rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
 • Idén 84 ezren buliztunk a Nagyerdőn

 • Share on Tumblr

  Idén 84 ezren buliztunk a NagyerdőnVasárnap hajnalban véget ért Kelet-Magyarország legnagyobb könnyűzenei eseménye, a debreceni Campus Fesztivál. A Nagyerdei Stadion környezetében, több mint húsz hektáron elterülő rendezvényt nem véletlenül nevezték el a látogatók és a szervezők az "ország egyik legkomfortosabb" fesztiváljának. A hőséget az erdei sétáló utak, kutak, párakapuk mellett a folyamatos locsolás is enyhítette, egyedülálló volt a klimatizált ezer négyzetméteres buli-aréna, és a kulturális programok centruma, a frissen felújított 101 éves Víztorony is.

  Idén már több mint 6000 négyzetméternyi fedett helyszín várta a bulizni vágyókat, összesen 25 programhelyszínen, közel 400 program volt a négy nap alatt. Ezreket mozgatott meg Ákos, Caro Emerald, Majka és Curtis, Rúzsa Magdi, a Halott Pénz, Palya Bea és a brit Modestep is. A legnagyobb érdeklődés pedig a hazai pályán koncertező Tankcsapdát kísérte, Lukács Laciékat csaknem 18 ezren látták a Nagyszínpad előtti téren.

  A zenei színpadok kínálata mellett újra nagy sikert aratott az Egyetem tér, ahol a Debreceni Egyetem látványos napközbeni aktivitásokkal mutatta be az egyetemváros sokszínűségét. Először épült fel az "Agyüzem", ahol forradalmian új, jelenleg még sehol sem megvalósított ötletekkel lehetett előállni értékes nyereményekért. Voltak irodalmi és színházi programok, közönségtalálkozók, pódiumbeszélgetések, felolvasóestek, filmvetítések, és a Dumaszínház humoristái is szép számban megjelentek.


  Az idei Campus ráadásul abban is rendkívüli volt, hogy a fesztivál idején még egy DVSC-TEVA-Skonto FC Európa-liga selejtezőt is megnézhettek a fesztiválozók. Miklósvölgyi Péter a Campus Fesztivál igazgatója megerősítette, a programok jóval nagyobb érdeklődés mellett zajlottak, mint az elmúlt évben, így sikerült megdönteni a tavalyi látogatói csúcsot, idén 84 ezren buliztak a Nagyerdőn.

  Vasárnap reggel elkezdődött a takarítás, és a terület helyreállítása, hogy a Nagyerdei Stadion környezete rövid időn belül eredeti állapotába kerülhessen.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • A legnagyobb titokban érkezett Magyarországra Nicolas Cage

  A hollywoodi filmsztár napok óta egy fóti filmstúdióban készít próbafelvételeket legújabb filmjéhez, a Season of the Witch-hez.

  Cage holnap már el is hagyja hazánkat, nemsokára azonban újra visszatér.

  Jövõ héten Ausztriában a film jeleneteit kezdik forgatni, ezt követõen jön újra Magyarországra.

  Valószínûleg ismét mindenféle felhajtást elkerülve.

 • Nem semmi: 13 millió forintnyi dollárt költött körmeire Rita Ora

  Nem semmi: 13 millió forintnyi dollárt költött körmeire Rita OraRita Ora mindent megtett azért, hogy rá figyeljenek a vörös szőnyegen. Az MTV VMA-re minden sztár kitesz magáért, hogy az egyik legnívósabb díjátadó lévén nem jelenhetnek meg szedett-vedett cuccban. Rita Ora már az ouftitjével is magára vonzotta a tekinteteket, hisz vörös, hálóingre hajazó szaténruhája nem hagyott túl sokat a képzeletnek. Most pedig kiderült, hogy feltűnő körmeire sem sajnálta a pénzt: 56 ezer dollárt, vagyis átszámolva körülbelül 13 millió forintot költött rájuk! Ez azért már lehet egy kicsit sok...

 • Szabadlábon a Fekete Vonat énekese

  Újabb részletek láttak napvilágot Mohammed Fatima, a Fekete Vonat énekesnõjének õrizetbe vételével kapcsolatban.

 • Kiraboltak egy patikát a fõvárosban a IX. kerületben!

  Kiraboltak egy patikát a fõváros IX. kerületében kedden késõ délután, a rabló a bevétellel elmenekült.

  A Napfény utcai patikába zárás elõtt tíz perccel lépett be egy 150-160 centiméter magas, fekete csuklyát viselõ férfi, aki fegyvernek látszó tárggyal megfenyegette a gyógyszerészt, és követelte a bevételt. Miután a pénzt megkapta, távozott a helyszínrõl, lövés nem dördült el, személyi sérülés nem történt.

 • Bankba tette 91 kilónyi pénzét a koldus

  Kalkutta - Bankszámlát nyitott az indiai Kalkuttában egy koldus, és mindjárt 91 kilogrammnyi pénzt helyezett el rajta.

  Laksmí Dász elmondta csütörtökön a BBC brit hírszolgálati rádiónak, hogy ez az élete megtakarítása; negyven éve kéreget, azóta, hogy kiskorában megbetegedett gyermekbénulásban.

 • Megszületett Halle Berry második gyermeke

  Megszületett Halle Berry második gyermekeNem árult el semmilyen részletet a szombaton Los Angelesben megszületett fiúról Halle Berry és Olivier Martinez képviselője. Azt sem lehet tudni, hogy Berry második gyermekét hogy hívják vagy hol született. A 47 éves színésznő és férje azután keltek egybe a nyáron Franciaországban, hogy áprilisban Berry bejelentette terhességét. Kapcsolata Martinezzel tavaly kezdődött a Sötét hullám című film forgatásán, aki azóta is támogatja korábbi barátjával vívott harcában, aki Berry első, öt éves gyermekének apja. Segítségével sikerült megállapodni Gabriel Aubry-vel a tavalyi hálaadásnapi verekedés után is.

 • Alpaka kiscsikó született Szegeden

  Alpakacsikó született a Szegedi Vadasparkban; a kancacsikó komplikációk nélkül jött világra, és anyja is gondos szülõként neveli, így minden remény megvan a felcseperedésére az alpakák tágas, természetes környzetüket utánzó kifutójában.

  Az alpakák jól érzik magukat Szegeden, s szinte minden évben egy kiscsikóval örvendeztetik meg gondozóikat - mondta Veprik Róbert, az állatkert igazgatója.

  Külön öröm, hogy idén kancacsikó született, mert az állat késõbb bevonható lesz a tenyésztésbe - tette hozzá.

 • Horváth Éva filmezni szeretne

  Horváth Éva filmezni tanul. Az ex-szépségkirálynõ a Dominó Napon szeretett bele a televíziós szakmába, így elhatározta, az alapoktól kezdve tanulja meg a szakmát.

  "Úgy éreztem, régen tanultam már újat. Amikor most a Dominó Napon Hollandiában jelen lehettem a mûsor elõzeteseinek vágási folyamatánál, nagyon megtetszett nekem ez a szakma. Picikét már ott is belekóstolhattam, de idehaza csakugyan elhatároztam, hogy komolyan szeretném megtanulni ezt a filmes hivatást. Nagyon érdekel, hiszen a szerkesztõ saját magát is beleviheti egy-egy munkájába" - mondta Éva..

 • Ausztriából hoznak havat a hógolyózási rekordkísérlethez

  Budapest - Száznegyven tonna havat hoznak Ausztriából Budapestre a hógolyózási rekordkísérlethez, amelyet szombat délután fél négytõl rendeznek meg a Városligeti Mûjégpályán.

  A rendezvény két szervezõje, a T-Home és a T-Mobile semmiképpen sem szeretné, ha azért maradna el a hócsata, mert nincs meg a hozzá szükséges alapanyag, ezért a biztonság kedvéért egy kisebb hegynyi havat hozat Budapestre, pontosan 140 tonnát hat hûtõkamionban az ausztriai Karintiából.

 • 58,2 millió eurót nyert egy spanyol az európai lottón

  Bécs - Majdnem 14 milliárd forintnak megfelelõ 58,2 millió eurót nyert egy spanyol a Euro Millions nevû lottójátékon, amelyet kilenc nyugat-európai országban lehet játszani.

  A szerencsés nyertes egyedüliként találta el az öt helyes számot az 50-bõl, illetve a két jó "csillagot" a kilenctagú "csillagképbõl". A 3 darab 5+1-es találatért egyenként 1,151 millió euró jár, a 10 darab ötösért pedig egyenként 98 ezer eurót fizetnek.

 • A brit börtönök jobban táplálják rabjaikat, mint a közkórházi betegeiket!

  A börtönök jobban táplálják rabjaikat Nagy-Britanniában, mint a közkórházak a betegeiket – állapította meg egy hétfõn közzétett tanulmány.

  Ez annak ellenére is így van, hogy a brit országos egészségügyi hálózat, az NHS keretében mûködõ kórházak paradox módon sokkal többet költenek az étkeztetésre, mint a börtönök.

 • Autópályára zuhant egy polgári helikopter az Egyesült Államokban!

  Autópályára zuhant egy polgári helikopter csütörtök este az Egyesült Államok keleti részén, a rajta utazó mind a négy ember meghalt.

  A Maryland államban történt tragédiához a riasztást követõen percek alatt kiérkeztek a tûzoltók. A 70-es számú államközi autópályán történt balesetben egy autó sem sérült meg.

  Az érintett pályaszakaszt lezárták.

 • A Rajnába szeretkezték magukat

  A Rajnába szeretkezte magát egy pár autóstul Németországban. Hogy ne fázzanak, járatták a kocsi motorját, ám szex közben egy heves mozdulattal véletlenül sebességbe "rakták" a jármûvet, mely a folyónak ment.

 • Egyszerre lett apa egy izraeli ikerpár mindkét tagja

  Egy izraeli ikerpár gyermekkora óta szinte mindent együtt csinál, és most még gyermekük is egyszerre született: a feleségek néhány órás eltéréssel hozták világra a kis utódokat.

 • Beperelte a vibrátort gyártó céget egy asszony

  Beperelte a gyártó céget egy angol asszony, aki szerelmi együttléte során súlyosan megsérült egy vibrátor használata közben.

 • 202 utas volt a kigyulladt Boeing fedélzetén

  Egy San Franciscóból Ausztráliába tartó repülõgép egyik hajtómûve egyik pillanatról a másikra szikrákat kezdett el szórni, majd az egész motor lángba borult.

 • Apa lett Matthew McConaughey

  Los Angeles - Matthew McConaughey hollywoodi filmsztár brazil barátnõje egészséges kisfiúnak adott életet hétfõn este.

 • Halott csecsemõt találtak Borsodban

  Megszülte, majd ellátatlanul hagyta csecsemõjét egy 36 éves vattai nõ; a gyermek meghalt, az anya ellen tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bûntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a rendõrség - tájékoztatta Gaskó Bertalan, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõje szombaton az MTI-t.

 • Újra Milliomosok Vására Moszkvában

  Moszkva - Moszkvában újra megnyílt a Milliomosok Vására, s újra valószínûtlen holmikat kínál mindazoknak, akiknek van elég pénzük és nem sajnálnak maguktól egy kis örömet, kerül, amibe kerül.

  A 12 ezer meghívott milliomos vendég és az érdeklõdõk, akik hajlandók kifizetni a belépõjegy 64 dollárnyi (több mint 13 ezer forintnyi) árát, természetesen szmokingban és estélyi ruhában érkeztek a hétvégi megnyitóra, csak Rafael Nadal világklasszis teniszcsillagot nem akarták beengedni, mert senki nem ismerte meg szmokingban, noha õ volt az est fõvendége.

 • Faültetõ bombázó

  Amikor egy volt harci eszköz hasznos lehet, ez jellemzi a Lockheed Martin-féle bombázó repülõgépet. Amíg más bombázók embert ölnek, és taposóaknákat dombnak le, ez a C-130-as fákat ültet.

 • Elõkerült a rekorder lottógyõztes

  Jelentkezett az 50 milliárd forintot érõ telitalálatos Euromillions lottószelvény brit tulajdonosa.

  48 óra hallgatás után jelentkezett az Euromillions nemzetközi lottójáték legújabb, rekord összegû fõnyereményt bezsebelõ gyõztese.

 • Mellbimbópiercingje van Rihanna-nak!

  Egyre több olyan dolog derül ki Rihannáról, ami arra utal: a szexis énekesnõ igazi lázadó vadóc!

  Nemrégiben csillagokból álló tetoválást varratott tarkójára, majd a vállára római számokat tetováltatott, ami a születési évét takarja fordított irányban.

  Nem sokkal késõbb az a pletyka röppent fel, hogy a lányokkal is szívesen hancúrozik, ha úgy adódik a helyzet.

 • Külsõ szakértõk elõtt is megbukott a nõi vágyfokozó

  A nõi vágyfokozó pirula kevéssé hatékony és nem elegendõen biztonságos - állapította meg az amerikai gyógyszerügyi hatóság, az FDA által felkért, külsõ szakértõkbõl álló bizottság a hét végén közzétett jelentésében.

 • Azonosítatlan lényt találtak a tengerben - fotóval

  Megdöbbentõ leletre bukkantak a kínai hatóságok Guangdong tartomány egy tengerparti strandján. A parton ugyanis egy beazonosítatlan állat rothadó tetemét találták.

 • Mariah Carey hajadonná vált

  Mariah és Nick házassága két hónapig tartott. A OK magazin szerint Mariah Carey és Nick Cannon már külön is költöztek. Egy "családhoz közel álló" ismerõs szerint Carey stílusa egész egyszerûen elviselhetetlen. A legutóbbi klipforgatáson férjével például úgy viselkedett, mint ha a szolgája lenne.

  - Úgy gondolta, Nick csak arra való, hogy ugráljon körülötte, úgy viselkedett vele, mint egy díva a szolgájával - mondta a bennfentes. Cannon, aki színészként és rapperként is megállja a helyét, nem bírta elviselni, hogy Mariah Carey már a karrierjébe is bele akart szólni. Ez volt az utolsó csepp a pohárban.

 • Távozik a sorozatból Balogh Edina - jön a baba?!

  Balogh Edina alig fél éve mondta ki a boldogító igent kollégájának, Som Krisztiánnak, akivel úgy tûnik már a babaprojekten is túl vannak. A gyönyörû színésznõ ugyanis nemrég arra kérte a sorozat producerét, Kalamár Tamást, hogy írja ki õt a mûsorból.

 • Előre megünnepelte az esküvőjét Avril Lavigne

  Előre megünnepelte az esküvőjét Avril LavigneAvril Lavigne már volt házas, de a Nickelback frontembere még sosem nősült meg. Az eljegyzés 2012 augusztusában volt, most a hétvégét Dél-Franciaországban töltötte a pár, de nem lehet tudni, mi is történt valójában. „Szeretném, ha az összes vendég számára egy életre szóló élmény lenne, és nem csak nekünk lenne emlékezetes majd a pillanat, hanem mindenki számára. Valami egyedülállót, különlegeset és óriásit tervezünk, de ezzel együtt csak közeli baráti és családi körben szeretnénk, ha megtörténne.” – tette hozzá Avril.

 • Templomot építettek illegálisan!

  Õrizetbe vettek Vietnamban 14 embert abból a több mint kétszázból, aki összecsapott rendõrökkel egy katolikus templom engedély nélküli újjáépítése miatti konfliktusban.

  Az ázsiai ország középsõ vidékén fekvõ Dong Hoi városban egykoron állt Tam Toa templom körüli helyzet még hétfõn mérgesedett el, amikor a hatóságok felszólították az 1963-tól 1975-ig tartó háborúban csaknem porig rombolt templom újjáépítésén dolgozó hívõket, hogy bontsák le, amit fölépítettek, majd hagyjanak fel az engedély nélküli tevékenységgel.

 • Az állatszexet akarják betiltani a hollandiai állatvédõk

  Az aktivisták szerint elfogadhatatlan, hogy Hollandia egyike azon kevés országnak, ahol büntetlenséget élvez az állatok elleni szexuális erõszak.

  A De Telegraaf címû holland lap szerint az Alapítvány az Állatok Elleni Erõszak Felszámolására nevû állatvédõ szervezet felszólította a parlamentet, hogy minél elõbb fogadja el az ember és állat közti szex tilalmáról már hónapokkal ezelõtt benyújtott törvényjavaslatot.

 • Hitler-festmény függhetett Freud rendelõjében

  A pszichoanalízis zsidó származású atyja, Sigmund Freud rendelõjének falán ott függhetett Adolf Hitler egyik festménye - adta hírül pénteken a The Daily Telegraph internetes kiadása.

  Egy brit aukciósház árverésre bocsátja a náci diktátor egy 1910-ben datált akvarelljét, amelynek a hátoldalán lévõ felirat arról tanúskodik, hogy a festmény a pszichoanalitikus bécsi rendelõjébõl származik.