rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
 • Több százan futottak az utolsó villamos után

 • Share on Tumblr

  Több százan futottak az utolsó villamos utánSzeged - A tavalyi siker után idén már a II. Éjszakai Jótékonysági Villamosfutást rendezték meg Szegeden, a szegedi Nagyállomás és a Szeged Plaza között. A szabályok idén is egyszerűek voltak: a kiindulási ponttól a sínek mentén futott a tömeg, a nevezési díjakból befolyt összeget pedig jótékony célra ordították. Május 8-án már másodjára tartották meg az Éjszakai Jótékonysági Villamosfutást. A verseny célja az volt, hogy minél több sportolni és jótékonykodni vágyó embert gyűjtsön össze, akik szeretik a kihívásokat.

  loading...

  A több száz futó a start helyszínén, az Indóház-téren adhatta le nevezését, hogy aztán az utolsó villamos elindulása után a tömeg is nekiiramodhasson a távnak.

  A rendezvény jótékony jellegét az adta, hogy a nevezési összeget – fejenként 1000 forintot – a Szegedi Gyermekszívek Gyógyulásáért Alapítvány javára ajánlották fel, így egy este alatt több mint 300 ezer forinttal gyarapodhatott az alapítvány számlája.

  A versenyt ugyan egyetemisták szervezték, de rengeteg civil is csatlakozott a kezdeményezéshez, többek között Tóth Szabolcs BSI Futónagykövet is, akinek neve a szegedi közösségi futás okán lehet ismerős.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Égõ házából menekült ki Nick Nolte

  Los Angeles/Malibu - Kisebb sérüléssel menekült ki égõ házából kedden Malibuban Nick Nolte.

  A 67 éves amerikai színész a kezén sérült meg könnyebben, és enyhe füstmérgezést szenvedett, de kórházi kezelésre nem szorul - közölte Sam Padilla, a Los Angeles megyei tûzoltóság illetékese.

  A tüzet rövidzárlat okozta a nappaliban. A színész a kezén sérült meg, amikor kitört egy ablakot, hogy elmeneküljön a lángok elõl.

 • Olcsó turistaút... iráni fegyveres ellenzékiek táborába

  Varsó - Kispénzû lengyel diákok azt hitték, hogy rájuk kacsintott Fortuna, amikor jelentkeztek egy fejenként öt fontért (1600 forint) meghirdetett autóbuszos turistaútra Párizsba.

 • Pamela Andersonnak tetemes adótartozása van

  Tetemes adótartozása van Pamela Anderson amerikai színésznõnek, aki állítólag közel 500 ezer dollárral - 97,3 millió forintnyi összeggel - kevesebb adót fizetett, mint kellett volna.

 • Heather Lockleart õrizetbe vette a rendõrség

  Szombaton éjszaka õrizetbe vette a rendõrség Heather Lockleart. Két hónappal azután, hogy a színésznõt egy arizonai klinikán pánikbetgeséggel és depresszióval kezelték.

  A rendõrség Santa Barbarában az autópályán kapcsolat le Heather Lockleart, azt azonban egyelõre nem közölték mit követett el - olvasható a People magazin honlapján

  A színésznõ szóvivõje még nem kommentálta a hírt.

 • Kocsmába autóztatta magát 12 éves lányával

  Dallas - 12 éves lányával fuvaroztatta magát autón a kocsmába egy anya az Egyesült Államokban.

  Az eset azért derült ki, mert a 35 éves asszony az ivóból hazaküldte lányát, aki feltûnõen lassan hajtott és nem indexelt egy kanyarban, ami feltûnt a rendõrségnek.

 • Galamb csempészett mobiltelefont egy börtönben!

  A rabok postagalambokkal oldották meg a problémát, hogy miként lehet a legfortélyosabban mobiltelefont csempészni a börtönbe.

  Egy brazil börtönben az õrök apró zsákokkal ellátott galambokra lettek figyelmesek. Sikerült közel csalogatniuk a galambokat, és elkapni õket, s kiderült, hogy kiválóan idomított postagalambok, amelyek egy mobiltelefon alkatrészeit szállítják a börtönbe.

 • Kiakadt Madonna Gagától

  A pop koronázatlan királynõje ugyanis besokallt attól, hogy a szõke provokatív énekesnõt mindenki hozzá hasonlítja. Madonna szerint ugyanis Lady Gaga nem más, mint egy rosszul sikerült kópia.

 • Új kastélyt kapott a dán trónörökös

  Új kastélyba költözhet Frigyes dán trónörökös és ikrekkel várandós felesége, valamint két gyermekük.

 • Hallani sem akar féltestvérérõl Beyoncé

  A világhírû énekesnõt mindenki egy családcentrikus és szeretettel teli nõként ismeri, amit az elõzõ héten bemutatott dokumentumfilmje - Life Is But a Dream – is alátámaszt. Most azonban egy teljesen másik oldaláról ismerhetjük meg Beyoncét.

 • Karda Bea meg akart halni!

  Az énekesnõ alig egy évvel ezelõtt még az öngyilkosság gondolatával foglalkozott. Magánélete válságba került, és Bea nem volt képes feldolgozni a problémákat. Már az is megfordult a fejében, hogy önkezûleg vet véget az életének.

  Azóta jobban érzi magát, azonban saját bevallása szerint, a mai napig nem ismeri az igazi boldogságot. Igaz, már nem is keresi olyan görcsösen, mint tette azt korábban, éveken keresztül.

 • Csapó Gábor vizilabdázó 58. születésnapját ünnepli

  58 éves Csapó Gábor vízilabdázó, aki könyvet írt szerelmeirõl, de az igaziak nem is szerepelnek benne.

  Csapó Gábor azon egykori kiváló sportolók közé tartozik, aki kedvelt közremûködõje a beszélgetõs mûsoroknak és tévéshow-knak, egyrészt mert úgymond "nagy dumás", másrészt van is mirõl mesélnie.

  A sportmûsorokban órákig sorolhatná világraszóló sikereit: Európa- és világbajnoki gyõzelem, és mindezek betetõzéseként az 1976-os montreali olimpia aranyérme.

 • 2012-ben kerül mozikba a Batman legújabb része

  2012 júliusáig kell még kibírniuk a Batman-rajongóknak, akkor kerül ugyanis a mozikba Gotham City megmentõje történetének legújabb része - jelentette be a Warner stúdió.

 • Elhunyt Bauer Sándor fotóriporter!

  Elhunyt hétfõn Bauer Sándor fotóriporter, az MTI örökös tudósítója. Bauer körültekintõ alapossággal tudósította a jogelõd MAFIRT-ot már 1947-ben különféle politikai és kulturális eseményekrõl.

  Jóvoltából az MTI birtokában lehetnek olyan páratlan felvételek, mint a „kék cédulás" választások nyomán kialakult kormányválság megoldását követelõ százezres tömegmegmozdulás a Hõsök terén, vagy a Magyarországra látogató Hawlet John canterbury érseki helynök és Tildy Zoltán köztársasági elnök találkozója.

 • Maratoni mûveltségi- és sportvetélkedés Zalaegerszegen

  Maratoni, 24 órán át tartó mûveltségi- és sportvetélkedést rendeznek szombat-vasárnap Zalaegerszegen, a landorhegyi iskola játéktérré átalakított tornacsarnokában.

  Az elsõ zalai 24 órás vetélkedõ a 40-50 fõs csapatok seregszemléjével szombat délután kezdõdik a Dísz téren. A jelmezbe öltözött játékosok cirkuszi sátraikban mutatkoznak be, majd a bohócok, zsonglõrök, légtornászok együtt vonulnak a rendezvény helyszínére - tájékoztatta Fodor Tamás, a Retro 73 Ifjúsági és Kulturális Közhasznú Egyesület elnöke.

 • Hamis húszdollárosok voltak egy 8 éves fiúnál Amerikában

  Kötegnyi hamis húszdollárossal ment iskolába egy 8 éves fiúcska az Egyesült Államokban és boldogan osztogatta pajtásainak. A pénz talmisága akkor derült ki, amikor a gyerek az általános iskola büféjében fizetett egy bankjeggyel.

  A tantestület a gyerekektõl összesen 44 bankót szedett össze, azaz 880 dollárt - 130 ezer (hamis) forintnyit.

  A gyerekrõl kiderült, hogy elég rendezetlen a családi háttere, szülei helyett gyámok nevelik, akiket köröznek.

 • Kustánczi Lia lebukott!

  A szexi modellrõl senki nem gondolná, hogy él-hal a csokoládéért, most azonban kiderült, hatalmas mennyiségben fogyasztja.

  "Legfõképpen akkor csokizom, amikor szomorú vagyok, nagyon jó hatással van rám..."

  "Senki nem hinné, de én fogyókúra közben is eszem, hiszen mivel magas a kalóriatartalma, elég energia van benne, mégsem olyan káros, mintha megennék egy tál rakott krumplit!" - nevetett Lia.

 • Gyújtogatót fogtak el a rendõrök Újpesten!

  Gyújtogatót fogtak el a rendõrök Újpesten, a férfi megalapozottan gyanúsítható több, a kerület területén elkövetett rongálás, vagy annak kísérlete elkövetésével.

  Újpesti járõrök vasárnap hajnalban egy férfira lettek figyelmesek, aki öngyújtóval egy letakart személygépkocsi ponyváját gyújtogatja. A férfi a rendõröket észlelve menekülni próbált, azonban a közelben elfogták és elõállították.

 • A tõzegmocsár asszonya kétezer év múltán visszakapta arcát

  A kétezer évvel ezelõtt élt asszony, akinek földi maradványaira a Jütland-félsziget északkeleti részén egy tõzegmocsárban bukkantak, visszanyerte arcát.

 • A nõknél is többet költenek szépségükre a brit férfiak

  Többe kerül a szépség a brit férfiaknak, mint az ember gondolná: még a nõknél is többet költenek kozmetikumokra.

 • Michael Jackson álca mögött?

  Döbbenetes dolgot állít több amerikai honlap és a The Sun címû brit napilap: Michael Jackson életben van. A legendás énekes a hajmeresztõ teória szerint Dave Dave néven él, és egy égési baleset áldozatának adja ki magát.

 • Biciklis fenyõfafutárok

  Biciklis karácsonyfafutárok is szállítanak fenyõket egy amerikai nagyvárosban. Az oregoni Portlandban lehet külön igényelni ezt a szolgáltatást a zöld szemlélet - mármint a környezetbarát szállítási eszköz - jegyében.

 • Allegra Versace súlyos anorexiával küzd

  A 22 éves lányt évek óta kezelik. Egy idõre úgy tûnt, hogy rendbe jött, de miután kiengedték a szanatóriumból, visszaesett. Allegra újra csontsoványra fogyott.

  A külföldi lapok már arról írnak, hogy a halál szélére került a Versace lány. A látvány sajnos önmagáért beszél.

  A hétvégén rendezték meg a "25. Sztárok estéje" nevû divat rendezvényt, ahol Allegra egy lila ruhában és Marc Anthony háta mögé próbált elbújni, hogy minél kevesebben lássák csontsovány testét.

 • Levágták a mellbimbóját!

  Lehet, hogy szoptatni sem tud majd jobb mellén az a fiatal lány, akinek véletlenül vágták le egyik mellbimbóját a pécsi 1. számú rendelõintézet sebészetén, mert anyajegynek nézte az orvos.

  A 17 éves Orsinak egy éve kezdett nõni a mellén egy szemölcs, amely közel akkorára nõtt mint mellbimbója. A középiskolás lányt mûtõ orvos hatalmasat hibázott, amikor a szemölcs helyett a mellbimbót metszette le.

 • Justin Bieber nem olvassa a neki szóló negatív kritikákat

  Justin Bieber nem hajlandó elolvasni a legnagyobb videómegosztó oldalon található hozzászólásokat, mivel azoktól csak borzalmasan érzi magát.

 • Gyűlöli a hírnevet Robert Pattinson

  Gyűlöli a hírnevet Robert PattinsonA 27 éves színész azon gondolkozik, hogy nyugdíjba vonul és felhagy a színészkedéssel. Robert Pattinson gyűlöli a hírnevet, így nagyon szenved attól, hogy mindenhova lesifotósok követik, és árgus szemekkel figyelik minden egyes lépését. A hírnév következményei azok, amiket Kristen meg ő mindig kritizáltak és ez azóta sem változott meg. Robert nagyon nehezen viseli az ismertséget, annak ellenére, hogy imádja a munkáját. Biztos vagyok abban korábban az tette elviselhetőbbé, hogy Kristennel együtt élte át ezt a poklot – mondta a bennfentes.

 • 33 évvel fiatalabb partnerébe szeretett bele Udvaros Dorottya

  Izzik a levegõ Udvaros Dorottya és Szabó Kimmel Tamás között. A Nemzeti Színházban terjedõ hírek szerint a két színész között több van, mint kollegiális viszony: szerelem van kialakulóban.

 • Robbie Williams saját divatkollekciót hozott létre

  A 38 éves Robbie Williams hamarosan apa lesz. Bár a hangja a régi, Robbie-n meglátszik a változás, igencsak meghízott. Elkeseredésében egy saját divatkollekciót tervezett.

 • Telefonlopással vádolják Justin Biebert

  Telefonlopással vádolják Justin BiebertRablási kísérlet miatt indított nyomozást a Los Angeles-i rendőrség Justin Bieber ellen. A húszéves énekest egy fiatal nő jelentette fel, akinek a táskájából állítólag kivett egy mobiltelefont a popénekes. A a telefonnal korábban lefotózta a nő Biebert egy Los Angeles-i minigolf-pályán. Az énekest nem tartóztatták le, a szóvivője egyelőre nem mondott semmit az újabb balhéval kapcsolatban. A telefonlopás helyi idő szerint hétfő délelőtt történt Los Angeles Van Nuys nevű részében, és kedden tettek feljelentést a rendőrségen.

 • A rákkal küzdõ Dennis Hopper válik ötödik feleségétõl

  A rákbetegsége miatt ágyhoz kötött Dennis Hopper bejelentette, hogy elválik ötödik feleségétõl, Victoria Duffy színésznõtõl.

 • Fõiskolán folytatja Zita

  Debreczeni Zita eldöntötte: befejezi tanulmányait és végre diplomát szerez. A modellt a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Fõiskola fotográfia szakára vették fel.

loading...