võlegényét a csatornaaknából egy menyasszony a délkelet-ukrajnai Mariupolban.

  Az esküvõi ünnepségrõl az ifjú pár éjszakai sétára indult az Azovi-tenger melletti nagyváros központjában, amikor az újdonsült férj egy nyitott csatornanyílásba zuhant.

 • Egy szexjelenet forgatása közben sérült meg Nicole Kidman

  Egy durva szexjelenet forgatásakor sérült meg Nicole Kidman. A rendezõ le is állította a felvételt. Másnap, a sebeket rejtõ vastagabb sminkkel, a filmsztár vállalta a folytatás.

 • Megakarták erõszakolni VV Ágicát

  Kis híján megerõszakolták Ágicát és barátnõjét görögországi nyaralásuk alatt. Az egykori villalakó ugyanis gondolt egyet, és leautózott a tengerpartig Siófok helyett.

  "Egyhuzamban vezettem végig az 1100 km-es utat az új, full extrás dzsipemmel. Ott a barátaim behülyítettek, hogy úgy, ahogy vagyunk, menjünk utánuk egy buliba.

  Amikor odaértünk, láttuk, hogy strandpapucsunk és öltözékünk nem odaillõ, így ki is fordultunk, és indultunk haza átöltözni."

 • Oscar-díjat Heath Ledger-nek!

  A januárban gyógyszer-túladagolásban elhunyt fiatal színész, Heath Ledger Oscar-díjat érdemel a Batman legújabb részében nyújtott alakításáért - az állítással többen is egyetértenek Hollywoodban.

  "Meggyõzõdésem, hogy Heath Ledger Oscar-díjat érdemel alakításáért, és meg is fogja kapni" - jelentette ki a film díszbemutatója után Sir Michael Caine kétszeres Oscar-díjas brit színész, aki Ledger filmbéli partnere is volt egyben.

 • Guiness Világrekord Romániában: a világ legnagyobb zászlaja

  Guiness Világrekord Romániában: a világ legnagyobb zászlajaEgy Bukarest melletti repülőtéren felavatták a világ legnagyobb zászlaját, amelyet a helyszínen hitelesített a Guinness Világrekordok kiküldött megfigyelője. A több mint 79 ezer négyzetméteres (349 méter hosszú és 227 méter széles) piros-sárga-kék trikolor Libanon 66 ezer négyzetméteres zászlaját fosztotta meg a világelsőségtől. Az öttonnás vásznat önkéntesek százai cipelték ki a Bukarest melletti Clinceni-ben található repülőtér gyepére, kibontása pedig fél napot vett igénybe. A heves szél miatt homokzsákokkal rögzítették a zászlót, hogy ne lobogjon.

 • Kínában összesen két utas volt egy vonaton a holdújévi tömegvándorláskor

  Még a Bolygó hollandinál is nagyobb csoda történt Kínában: összesen két utas volt egy vonaton a holdújévi tömegvándorláskor.

  Az ünnepre olyan sokan utazgatnak belföldön rokonlátogatásokra, hogy rengeteg a vonatjegyüzér. A rendõrség több mint 6600-at csípett el, de biztosan nem az összeset.

 • Leharapta bal karját a krokodil

  Leharapta karját a krokodil egy 18 éves amerikai fiúnak, Kasey Edwardsnak.
  Csak lélekjelenlétének köszönhetõen élte túl egy 3 méteres aligátor támadását Kasey. A bal karját ugyan letépte a gyilkos állat, de az életéért küzdõ fiúnak a hadakozás közben valahogy sikerült kiszúrnia a hatalmas állat szemét, így az végül elmenekült.

  Kasey Edwards csak egy kicsit úszkálni barátaival a floridai Okeechobee-tó közelében található csatornában, mikor megtámadta a krokodil.

 • Michael Douglas elégedett fia büntetésével

  Életmentõnek nevezte a fiára kábítószervádak miatt kirótt ötéves börtönbüntetést Michael Douglas, aki a 2010 április 20-i ítélethirdetés óta elõször szólalt meg.

 • Megszületett Gwen Stefani második gyereke!

  Megszületett Gwen Stefani második gyereke: ismét egy kisfiúnak adott életet, aki a Zuma Nesta Rock Rossdale nevet kapta - közölte internetes oldalán a People magazin pénteken.

  A popdíva és férje, Gavin Rossdale, a Bush együttes brit származású frontembere hat évvel ezelõtt házasodtak össze Londonban. Már született egy kisfiuk, Kingston Rossdale, aki idén májusban volt két éves.

  Második gyermekük a People magazin információi szerint csütörtökön jött a világra az egyik Los Angeles-i kórházban.

 • Emberi hamvakat loptak a betörõk

  Tévét, ezüstérméket és - véletlenül - emberi hamvakat - loptak betörõk az Egyesült Államokban egy családi házból.

  A kárvallott nõ nem bánja vadonatúj tévéjét, sem ezüstpénzeit, de szeretné visszakapni halott fia hamvait. Gyereke 20 évesen, 2000-ben fúlt vízbe, földi maradványait a nõ díszes faládikában õrizte fia születési és halotti bizonyítványával együtt.

 • Újra megbüntették az Újpest labdarúgó csapatát!

  Két hazai bajnoki mérkõzésének zárt kapuk mögötti megrendezésével, továbbá egymillió forintos pénzbírsággal sújtotta a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága az Újpestet a Soproni Liga 30. fordulójában lejátszott Fehérvár elleni találkozó alatt és után történt rendzavarások miatt.

loading...