rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
 • Több százan futottak az utolsó villamos után

 • Share on Tumblr

  Több százan futottak az utolsó villamos utánSzeged - A tavalyi siker után idén már a II. Éjszakai Jótékonysági Villamosfutást rendezték meg Szegeden, a szegedi Nagyállomás és a Szeged Plaza között. A szabályok idén is egyszerűek voltak: a kiindulási ponttól a sínek mentén futott a tömeg, a nevezési díjakból befolyt összeget pedig jótékony célra ordították. Május 8-án már másodjára tartották meg az Éjszakai Jótékonysági Villamosfutást. A verseny célja az volt, hogy minél több sportolni és jótékonykodni vágyó embert gyűjtsön össze, akik szeretik a kihívásokat.

  A több száz futó a start helyszínén, az Indóház-téren adhatta le nevezését, hogy aztán az utolsó villamos elindulása után a tömeg is nekiiramodhasson a távnak.

  A rendezvény jótékony jellegét az adta, hogy a nevezési összeget – fejenként 1000 forintot – a Szegedi Gyermekszívek Gyógyulásáért Alapítvány javára ajánlották fel, így egy este alatt több mint 300 ezer forinttal gyarapodhatott az alapítvány számlája.

  A versenyt ugyan egyetemisták szervezték, de rengeteg civil is csatlakozott a kezdeményezéshez, többek között Tóth Szabolcs BSI Futónagykövet is, akinek neve a szegedi közösségi futás okán lehet ismerős.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • A Dunán traffipax-szal mérik a gyorshajtókat!

  Mivel nekünk nincs, a közúti kollégáktól kapunk ezekre az alkalmakra traffipaxokat –tájékoztatta Tóth Zoltán rendõr ezredes, aki ebben az évben a nemzetközi vízirendészet, az Aquapol elnöke.

  – Vannak a Dunán olyan szakaszok, ahol a megengedett sebesség csak 5 km/h. Aki ezt túllépi, õt ugyanolyan szabályok szerint büntetjük, mintha az országúton tette volna. Ahol nincs korlátozás, ott akár kétszázzal is mehetnek, ha tudnak - mondta Tóth Zoltán ezredes.

 • 4 mázsa aranyat lopkodott ki pénztárcája titkos rekeszében egy nõ

  Csaknem 4 mázsa aranyat lopkodott ki pénztárcája titkos rekeszében egy nõ az Egyesült Államokban a munkahelyérõl.

  A 386 kiló aranyat persze nem egyszerre cipelte haza, hanem sziszifuszi aprólékossággal csempészte ki egy New York-i ékszerüzembõl.

 • Nyolcvanezer lakó egy családi házban Oroszországban

  Egy ügyészségi ellenõrzés a minap fényt derített Oroszországban arra, hogy egy krasznodari családi házban 80 ezer ember van bejelentve, azonban a Szövetségi Migrációs Szolgálat közölte: a hír nem felel meg a valóságnak, csak a példátlan hõség és a szennyezett levegõ miatt a számítógépek felmondták a szolgálatot.

 • Szexi kalóz szerepben Madonna

  Miután minden egyes újság és magazin Lady GaGával van tele, Madonna gondolt egyet, és megmutatta, hogy még õ is igazi divatikon, akinek kivételes a stílusa. Az Interview magazin szerkesztõsége nagy költségbe verte magát e hónapban. Elõször is Madonnát rakták a címlapra, akinek a tiszteletdíja egy város néhány havi költségvetésével vetekszik. Másodszor pedig a Photoshop szakemberek is szép túlórabért kaptak, hogy eltüntetessék sztárjuk természetes kinézetét. Madge ugyanis legalább egy tízessel fiatalabbnak tûnik a fotókon, mint amennyi valójában.

 • Együtt jelent meg a vörös szõnyegen Katy Perry és John Mayer

  Katy Perry és John Mayer elsõ alkalommal jelentek meg a vörös szõnyegen közösen, egy párként, méghozzá egy New York-i fesztiválon.

 • Koppant Sandra Bullock!

  Egy modell kifecsegte, hogy viszonya volt az Oscar-díjas színésznõ férjével. Sandra Bullock egy hete még kimondhatatlanul boldog volt, de egy sokkoló hír azonnal visszarántotta a sokszor keserû valóságba. Kiderült, hogy az a férfi, akinek az Oscar-gálán olyan szívélyesen köszönte meg a támogatást, megcsalta. A színésznõ teljesen összezuhant, és lemondta filmje, a The Blind Side európai sajtókörútját.

 • Jamie Lee Curtis megsértõdött Seth MacFarlane cicis dalán

  A 2013-as Oscar gála idei házigazdája alaposan megsértett legalább egy hölgyvendéget a nevezetes cicis dallal.

 • Kétszáz dollár borravalót adott Rihanna egy pincérnek

  Az énekesnõ kétszáz dollár borravalót adott egy szerencsés pincérnek. A célja pusztán annyi volt, hogy a pincér tõle kapja élete legnagyobb jattját.

 • Mindenhová elkíséri várandós feleségét Channing Tatum

  Szinte mindenhova elkíséri áldott állapotban lévõ feleségét Channing Tatum, csak hogy biztonságban tudja kedvesét és babájukat.

 • Turisztikai látványosság lett egy hóbagoly a Texel szigeten

  Hóbagoly tartózkodik az Északi-tenger egy holland szigetén, a ritka madárvendég jelenléte érdeklõdõk százait vonzotta Texel szigetére. A hétvégén akkora volt a kíváncsiak rohama, hogy hatalmas torlódások alakultak ki a sziget közútjain - számolt be az eseményrõl hétfõn a holland madártani szövetség (DBA).

  A hóbagoly (Nyctea scandiaca) az uhu és a szakállas bagoly mögött a harmadik legnagyobb termetû bagolyfaj Európában. A tojók, amelyek a baglyok esetében mindig nagyobbak, mint a hím egyedek, 65 centiméter testhosszúságot is elérhetnek.

 • Elhunyt a debreceni fociedzõ

  72 éves korában elhunyt Sidó Csaba, a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola labdarúgó-szakosztályának trénere, technikai vezetõje.

 • Halálos beteg Ozzy Osbourne fia

  Szklerózis multiplexben szenved Jack Osbourne amerikai valóságshowsztár, Ozzy Osbourne rocksztár és Sharon Osbourne médiaszemélyiség fia.

 • Leforrázta férje péniszét

  Az 52 éves nõ nem hirtelen felindulásból, veszekedés miatt, hanem elõre megfontoltan cselekedett. Feltett egy fazék vizet a tûzhelyre, majd amikor már lobogott a víz, levette az edényt, bement a hálószobába és alvó férje ágyékára döntötte. A férfi ordítva a fájdalomtól rohant ki a házból. Egy rokona hívta a mentõket.

 • Kétszázhuszonöt kilométert futott megállás nélkül

  Jótékonysági célból 225 kilométert futott megállás nélkül egy brit férfi, aki a távot 37 óra alatt tette meg.

 • A világ legnagyobb pljeskavicáját sütötték meg Dél-Szerbiában

  Nem hivatalos világrekordnak számító, több mint félmázsás pljeskavicát sütött két szerb specialista Leskovacon.

 • Keira Knightly szeret meztelen jeleneteket forgatni

  Meglepõ titkot árult el magáról a színésznõ. Bevallotta kifejezetten szeret meztelen jeleneteket forgatni.

 • Brad Pitt letiltatta a lesifotókat a webrõl

  Los Angeles - Brad Pitt ügyvédei perrel fenyegették meg azokat, aki felhasználják a sztár jelenleg Franciaországban élõ családjáról készült lesifotókat.

  A nagy távolságról különleges fényképezõgéppel "alattomban" készített fényképeket egy ismeretlen vásárlónak adta el az egyik paparazzo, s hamarosan több internetes honlapon is megjelentek.

 • Találd el Bush-t és 50% kedvezményt kapsz!

  Árengedményt kapnak a vevõk egy áruházban Kínában, ha cipõvel eltalálják az Egyesült Államok elnökét.George W. Bush nem személyesen vesz részt az akcióban - ahogy az Irakban történt vele -, az áruház õt nem szerzõdtette, csupán képmását állította fel.

  Nem egészen élethûek az arányok, a papír-Bush feje hatalmas a testéhez képest, hogy könnyebb legyen fejbe dobni. A kedvezmény mértéke 20-tól 50 százalékig terjed. Aki térden alul találja el Busht, csak egyötöddel vásárolhat olcsóbban.

 • A világ legsúlyosabb embere megházasodik

  Elveszi kedvesét a mexikói Manuel Uribe, aki a legutóbbi, 2007-es Guinness Rekordok Könyve szerint a világ legsúlyosabb embere - mondta el az AFP hírügynökségnek a 43 éves, nemrég még 590 kilogrammos férfi.

 • Egy magyar sziklamászó halt meg az Alpokban

  Megcsúszott a jeges hegyoldalban, és kétszáz métert zuhanva életét vesztette egy magyar turista hétvégén Szlovéniában, a Júlia-Alpokban.

 • Megszépült Alicia Keys

  Alicia Keys nemcsak a hangjával nyûgözi le a férfinépet, de ez nem lett volna így, ha elfogadja a természet ajándékát.

 • Golyóálló férfi Németországban

  Golyóálló férfija van Németországnak: az illetõt vastag hájrétege védte meg komoly sérüléstõl.

  A 49 éves férfit egy utcai rablás miatt érte lövés, ám õ még csak nem is vette észre, hogy eltalálták.

 • Házasodhatnak a melegek

  Mindezt azután tette, hogy kilenc beadvány érkezett a törvény ellen. Az Alkotmánybíróság 2008. decemberi döntésében egyértelmûen leszögezte: az azonos nemû párok bejegyzett élettársi kapcsolata nem alkotmányellenes.

 • Férje koporsója ölt meg egy özvegyasszonyt Brazíliában

  A 67 éves nõ a temetõbe tartott halottaskocsin 76 esztendõsen elhunyt férjével, amikor a gyászautóba belerohant egy kocsi. A koporsó elõrevágódott és agyoncsapta a vezetõ mellett ülõ özvegyet.

  A baleset Brazília legdélibb államában történt, Porto Alegrétõl 11 kilométerre. Hogy megsérült-e más is, arra nem tért ki a Reuters hírügynökség.

 • A piás David becsajozott!

  David Hasselhoff becsajozott! Külföldi lapok úgy értesültek, hogy a Knight Rider és a Baywatch egykori sztárja összejött egy Anouska De Georgiou nevû szõkeséggel, aki a lánya lehetne!

 • Golyóálló háj

  Életmentõnek tartja háját egy nõ az Egyesült Államokban, mert a zsírréteg lefékezett egy pisztolygolyót annyira, hogy az nem tudott súlyos sebet okozni neki.

 • Aranylapokból van a világ legdrágább WC papírja

  Aranylapokból van a világ legdrágább WC papírjaTulajdonképpen némileg hibás a cím, mert nem papírból van. Amit a Toilet Paper Man webáruház kínál, az bizony huszonkét karátos aranylapokból van. Az ára is ennek megfelelően alakul: 1 376 900 ausztrál dollár. Értéke miatt a terméket személyesen szállítják házhoz, és furcsa árukapcsolással egy üveg pezsgő is jár mellé. Hogy milyen érzés lehet használni? Az el sem tudjuk képzelni, de elég röhejes lehet, ha két biztonsági ember áll a vécéajtó előtt, miközben benn kínlódik valaki. De ezek szerint van akinek erre van igénye.

 • Szívinfarktust kapott Koós Réka

  Egy gyengébb szívinfarktust hordott ki lábon Koós Réka, amikor saját házában, a fürdõszobájában rányitotta az ajtót egy színesbõrû férfi.

  A színésznõ pár percig csak levegõért kapkodott, mire rájött, hogy szerelme, Reggel Ferenc áll vele szemben.

  A Belmondo együttes dobosa klipforgatásról érkezett otthonukba, és gondolta, jó móka lesz, ha feketének álcázva köszönti Rékát.

 • Csúf siker: a rondák honlapja összehozta az elsõ eljegyzést

  Csúf sikert könyvelhet el a ronda emberek ismerkedésére létrehozott világhálós honlap: összehozta két tagját annyira, hogy azok eljegyezték egymást.

 • Hat autót tört össze parkolás közben porschéjával a hölgy

  A sofõr parkolás közben ment neki féltucat álló autónak és egy embernek is.