rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
 • Több százan futottak az utolsó villamos után

 • Share on Tumblr

  Több százan futottak az utolsó villamos utánSzeged - A tavalyi siker után idén már a II. Éjszakai Jótékonysági Villamosfutást rendezték meg Szegeden, a szegedi Nagyállomás és a Szeged Plaza között. A szabályok idén is egyszerűek voltak: a kiindulási ponttól a sínek mentén futott a tömeg, a nevezési díjakból befolyt összeget pedig jótékony célra ordították. Május 8-án már másodjára tartották meg az Éjszakai Jótékonysági Villamosfutást. A verseny célja az volt, hogy minél több sportolni és jótékonykodni vágyó embert gyűjtsön össze, akik szeretik a kihívásokat.

  loading...

  A több száz futó a start helyszínén, az Indóház-téren adhatta le nevezését, hogy aztán az utolsó villamos elindulása után a tömeg is nekiiramodhasson a távnak.

  A rendezvény jótékony jellegét az adta, hogy a nevezési összeget – fejenként 1000 forintot – a Szegedi Gyermekszívek Gyógyulásáért Alapítvány javára ajánlották fel, így egy este alatt több mint 300 ezer forinttal gyarapodhatott az alapítvány számlája.

  A versenyt ugyan egyetemisták szervezték, de rengeteg civil is csatlakozott a kezdeményezéshez, többek között Tóth Szabolcs BSI Futónagykövet is, akinek neve a szegedi közösségi futás okán lehet ismerős.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Új fafajt azonosítottak kutatók Etiópiában

  Új fafajt azonosítottak kutatók Etiópia háborúk miatt kevésbé ismert keleti részén. A Science pénteki számában publikált felfedezés felveti, hogy lehetnek még más, eddig nem ismert fajok is a világon.

  Az Acacia fumosa elnevezésû, rózsaszín virágzatú, hat méter magasra is megnövõ fa egy Kréta-nagyságú területet borít be az afrikai országban, s 2006-2007-ig tudományos szempontból azért nem "bukkantak rá", mivel fõ élõhelye háborús zónában fekszik.

 • Megvesztegetett meteorológus

  Moszkva - Az oroszországi korrupció ellen harcoló hivatalnokok lelepleztek egy meteorológust, aki állítólag 4000 rubel - 28 ezer forintnyi - megvesztegetést fogadott el.

  Köztudott, hogy Oroszországban nem egy egyetemre be lehet jutni és zsíros tisztségeket lehet szerezni nagy összegû - sok tíz millió forintos - kenõpénzekkel, de arra még nem volt példa, hogy egy meteorológust vesztegessenek meg.

 • Mosolyszünet Cameron Diaz és Paul Sculfor között

  A Charlie Angyalai címû film sztárja, mostanában a modell Paul Sculforral randizgatott, ám három hónap együttjárás után idõt kért a modelltõl, hogy át tudja gondolni a helyzetet.

  Úgy tûnik, nem Paul az igazi Cameronnak. A bájos szépség egyik barátja elmondta, hogy a színésznõ mostanában nagyon sokat gondol Matt Dillonra.

  "Diaz unja magát Paul Sculfor mellett, nem hiszem, hogy hosszúéletû lesz ez a kapcsolat."

 • Ausztriában is súlyos pusztítást végzett az éjszaka végigsöpört vihar!

  Ausztriában is súlyos pusztítást végzett a közép-európai térségen péntekre virradó éjszaka végigsöpört vihar.

  A szél fákat döntött ki, villanyvezetékeket szaggatott le, megrongált háztetõket és gépkocsikat. Egy sérültet életveszélyes sérülésekkel ápolnak.

 • Nadrág nélkül vonatoztak, kattant a bilincs

  A New Yorkban idén már tizedik alkalommal megrendezett Nadrág Nélküli Metrózást követõ eseményt elõször tartották meg Dél-Afrikában.

 • Börtönben kötött ki Reese Witherspoon

  A színésznő és férje csúnyán megjárta a rendőrökkel. Rossz sávban vezettek, ráadásul feleseltek is. A börtönben kötöttek ki. Reese Witherspoon és férje, Jim Toth rossz sávban haladtak autójukkal, mikor megállították őket a rendőrök.

 • Újabb gyanúsítottak a VII. kerületi ingatlanügyben

  Tíz újabb gyanúsítottat hallgatott ki júliusban a Központi Nyomozó Fõügyészség a VII. kerületi ingatlanügyben - közölte a fõügyészség vezetõje szerdán az MTI-vel.

  Kiderült az is, hogy Hunvald György polgármestert már fontosabb ügyekben intézkedõ hivatalos személy által kötelességszegéssel, üzletszerûen, folytatólagosan elkövetett vesztegetéssel is gyanúsítják.

 • A magyarok szexuális aktivitása magasabb az európai átlagon

  A nemzetközi Durex Jóléti Kutatás legfrissebb eredményeibõl kiderül, hogy világszerte négybõl három ember (71%) hetente legalább egyszer él szexuális életet.

 • Botrány a traffipax pályázat körül!

  Költségvetési problémákra hivatkozva az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium (IRM) úgy döntött, hogy az ajánlatkérõ Országos Rendõr-fõkapitányság nem köthet szerzõdést azokkal a vállalkozásokkal, amelyek az ország három formális régiójában összesen hatszáz sebességmérõ készülék beszerzésére és üzemeltetésére pályáztak - írta a Magyar Hírlap.

 • Szöges paddal nevelik a lustákat Kínában

  A Kelet-Kínában lévõ Shangdong legszebb zöld területén olyan padokat állítottak fel, amelyekbõl szögek jönnek ki, ha valaki többet ücsörög rajtuk a kelleténél.

 • Háromnapos leves tányéronként húszezerért

  Húszezer forintnyi jenért árul egy japán vendéglõs egyetlen tányér levest, amely három napon át készül.

 • Sheryl Crow exével kavar Renée Zellweger

  Renée Zellweger úgy tûnik bepasizott. A kiszemelt pedig nem más, mint a híres country énekesnõ, Sheryl Crow exe, Doyle Bramhall.

 • Ingyen laptopot kapnak az egri Eszterházy Károly Fõiskola hallgatói!

  Nyolcszáz Fujitsu Esprimo notebookot vásárolt valamennyi elsõ éves nappali tagozatos hallgatójának az egri Eszterházy Károly Fõiskola (EKF). A hallgatók megkapják a gépeket használatra, a diploma megszerzése után pedig véglegesen.

  A három éve kezdõdött program keretében elõször csak korlátozott számban láttak el hallgatókat és tanárokat számítógéppel. Az azóta rendkívüli népszerûsége miatt kiterjesztett akció jól szolgálja a hallgatók mobilitását, az önálló tanulási feltételeket és ösztönzi a diploma megszerzését.

 • Michael Jackson orvosa felfüggesztette az újraélesztést egy tanú szerint

  Michael Jackson magánorvosa elkezdte ugyan a cardiopulmonalis újraélesztést (CPR) a haldokló popsztáron, de felfüggesztette azt, és nem hívta azonnal a mentõket, hogy legyen ideje összegyûjteni a szobában a gyógyszeres fiolákat. Ezt állítja Jackson logisztikai igazgatója a nyomozóknak tett vallomásában.

 • Nászéjszaka Szaddám Huszein ágyában

  Bagdad - A pénznek nincs szaga Irakban sem és a háború és terrorizmus sújtotta ország minden eszközt megragad, hogy megnyíljon a világ turistái elõtt. Legújabb kínálatukat ifjú házasoknak ajánlják: töltsék nászéjszakájukat Szaddám Huszein ágyában.

 • Meztelen kell járniuk dolgozni

  A világon elsõként indította el egy belgrádi csapat a teljesen meztelen rádióállomást, ahol akkor követ el illemsértést valamely munkatárs, ha ruhában jelenik meg a munkahelyén.

 • Mel Gibson fegyverrel alszik

  Mel Gibson nemrégiben arról nyilatkozott, hogy sok celebbel ellentétben nem alkalmaz testõröket, inkább saját kezébe veszi személyes biztonságát. A színész azt vallja ebben a mai világban fel kell fegyverkezni, ezért tart otthon fegyvert és baseball ütõt is a hálószobájában.

 • Kocsmában dolgozhat az obszcén humora miatt kirúgott áruházi Mikulás

  Egy helyi kocsmában kapott állást az a San Franciscó-i Mikulás, akit 20 év után obszcén humora miatt rúgtak ki a Macy's amerikai áruházlánctól.

 • Megasztárosok Talmával

  A legutóbbi élõ Megasztár V. adását követõen a versenyzõk a Talmácsi-ringen töltöttek egy napot, ahol nem a táncpróbáké, az énekóráké volt a fõszerep, hanem a kikapcsolódásé, az önfeledt szórakozásé.

 • Bajor Imre milliókat bukik a betegsége miatt

  Nagyon nehezen viseli a Heti hetes sztárja, hogy még hetekig szobafogságra van ítélve. Bajor Imre (51) szíve szerint már pár nappal kórházba kerülése után rohant volna a stúdióba vagy a színházba, de most elõször minden orvosi utasítást betart, még ha nagyon nehezére esik is. A színésznek nemcsak a munka hiányzik, de tisztában van vele, hogy a másfél hónapos kényszerpihenõ alatt majd, négymillió forinttól esik el.

 • Kirúgták a tapizó tûzoltókat

  Kirúgták azt a két tûzoltót, akik a gyanú szerint szexuálisan molesztálták egyik kollégájukat.

  A lap szerint az érintettek februárban egy pálinkakóstoló túrán botrányosan viselkedtek, majd hazafelé a buszon molesztálták egy fiatal kollégájukat. Az esetrõl a buszon ülõ többi kollégájuk tett jelentést. A Blikk szerint az ügyet súlyosbította, hogy egyes értesülések szerint ugyanezek a tûzoltók egy újonnan felszerelõ társukat megalázó módon "avatták be".

 • Sülthús illatú kölni Karácsonyra!

  Sülthúskölnivel rukkolt ki egy gyorsétteremlánc karácsonyi ajándékújdonságként az Egyesült Államokban.

  Az ínycsiklandozó illatszerbõl bõ 700 fontnyi dollárba kerül egy üvegecskényi - adta hírül a Daily Telegraph.

  Hogy az üvegen van-e figyelmeztetés, miszerint a kölni használója ne merészkedjen kannibálközelbe, arra nem tért ki a brit lap.

 • Polgármestert választottak a mindössze tizenegy lakosú Iborfián

  Csaknem minden szavazó részt vett az idõközi polgármester-választáson az ország egyik legkisebb önálló településén, a Zala megyei Iborfián.

  Mindössze ketten maradtak távol a szavazástól a kisközségben, ahol a korábbi választásokon jellemzõen szinte mindig száz százalékos volt a részvételi arány.

 • Lopott autóban aludt!

  Autómosóban és lopott kocsiban szundikált el egy autótolvaj Ausztráliában.

  A 30 éves férfi hajnalban hajtott be az automata mosóba, de mivel egy óra múlva még mindig nem jött ki, és a kocsija sem mozdult, az állomás felügyelõje telefonált a rendõröknek. Õk ébresztették a tolvajt, akinek autóján két különbözõ rendszám volt.

 • Cserbenhagyásos gázolás Csákváron!

  Két gyalogost gázolt el, majd megállás és segítségnyújtás nélkül elhajtott a baleset helyszínérõl egy gépkocsivezetõ Csákváron.

  A baleset még szombaton éjszaka történt, az úton áthaladó két nõt egy mikrobusz gázolta el. A történteknek szemtanúja is volt, s az általa megadott rendszámtöredék alapján még aznap éjjel elõállították a rendõrök a feltételezett elkövetõt.

 • Videojáték-figura lesz Jimi Hendrix

  Los Angeles - Jimi Hendrix figurája és két felvétele is szerepel a Guitar Hero címû videojáték negyedik kiadásában.

  Az 1970-ben elhunyt amerikai gitáros munkásságának jogtulajdonosa, a Seattle-i Experience Hendrix és a játékot fejlesztõ Activison and Red Octane megállapodása szerint a játék World Tour címû kiadásában szerepel majd a Purple Haze és a The Wind Cries Mary címû dal, és megjelenik egy Jimi Hendrix-karakter - szaknyelven avatar - is.

 • Chateléssel kerüli meg némasági fogadalmát egy apáca

  A világhálóval kerüli meg némasági fogadalmát egy apáca Nagy-Britanniában: a neten cseverészik, miközben persze csendben van.

 • Debreczeni Zita a maffiaperben!

  Egy éve húzódó maffiaperben hozzák fel egyre sûrûbben a gyönyörû modell, Debreczeni Zita nevét. A modell azért került a "feketesereg" néven elhíresült banda ügyébe, mert együtt járt az egyik vádlottal, l. Józseffel.

  "Ez egy nagyon régi történet. Tudtam, hogy egy nap kiderül, de semmi takargatnivalóm nincs. Ismerem L. Józsefet, négy-öt évvel ezelõtt többször is találkoztam vele. Megismerkedésünket egy balszerencsém hozta. Mikor egyik éjjel feltörték az autómat, õ jött oda, hogy segít mindent megkeresni."

 • Egy szerep kedvéért dobott le 13 kilót Ganxsta

  Az újabban színészként is látható Ganxsta egyik álomszerepéért még fogyókúrázni sem volt rest.

 • Kivájt belû narancsokban csempészett kokaint

  Kivájt belû narancsokban csempészett kokaint egy 76 éves holland férfi Olaszországban, majd a római repülõtéren lebukott.

  A biztonsági õröknek gyanús lett, hogy miért cipel magával bõröndnyi narancsot, mire a férfi C-vitamin szükségletére hivatkozott.

loading...