rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
 • Több százan futottak az utolsó villamos után

 • Share on Tumblr

  Több százan futottak az utolsó villamos utánSzeged - A tavalyi siker után idén már a II. Éjszakai Jótékonysági Villamosfutást rendezték meg Szegeden, a szegedi Nagyállomás és a Szeged Plaza között. A szabályok idén is egyszerűek voltak: a kiindulási ponttól a sínek mentén futott a tömeg, a nevezési díjakból befolyt összeget pedig jótékony célra ordították. Május 8-án már másodjára tartották meg az Éjszakai Jótékonysági Villamosfutást. A verseny célja az volt, hogy minél több sportolni és jótékonykodni vágyó embert gyűjtsön össze, akik szeretik a kihívásokat.

  loading...

  A több száz futó a start helyszínén, az Indóház-téren adhatta le nevezését, hogy aztán az utolsó villamos elindulása után a tömeg is nekiiramodhasson a távnak.

  A rendezvény jótékony jellegét az adta, hogy a nevezési összeget – fejenként 1000 forintot – a Szegedi Gyermekszívek Gyógyulásáért Alapítvány javára ajánlották fel, így egy este alatt több mint 300 ezer forinttal gyarapodhatott az alapítvány számlája.

  A versenyt ugyan egyetemisták szervezték, de rengeteg civil is csatlakozott a kezdeményezéshez, többek között Tóth Szabolcs BSI Futónagykövet is, akinek neve a szegedi közösségi futás okán lehet ismerős.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Ikreket vár Rebecca Romijn és Jerry O'Connell

  Újabb ikerpár érkezését várják Hollywoodban. A boldog szülõk: Rebecca Romijn és Jerry O'Connell.

  Az örömteli hírt a pár szóvivõje jelentette be a People-nek.

  Az amerikai celeb magazin egyéb forrásai szerint a babák lányok lesznek, és természetes úton fogantak.

  Nem történt se gyógyszeres termékenységfokozó kezelés, se mesterséges megtermékenyítés.

 • Rodman hat nõvel szexelt - Az egész hotel hallotta

  Az egyik New York-i hotel vendégei jól hallhatták, Dennis Rodman szobájában rendezett orgiát, ugyanis a kosaras mikrofonja véletlenül bekapcsolva maradt.

 • Megtalálták Jennifer Hudson unokaöccsének holttestét

  Hiába ajánlott fel százezer dollárt unokaöccse megtalálójának Jennifer Hudson, úgy tûnik, nincs remény.

  A rendõrség egy gyermek holttestét találta meg egy terepjáróban és bár a tetemet még nem azonosították, minden jel arra utal, hogy a holttest a hétéves Julian Kingé.

  Jennifer bátyját és édesanyját szombaton találták holtan az asszony chicagói otthonában.

  Mindkettejüket agyonlõtték, a szintén a házban tartózkodó hétéves Julian pedig eltûnt.

 • Túlsúlya miatt nem kapta vissza gyerekeit

  Érdekes eset történt Kanadában, melyre itthon is érdemes odafigyelni, hisz sokszor elõfordult már, hogy a jogalkotás Amerikából induló új irány lassan, avagy gyorsabban elért Európába.

 • Elfogták Nicolas Sarkozy fenyegetõjét!

  Beismerte, hogy õ fenyegetett meg halálosan vezetõ francia politikusokat, köztük Nicolas Sarkozy elnököt, az a férfi, akit Dél-Franciaországban vettek õrizetbe.

  A gyanúsított vallomásában azt állította: egyedül írta és küldte el a leveleket, amelyekhez néhány esetben töltényeket is csatolt.

 • Meleg barátaitól kér szextippeket Christina Aguilera

  Az énekesnõ a Contacmusic.com-nak nyilatkozta, hogy ha szüksége van szexuális tanácsokra, akkor nem a hetero barátaihoz, hanem a melegekhez fordul.

 • Maratoni mûveltségi- és sportvetélkedés Zalaegerszegen

  Maratoni, 24 órán át tartó mûveltségi- és sportvetélkedést rendeznek szombat-vasárnap Zalaegerszegen, a landorhegyi iskola játéktérré átalakított tornacsarnokában.

  Az elsõ zalai 24 órás vetélkedõ a 40-50 fõs csapatok seregszemléjével szombat délután kezdõdik a Dísz téren. A jelmezbe öltözött játékosok cirkuszi sátraikban mutatkoznak be, majd a bohócok, zsonglõrök, légtornászok együtt vonulnak a rendezvény helyszínére - tájékoztatta Fodor Tamás, a Retro 73 Ifjúsági és Kulturális Közhasznú Egyesület elnöke.

 • David Beckham lányával ment focimeccsre

  David Beckham a lányát is elvitte egy focimeccsre a hétvégén.

 • Keira Knightly szeret meztelen jeleneteket forgatni

  Meglepõ titkot árult el magáról a színésznõ. Bevallotta kifejezetten szeret meztelen jeleneteket forgatni.

 • Esküvõ helyett veszekedés Aniston és võlegénye között

  Jennifer Aniston csúnyán összeveszett võlegényével. Kellemetlen karácsonyi ajándék volt ez.

 • Esõ miatt félbeszakadt a Szávay-testvérek párosmeccse!

  Esõ miatt félbeszakadt a Szávay-testvérek, Ágnes és Blanka párosmeccse a 220 ezer dollár összdíjazású GDF Suez Grand Prix Budapest elnevezésû salakpályás nõi tenisztornán.

  Az alkalmi kettõs az elsõ fordulós mérkõzésen 1:5-ös vesztésre állt a Marija Koritceva, Iona Olaru ukrán, román duóval szemben, amikor zuhogni kezdett az esõ.

  Folytatás ma.

 • Magyar szépség amerikai versenyen

  Erdész Juliannát (25) tavaly választották meg a Miss Nevada USA királynõjének, ami feljogosítja arra, hogy idén harcba szálljon az Amerikai Egyesült Államok legszebbjének járó koronáért. Bár a szépség a tengerentúlon született, teljesen magyarnak vallja magát. Szülei még a 80-as években költöztek ki Magyarországról Amerikába, a szépségkirálynõ pedig már ott született.

 • Gisele Bündchen igazi szupernõ!

  Gisele Bündchen igazán szerencsés, sõt irigylésre méltó, nem elég, hogy fájdalommentesen szült, és kéthét alatt visszanyerte az alakját. Már azt is kevésbé szerencsés nõtársai orra alá dörgöli, hogy nem is kellett kismama ruhákat viselnie terhessége alatt. Szóval most nem kell megszabadulnia az elõnytelen, bõ cuccoktól.

 • Eltûnik egy súlycsoport a férfi ökölvívásban!

  A Nemzetközi Amatõr Ökölvívó Szövetség (AIBA) végrehajtó bizottsága jóváhagyta azt a korábbi javaslatot, mellyel a férfiaknál 11-rõl 10-re csökkentik a súlycsoportok számát.

  Erre a lépésre azért volt szükség, mert a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) augusztusban felvette a nõi ökölvívást a nyári játékok mûsorába, ám csak úgy, ha a férfiaknál csökken az indulói létszám.

 • 20 évet ült ártatlanul egy amerikai férfi

  3,6 milliárd forintnyi kártérítést ítéltek meg egy nemi erõszak miatt ártatlanul elítélt amerikai férfinak.

 • 15 millió dolláros szerződést írt alá Britney

  15 millió dolláros szerződést írt alá Britney15 millió dollárt fizet egy Las Vegas-i szálloda Britney Spearsnek 48 fellépésért. Az énekesnő egyébként új albumának bemutatójára készül...Százezer dolláros bulival avatta fel új Las Vegas-i házát Britney Spears, aki készülődik nyolcadik albumának megjelentetésére. A hírek szerint az egyik kliphez szükség van egy hajnali sivatagos jelenetre is, ahol rengeteg statisztát és technikát terveznek csatasorba állítani. Britney ugyanakkor elfogadta a kaszinók városában lévő Planet Hollywood szálloda ajánlatát, és két éves szerződést írt alá velük, évi 15 millió dollárért.

 • A háziállatokat is megviseli a válság

  Nem csupán a bankároknak, üzletembereknek, illetve az átlagembereknek okoz problémát a pénzügyi válság, hanem a háziállatok életét is megkeserítik gazdáik anyagi problémái.

  Több ezer háziállat került az utcára az utóbbi idõben Nagy-Britanniában, mivel gazdáik a pénzügyi válság miatt nem tudták tovább eltartani kedvenceiket - közölte a London déli részén mûködõ Battersea Dogs and Cats elnevezésû állatmenhely.

 • Szétkente az ürülékét a rendõrség wc-ben!

  Rendõrségi vécé elleni „merénylet” miatt került õrizetbe egy férfi az Egyesült Államokban. A vandál valamiért bedühödhetett, mert miután bement az illemhelyre, a padlóra piszkított, aztán produktumával összekente a falakat, végül tüzet gyújtott vécépapírból és kéztörlõkbõl.

  A 24 éves férfi csupán a barátnõjéért ment a kapitányságra, hogy hazavigye, mert ittas vezetésen érték a 22 éves hölgyet, de végül õ került rács mögé.

 • Visszautasította Angelina Jolie-t a magyar színész

  Eszes Szabolcsnak egy kisebb szerepet ajánlott fel a világhírû színésznõ most készülõ filmjében, ám a fiú nem élt a lehetõséggel.

 • Pornófilmet forgattak egy kórházban

  Jelentõs jövedelemre tett szert London központjában egy angol kórház, miután pornófilmek forgatásához is bérbe adta az intézményt, fedte fel egy konzervatív képviselõ a napokban.

 • Csavargó lett Bruce Willis-bõl

  Õsz szakáll, napszemüveg, és fejkendõ, póló és farmer.

  Akár David Bellamy-t, a híres botanikusra is illene a személyleírás, vagy akár egy hétköznapi, idõsebb csavargóra is, de õ nem más, mint a Die Hard filmek sztárja, Bruce Willis.

  A hollywoodi csillagot a napokban sikerült lencsevégre kapni New York utcáin, ahogyan lányával Tallulah-al, és barátnõjével Emma Hemminggel indult bevásárló túrára, a Barneys áruházba.

 • Elszakadt David Beckham Achilles-ína

  Elszakadt David Beckham Achilles-ína az AC Milan vasárnapi meccsén: a focistát hordágyra kellett tenni és sírva hagyta el a pályát.

 • Óvszer nélkül szereti Cristiano Ronaldo

  Most már tudjuk, miért nem lett Cristiano Ronaldo egy óvszercég arca, dacára annak, hogy állítólag a fél világ megvolt neki.

 • Jennifer Aniston a 30 Rock címû vígjátéksorozatban szerepel

  Jennifer Aniston szerepelni fog a 30 Rock címû vígjátéksorozatban.

  Az NBC-n futó sorozatban már szerepel Alec Baldwin is, aki nem csak emelte a vígjáték fényét, de emelte is annak a színvonalát.

  Aniston menedzsere megerõsítette a hírt – mármint, hogy szerepelni fog ebben a produkcióban -, de azt nem tudni még kit kell majd alakítania.

 • Fülemile helyett füle helye per

  Ogden - Fülleharapással ért véget két szomszéd baseballvitája az Egyesült Államokban.

  A férfiak egy baseballmeccsrõl tartottak hazafelé, ám eközben úgy összevesztek a mérkõzésen, hogy egyikük elkezdte verni a másikat, majd pedig leharapott a fülébõl egy jókora darabot.

 • Beckham feleségének szeretõje van?

  Beckham már gyanította, hogy Victoria közeli kapcsolatban áll Damon Dash producerrel, mert sok idõt töltöttek együtt.

  Bár Posh Spice legutolsó, szóló albumának (2002) legutóbbi munkálatara a férfit kérték fel, David számára furcsa volt, miért töltenek ennyi idõt a stúdióban.

  A zenei mogul ekkor annyit mondott: nem csodálkozik Beckham féltékenységén, teljesen érthetõen tartja, mert sok idõt töltött tõle Victoria ekkor távol.

 • A baltás nyugdíjas túszul ejtette a postást!

  Túszul ejtette a postást egy baltával felfegyverkezett nyugdíjas a kelet-ukrajnai Torez városban, mert nem kapta meg a bányától a visszkeresetét.

  A 72 éves nyugdíjas telefonon értesítette a Donyeck megyei település rendõrségét arról, hogy lakásában fogva tartja a helyi postásnõt. A férfi 2485 hrivnyát (kb. 80 ezer Ft) követelt a túsz szabadon bocsátásáért - jelentette kedden az UNIAN hírügynökség.

 • A Rajnába szeretkezték magukat

  A Rajnába szeretkezte magát egy pár autóstul Németországban. Hogy ne fázzanak, járatták a kocsi motorját, ám szex közben egy heves mozdulattal véletlenül sebességbe "rakták" a jármûvet, mely a folyónak ment.

 • Internetezett a betörés után, könnyen elfogták

  A bolti számítógépen hagyott „nyomok” segítségével gyerekjáték volt elfogni a rendõröknek azt az amerikai kamaszt, aki egy bútorboltba betörve hosszasan tanulmányozta MySpace-oldalát.

 • Több százezren jelentkeztek a világ legjobb állására

  Több százezer potenciális munkavállalót érdekel a világ legjobb állásaként hirdetett ausztráliai "szigetgondnoki" munka.

  Az állást bemutató weboldalt már az elsõ napon olyan sokan keresték fel, hogy nem bírta a terhelést. Bõ 300 ezren jártak a honlapon. "Még vatikánvárosi és mongóliai látogatónk is volt" - mondta a munkát kínáló Queensland állami idegenforgalmi hivatal szóvivõje szerdán.

loading...