rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
 • Most már tényleg van borbélyüzlet a Penny Lane-en

 • Share on Tumblr

  Több mint négy évtizeddel azután, hogy a Beatles megénekelte, valóban megnyílt a borbélyüzlet a Penny Lane-en.

  loading...

  A liverpooli utcát a nevét címként viselõ Beatles-dal tette világhírûvé 1967-ben. Paul McCartney azzal kezdi a dalszöveget, hogy "A Penny Lane-en van egy borbély...", ám a Penny Lane-en valójában soha nem volt fodrászat, hanem csak Smithdown Place nevû szûk, rövid mellékutcájában.

  Most azonban már van, Barry Hayden fodrászmester ugyanis - aki egyéves volt a dal születésének évében - megnyitotta üzletét a halhatatlanná tett utcában.

  Az ötlet üzleti szempontból telitalálatnak bizonyult: Hayden a Daily Mirror beszámolója szerint maga sem hitte volna, milyen népszerû lesz a bolt. A most már tényleg létezõ Penny Lane-i borbélyüzletbe csoportosan térnek be turisták; Brazíliából ugyanúgy érkeznek vendégek, mint Japánból és a világ összes többi sarkából.

  A Penny Lane fodrásza mellékfoglalkozásként amatõr fotósnak is felcsapott, vendégei ugyanis rendre megkérik, hogy fotózza le õket, bizonyítékául annak, hogy ott jártak. Hayden szerint sokan csak azért térnek be az õ üzletébe, hogy ott lefényképeztessék magukat.

  A Penny Lane-rõl és környékérõl eklektikus, kissé misztikus életképet festõ dal 1967 februárjában, kislemezen jelent meg elõször; a másik oldalon szintén egy klasszikus, a Strawberry Fields Forever volt hallható.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Kozma Orsi szerelembe esett!

  Kozma Orsi szerelembe esett. Az énekesnõ egy szintén zenész férfi mellett találta meg a boldogságot másfél hónappal ezelõtt.

  "Szlovákiába indultunk egy fellépésre, de a zenekar dobosa sajnos nem tudott velünk jönni. Szerencsére annak ellenére, hogy Tomi egy másik zenekarban dobol, be tudott ugrani helyette.

  Ugyan már korábbról ismertem õt, közelebbi kapcsolatba csak ott kerültünk egymással" - mesélte a Cotton Club Singers egykori énekese.

 • 300 ezer eurót kaszált a pornódíva (+18)

  Igencsak megindította egy angol milliárdos szívét és pénztárcáját Michelle Thorne pornószínésznõ. A férfi nem kevesebb, mint 300 ezer eurót fizetett a 26 éves pornódívának azért, hogy együtt tölthessék szilveszter éjszakáját.

 • 22 ember kivégzését tervezte a budapesti egyetemista

  Huszonkét embert akart megölni egy budapesti egyetemista; a a rendõrség elfogta a fiatalembert, aki részletes beismerõ vallomást tett - jelentette be a BRFK bûnügyi igazgatója Budapesten.

 • A gyalogosok nagy része nem ismeri a KRESZ-t!

  A gyalogosok alig húsz százaléka ismeri pontosan a KRESZ rá vonatkozó szabályait - derült ki a GRSP (Global Road Safety Partnership - Partnerség a Közlekedésbiztonságért) Magyarország Egyesület felmérésébõl.

  A szeptemberben készült nem reprezentatív felmérés a gyalogosok közlekedési szokásait vizsgálta. A személyes megkérdezésen alapuló kutatás szerint a gyalogosok 46 százaléka szokott átkelni az úttesten a jelzõlámpa tilos jelzése ellenére is.

 • Centerben a Centerke

  Centerben a CenterkeA Szegedi Tudományegyetem GTK-vállalkozásfejlesztés mester szakos hallgatói kíváncsiak voltak arra, hogy valójában mi is történik a lakosság, de legfőképp a hallgatók megunt használt ruháival, cipőivel, ágyneműivel. Sokan bele sem gondolnak abba, hogy a legtöbb feleslegessé vált dolgunk még nem hulladék, mások azt még fel tudják használni. A megunt dolgok egy részét a lakosság a kukába dobja, másik részét eladja vagy jótékonysági szervezeteknek felajánlja.

 • Túltette magát a váláson Tom Cruise

  Minden jel arra mutat, hogy Tom Cruise végleg túltette magát Katie Holmestól történõ válásán, és mint ahogy ez általában lenni szokott, azonnal be is újított magának egy szõke bombázót.

 • Péniszhosszabbító szert szedett az olimpiai bajnok

  A kétszeres olimpiai és világbajnok LaShawn Merritt 21 hónapos eltiltást kapott, mert megbukott a doppingellenõrzésen.

 • Kirepült a szélvédõn a csecsemõ

  Kirepült a szélvédõn egy anyja ölében utazó másfél éves csecsemõ, amikor balesetet szenvedtek 120 kilométeres sebességgel haladó BMW-jükkel az M4-es autópályán. Anyja percekkel a baleset elõtt csatolta ki a babaülésbõl a gyereket, aki ötven métert repült az ölébõl.

  Angel Nguyen nem élte túl az autóbalesetet, amikor édesapja elvesztette az uralmat a kormány fölött az egyik autógumi defektje miatt.

 • 69 éves gólya az orvosi egyetemen

  Moszkva - Jurij Kuprijanov 69 éves tomszki nyugdíjas beiratkozott a Szibériai Állami Orvostudományi Egyetemre.

  Mint elmondta, felvételiznie nem kellett, mivel már rendelkezik egy mûszaki diplomával, és a második felsõ fokú képzésért fizetni kell, így csupán elbeszélgettek vele az egyetemen.

 • Ötéves a kislány, de már felelõsségteljes munkája van

  A gyereknek nincs más dolga, mint tesztelni a játékokat. Elõször élvezte, ma már állítólag tudja, hogy mekkora felelõsséggel jár ez a meló.

 • Testdublõre van Britney-nek és Aguilera-nak!

  Egy húszéves, Rachel Carr nevû brit lány a testdublõre több világsztárnak, köztük Britney Spears-nek és Kylie Minogue-nak is.

  A tökéletes alakú szépség mindeddig titkolta, hogy õ szerepel Britney és Christina Aguilera klipjeiben és reklámjaiban is, hiszen míg Britney-nek melleit, addig Kylie-nak a fenekét, Christinának pedig a hasát adta "kölcsön" egy-két videóhoz.

  A fiatal szépség nem egyszer a sztárok ruhapróbáira is elment, olyannyira egyformák a méreteik.

 • Michael Jackson fehérítette a bõrét

  A legújabb napvilágra került rendõri jelentésekben az áll, hogy Michael Jackson házában a halála utáni helyszíneléskor óriási mennyiségû bõrfehérítõ krémet talált a yard.

 • Újra támogatja a Videoton a városi labdarúgást!

  A régi-új néven szerepelteti csapatait a Fehérvár FC kft., a magyar labdarúgásba így visszatér a Videoton FC elnevezés.

  A székesfehérvári klub közleménye szerint „a döntést az tette lehetõvé, hogy a Videoton Holding Zrt. tulajdonosai úgy látták, azok a kedvezõ változások, amelyek Garancsi István tulajdonszerzésével kezdõdtek a székesfehérvári klub életében, olyan pályára állították a futballklubot, amellyel ismét méltóvá vált a patinás, a nemzetközi futball világában is jól ismert név viselésére”.

 • Egy ötéves indiai kislány 74 kiló és 105 centi magas.

  Halálra eszi magát egy ötéves indiai kislány: már 74 kiló, pedig csak 105 centi magas.

  Heti étekadagja 10 kiló rizs - legalább -, 24 tojás, 6 liter tej, 5 kiló krumpli. Szülei alig 2 ezer forintnyi összeget keresnek hetente, így valósággal a szájuktól és másik két gyereküktõl kell megvonni a falatot, hogy falánk lányuk nyugton maradjon. Ha ugyanis nem kap enni, bõg, ordít, sikoltozik és még kövekkel is megdobálja szüleit.

 • 86 éves bolti szarkát fogtak az Egyesült Államokban

  86 éves bolti szarkát fogtak az Egyesült Államokban, a matróna 50 ezer forint értékû árut próbált ellopni.

  Nem elõször próbálkozott sikertelenül ilyesmivel: 61. alkalommal vették õrizetbe. Elég vegyes volt tervezett zsákmánya, egyebek közt kozmetikumokat, elemet, kávét, halat dugott nadrágjába.

 • Döbbenetes vallomás: Michael Jackson az apám

  Mocienne Petit Jackson, egy harmincnégy éves, Hollandiában élõ nõ kijelentette, õ az egy éve meghalt Michael Jackson lánya, és ezzel beállt abba a tekintélyes sorba, amely a Michael után jár örökséget követelõ családtagokból áll.

 • Teljesen átalakult Gyõzike lánya! Evelyn 15 kilót fogyott!

  Teljes külsõ átalakuláson esett keresztül az elmúlt egy évben Gáspár Gyõzike nagyobbik lánya, Evelyn.

  Evelynt a tévénézõk morcos és túlsúlyos kamaszként ismerhették meg, mára azonban mintha kicserélték volna. A lány egy nyár alatt 170 centi magasra nyúlt és ledobott 15 kilót is.

  Evelynre szinte rá sem lehet ismerni! Elkezdett érdeklõdni a fiúk iránt is és érte is egyre többen rajonganak. Gyõzikének tehát ha tetszik, ha nem, bele kell törõdnie, hogy lánya hódolói hamarosan házuk környékén is megjelennek...

 • Fejjel lefelé néz televíziót az alpesi sí-világbajnokság tinisztárja

  Fejjel lefelé néz televíziót Lara Gut, a franciaországi Val d,Isere-ben zajló alpesi sí-világbajnokság tinisztárja.

  A 17 éves svájci tehetség családjában szokás így nézni a mûsorokat: lábak fenn a kanapé háttámláján, a fej pedig lóg lefelé.

  A sportoktató szülõk, Pauli és Gabriela hiszik úgy, hogy ez a módszer fejleszti az egyensúlyérzéket.

 • Ruháit árulja a leégett Lindsay Lohan

  Szerencsétlen Lindsay Lohan annyira megszorult sorozatos büntetései és perköltségei miatt, hogy kénytelen megválni milliós rucijaitól és kiegészítõitõl.

 • Nadrág nélkül Pokrivtsák Mónika

  Nadrág és sötét árnyalatú ruhák nélkül éli napjait Pokrivtsák Mónika, az RTL Klub mûsorvezetõnõje. "Csak nagyon ritkán hordok nadrágot, akkor is leginkább farmert választok."

  Imádja az élénk színeket, mert úgy véli, azok jókedvûvé tesznek mindenkit; kedvence a türkizkék. Mikor feltûnt a televízió képernyõjén a szimpatikus fiatal lány, gyorsan felfigyeltek rá a nézõk.

  Fogyásának köszönhetõen tökéletes alakját is megvillantja, nemrégiben ugyanis a nyuszis magazin címlapján pózolt.

 • Bokorba lökött kocsi parkolási bírsága

  London - Karambol miatt bokrok közé lökõdött kocsit bírságoltak meg szabálytalan parkolásért Nagy-Britanniában.

  Az autó tulajdonosa igencsak megdöbbent már azon is, hogy kocsiját, amellyel szabályosan parkolt, több méterrel odébb találta, bezúzott farral.

 • Sose randizna Sandra Bullockkal George Clooney

  Sose randizna Sandra Bullockkal George ClooneyGeorge Clooney életében nem sok olyan nő van, aki tabunak számít. Sandra Bullock viszont közéjük tartozik. George Clooneyt igen szoros szálak fűzik Sandra Bullockhoz, de a hollywoodi szívtipró állítja, sosem randizna a színésznővel. Mint ahogy azt a közös filmjük, a Gravitáció promóciós körútján nyilatkozva elárulta, nagyon közeli kapcsolatban van mind Bullockkal, mind a színésznő adoptált kisfiával, Louis-szal, de barátságon kívül sosem volt közöttük semmi. Úgy gondolja kár lenne elrontani ezt a szép barátságot a rendizgatással.

 • Mézeskalács rekord

  Debrecen - Több ezer "összefonódó" emberre számítanak az I. Debreceni Mézeskalács Fesztiválon - írta szerdán a Hajdú-bihari Napló.

  A lap szerint Guinness-rekordkísérlet lesz a hét végén a cívis városban. A Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum ad helyet az I. Debreceni Mézeskalács Fesztiválnak, amelynek megkoronázásaként vasárnap bárki részese lehet egy rekord születésének.

 • Leégett Bruce Willis álomvillája!

  Leégett Bruce Willis álomháza az idahói síparadicsomban. Hétfõn több mint húszméteres lángok csaptak fel a házról.

  A balesetben senki sem sérült meg, mivel éppen akkor zárták be a síparadicsomot, mert vége a síszezonnak.

 • Életmûdíj Mel Brooks-nak

  Életmûdíjat kap Mel Brooks filmrendezõi, színészi, produceri és szerzõi munkásságáért az Amerikai Filmintézettõl (American Film Institute, AFI).

 • Teherautó a nappali pamlagján

  London - Már a televíziója elé sem mer leülni nappalijában egy walesi asszony, attól tartván, hogy immár tizenhatodik alkalommal kell majd szembe néznie egy házába belerohanó teherautóval.

 • Új tévémûsoron töri a fejét Kiszel Tünde

  Az igazán sikeres emberek több lábon állnak, ezért nem meglepõ, hogy Kiszel Tünde is mindig reflektorfényben van.

  Az ország Tündéje a média összes szegmensét kipróbálta már. Ezért képtelenség neki új ötletet adni, hisz a naptáraktól, a babamûsorokig mindenben otthagyta a nyomát.

  Sõt, még a külföldi celebek is csak a nyomában járnak, amikor azt hiszik, hogy valami új showt találtak ki. Mert azt igazából Tünde már régen megvalósította. De nemcsak vizuálisan élvezhetik Tüncikét a rávágyók - egy saját album kiadásán is gondolkozik.

 • Nem bír magával Stohl Buci!

  Stohl András nemrég még arról vallott, mennyire bántja, hogy ittasan vezetett, és nincs olyan nap, amikor ne jutna eszébe a baleset. Ehhez képest nemrég kiderült, állítólag újra önfeledten bulizott a Tenkes kapitánya utolsó elõadása után.

 • Imádkozás közben elesett, beperelte a templomot

  Vallásos áhitat miatti elzuhanásáért követel kártérítést egy templomtól egy férfi az Egyesült Államokban, méghozzá elég sokat: 2,5 millió dollárt - 430 millió forintot.

  Az 54 éves illetõ még tavaly júniusban esett el imádkozás közben, állítása szerint a szent révület miatt. "Valódi jelért" fohászkodott Istenhez, amikor megingott és elzuhant, jól beütve a fejét, hátát, egyebét a templom kövezetébe. Azóta kétszer is mûtötték, de még mindig fáj a háta és mindkét lába. A 2,5 millió dollárt orvosi kiadásai, kiesett jövedelme, továbbá szenvedései miatt követeli.

 • A nõk háromnegyede nem tud ellenállni a csokoládé illatának!

  A nõk háromnegyede nem tud ellenállni a csokoládé illatának – derült ki az egyik illatszergyártó által elvégzett kutatásból.

  Az interneten elvégzett felmérésbõl az is kiderült, hogy a nõk több mint fele (61 százaléka) könnyen „hangulatba jön” egy kis csokoládétól.

loading...