rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
 • Több százan futottak az utolsó villamos után

 • Share on Tumblr

  Több százan futottak az utolsó villamos utánSzeged - A tavalyi siker után idén már a II. Éjszakai Jótékonysági Villamosfutást rendezték meg Szegeden, a szegedi Nagyállomás és a Szeged Plaza között. A szabályok idén is egyszerűek voltak: a kiindulási ponttól a sínek mentén futott a tömeg, a nevezési díjakból befolyt összeget pedig jótékony célra ordították. Május 8-án már másodjára tartották meg az Éjszakai Jótékonysági Villamosfutást. A verseny célja az volt, hogy minél több sportolni és jótékonykodni vágyó embert gyűjtsön össze, akik szeretik a kihívásokat.

  loading...

  A több száz futó a start helyszínén, az Indóház-téren adhatta le nevezését, hogy aztán az utolsó villamos elindulása után a tömeg is nekiiramodhasson a távnak.

  A rendezvény jótékony jellegét az adta, hogy a nevezési összeget – fejenként 1000 forintot – a Szegedi Gyermekszívek Gyógyulásáért Alapítvány javára ajánlották fel, így egy este alatt több mint 300 ezer forinttal gyarapodhatott az alapítvány számlája.

  A versenyt ugyan egyetemisták szervezték, de rengeteg civil is csatlakozott a kezdeményezéshez, többek között Tóth Szabolcs BSI Futónagykövet is, akinek neve a szegedi közösségi futás okán lehet ismerős.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • A házigazda AC Milan nyerte a Luigi Berlusconi Kupát

  A házigazda AC Milan labdarúgócsapata nyerte a Luigi Berlusconi Kupát, miután 1-1-es döntetlent követõen büntetõkkel legyõzte a Juventust.

  A két csapat hagyományos találkozóján a vendégek a brazil Diego révén szereztek vezetést az elsõ félidõben, ezt honfitársa Pato egalizálta.

  A Luigi Berlusconi Kupát 19. alkalommal rendezték meg.

 • Születési helye: a New York-i metró

  A szülésért köszönet az utastársaknak is!

  New York - Több mint egy tucatnyi utas bábáskodásával hozta világra gyermekét egy 27 éves amerikai nõ a New York-i metrón.

  Az asszony férjével éppen útban volt a kórházba, amikor szülési fájdalmai megindultak. Az aggódó apa a következõ állomásnál kiszállíttatta vajúdó feleségét és lefektette az állomás peronjára, amikor megrepedt a magzatburok.

 • Kirabolták a MU sztárfocistáját!

  Kirabolták lakásában Federico Machedát, a Manchester United tehetséges labdarúgóját. A 17 éves csatár manchesteri otthonába vasárnap hajnalban tört be két álarcos támadó, akik pénzt, illetve ékszereket vittek magukkal.

 • Eladó egy új-zélandi falucska, kocsmástól-lakosostól

  Eladásra kínálnak egy apró új-zélandi falucskát a helyi kocsmával és a 40 fõs lakossággal együtt.

 • Nyolcnapos erekció miatt kórház

  Lima - Nyolc napon át tartó erekció juttatott kórházba egy gazdát Peruban.

 • Visszautasította Angelina Jolie-t a magyar színész

  Eszes Szabolcsnak egy kisebb szerepet ajánlott fel a világhírû színésznõ most készülõ filmjében, ám a fiú nem élt a lehetõséggel.

 • Nouakchott lakóinak fizetnek, ha szemetet szednek

  A Mauritánia fõvárosában élõk fizetést kapnak az újrahasznosításra gyûjtött mûanyaghulladékért. A szervezõk az új rendszerrel nemcsak a helyi gazdaságot szeretnék élénkíteni, hanem a szemetes utcákat is tisztábbá próbálják varázsolni.

 • Négy tonna csokit evett meg eddig!

  Négy tonna csokit evett meg eddig élete során egy brit hölgy, igaz, volt rá ideje: immár 100 éves.

  A néni heti adagja jelenleg 30 rúd tejcsoki. Peggy Griffithsnek hívják, Abbotshamben él. Becslés szerint 70 ezer Cadbury szeletet kebelezett be élete során.

 • Angelina Jolie újra rendezõi babérokra tör

  Angelina Jolie továbbra is rendezõi babérokra tör, noha elsõ filmrendezése - a nálunk forgatott filmje, amely a balkáni háború szörnyûségeivel foglalkozott - nem keltett tetszést.

 • Bojkottálják a szülõk a szexreklámos iskolabuszt

  Bojkottálják a felháborodott szülõk azt az olaszországi iskolabuszt, amelyen egy szexbolt hirdeti szolgáltatásait.

 • Orosházán 140 kilós kenyeret sütnek az V. Európai Kenyérünnepre

  Orosházán az V. Európai Kenyérünnepen augusztus 20-án egy 25 méter hosszú, közel 140 kilós kenyércsodát készítenek.

  A Pékek Fejedelmi Rendje és a Magyar Pékszövetség ünnepe már augusztus 17-én megkezdõdik.

  A pékek utcájában igazi pékséget rendeznek be, ahol egész nap finomabbnál finomabb süteményekkel hívogatják a látogatókat.

 • Öt évet kapott Michael Douglas kábítószerkereskedõ fia

  Öt évi börtönbüntetést szabott ki egy New York-i bíróság Cameron Douglasra, az Oscar-díjas Michael Douglas fiára, akit kábítószer-kereskedelem miatt tartóztattak le tavaly nyáron.

 • Abbahagyja a dohányzást Katherine Heigl

  Sokan azt gondolták, bizonyára azért szív ennyit, mert reklámszerzõdést írt alá egy dohánytermékeket forgalmazó cikkel, de tévedtek.

  Katherine ugyanis egyszerûen csak odavan a bagóért, a tüdeje pedig nagy valószínûséggel inkább fekete már, mint rózsaszín.

  T. R. Knight, aki munkatársa és jó barátja a színésznõnek, most azt állítja, hogy barátnõje le akar szokni.

 • Jackson film októberben!

  Október 27-én mutatják be világszerte a Michael Jackson életérõl szóló dokumentumfilmet. Az alkotást egyszerre 15 nagyvárosban, köztük Londonban és Berlinben láthatják majd a nézõk.

 • Levette 57 év után mûsoráról a szumót a japán tévé

  Akár történelminek is nevezhetõ döntést hoztak az NHK japán közszolgálati televízióban: fogadási botrány miatt ugyanis levették a mûsorról az 57 éve kihagyás nélkül közvetített szumótornát.

 • 7 éves a legfiatalabb autótolvaj!

  London - Ifjúsági korrekord dõlt meg autólopásból Nagy-Britanniában: 7 éves az új csúcstartó.

  Az autóelkötés mindazonáltal családon belül történt, a gyerek anyja kocsiját vitte el, miközben az asszony aludt. A lurkónak beindítania ugyan sikerült a kocsit és elindulnia is vele, ám mivel nemigen érte le lábaival a pedálokat, pár másodperc után gondjai támadtak és az önálló autózás 10 méteres lett.

 • Sólyom László nem engedi a GYES idõtartamának csökkentését!

  Sólyom László köztársasági elnök nem ért egyet gyermekgondozási segély (gyes) idõtartamának három évrõl két évre csökkentésével, ezért nem írta alá a gyermekek védelmérõl és a gyámügyi igazgatásról szóló törvényt, valamint az egyes szociális tárgyú törvények módosításáról szóló jogszabályt - közölte Köztársasági Elnöki Hivatal csütörtökön közleményben az MTI-vel.

 • Elõször beszélt a viszonyáról Madonna

  A most 54 éves Madonna szerelmi élete mindig is beszédtéma volt, de különösen az utóbbi idõben kritizálják, mondván, csak játékszernek használja a nála jóval fiatalabb szeretõit, akik mind függnek tõle anyagilag.

 • Pakisztáni és indiai embercsempészt fogtak Szabolcsban

  A jármûben utazók közül ketten hamis papírokkal igazolták magukat, míg egy másik személynek még iratai sem voltak. Fedor Rita a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendõr-fõkapitányság helyettes szóvivõjének tájékoztatása szerint a csengeri határrendészeti kirendeltség járõrei hajnalban a település külterületén ellenõriztek egy olasz rendszámú személygépkocsit, és igazoltatták öt utasát.

 • Furcsa hóbortja van George Clooney-nak

  Furcsa hóbortja van George Clooney-nakAz Ocean’s filmek címszereplője imádja az új zoknikat, ezért soha nem venné fel másodszor is ugyanazt a párat. Az Utódok kétszeres Oscar-díjas sztárja csak egyetlen egyszer visel egy fuszeklit, utána mindig „eldobja”. A híresség nagy rajongója a friss zokniknak és habár ő már nem venné fel még egyszer ugyanazt, mindig kimossa őket és egy hajléktalan szállónak adományozza őket. Egy ismerőse elmondta – „George kimosatja a koszos zoknijait, aztán egy hajléktalanszállónak adományozza őket. Van ez a szokása, hogy nem veszi fel kétszer ugyanazt a párat.”

 • Charlize Theron hosszú évek után dobta pasiját!

  Hollywood férfi lakosságának talán több oka van az örömre, mint csupán az, hogy kiosztották a legjobb zenészeknek járó díjakat most vasárnap. A szõke istennõ, Charlize Theron újra szingli. A források szerint dobta Stuart Townsendet, akivel kilenc éve volt együtt. A kapcsolatukat szimbolizáló gyûrû nélkül látták a színésznõt.

 • Bemutatták a németek legnagyobb fekete gyémántját

  Németország legnagyobb fekete gyémántját állították ki a bochumi bányamúzeumban.

 • Óriási tumort távolítottak el egy 2 éves kisfiú hátáról

  Tíz órás mûtéttel távolították el egy mexikói kisfiú hátáról a daganatot, mely nehezebb volt, mint maga a 2 éves kisfiú.

 • A szaunában izzadta ki tumorjait!

  Az orvosok már lemondtak róla, de a nagyszülõk mégis megmentettek egy hétéves kisgyereket, akinek 11 rosszindulatú daganatot fedeztek fel a testében.

  Connah Broomban még 2006-ban találták a daganatokat, többek közt a nyakában, a mellkasában a szíve mellett, a gyomrában, a veséjében és a bal lábában.

 • Moziba csalogatás háromdimenziós erotikus filmmel?

  Egy hongkongi producer háromdimenziós erotikus filmmel akarja visszacsábítani a nézõket a mozikba - számolt be a Sunday Morning Post címû napilap.

  Stephen Siu, a One Dollar Production iroda vezetõje nagyjából 30 millió hongkongi dolláros (870 millió forint) költségvetésbõl akarja elkészíteni a különleges effektusokban gazdag, 3D Sex and Zen címû filmjét. Szerinte olyan lesz, mintha a nézõ "az ágy szélén ülne".

 • Fekete Pákó csokifütyi akciója elmarad

  Idén elmarad Fekete Pákó csokifütyi akciója, amellyel az elmúlt évben is nagy botrányt kavart Mikulás napján. Akkor Pákó a TV2 Activity címû mûsorában többek között Havas Henriket ajándékozta meg egy édes pénisszel.

  "Amióta megszületett Bence fiam, én is megkomolyodtam. Nem szeretném riogatni az embereket csokifütyivel, hiszen tavaly sem úgy fogadták az ajándékot, ahogy vártam volna.

  Azonban idén is készülök ajándékkal a barátaimnak, és most a zsákom nem csokifütyit fog rejteni" - ígéri az elõadómûvész.

 • Újra nősül Tony Parker

  Újra nősül Tony ParkerKét és fél évvel azt követően, hogy elvált a Született feleségek (Desperate Houswives) című egykori sikersorozat szépségétől, Eva Longoriától, ismét nősülni készül az NBA sztárja, Tony Parker. A múlt héten lett vége az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) döntőjének, s ennek apropóján Parker az interneten csevegett a rajongóival, mely során kikotyogta, hogy új menyasszonya van, méghozzá egy 26 éves francia újságírónő, Axelle Francine. Mindez alig néhány nappal azt követően történt, hogy a 31 esztendős sportolót látták, amint épp jegygyűrűt vásárol.

 • Elhunyt Oroszország legkisebb embere

  Moszkva - Oroszország legkisebb embere elhunyt: Konsztantyin Morozov mindössze 63 centiméteresre nõtt, testsúlya 24 kilogramm volt, s bár az orvosok születésétõl fogva állították, hogy nem él sokáig, 73 éves korában érte a halál.

 • Elfogták a szegedi szatírt

  Szegeden fogták el azt a 42 éves férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy március óta több alkalommal nemi vágyának kielégítésére, magát szeméremsértõ módon mutogatta egy kislánynak..

  A férfi elmondása szerint nemi vágyát elégítette ki így, aki egyébként korábban már több alkalommal volt büntetve hasonló bûncselekmény miatt.

 • 55 ezer dollár a börtön wc-jében

  St. Louis megye (USA) - 55 ezer dollárt - bõ 8 millió forintot - talált egy börtön vécéjében egy õr az Egyesült Államokban.

  A 100 és 50 dolláros címletû bankjegyek gondosan össze voltak tekercselve és egy vécépapírtartó fogságában "sínylõdtek", az adagoló mögé rejtette õket gazdájuk.

loading...