rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
 • Több százan futottak az utolsó villamos után

 • Share on Tumblr

  Több százan futottak az utolsó villamos utánSzeged - A tavalyi siker után idén már a II. Éjszakai Jótékonysági Villamosfutást rendezték meg Szegeden, a szegedi Nagyállomás és a Szeged Plaza között. A szabályok idén is egyszerűek voltak: a kiindulási ponttól a sínek mentén futott a tömeg, a nevezési díjakból befolyt összeget pedig jótékony célra ordították. Május 8-án már másodjára tartották meg az Éjszakai Jótékonysági Villamosfutást. A verseny célja az volt, hogy minél több sportolni és jótékonykodni vágyó embert gyűjtsön össze, akik szeretik a kihívásokat.

  A több száz futó a start helyszínén, az Indóház-téren adhatta le nevezését, hogy aztán az utolsó villamos elindulása után a tömeg is nekiiramodhasson a távnak.

  A rendezvény jótékony jellegét az adta, hogy a nevezési összeget – fejenként 1000 forintot – a Szegedi Gyermekszívek Gyógyulásáért Alapítvány javára ajánlották fel, így egy este alatt több mint 300 ezer forinttal gyarapodhatott az alapítvány számlája.

  A versenyt ugyan egyetemisták szervezték, de rengeteg civil is csatlakozott a kezdeményezéshez, többek között Tóth Szabolcs BSI Futónagykövet is, akinek neve a szegedi közösségi futás okán lehet ismerős.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Bruce Willis lánykérésre készül

  Bruce Willis lánykérésre készül - adta hírül több amerikai bulvárlap is. Az 53 éves színész állítólag már meg is vásárolta az eljegyzési gyûrût barátnõje, a 30 esztendõs volt fehérnemûmodell, Emma Heming számára.

  A párt nemrégiben a Los Angeles-i Cartier ékszerboltban látták gyûrûk után nézelõdni, s bennfentes források szerint sikerült is megtalálniuk a legmegfelelõbb ékszert.

  "A Nate'n Al's-ben ebédeltek, majd átmentek a Cartier-be és eljegyzési gyûrûk után érdeklõdtek."

 • Robert Pattinsonra újra rátalált a szerelem

  Robert Pattinsonra újra rátalált a szerelemRobert Pattinson boldogan éli mindennapjait, amióta szakított Kristen Stewarttal. Pár hete az a hír járta, hogy Robert összejött a színésznővel, Riley Keough-val. Kapcsolatuk azonban állítólag azért nem tartott sokáig, mert Robert még mindig szerelmes Kristen Stewartba. Ezen hír hallatán az összes Robsten rajongó örömujjongásba kezdett, de kiderült, hogy ebből semmi sem igaz. Sőt mi több, a 27 éves színész el is adta azt a házat, ahol egykori szerelmével élt, azaz nagyon úgy tűnik, hogy Rob végleg lezártnak tekinti kapcsolatukat.

 • Párizsi luxus a nagyvilágban

  Lafayette a világ egyik legnagyobb luxus áruháza.

 • Illegális varroda Budapesten

  Hamisított márkajelzésû sportruházati termékeket gyártó varrodát lepleztek le Budapesten, a Ganz-Mávag területén.

 • Ledobták a vizespólókat a lányok+Fotók

  Nem bírnak a vérükkel a lányok a mediterrán hangulatok városában, hiába vizespólós a verseny, õk bizony megmutatnak felül mindent.

 • Hazaszállították a két magyar diák holttestét

  Kedden késõ délután megérkezett Mosonmagyaróvárra a philadelphiai hajóbalesetben elhunyt két diák holtteste Amerikából. A 16 éves Dórát csütörtökön Mosonmagyaróváron, a 20 éves Szabolcsot pénteken Jánossomorján helyezik örök nyugalomra. A családok kérésére a nyilvánosság teljes kizárásával temetik majd el a fiatalokat, közterület-felügyelõk ügyelnek majd a rendre.

 • Tara Reid megházasodik!

  Nagy meglepetést okozott mindenki számára Amerika egyik botrányhõsnõje, Tara Reid! A színésznõrõl ugyanis kiderült, hogy jövõ nyáron megházasodik!

  - Tara nagyon szerelmes ebbe a fiúba, és bámulatosan nyugtató hatással van rá - mondta a National Enquirer magazinnak a pár egyik barátja, aki a "nyugtató hatás" alatt Tara botrányos életmódjára utalt. Ugyanis Tara, akárcsak a legtöb hollywoodi botrányhõsnõ leginkább a drog és alkohol problémáiról híresült el.

 • A felszámolt cégek 220 milliárd forintos kárt okoztak!

  A CompLex cégnyilvántartási adatai alapján a tavaly megszûnt 33.812 cégbõl 5.298 volt felszámolt vállalkozás, amelyek 242 milliárd forint tartozást halmoztak fel hitelezõikkel szemben - áll a Direktinfo Kft. legfrissebb jelentésében.

  A követeléskezelõk 1 százalék alatti átlagos felszámolási megtérülését és a köztartozások adóhivatali behajtásának hasonló arányú eredményességét alapul véve ez azt jelenti, hogy a vállalkozások tavalyi kényszerhitelezési vesztesége 220 milliárd körülire tehetõ.

 • Szudáni modell szült Brad Pittnek!

  Hétpecsétes titokra derült fény: egy Párizsban élõ szudáni modell tavaly szeptemberben gyermeket szült Brad Pittnek. A szépségnek hónapokon keresztül volt viszonya a világsztárral, aki Angelina Jolie-val él.

 • Nicole Richie megint terhes?

  Nicole Richie és 26 éves párja, Joel Maddennel eldöntötte, hogy öt hónapos kislányuk mellé még egy gyermeket vállalnak.

  Egy amerikai magazin szerint Nicole minden vágya, hogy a két baba között minimális legyen a korkülönbség.

  Erre szerinte azért van szükség, mert már 2, de akár egy év is sok lehet ahhoz, hogy a legjobb barátokként nõjenek majd fel.
  A találgatásokra az is okot ad, hogy az anyuka, aki eddig elõszeretettel hordott szûk pólókat és mellényeket most stílust váltott, újabban bõ ruhadarabokat visel.

 • Négy évig élt illegálisan Magyarországon!

  Egy négy éve illegálisan Magyarországon tartózkodó kínai férfit fogtak el Balatonbogláron a rendõrök. A 36 éves férfi egy igazoltatás során bukott le.

  Ellene 2006. december 14-én öt évre beutazási és tartózkodási tilalmat rendelt el a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal, így jelenleg jogellenesen tartózkodik az országban Az õrizetbe vett férfi 2005 májusában illegálisan érkezett Magyarországra és menekült státus iránti kérelmet adott be, amit elutasítottak.

 • Jennifer Lopez triatlonozik!

  Jennifert az elsõ malibui triatlon versenyre férje Marc Anthony is elkísérte és nagyon büszke volt rá.

  A színésznõ 2 óra, 23 perc és 28 másodperc alatt teljesítette a malibui kiírást.

  Kitört a triatlon-láz a hollywoody sztárok között. A VIP szektorban Matthew McConaugheyvel is lehetett találkozni, aki szintén végigküzdötte a versenyt.

  A dívát a megmérettetésre személyi edzõje is elkísérte.

 • Forró csokoládéval teli tartályba zuhant és meghalt!

  Forró csokoládéval teli tartályba zuhant és meghalt szerdán egy csokoládégyári munkás a New Jersey-beli Camdenben.

  A 29 esztendõs férfi három társával együtt az olvasztóüst fölött dolgozott, csokoládédarabokat szórtak a tartályba. A férfi valahogy megcsúszhatott, és beleesett a körülbelül 2,5 méter mély olvasztóedénybe.

 • Zimány Linda letette utolsó vizsgáját is

  Zimány Linda hat éve koptatja az egyetem padjait. A modell hamarosan lediplomázik a jogi egyetemen. Ahogyan õ fogalmaz, hat év szenvedés, és sok-sok álmatlan éjszaka után letette az utolsó vizsgáját is.

 • Hopsz! Kibuggyant Eva Mendes mellbimbója - fotóval

  Eva Mendes amerikai színésznõt egy díjátadón kapták lencsevégre. Hamar kiderült, hogy a blúz alatt nem viselt melltartót.

  Eva Mendes amerikai színésznõ, aki óriásplakátokon, fehérnemûben feszítve reklámozza az egyik divatházat, egy díjátadón vett részt New Yorkban. A gyönyörû híresség azonban köldökig kigombolt blúza alá elfelejtett melltartót venni, ezért túl sokat mutatott meg magából...

 • Barátok közt 3D-ben?

  A háromdimenziós technológia úgy tûnik hamarosan beszivárog a mozikból a nappalinkba. Köszönhetõen a média legnagyobb vállalatainak és azoknak a cégeknek, akik a technológiát le is tudják gyártani.

  Ezen a héten tartják Las Vegas-ban az év legnagyobb elektronikai vásárát (CES), ahol az elõzetes hírek szerint számos újítás is elõtérbe kerül majd. A cégek egyébként is abban bíznak, hogy itt tudnak elsõként a vásárlóikhoz szólni, és olyan technológiát bemutatni nekik, amelyek megváltoztathatják a mindennapjaikat. A nehézséget az jelenti a 3D átültetésében a nappaliba, hogy a hollywoodi stúdióknak meg kell egyezniük a szabványban.

 • Összeomlott Lady Gaga, amiért le kellett fújnia a turnéját

  Komolyabb az ízületi gyulladása mint hitte, és most már lábra sem bír állni.

 • 69 éves gólya az orvosi egyetemen

  Moszkva - Jurij Kuprijanov 69 éves tomszki nyugdíjas beiratkozott a Szibériai Állami Orvostudományi Egyetemre.

  Mint elmondta, felvételiznie nem kellett, mivel már rendelkezik egy mûszaki diplomával, és a második felsõ fokú képzésért fizetni kell, így csupán elbeszélgettek vele az egyetemen.

 • 61 évesen szerzett diplomát, 40 évig volt diák

  Werner Kahmann, a kölni egyetem volt hallgatója egyetlen dolgot bán abban, hogy már diplomás: fizetnie kell az állatkertbe, és nem utazhat ingyen.

 • Artur király Guy Ritchie markában?

  Sherlock Holmes után újabb klasszikus figurához nyúl Guy Ritchie: arra készül, hogy filmre vigye Artúr király és a kerekasztal lovagjainak legendáját.

 • Megnyerte a fõnyereményt a Ceuasescu-házaspárt kivégzõ katonai parancsnok

  Harminc társával együtt megnyerte a romániai hatos lottó fõnyereményét az a katonai parancsnok, aki többedmagával 1989-ben kivégeztette Nicolae és Elena Ceausescu román kommunista diktátorházaspárt.

 • Jobb szeretõk a zeneileg 'edzett' fülû emberek

  Budapest - A zeneértõ fülekkel megáldott embereknek nem csupán egy dallam hangjainak felismeréséhez van jó érzékük, hanem különleges képességük van az emberi beszédhangban rejtõzõ érzelmek meghallásához is.

 • 5210 grammal született az óriásbaba

  A 24 éves kismama, Stefanie 112 kilót nyomott a terhessége vége felé, így az orvosok nem lepõdtek meg annyira, hogy a kis Sophie-Marie súlyától.

 • Madonna térdei nem bírják a sorozatos terhelést

  Madonna térdei nem bírják a sorozatos terhelést. A szigorú fitneszedzésekkel teljesen kikészítette magát fizikailag és az orvosok vészes vérszegénységet állapítottak meg nála.

  Mostantól minden próbára és turnéra orvosi kísérettel megy a leharcolt énekesnõ.

  Emellett az énekesnõ elküldte két táncosát, turnémenedzsere pedig saját jószántából akarja otthagyni az énekesnõt, akinek ráadásul magánéleti problémái mellett az egészsége is romokban hever.

 • Lopott autót emeltek ki a Dunából Ercsinél!

  Lopott autót emeltek ki a Dunából csütörtökön Ercsinél, a Fejér megyei Kulcsról éjszaka eltulajdonított személygépkocsi üres volt. Egyelõre nem tudni, hogy az autó miként került a folyóba, a körülményeket a rendõrség vizsgálja.

 • Üdvözlõlap kis kerülõuttal

  Angliában adtak fel egy Angliába címzett születésnapi üdvözlõlapot, ám a küldemény kisebb világkörüli utat tett - megjárta Iránt is -, mire célba ért.

  A brit posta által akaratlanul megviccelt angol hölgy sosem felejti el barátnõje születésnapját, és idén is kellõ idõben feladta barátnõjének a csinos kis üdvözlõlapot. A küldeménynek két nap alatt kellett volna megérkeznie az ünnepelthez mintegy 450 kilométerre.

 • Fia helyett akart vizsgázni, de lebukott

  Húszéves fia helyett próbált levizsgázni egy 54 éves apa Japánban, de megbukott.

  Nem tudásból, hanem személyazonosságból. A férfi tavaly tette le ugyanezt a vizsgát, akkor a "maga nevében" és sikerrel. Együtt szeretett volna dolgozni fiával, de ehhez a fiának is le kellett volna vizsgáznia, aki viszont nemigen akart tanulni.

 • Adókkal az elhízás ellen?

  Az egészségtelen ételek megadóztatását támogatják amerikai kutatók egy 22 éven át tartó követéses vizsgálat eredménye alapján.

 • Danny Boyle filmje és a John Adams tarolt a Golden Globe-gálán

  Los Angeles/Mumbai - Bollywood megérkezett Hollywoodba: a filmvárosba akkreditált külföldi kritikusok elõször díjaztak indiai zeneszerzõt, s ez az áttörés Danny Boyle Slumdog Millionaire címû, Mumbaiban játszódó meséjének köszönhetõ, amely a legjobb filmzene mellett további három fontos díjat is kapott a Golden Globe (Arany Glóbusz) filmdíj vasárnap esti gáláján.

 • Guiness-rekordot állított fel a mesélõ Mikulás

  Felállította a mesélés Guiness-rekordját a Mikulás Velencén; a nagyszakállú kedden délelõtt 11 órától szerda délelõtt 11 óráig, óránként öt-öt perc szünetet tartva folyamatosan mesélt a gyerekeknek, éjszaka pedig a felnõtteknek.

  A rekordkísérletet végig figyelemmel kísérte és hitelesítette a Guiness-rekordok magyar hitelesítõje. A történteket a szervezõk kamerával is rögzítették, az érdeklõdõk pedig webkamerán keresztül az interneten figyelhették - mondta Bálint György, az ötlet gazdája, az általa mûködtetett mikulásszolgálat ügyvezetõje.