rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
 • Több százan futottak az utolsó villamos után

 • Share on Tumblr

  Több százan futottak az utolsó villamos utánSzeged - A tavalyi siker után idén már a II. Éjszakai Jótékonysági Villamosfutást rendezték meg Szegeden, a szegedi Nagyállomás és a Szeged Plaza között. A szabályok idén is egyszerűek voltak: a kiindulási ponttól a sínek mentén futott a tömeg, a nevezési díjakból befolyt összeget pedig jótékony célra ordították. Május 8-án már másodjára tartották meg az Éjszakai Jótékonysági Villamosfutást. A verseny célja az volt, hogy minél több sportolni és jótékonykodni vágyó embert gyűjtsön össze, akik szeretik a kihívásokat.

  loading...

  A több száz futó a start helyszínén, az Indóház-téren adhatta le nevezését, hogy aztán az utolsó villamos elindulása után a tömeg is nekiiramodhasson a távnak.

  A rendezvény jótékony jellegét az adta, hogy a nevezési összeget – fejenként 1000 forintot – a Szegedi Gyermekszívek Gyógyulásáért Alapítvány javára ajánlották fel, így egy este alatt több mint 300 ezer forinttal gyarapodhatott az alapítvány számlája.

  A versenyt ugyan egyetemisták szervezték, de rengeteg civil is csatlakozott a kezdeményezéshez, többek között Tóth Szabolcs BSI Futónagykövet is, akinek neve a szegedi közösségi futás okán lehet ismerős.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • 59 újságírót gyilkoltak meg eddig ebben az évben

  59 újságírót öltek meg a világon az idei év elsõ felében, hivatása gyakorlása közben - jelentette be a Press Embleme Campagne nevû civil szervezet.

 • Happy-enddel végzõdött a 90 éves hölgy jelzáloghitele

  Amerikai stílusú happy-enddel végzõdött az amerikai bankválság eddigi legdrámaibb története: a 90 éves hölgy, aki öngyilkosságot kísérelt meg és az elsõ hírek szerint belehalt sérülésébe, életben maradt, a biztosító pedig törölte a tartozást, amely miatt az idõs nõ magára lõtt, mert a kamatot nem tudta megfizetni.

  Az Egyesült Államokban szinte mindenki többévtizedes futamidejû hitelekkel vásárol házat vagy házára vesz fel jelzáloghitelt. Az utóbbi hónapok hitelválsága miatt százezrek helyzete vált bizonytalanná. Több államban emberek tízezreit költöztették/költöztetnék ki az elárverezendõ házakból, mert nem képesek törleszteni a megemelkedett kamatozású hitelrészleteket.

 • Sharon Stone-nak 24 éves a szeretõje!

  Sharon Stone-ról mindig tudtuk, hogy szívesen választ nála jóval fiatalabb pasikat. Ezúttal sem hazudtolta meg önmagát.

  A színésznõ ezúttal is olyan férfi oldalán mutatkozott, aki a fia is lehetne. Az aktuális kiszemeltje ugyanis mindössze 24 esztendõs.

  Chase Dreyfous keble minden bizonnyal dagad a büszkeségtõl, hogy az 50 évesen is vonzó szupersztárral mutatkozhat.

  A pár még júliusban ismerkedett össze egy jótékonysági rendezvényen.

 • Jennifer Aniston ledobta ruháit

  Meztelenre vetkõzött Jennifer Aniston, hogy így népszerûsítse új parfümjét. A szép színésznõ heteken át dolgozott új parfümje koncepcióján. A sztár ragaszkodott hozzá, hogy a kampány minden egyes fázisában jelen legyen, és részt vegyen a munkában. Jen régi álma vált volt, hogy saját illatszermárkát hozzon létre.

 • Földcsuszamlás egy bányarobbantás miatt!

  Kõbányában hajtottak végre robbantás Kína középsõ részén, amikor a detonáció miatt földcsuszamlás alakult ki.

  A lezúduló föld,-és sziklatömeg több embert maga alá temetett. A mentõerõk eddig négy áldozatot találtak meg, három munkást még eltûntként tartanak nyilván.

 • A kutyád 12 kérése hozzád!

  A kutyád 12 kérése hozzád!Most én szólok Hozzád, a Te kutyád! Gondozz, legyél felelős gazdi! Vigyázz és óvj! Cserébe hű barátod, családtagod leszek - mindenek felett!
  1. Életünket 10-15 évre kötjük össze. Jól gondold meg, ha magadhoz veszel!
  2. Szeress olyannak, amilyen vagyok, hisz Te választottál!
  3. Adj nekem időt, hogy megértsem mit akarsz tőlem! Mielőtt összeszidsz, jusson eszedbe, hogy Te is hibázol!

 • Kómájában elfelejtett horvátul, de megtanult németül

  Tökéletes némettudással ébredt kómájából egy 13 éves lány Horvátországban, viszont elfelejtett horvátul.

 • Kilógatta a kebleket - óriásit villantott a világsztár

  Lady Gaga Los Angelesben adott koncertet és McDonald's-os kajával etette a rajongóit.

 • Önvédelmi bottanfolyam idõseknek

  Önvédelmi járóbottanfolyamot tart idõseknek egy brit nyugdíjas. A 61 éves nagypapa, Kevin Garwood háromszoros feketeöves dzsúdós. Maga fejlesztette ki botharcmûvészetét egyebek közt kardvívási, szuronydöfési technikákat tanulmányozva és beleépítve.

 • Esküvőre készül és gyermeket vár Jennifer Love Hewitt

  Esküvőre készül és gyermeket vár Jennifer Love HewittEljegyezte kedvese Brian Hallisay a babát váró Jennifer Love Hewitt-ot. A 34 éves, terhes, feleségjelölt színésznő mosolyog, és joggal boldog. Nem elég, hogy párjával első gyermeküket várják, de hamarosan össze is házasodnak. A páros a Love Bites című sorozat forgatásakor ismerkedtek meg egymással nagyjából 15 hónappal ezelőtt. Azóta együtt vannak, és a jelek szerint minden a legnagyobb rendben köztük. Jennifer a harmadik hónapban jár, az eljegyzése május végén, egy európai nyaralás alkalmával kerítettek sort. Brian mellett végre igazi nőnek érzi magát.

 • Lindsay Lohant lábbilincs védi az alkoholtól

  A lábára erõsített bilincs viselésére kötelezte a bíróság Lindsay Lohan színésznõt: a szerkezet azonnal jelzi, ha a híresség alkoholt fogyaszt.

 • Fülöp herceg nem lõ fácánt a szíve miatt

  Nem a madarak sajnálata vezérli, hanem orvosai intelme. A 90 éves herceg nemrégiben érelzáródás miatt kórházba került, ahol egyik létfontosságú artériáját kitágították fémcsövecskével - úgynevezett sztenttel -, amely elmozdulhat a puskatus visszarúgásától.

 • Börtönbe beismerkedõ rendõr

  Dallas - Nõvel akart megismerkedni, ám helyette jó pár rabbal fog egy rendõr az Egyesült Államokban szolgálaton kívüli hatáskör-túllépés és ittas vezetés miatt.

 • Egy hónappal később, véletlen akadt kezébe a milliókat érő nyertes szelvény

  Egy hónappal később, véletlen akadt kezébe a milliókat érő nyertes szelvényEgy New York-i autószerelő már meg is feledkezett arról, hogy júliusban vett egy lottószelvényt. Véletlenül akadt rá, még épp időben. Motiváció kell, hogy miért tarts rendet az autódban? Íme egy: lehet, hogy százmilliók lapulnak a fecnik és rágópapírok között. Jerry Ritieni általában farmerja zsebébe gyűri be a lottószelvényeket, július 19-én azonban valamiért bedobta azt kisteherautója középkonzoli tárolórekeszébe, és azzal a mozdulattal meg is feledkezett az egészről. Egy hónappal később éppen a kulcsait kereste a kocsiban, amikor kezébe akadt a szelvény.

 • Egy 15 éves fiúnál 4 kiló kokaint találtak a reptéren

  Túl nehéz kofferral érkezett vissza a nyugat-afrikai Nigerbõl Európába az 15 éves német fiú, aki gyanús lett a hamburgi reptér vámosainak.

  A cipekedõ fiú csomagjának ellenõrzésekor, testméreténél nagyobb ruhák kerültek elõ a bõröndbõl, így a szakemberek átvilágították a tinédzser poggyászát. Ekkor derült ki, hogy a bõrönd dupla fenekû, melyben 4 kiló fehér kokaint rejtettek el.

 • Mozifilm a rablóról

  2010 április 12-tõl készül a Viszkis címû film. Dobray György rendezõ még 2004-ben írt alá szerzõdést a bankrablóval a börtönben, miszerint õt illetik a megfilmesítési jogok.

 • A Holland-alagútban szülte meg gyermekét egy nõ

  A New Yorkot New Jerseyvel összekötõ Holland-alagútban szülte meg gyerekét egy nõ férje és a kikötõi hatóság két munkatársának segítségével.

 • Csákánnyal esett neki a traffipaxnak

  Csákánnyal esett neki egy gyorshajtókat fotózó kamerának egy férfi az Egyesült Államokban, hogy megsemmisítse a bizonyítékot maga ellen.

  Nem volt szerencséje. A kamera egy felüljárón van, amely alatt éppen egy motoros rendõr várakozott, és meghallotta a veszett csákányozást az éji csendben. A 26 éves férfi ráadásul csak a kamera védõburkolatát tette tönkre, a kamerát és benne a felvételeket nem.

 • 150 ezer eurót fizetett egy tetoválásért

  Egy német mûgyûjtõ 150 ezer eurót (35 millió forint) fizetett egy svájci férfi hátán lévõ tetoválásért - írja a Független Hírügynökség.

  A megállapodás értelmében a Szûz Máriát ábrázoló képet évente háromszor kiállíthatják, és a férfi halála után a mûalkotás az új tulajdonoshoz kerül.

 • George Bush is bejelentkezett a Facebookra

  A korábbi amerikai elnök, George W. Bush is csatlakozott a Facebook-használók népes táborához. A 63 éves politikus néhány órán belül csaknem 2000 ismerõsre tett szert.

 • Lindsay Lohan rengeteget szexel leszbi barátnõjével

  Alig néhány napja vállalta fel leszbikus kapcsolatát Lindsay Lohan és Samantha Ronson, és máris mindenki a hálószobatitkaikra kíváncsi.

  - Az ágyban Samantha a férfi- árulta el egy a párhoz közeli forrás.- Egyértelmûen Sam az irányító, õ a fõnök, Lindsay pedig takaros kis feleség mellette. Mindketten jól érzik így magukat és rengeteget szexelnek.

  A párocska mindenhova együtt jár, és barátaik úgy látják, Lindsay végre megtalálta a másik felét.

 • Több, mint 40 ember sírja a tó

  Mintegy 450 ember maradványaira találtak a boszniai Peruæac-tóban – közölték az eltûntek kivizsgálásával megbízott helyi és szerbiai illetékesek.

 • A híd hajóútja

  Lehajózott egy 100 méter hosszú híd a Hudson folyón New Yorkba. A 2400 tonnás monstrumot két uszályra rakták és úgy utaztatták két héten át, hogy "leváltsa" a 109 esztendõs Willis Avenue hidat, amely összeköti Manhattan felsõ részét Bronx déli negyedével.

 • Bottal támadt Salgótarján belvárosában a hírlapárusra egy férfi

  Bottal támadt Salgótarján belvárosában a hírlapárusra az a férfi tegnap délután, akit negyedórán belül elfogtak.

  A 35 éves támadó hátulról átfogta a pavilonban egyedül tartózkodó alkalmazott nyakát, és a bevételt követelve a fiatal nõ állát vágta meg egy húsz centiméter hosszú bottal.

 • Lekéste az iskolabuszt ezért autóval ment tovább egy hatéves kisfiú!

  Egy amerikai kisfiú lemaradt az iskolabuszról, és mivel nem akart elkésni, visszarohant a házba, felkapta a slusszkulcsot, bepattant szülei autójába, és elszántan elindult az iskola felé.

  Bármennyire megtett minden tõle telhetõt, hogy szülei autójával eljusson az iskolába, a hatéves kisfiúnak nem sikerült megtartania uralmát a jármû felett, és nekihajtott egy villanypóznának.

  Édesanyja közben az igazak álmát aludta, édesapja pedig már nem volt otthon.

 • Pink smink nélkül

  Az énekesnõt vásárlás közben kapták lencsevégre - ha nem lett volna odaírva, hogy õ az, meg sem ismerjük...

 • Még több gyereket szeretne Angelina Jolie és Brad Pitt

  Még több gyereket szeretne Angelina Jolie és Brad PittBővíteni szeretné családját a sztárpár. Angelina Jolie és Brad Pitt szeretnének még egy saját gyermeket és egy örökbefogadottat. Jelenleg 6 gyermeket nevelnek (3 saját, 3 örökbefogadott). Angelina Jolie úgy döntött eljött az idő, hogy újra gyermeket vállaljon. A nemrég kettős emlőeltávolításon túlesett színésznő már elég erős ahhoz, hogy újra anyai örömök elé nézzen. A Brangelináékat ismerő benfentes szerint egy kisgyermeket Jordániából szeretnének adoptálni. Nemrég Angelina ENSZ munkája miatt meglátogatta az ott élő embereket és elhatározta, hogy innen ment meg egy kis árvát.

 • Friderikusz Bocskort veti be Pállfy ellen

  Bochkor Gábor lesz Friderikusz Sándor tanúja abban a perben, ahol Fridinek a könyvében leírtakat kell bizonyítania, miszerint Pálffy István annak idején spiccesen vezette a Jó estét, Magyarország!-ot, valamint Jaguarját a csatorna dolgozói fizetésének terhére vették neki.

 • Megérzésének köszönheti lottónyereményét egy amerikai férfi

  Egy furcsa megérzés súgta meg az állástalan férfinek, mit kell tennie. Minden tekintetben bejött.

 • A forgalom korlátozásáért megbüntették a Mikulást!

  A forgalom korlátozásáért megbüntették a Mikulás (azaz az olasz Karácsony Apó) kocsiját, amely éppen a vasárnap délutáni Télapó-futamra tartott.

  Valójában a szekeret egy trailer szállította, amelyet a verseny helyszínéül szolgáló dél-tiroli Levico Terme településének szigorú csendõrei feltartóztattak. A vezetõnek a szállítólevél hiányát és a forgalom akadályozását rótták fel. Ezen szabálysértésekért 250 eurós pénzbüntetés fizetésére kötelezték.

loading...