rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
 • Most már tényleg van borbélyüzlet a Penny Lane-en

 • Share on Tumblr

  Több mint négy évtizeddel azután, hogy a Beatles megénekelte, valóban megnyílt a borbélyüzlet a Penny Lane-en.

  loading...

  A liverpooli utcát a nevét címként viselõ Beatles-dal tette világhírûvé 1967-ben. Paul McCartney azzal kezdi a dalszöveget, hogy "A Penny Lane-en van egy borbély...", ám a Penny Lane-en valójában soha nem volt fodrászat, hanem csak Smithdown Place nevû szûk, rövid mellékutcájában.

  Most azonban már van, Barry Hayden fodrászmester ugyanis - aki egyéves volt a dal születésének évében - megnyitotta üzletét a halhatatlanná tett utcában.

  Az ötlet üzleti szempontból telitalálatnak bizonyult: Hayden a Daily Mirror beszámolója szerint maga sem hitte volna, milyen népszerû lesz a bolt. A most már tényleg létezõ Penny Lane-i borbélyüzletbe csoportosan térnek be turisták; Brazíliából ugyanúgy érkeznek vendégek, mint Japánból és a világ összes többi sarkából.

  A Penny Lane fodrásza mellékfoglalkozásként amatõr fotósnak is felcsapott, vendégei ugyanis rendre megkérik, hogy fotózza le õket, bizonyítékául annak, hogy ott jártak. Hayden szerint sokan csak azért térnek be az õ üzletébe, hogy ott lefényképeztessék magukat.

  A Penny Lane-rõl és környékérõl eklektikus, kissé misztikus életképet festõ dal 1967 februárjában, kislemezen jelent meg elõször; a másik oldalon szintén egy klasszikus, a Strawberry Fields Forever volt hallható.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Csúf siker: a rondák honlapja összehozta az elsõ eljegyzést

  Csúf sikert könyvelhet el a ronda emberek ismerkedésére létrehozott világhálós honlap: összehozta két tagját annyira, hogy azok eljegyezték egymást.

 • Egyre több norvég tengerész kövér szakmájához

  Túl kövérek lettek a hajózáshoz, így egyre több norvég tengerésznek kell felhagynia szakmájával és a szárazföldön keresnie boldogulását - számolt be szerdán az Aftenposten címû napilap.

 • Mozifilm a rablóról

  2010 április 12-tõl készül a Viszkis címû film. Dobray György rendezõ még 2004-ben írt alá szerzõdést a bankrablóval a börtönben, miszerint õt illetik a megfilmesítési jogok.

 • Rendelj döglött bogarakból készített nyakláncot!

  Kabócanyaklánc Sandwichbõl

  Sandwich - Döglött bogarakból készült nyakláncok rendelhetõk Sandwichbõl.

  Ez a Sandwich az Egyesült Államok egy városa, és két 17 éves lakosa állt neki, hogy a települést az idén elözönlött kabócákból ékszereket készítsen.

 • Hatvan méteres, buldózeres zuhanást élt túl egy tiroli munkás

  Igazán látványos munkahelyi balesetet élt túl egy tiroli munkás Terfensben egy kavicsbányában.

 • Megsérült három nézõ Székesfehérváron a gokart pályán!

  Megsérült három, a gumifal mögött szabálytalanul várakozó nézõ vasárnap Székesfehérváron, az egyik parkolóban felállított, közforgalom elõl elzárt gokartpályán.

  A balesetet az okozta, hogy egy 9 éves várpalotai fiú az elindulást követõ elsõ kanyarban túl gyorsan ment, s a pálya szélét szegélyzõ gumifalnak ütközött - mondta el a Fejér Megyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõje.

 • Legalább húsz hektárnyi búzatábla gyulladt ki hétfõ délután Veszprém határában

  Legalább húsz hektárnyi búzatábla gyulladt ki hétfõ délután Veszprém határában, az úgynevezett látóhegyi területen, a lángokat nyolc autós fecskendõvel mintegy harminc tûzoltó igyekszik megfékezni.

  Személyi sérülés nem történt, ám az erõs szél miatt a tûz már átterjedt a közeli fenyves erdõre is.

 • Justin Timberlake a lesifotósok miatt nem tud golfozni

  Az énekes-színész azt állítja, hogy a lesifotósok miatt nem megy neki mostanában a golfozás.

 • Jennifer Lawrence újévi fogadalma 2013-ra

  Jennifer Lawrence újévi fogadalma 2013-ra, hogy megpróbál sokkal jobban kiállni magáért.

 • Egyre több férfi tesz zaklatás miatt panasz Amerikában

  Tíz év alatt a kétszeresére nõtt a férfiak által szexuális zaklatás miatt benyújtott panaszok száma az Egyesült Államokban.

 • Pornófilm hangjával ûzte el a játszó gyerekeket a háza mellõl!

  Pornófilm hangjával ûzött el játszadozó gyerekeket a háza mellõl egy férfi az Egyesült Államokban, mert már nagyon elege volt a zsivajból.

  A paradox módon zajjal csendet teremteni próbáló férfi szexhangerõs módszere viszont a szomszédait dühítette fel: az egész környék harsogott a kéjsikolyoktól, a nem túl lírai vágy- és parancsszavaktól, nyögésektõl, hörgésektõl, még másfél háztömbnyire is jól hallott mindenki mindenkit és mindent. A 27 éves "pornó-DJ" ellen közszeméremsértés címén indult eljárás.

 • Kitiltották a külföldi turistákat Tibetbõl!

  Átmenetileg nem utazhatnak külföldi turisták Tibetbe. Az intézkedést a népköztársaság kikiáltásának 60. évfordulója alkalmából tervezett pekingi ünnepségek miatt vezették be.

  Az október 1-jei megemlékezések miatt szerte az országban szigorúbb biztonsági intézkedéseket léptettek életbe.

 • A fedélzeti illemhelyek meghibásodása miatt fordult vissza egy repülõgép két és fél óra után

  Már két és fél órája volt úton egy Rio de Janeiróból Párizsba tartó utasszállító repülõgép, amikor a fedélzeti illemhelyek meghibásodása miatt a kapitány visszafordította a gépet.

 • Stohl András a Playboynak pózolt

  Buciról az újságnak adott interjújához készítették a képeket, melyeken kicsit James Bond-ként, kicsit Bruce Willis-ként ábrázolták õt.

  Az akcióhõs imidzs egyáltalán nem véletlen, hiszen az RTL Klub mûsorvezetõje már több filmben alakított félelmet nem ismerõ férfit, ráadásul az új James Bond filmekben õ adja a hangját a 007-es ügynöknek.

  - James Bond különösen a szívem csücske, már csak azért is, mert nagyon bírom Daniel Craiget!

 • A holland nõvérek nem tekintik munkájuk részének a szexet

  Országos ellenkampányt indít a holland ápolónõket képviselõ szakszervezet, betegeknek arra a kezdeményezésre reagálva, amely szerint a szexuális szolgáltatásoknak az alapellátás részévé kellene válniuk.

 • Nyakában felejtették a pengét!

  Edith McQueenre késsel támadt három éve egy nõ a lakása közelében. Ügyvédje, Chad Roberts elmesélte, hogy McQueent kétszer megszúrták és a helyi ügyeleten kezelték sérülésit.

  Az õt ellátó orvos a kórtörténetben leírta, hogy McQueen a nyakán szúrt sebbel érkezett. Azt is lejegyezte, hogy a sebet kitisztította és összevarrta; majd a nõ gyógyultan távozott.

 • Idén is a Sensationnel kezdõdik a nyár

  Sensation – The Ocean of White

  Ha már fergetegesre sikerült, akkor természetesen idén sem maradhat el - a 2009-es nyarat is a Sensation White indítja majd. A fehér brigádok május 16-án szállják meg a budapesti Papp László Sportarénát.

  A lineup egyelõre még legyen titok, de annyit azért elárulhatunk, hogy lesznek a fellépõk között bõven olyanok, akikért akár külön-külön is érdemes lenne egy egész éjszakát áttáncolni.

 • Olivia Wild túl elfoglalt egy esküvõ megszervezéséhez

  Olivia Wilde és Jason Sudeikis hosszú jegyességre rendezkedtek be, mivel mindketten túl elfoglaltak jelenleg egy esküvõ megszervezéséhez.

 • Szexvideóban a világhírû rapper

  Beperelték 50 Centet: egy nõ azt állítja, a rapper az õ engedélye nélkül tette elérhetõvé az interneten azt a házi szexvideót, amelyen õ és korábbi barátja látható.

 • Húgára szabadított keselyûhadat

  Bosszúból húgára szabadított kéregetõket hirdetéssel egy férfi az Egyesült Államokban, amiért 3000 dolláros - bõ 600 ezer forintos - nyomravezetõi díjat tûztek ki rá.

 • Megszületett Lilly Allen második kislánya

  A brit énekesnõ életet adott legifjabb lányának, Marnie Rose Coopernek.

 • Tízéves a Google keresõrendszer

  Washington - Tízéves a világ legnépszerûbb internetes keresõrendszere, a Google, amelyet 1998 szeptemberében indítottak.

  Az alapítók a most 35 éves Larry Page, valamint a moszkvai születésû 34 éves Sergey Brin (Szergej Brin), aki gyermekkorában vándorolt ki szüleivel az Egyesült Államokba.

  A kezdet meglehetõsen szerény volt: a cég mindössze 4 komputerrel rendelkezett, s 100 ezer dollárt, mostani árfolyamon 16,9 millió forintot fektethetett az üzletbe.

 • Angelina Jolie Pakisztánban kampányol

  A színésznõ célja, hogy felhívja a figyelmet az áradások sújtotta ország helyzetére.

 • Nem ölik, csak dugják!

  Kéjnyögésekhez és -kiáltásokhoz riasztották a rendõröket Németországban a szextettesek mellett lakók. A jó fülû szomszédok azt hitték, hogy ölik egymást szomszédságukban, ezért elég hamar telefonáltak.

  A rendõrök villogva és szirénázva rögvest két autóval száguldottak a helyszínre, ahol azután nem életet mentettek, hanem "öltek": nemi élet átmeneti halálát okozták, és esetleg egy új életet hiúsítottak meg.

 • 6,9-es erõsségû földrengés rázta meg Tokio-t!

  Richter-skála szerint 6,9-es erõsségû földrengés rázta meg a japán fõvárost és környékét vasárnap - közölte a japán meteorológiai szolgálat.

  A földmozgás központja a Tokiótól 300 kilométerre délnyugatra fekvõ Izu-szigeteknél volt. Sérültekrõl vagy károkról eddig nem érkezett jelentés.

 • Börtön lett a szerelmi próba vége

  Börtönbe kerüléssel akarta próbára tenni felesége szerelmét egy nagyhalászi férfi, akinek annyira jól sikerült megszerveznie a próbatételt, hogy végül valóban rács mögé került.

 • Összeverekedett két család Jászladányban

  Összeverekedett két család Jászladányban szombat éjjel; két ember életveszélyesen megsérült. A két család egyelõre ismeretlen okból támadt egymásra.

  A verekedés közben kard, vasvilla, kés és vascsõ is "elõkerült".

 • Túl kövérek az amerikai fiatalok katonának

  Túl kövérek az amerikai fiatalok katonának, a járványszerû gyerekkori elhízás már nemzetbiztonsági problémát jelent.

 • Lopással gyanusították meg Kate Hudsont

  Lopással vádolja egy kozmetikai termékeket gyártó cég Kate Hudsont.

  A cég a bíróságra azt állítja, hogy a színésznõ és fodrász üzlettársa lenyúlták az ötletüket, miszerint vulkáni hamuval teszik még jobbá hajápoló termékeiket.

  A cég állítja, hogy Hudson és Babaii azután dobták piacra saját, szintén ezzel az összetevõvel dicsekvõ produktumaikat, miután megmutatták nekik mintáikat.

 • Gyõzike szülei nem mentek el fia sokadik esküvõjére

  Hiába a sokmilliós befektetés, a csillogó ruhák, és a seregnyi vendég, Gyõzike mégsem volt felhõtlenül boldog az esküvõjén. A szülei ugyanis nem voltak hajlandók részt venni fiuk ötödik frigyén. A háttérben évtizedes családi viszály áll.

  Egy roma esküvõn tradíció, hogy az összes családtag képviselteti magát. Gyõziéknél azonban valami nem stimmel, hiszen több, egészen közeli vérrokon sem volt jelen az esküvõn, csak mintegy harmincan kísérték el õket a templomba.

loading...