rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
 • Több százan futottak az utolsó villamos után

 • Share on Tumblr

  Több százan futottak az utolsó villamos utánSzeged - A tavalyi siker után idén már a II. Éjszakai Jótékonysági Villamosfutást rendezték meg Szegeden, a szegedi Nagyállomás és a Szeged Plaza között. A szabályok idén is egyszerűek voltak: a kiindulási ponttól a sínek mentén futott a tömeg, a nevezési díjakból befolyt összeget pedig jótékony célra ordították. Május 8-án már másodjára tartották meg az Éjszakai Jótékonysági Villamosfutást. A verseny célja az volt, hogy minél több sportolni és jótékonykodni vágyó embert gyűjtsön össze, akik szeretik a kihívásokat.

  loading...

  A több száz futó a start helyszínén, az Indóház-téren adhatta le nevezését, hogy aztán az utolsó villamos elindulása után a tömeg is nekiiramodhasson a távnak.

  A rendezvény jótékony jellegét az adta, hogy a nevezési összeget – fejenként 1000 forintot – a Szegedi Gyermekszívek Gyógyulásáért Alapítvány javára ajánlották fel, így egy este alatt több mint 300 ezer forinttal gyarapodhatott az alapítvány számlája.

  A versenyt ugyan egyetemisták szervezték, de rengeteg civil is csatlakozott a kezdeményezéshez, többek között Tóth Szabolcs BSI Futónagykövet is, akinek neve a szegedi közösségi futás okán lehet ismerős.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Ötszörös német gyõzelem az Empire State Building sprintjén

  A 25 éves Thomas Dold ötödszörre is megnyerte a New York-i Empire State Building felfutási versenyét.

 • Pataky Attila már nem bujkál fiatal barátnõjével

  Nincs több bujkálás és tagadás: Pataky Attila kéz a kézben mutatkozott az egyik fõvárosi rockkoncerten fiatal kedvesével, Erikával. Ezek szerint a hír igaz, az Edda frontembere és egykori felesége is kezdi megszeretni újdonsült életvitelét.

  Néhány hete robbant a hír, mely szerint zátonyra futott Pataky Attila házassága. Több helyen is azonnal fotók jelentek meg róla és az állítólagos harmadikról, akit kezdetben megpróbált titkolni a pár. Mára azonban egyértelmû: Erikának hívják az új kedvest.

 • Egy 13 éves gyereklány egészséges ikreket szült

  Egy 13 éves gyereklány egészséges ikreket szült, s ezzel a legfiatalabb anya lett Horvátországban - adta hírül a zágrábi média kedden.

  A szülés komplikációk nélkül ment végbe a zágrábi Merkur klinikán hétfõn késõ délután - közölte Zeljko Vidas, a klinika igazgató fõorvosa a sajtóval. A kisleány 38 hét terhesség után hozta világra a leányikreket. A gyermekek apjáról semmit sem tudni.

 • Pákó is feleséget keres? Kitálalt a sztár!

  Delhusa Gjon és Lapite Oludayo (közismertebben: Fekete Pákó) nevétõl volt hangos a bulvármédia, amikor a két sztár azt kezdte el híresztelni, hogy az saját valóságshow-t indíthatnak Gyõzike, vagy épp Benkõ Dániel feleségkeresõ produkciójának mintájára. Pákó szerint mindez hazugság.

 • Csalás miatt vesztette el koronáját Miss Fülöp-szigetek

  Megfosztották koronájától Fülöp-szigetek szépét, mert kiderült, hogy apja valójában indiai, õ pedig Katarban született.

 • Szicíliai gyermeket szeretne Lady Gaga

  Kevesen tudják, hogy Lady GaGa édesapja szicíliai származású, így talán nem is meglepõ, hogy az énekes világsztár szeretne visszatérni a gyökerekhez.

 • Elhunyt Pavel Popovics volt szovjet ûrhajós!

  Elhunyt szerdán Pavel Popovics volt szovjet ûrhajós, aki az ûrhajózás történetében elõször végrehajtott páros ûrrepülés egyik résztvevõje volt.

  Popovics a Krímben, egy szanatóriumban halt meg, öt nappal a 80. születésnapja elõtt. Az ukrajnai születésû Popovics a negyedik szovjet ûrhajósként 1962. augusztus 12-én indult a világûrbe a Vosztok-4-es ûrhajó kabinjában.

 • Megszületett Deutsch Anita és Kinizsi Ottó kislánya

  Kinizsi Hanni 52 centiméterrel és 3200 grammal jött a világra.

 • Courtney Cox-nak autóbalesetet szenvedett

  Courtney Cox karambolozott a hét végén egy teherautóval – adta hírül a Mirror.

  A színésznõ a Hawaii-szigeteken vakációzott a baleset idején.

  A Jó barátok címû tévésorozat sztárja egy fehér BMW-t hajtott, amikor beleszaladt egy tolató teherautóba.

  Szerencsére senki sem sérült meg a karambolban.

 • Öngyilkos akart lenni Camilla hercegnõ

  Nem baleset volt a brit trónörökös feleségének legutóbbi lábtörése? - Az egyik amerikai lap szerint elképzelhetõ, hogy Camilla véget akart vetni az életének.

 • Pénzben fürdette gyermekét a bankkártya-csaló

  Több mint tízmillió forintnyi pénzt csalt ki egy román férfi bankkártya-hamisítással Angliában.

  A rabolt pénzhegy tetejére ültette kilenchónapos kisfiát, hogy a róla készült képpel bizonyítsa, úszank a pénzben, amióta Angliában élnek. A Romániába elküldött felvétel vezette nyomra a rendõrséget.

  Némely szülõ csörgõt vagy plüssjátékot ad gyerekének, Fraudster Adu Bunu ellenben kilenc hónapos fiát rabolt pénzhalommal ajándékozta meg.

 • Hazaküldték a kórházból. 8 kilométert gyalogolt terhesen

  Nyolc kilométert gyalogolt a hideg, esõs idõben az a 19 éves lány, akit 9 hónapos terhesen hazaküldtek a kórházból, majd menet közben rájött a szülés.

 • Veszélyes közösségi oldalak

  Az internetes közösségi oldalak – iwiw, myvip, facebook – megjelenésük óta egyre nagyobb népszerûségnek örvendenek. E honlapok célja az ismerõsök keresése, és a velük való könnyebb kapcsolattartás. Bár leginkább a 10-35 év közöttiek használják ezeket napi szinten, de minden korosztály képviselteti magát.

 • Tetemes összeget fizettek a gyémánttal kirakott vuvuzeláért

  Tetemes összeget, 17 ezer eurót (4,8 millió forint) fizettek egy osztrák aranymûves által gyémántokkal és fehérarannyal díszített mûanyag vuvuzeláért.

 • Nadrág nélkül Pokrivtsák Mónika

  Nadrág és sötét árnyalatú ruhák nélkül éli napjait Pokrivtsák Mónika, az RTL Klub mûsorvezetõnõje. "Csak nagyon ritkán hordok nadrágot, akkor is leginkább farmert választok."

  Imádja az élénk színeket, mert úgy véli, azok jókedvûvé tesznek mindenkit; kedvence a türkizkék. Mikor feltûnt a televízió képernyõjén a szimpatikus fiatal lány, gyorsan felfigyeltek rá a nézõk.

  Fogyásának köszönhetõen tökéletes alakját is megvillantja, nemrégiben ugyanis a nyuszis magazin címlapján pózolt.

 • Tilos a disznóvágás! Patkányok fertõzték meg a disznókat Gábortelepen!

  Patkányok fertõzték meg a sertéseket a Békés megyei Gábortelepen. A településen megtiltották a disznótorokat, az élõállat kiszállítását, és arra kérik a településen élõket, hogy ne fogyasszanak a korábban levágott sertések húsából se.

  A fertõzés egy januári disznótor után derült ki, amikor nyolcan kórházba kerültek. Az állat-egészségügyi hatóság szerint a településen az összes sertést le kell vágni, és patkányirtást kell tartani.

 • Testékszerezett macskákat árult egy kutyakozmetikus nõ

  Testékszerezett macskákat árult egy kutyakozmetikus nõ az internet közvetítésével az Egyesült Államokban, amiért most bíróság elé kerül állatokkal szembeni kegyetlenség címén.

  A 34 éves hölgy nem csak fülbevalókkal ékesítette a macskákat, hanem "farokbavalókkal" és nyakbavalókkal is. Utóbbiakat nyakszirttájékon rakta a macskákra. Ténykedésérõl tudomást szerzett egy állatvédõ csoport és feljelentette a nõt, akinek lakásán razziát tartott a rendõrség.

 • Magyar férfi nyerte meg a 30-szoros Ironman versenyt

  Magyar férfi nyerte meg a 30-szoros Ironman versenytA győri Rokob József nyerte meg a világon először megrendezett olaszországi 30-szoros Ironman-versenyt, melyen összesen 114 kilométert úsztak, 5400 kilométert kerékpároztak és 1260 kilométert futottak a résztvevők. A másodikként a komáromi Szőnyi Ferenc érkezett a célba. A két magyar kiemelkedett a mezőnyből, általában ők ketten osztoztak az első két helyen a napi összevetésekben. A harmincadik nap végén Szőnyi Ferencnek két óra hátránya volt, a harmadik helyezett svéd Greger Sundinra pedig több mint 20 órát vertek összetettben

 • Levágta saját heréjét a pap

  Brutálisan megcsonkította magát egy baptista prédikátor Kolozs megyében.

 • Bûzpert indítottak apácák New Yorkban!

  Bûzpert indítottak apácák New Yorkban egy lakásuk bérlõje ellen, aki állandóan halat fõzött és füstölt a megapolisz közõpontjában.

  A sokemeletes bérház egy apácarend tulajdonában van, a kényesebb orrú bérlõk pedig nekik - a tulajdonosnak - tettek panaszt a sokszor elviselhetetlen bûz miatt.

 • Leforrázta férje péniszét

  Az 52 éves nõ nem hirtelen felindulásból, veszekedés miatt, hanem elõre megfontoltan cselekedett. Feltett egy fazék vizet a tûzhelyre, majd amikor már lobogott a víz, levette az edényt, bement a hálószobába és alvó férje ágyékára döntötte. A férfi ordítva a fájdalomtól rohant ki a házból. Egy rokona hívta a mentõket.

 • Posztumusz bátorsági érmet kap egy új-zélandi kiskutya

  Posztumusz bátorsági érmet kap egy új-zélandi kiskutya, amiért megvédett öt gyereket egy falka pitbulltól.

  George, a hõs terrier belepusztult a pitbullharapások okozta sérülésekbe, a gyerekeknek viszont nem esett bajuk. Az emlékérmet gazdája veszi át a PDSA brit állatvédõ szervezettõl. Az érem olyan állatoknak jár, amelyek emberekért vagy más állatokért áldozták fel az életüket.

 • Gombi éneklésre adja a fejét - Jajj nekünk

  Gombi búcsúzott a Való Világtól, de a fiatal fiú máris terveket szövöget. Ráadásul nem is akármilyeneket, hiszen barátnõje megsúgta, Gombi énekelni szeretne.

 • Nyereséggel zárt a VOLT Fesztivál és a Balaton Sound!

  Pénzügyileg is eredményes volt idén a Sziget Kft. által eddig megrendezett két fesztivál. A hétvégén zárult, harmadik alkalommal megtartott Balaton Soundot követõ elsõ számítások szerint a rendezvény – a 2008-as évhez képest mintegy 50 százalékkal magasabb – 200 millió forintot meghaladó eredménnyel zárt.

 • A nõk jobban bánnak a pénzzel

  Ugyan sokként érheti a feleségüket költekezéssel vádló férjeket, de egy tanulmányból kiderült, hogy a nõk bizony jobban bánnak a pénzzel mint a férfiak.

 • Elfogták a szegedi bankrablás nõi elkövetõjét!

  Elfogta a rendõrség a két héttel ezelõtti szegedi bankrablás elkövetõjét kedden Magyarcsanádon.

  A 23 éves nõ nem ismeretlen a rendõrség elõtt, korábban rablás, lopás, hamis vád, közokirat-hamisítás miatt indult ellene eljárás.

 • Julija Timosenko megvált védjegyének számító fonott hajkölteményétõl

  Évek után megvált védjegyének számító fonott hajkölteményétõl Julija Timosenko ukrán miniszterelnök, aki új frizurával jelent meg a heti kormányülésen.

  A politikus a 2004-es narancsos forradalom óta ragaszkodott fonott hajviseletéhez. A szerdai kormányülés egyik legnagyobb szenzációnak minõsülõ eseményérõl az UNIAN ukrán hírügynökség külön hírben számolt be.

 • Kozma Orsi szerelembe esett!

  Kozma Orsi szerelembe esett. Az énekesnõ egy szintén zenész férfi mellett találta meg a boldogságot másfél hónappal ezelõtt.

  "Szlovákiába indultunk egy fellépésre, de a zenekar dobosa sajnos nem tudott velünk jönni. Szerencsére annak ellenére, hogy Tomi egy másik zenekarban dobol, be tudott ugrani helyette.

  Ugyan már korábbról ismertem õt, közelebbi kapcsolatba csak ott kerültünk egymással" - mesélte a Cotton Club Singers egykori énekese.

 • Autósjátékban szerepel Bódi Sylvi

  Egy autósjátékban szerepel majd Bódi Sylvi digitaliztált mása.

  A modellt Angelina Jolie-hoz hasonlóan, akit Lara Croft és a Tomb Raider miatt vetettek bitekre, fényképek alapján digitalizálták, hogy majd egy most készülõ autósjátékban szerepeljen.

  Bódi egyelõre nem tudja, hogy sofõr, navigátor, vagy a versenyt indító dögös csajszi lesz. Bódi hozzátette, nem ragadta meg az alkalmat, hogy kicsit faragjon digitális alakján, sõt õ állította le a készítõket, amikor azok kisebbre akarták venni a kemény munkával megformált lábizmát.

 • Luxusjachtot vásárolt Brad Pitt

  Luxusjachtot vett Brad Pitt több mint másfél milliárd forintnak megfelelõ összegért, de nem kell arra gondolni, hogy ez kidobott pénz lenne. A 22 méteres klasszikus szkúneren egyrészt elfér az egész család - Brad, Angelina Jolie és a hat gyerek -, és még személyzetnek is jut hely, másfelõl a hajó pénzt fog termelni.

loading...