rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
 • Madonna miatt elköltöztettek malawi lakosokat

 • Share on Tumblr

  Közel kétszáz falulakó kényszerült otthona elhagyására a Madonna által finanszírozott lányiskola építése miatt.

  loading...

  A malawi fõvároshoz, Lilongwéhez közeli település lakóit kárpótolták "házaikért, kertjeikért és gyümölcsfáikért" - mondta csütörtökön egy hatósági képviselõ. A Madonna által finanszírozott alapítvány félmillió dollárral kártalanította az elköltöztetett lakosokat.

  Az ott élõk azonban még több pénzt akartak látni, és azzal fenyegetõztek, hogy gátolni fogják az építési munkálatokat. Végül azonban engedték átköltöztetni magukat közeli falvakba.

  Madonna - aki két gyermeket fogadott örökbe a fekete-afrikai országból - tavaly õsszel ásta ki az elsõ gödröt a majdani iskola területén. Az ötszáz, rendkívüli szegénységbõl érkezõ diáklányt befogadó intézmény a tervek szerint két év múlva készül el.

  Az énekesnõ más jótékony célú programokon keresztül is támogatja Malawit, ilyen például az AIDS-beteg kisgyerekek számára létrehozott otthon.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Éjszakai padjavító ismeretlen

  Fény derült Nagy-Britanniában az éjszakai padjavító "jó szellem" kilétére: egy volt katona jótékonykodott ismeretlenségbe burkolózva.

 • Utcát neveztek el Tarantino-ról!

  Mivel a világhírû rendezõ a német Babesberger Stúdióban forgatta legújabb filmjének nagy részét, a hatalmas terület egyik utcáját Tarantino utcára keresztelte a stúdió vezetése.

 • Újabb taggal bővült a Kardashian család

  Újabb taggal bővült a Kardashian családMegszületett Kourtney Kardashian harmadik gyereke. Harmadszor is anya lett Kourtney Kardashian! A reality-sztárnak kisfia született, ráadásul pont első gyermeke ötödik születésnapján! A családnak immáron két oka is van, hogy ünnepeljen december 14-én, bár Mason szülinapját a baba érkezése miatt kicsit korábban, november végén megünnepelte a család. Kourtney és férje, Scott Disick már nagyon várta a fiú érkezését: "tökéletesen illik majd a famíliánkba" - nyilatkozta korábban a várandós híresség, arra utalván, hogy a fiú érkezésével javul a nemek aránya a hatalmas, nők által dominált klánban.

 • Gyíkürülék miatt pereskedik

  Hét éven át gyûjtögetett gyíkürüléket egy brit egyetemista a diplomamunkájához, ám munkája 35 kilónyi "gyümölcsét" kidobta egyeteme. Daniel Bennett - a gyíkpiszkos - annyira felháborodott, hogy pert indít a Leedsi Egyetem ellen

  Szinte az egész Földön bogarászott székletminták után - egyebek közt a Fülöp-szigeteken -, feltehetõen az õ gyíkürülék-gyûjteménye a leggazdagabb a világon - bár túl sok nem lehet.

 • Berlusconi ügyvédje négy és fél év börtönt kapott

  Bûnösnek találta, és négy és fél évi börtönre ítélte a milánói bíróság kedden David Millst. A brit ügyvéd ellen az volt a vád, hogy 1997-ben 600 ezer dollárt fogadott el a jelenlegi olasz kormányfõtõl cserébe azért, hogy hamis tanúvallomást tegyen a Silvio Berlusconi vállalatbirodalmát érintõ két perben.

 • Lopott hókotróval száguldoztak!

  Egy részeg utas elkötött egy hóeltakarító gépet és a leszállópályán "száguldozott" vele a kalinyingrádi Hrabrovo repülõtéren.

  Az Interfax orosz hírügynökség szerint utóbb kiderült: a 24 éves szentpértervári férfiban fel sem merült, hogy komolyan veszélyezteti a légi közlekedést.

 • Kylie Minogue-t eljegyezte volt barátja?

  Kedden lebukott az ausztrál énekensnõ! Párizsban összebújva látták volt barátjával, Olivier Martinez francia színésszel egy vendéglõben.

  Kylie és Olivier tavaly februárban szakítottak, azóta többször is mutatkoztak együtt a nyilvánosság elõtt, de eddig minden esetben tagadták, hogy újra járnának.

  Nehéz lesz azzal érvelniük, hogy csak barátként fogdosták egymást.

 • Hiúz támadta meg az embereket egy kocsmában!

  Betévedt a kocsmába a kis vörös hiúz, és megtámadott három vendéget, kettõt meg is harapott.

  Egy arizonai kocsmában hatalmas pánik tört ki, mindenki felugrált a székekre, az asztalokra meg a pultra, mert betévedt egy kis vörös hiúz, és támadásba lendült.

 • Lólegelõvé egyengettek egy egykori maja várost Mexikóban

  A földdel tettek egyenlõvé egy 2300 éves maja várost Mexikóban, a terület tulajdonosa ugyanis lólegelõt alakított ki a helyén.

 • Egy ismeretlen nõi holttesten hajtottak át Tataházán!

  Egy ismeretlen nõi holttesten haladt át egy autó hétfõn kora hajnalban a Bács-Kiskun megyei Tataházán.

  Az autó vezetõjét vér- és vizeletvizsgálatra szállították. Vizsgálják, hogy az ismeretlen nõ milyen körülmények között hunyt el, de azt már kiderítették, hogy alkoholt fogyasztott halála elõtt.

 • Leszoktatás gyanánt agyonverték a családot

  Rituálisan le akarták szoktatni a férjet a dohányzásról, a feleségét pedig ki akarták gyógyítani az asztmájából és májbetegségébõl, de a házaspárt végül agyonverték a rokonaik. A bizarr szertartásban megtámadták a "rituális gyógyítók" egyikének 15 éves lányát is, akit életveszélyes sérülésekkel kezelnek kórházban.

 • Párszerzõ technikákat oktat egy új japán iskola

  A párra, házastársra vágyóknak igyekszik segíteni egy nemrég nyílt iskola Tokióban: hallgatóinak megtanítja, hogyan szerezzenek maguknak párt, illetve hogyan nyerjék meg maguknak kiszemeltjüket vagy épp annak szüleit.

 • Horror költözik a vécékbe Japánban!

  Horror költözik a vécékbe Japánban: 9 fejezetes rémnovellát nyomtat egy toalettpapír-gyártó cég a termékeire.

  A vécék Japánban amúgyis félelmetes helyek, a hiedelem szerint ugyanis ott tanyáznak a kísértetek. Ennek oka, hogy általában az otthonok hagyományosan legsötétebb zuga volt az árnyékszék.

 • Öt gyermeke van az apjától egy lengyel nõnek

  Varsó - Legalább kilenc éve tartott fenn szexuális viszonyt a saját felnõtt lányával egy lengyel férfi, akinek letartóztatását pénteken rendelte el a szczeczini ügyészség.

  A kapcsolatból öt gyermek is született - jelentette a PAP lengyel hírügynökség.

 • Madonna lánya alig várja, hogy elköltözhessen otthonról

  A pop mindenható nagyasszonya eddig rövid pórázon tartotta Lourdest. A kamasz lány viszont hamarosan egyetemre megy, lehetõségei szerint minél messzebb az anyjától.

 • Apa és fia is belefulladt a Marcalba!

  Apa és fia lelte halálát a Marcalban vasárnap délután a folyó Koroncó és Gyirmót közötti szakaszán.

  A 43 éves apa a feleségével, 22 éves fiuk a barátnõjével sétált folyóparton, amikor a két férfi egy sekély szakaszon belegázolt vízbe.

 • Húszezer dolláros fogadást bukott el Simon Cowell

  Az amerikai X-Faktor talán legnagyobb tekintélyû zsûritagja elveszített egy húszezer dolláros fogadást zsûritag-társával szemben.

 • Naomi Watts jobban szeret nõkkel szexelni, mint férfiakkal?

  Naomi Watts jobban szeret nõkkel szexelni, mint férfiakkal - legalábbis a filmvásznon.

  A jelenleg második gyermekét váró színésznõ 2001-ben Laura Harringgel került intim közelségbe A sötétség útja forgatásán, s azt mondja, mindez egyáltalán nem esett nehezére.

  Szerinte ugyanis nõkkel dolgozni ilyen jeleneteken sokkal kevésbé "rémisztõ", mint férfiakkal.

  Naomi számára a nõ-nõ felállás kellemesebb, mint a férfi-nõ.

 • Megint gyilkolni fog Freddy Kruegert

  Billy Bob Thornton játssza Freddy Kruegert a Rémálom az Elm utcában címû klasszikus horror remake-jében.

  Robert Englund, a gyilkos pengékkel felszerelt Freddy Krueger megformálója egy interjúban elárulta, hogy remake készül a ma már klasszikusnak számító Rémálom az Elm utcában címû horrorból.

  Englund - aki nyolc alkalommal alakította Freddy-t - elárulta, hogy már meg is találták az ideális utódot a szerepre, Billy Bob Thornton személyében, aki szerinte "kiváló választás" a készítõktõl.

 • Szebeni István a Duna Tv-nél?

  A Duna Tv csapott le Szebeni Istvánra, a TV2-bõl elbocsátott mûsorvezetõ az elsõsorban határon túli magyarok által kedvelt televízióval áll tárgyalásban. Szebeni nem cáfolja az értesüléseket.

  Az Aktív egykori mûsorvezetõje a napokban a Duna Televíziónál járt.

  Valószínûsíthetõ, hogy nem csupán baráti látogatásról van szó, hiszen maga Szebeni sem tagadta a történteket.

 • A férfiak is lehetnek vásárlásmániások

  Ugyanúgy elkaphatja a vásárlási láz a férfiakat is, mint a nõket - állapították meg német kutatók.

 • Vulkán kráterébe zuhant egy amerikai hegymászó

  A Szent Ilona-vulkán kráterébe zuhant egy tapasztalt amerikai hegymászó Washington államban, és bár késlekedés nélkül hozzáláttak kimentéséhez, már csak a holttestét tudták felszínre hozni.

 • Viktória királynõ bugyija kapós lett

  A reméltnél kilencszer drágábban kelt el Viktória királynõ bugyija

  London - Nagy-Britannia fénykorának, a viktoriánus korszaknak nem akármilyen emlékét árverezték el szerdán: magának Viktória királynõnek egyik bugyiját.

  Az 1890-bõl való királynõi alsónemût 500 fontra (147 ezer forint) becsülték, de végül kilencszer magasabb összeggel (4500 fonttal) ütötték le a közép-angliai Derbyben rendezett liciten.

 • Jótékony pókevés

  Pókot evett egy iskolaigazgató tanár Nagy-Britanniában, hogy iskolájának új torna- és színházterme legyen.

 • Nem mindennapi eljegyzés

  Különleges módon jegyezte el kedvesét David State Északkelet-Angliában.

 • Heidi Klum elismerte a nyilvánosság elõtt, együtt él testõrével

  Heidi Klum elõször ismerte el a nyilvánosság elõtt: együtt él testõrével, és végre újra boldog.

 • 90 centivel alacsonyabb férfit szeret a húszéves lány

  A húsz éves Ameena Ahmed Shaikh és a harminckét esztendõs Arif Ibrahim Tambe nem a világ legszebb párja, de szívbõl szeretik egymást. A fiatal asszony elsõ látásra beleszeretett az apró férfiba, aki elõször észre sem vette õt.

 • Sziget - hajléktalanok hetijeggyel a Szigeten

  Nyolc-tíz hajléktalan kapott a Sziget fesztivál szervezõitõl hetijegyes karszalagot azért, hogy a fesztivál egy hete alatt se kelljen "otthonukat" elhagyni.

  Az otthont számukra az év többi részében is az óbudai Hajógyári-sziget jelenti, ahol megbújva a kíváncsi szemek elõl, fás, bokros részeken élnek évek óta, az általuk szekrénydarabokból, farostlemezekbõl összetákolt kalyibákban.

 • Egy szegedi könyvtárban pornóoldalakat böngésztek!

  A szegedi Somogyi-könyvtár vezetõi megelégelték, hogy több látogató pornóoldalakat böngészett a számítógépeken, ezért egy speciális programmal szûrik ki a szerintük oda nem illõ honlapokat.

  A szoftvert már több iskolában is használják, a programot otthon a családok is letölthetik. Ezzel tudják szabályozni, hogy a gyerekek mennyit használhatják az internetet és azt is, hogy azon milyen oldalakat nézhetnek meg.

 • Az internetnek köszönhetõen 30 év után találta meg az apját!

  A 31 éves orosz Alekszandr az internet segítségével megtalálta osztrák édesapját, aki nem is tudott fia létezésérõl.

  Az akkor 21 éves osztrák Markus Kossek 1976-ban egy faipari üzem építésén dolgozott Bakuban, s egy parkban szólította meg Irinát.

  Az ismeretségbõl hamarosan nagy szerelem kerekedett, s amikor Markus szerzõdése lejárt, megkérte Irina kezét azzal, hogy jöjjön vele Ausztriába.

loading...