2024.04.26. - Ervin

Nem akartak mosolyogni a diákok, ezért rendőrt hívott az igazgatónő

Nem akartak mosolyogni a diákok, ezért rendőrt hívott az igazgatónő
Nem akartak mosolyogni a diákok, ezért rendőrt hívott az igazgatónőKomolyan veszi a feladatát az általános iskola igazgatónője, nem véletlenül retteg tőle minden diák, de még a tanárok sem bírják mindig elviselni a határozottságát. Most rendőrt hívott a komor gyerekek ellen. Nincsenek túl nagy bizalommal az észak-walesi Anglesey általános iskolájának igazgatónője iránt sem a diákok, sem a tanárok. Az viszont biztos, hogy Ann Hughes nemrégiben rendőrt hívott, mert megtudta, hogy néhány diák lázadást tervezett az iskolai fotózásra: a gyerekek elhatározták, hogy nem fognak mosolyogni a képeken!
Az égbekiáltó gaztett megelőzésére kérte a hatósági jelenlétet - derült ki az igazgatónő ellen indított fegyelmi eljárás során.

Hughes ellen egyébként igen gazdag bűnlajstromot állítottak össze a beosztottjai. A diákokat rettegésben tartotta, rendszeresen kiabált az osztályteremben, nem riadt vissza a diákok vulgáris szidalmazásától sem, és a tanárok szerint nem egy esetben ok nélkül bírálta a gyerekek vélt hibáit. Egy tanuló végignézte, amint Hughes darabokra tépte a dolgozatát, csak mert a diák rosszul írta le a középső nevét.


A bizottsági meghallgatáson felidézték azt az esetet is, amikor 2011 májusában az iskola működése kis híján válságba került: ekkor egyszerre hat tanár jelentett beteget, így lázadtak az igazgatónő ellen.

A személyzet több tagja szerint az iskolát a félelem légköre hatotta át, mielőtt 2011 júliusában felfüggesztették az igazgatónőt, később pedig eltávolították a pozíciójából, de ügye csak most került abba a szakaszba, hogy tételesen vizsgálják a felelősségét.