rss
 • Idén 84 ezren buliztunk a Nagyerdőn

 • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

  Idén 84 ezren buliztunk a NagyerdőnVasárnap hajnalban véget ért Kelet-Magyarország legnagyobb könnyűzenei eseménye, a debreceni Campus Fesztivál. A Nagyerdei Stadion környezetében, több mint húsz hektáron elterülő rendezvényt nem véletlenül nevezték el a látogatók és a szervezők az "ország egyik legkomfortosabb" fesztiváljának. A hőséget az erdei sétáló utak, kutak, párakapuk mellett a folyamatos locsolás is enyhítette, egyedülálló volt a klimatizált ezer négyzetméteres buli-aréna, és a kulturális programok centruma, a frissen felújított 101 éves Víztorony is.

  Idén már több mint 6000 négyzetméternyi fedett helyszín várta a bulizni vágyókat, összesen 25 programhelyszínen, közel 400 program volt a négy nap alatt. Ezreket mozgatott meg Ákos, Caro Emerald, Majka és Curtis, Rúzsa Magdi, a Halott Pénz, Palya Bea és a brit Modestep is. A legnagyobb érdeklődés pedig a hazai pályán koncertező Tankcsapdát kísérte, Lukács Laciékat csaknem 18 ezren látták a Nagyszínpad előtti téren.

  A zenei színpadok kínálata mellett újra nagy sikert aratott az Egyetem tér, ahol a Debreceni Egyetem látványos napközbeni aktivitásokkal mutatta be az egyetemváros sokszínűségét. Először épült fel az "Agyüzem", ahol forradalmian új, jelenleg még sehol sem megvalósított ötletekkel lehetett előállni értékes nyereményekért. Voltak irodalmi és színházi programok, közönségtalálkozók, pódiumbeszélgetések, felolvasóestek, filmvetítések, és a Dumaszínház humoristái is szép számban megjelentek.


  Az idei Campus ráadásul abban is rendkívüli volt, hogy a fesztivál idején még egy DVSC-TEVA-Skonto FC Európa-liga selejtezőt is megnézhettek a fesztiválozók. Miklósvölgyi Péter a Campus Fesztivál igazgatója megerősítette, a programok jóval nagyobb érdeklődés mellett zajlottak, mint az elmúlt évben, így sikerült megdönteni a tavalyi látogatói csúcsot, idén 84 ezren buliztak a Nagyerdőn.

  Vasárnap reggel elkezdődött a takarítás, és a terület helyreállítása, hogy a Nagyerdei Stadion környezete rövid időn belül eredeti állapotába kerülhessen.


  Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • 710 milliós szigettel lepte meg Beyoncét Jay-Z

  Jay-Z egy 710 milliós szigettel lepte meg feleségét és kislánya édesanyját Beyoncét. A hatalmas ajándékot ötödik házasságuk évfordulójára kapta meg az énekesnő.

 • Betonkeverõvel kavarta a mártásokat egy étterem

  Betonkeverõvel kavarta egy étterem mártásait Svédországban, amire azért derült fény, mert egy vendége csavart kapott a kebabjába.

 • Ötvenméteres zuhanást élt túl a Niagara-vízesésnél!

  Több mint ötvenméteres zuhanást élt túl egy amerikai férfi, aki valószínûleg öngyilkosságot akart elkövetni a Niagara-vízesésnél - közölte helyi idõ szerint szerdán a kanadai rendõrség.

  Egy turista tett bejelentést telefonon a rendõrségnél, hogy egy férfi felmászott a mellvédre, és levetette magát az 51 méteres mélységbe, az alant morajló Niagara folyóba.

 • Marc Anthonyt kitüntette a Obama!

  Barack Obama amerikai elnök a washingtoni Fehér Házban ünnepélyesen kitüntette Marc Anthonyt. Az énekest, akit feleségével, Jennifer Lopezzel együtt invitáltak meg, a latin-amerikai közösségért végzett munkájáért tüntették ki.

 • Rossz sorsú gyerekeken akar segíteni a One Direction

  Az One Direction addig üti a vasat amíg meleg! Pár hetente kiadnak egy-egy videóklipet, amit rajongók milliói várnak már türelmetlenül.

 • Exfelesége bosszantására is jut ideje Ashton Kutchernek

  Exfelesége bosszantására is jut ideje Ashton KutchernekDemi Moore-nak ismét meggyűlt a baja volt férjével – Ashton Kutcher ténykedése aláásta kapcsolatát Madonnával. Madonna és Demi Moore jó barátnők voltak, de mostanában alig találkoznak és ezt sokan Ashton Kutcher bosszújának gondolják. A színész az utóbbi időben jó barátságot alakított ki az énekesnő menedzserével és állítólag olyan titkokat osztott meg vele, amik aztán Madonna fülébe jutva ártottak a barátságuknak. Kutcher közben alig várja, hogy apai örömök elé nézzen, még házát is árulja, hogy egy gyerekbarát otthonba költözhessenek.

 • A delfineknek fáj a gyorsúszás

  Sokkal nagyobb sebességre lenne képes, mégsem úszik óránkénti 54 kilométeresnél gyorsabb tempóban a delfin, hogy elkerülje a farokuszonyát kínzó fájdalmat - mutatták ki izraeli tudósok.

  A fájdalom forrása a kavitáció nevû fizikai jelenség, amely a hajóépítõ mérnököknek is problémát okoz. A vízben gyorsan mozgó tárgyak körül a nyomáskülönbség miatt buborékok keletkeznek, amelyek felrobbannak. A sorozatos lökéshullámoknak a hajók propellere nem tud ellenállni, és az erõs fém egy idõ után megadja magát.

 • A világ legdrágább karácsonyfája Abu-Dzabiban

  A világ legdrágább karácsonyfája ragyogott fel 2010-ben Abu-Dzabiban: a sivatagi ország egyik szállodájában felállított fenyõfa díszei több mint 11 millió dollárt érnek.

 • Alföldi elhagyja a Heti Hetest

  Fiatal színészeket hív játszani Alföldi Róbert a Nemzeti Színházba - ismertette terveit az új színházigazgató, aki a Heti Hetes-tõl még idén megválik. Alföldi Róbert bejelentette, hogy fiatal mûvészekkel fog bõvülni a Nemzeti Színház társulata: február végén közli a tagokkal, hogy a 2008/2009-es évadban kire tart igényt a jelenlegi társulatból. Mint mondta, ennek összetételét személyes ízlése fogja meghatározni.

 • Hûtlenség miatt csonkítottak meg egy nõt!

  Levágták egy fiatal török nõ fülét és orrát, mert állítólag megcsalta a férjét, és ezzel bemocskolta a család jó hírét.

  Török lapjelentések szerint a 23 éves, súlyosan sérült fiatalasszonyt a zömmel kurdok lakta Agri tartományban találták meg az ország keleti részében. Állítólag az altestét is megcsonkították egy szúróeszközzel.

 • Pete Dohertynek koncert közben szakadt ki a nadrágja a hátsóján

  Nemcsak a nõi sztárok kiváltsága a villantás, férfiakkal is megeshet egy rossz mozdulat, így Pete Doherty is csatlakozott az intim testrészeiket mutogató sztárokhoz, skóciai koncertjén ugyanis szétrepedt a gatyája.

  Pete Dohertynek szégyenteljes pillanatokat kellett átélnie legutóbbi koncertjén. A Loch Lomond Fesztiválon a koncert kellõs közepén a Babyshambles frontembere annyira szenvedélyesen belelendült a gitározásba, hogy lelkes gitárjátéka közben szeszétrepedt a gatyája, és kivillant a meztelen hátsó része.

 • Nem a családfõ a tettes Tényõn?

  Pletykák, találgatások áradatát indította el a múlt heti tényõi családirtás, sokan nem hisznek a rendõrségnek, nem fogadják el, hogy Sz. Kolos mészárolta le kislányait és feleségét, majd saját magával is végzett egy láncfûrésszel.

 • Hatezer fõs családi összejövetel

  Hatezer tagja gyûlt össze egyazon családnak Tajvanon, hogy hagyományosan megünnepelje közös elhunyt felmenõit.

 • Újra Való Világ

  Biztosra megy a nézettségért az RTL Klub: az X-Faktor mellett újraindítják a 7 éve hibernált valóságshowjukat is - írta meg a Biztosra megy a nézettségért az RTL Klub: az X-Faktor mellett újraindítják a 7 éve hibernált valóságshowjukat is.

 • Barack Obama népszerûsége csökkent!

  Barack Obama amerikai elnök népszerûsége az eddigi legalacsonyabb szintre, 45 százalékra süllyedt a valószínû szavazók körében a Rasmussen közvélemény-kutató intézet kedden közzétett adatai szerint.

 • Életének 96. évében elhunyt Illés Sándor!

  Életének 96. évében szerdára virradóra elhunyt Illés Sándor, Táncsics Mihály-díjjal és Aranytoll elismeréssel kitüntetett újságíró, író - tudatta a család az MTI-vel.

  Illés Sándor munkássága elismeréseként megkapta a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) Aranytoll elismerését, a Magyar Újságírók Közösségének (MÚK) Petõfi Sándor Sajtószabadság Díját, a Vajdasági Irodalmi Díjat, a Táncsics Mihály-díjat, a Magyar Örökség Díjat, 2005-ben a Prima Díjat és a Mikszáth Kálmán-díjat.

 • Ajándék memóriakártyákkal fürkészik ki a brit üzletemberek titkait Kínában

  A brit belsõelhárítás azzal vádolja Kínát, hogy memóriakártyákba rejtett kémprogramokkal próbál hozzáférni brit üzletemberek számítógépéhez - írta a Sunday Times brit lap.

 • Lerombolták az elsõ meg nem nyílt szexvidámparkot, a Love Land-et!

  Kínában õsszel nyílt volna meg az elsõ szexvidámpark, a Love Land, amelynek célja a szexuális kultúra gazdagítása volt, ám a hatóságok végül a park lebontása mellett döntöttek.

  Csungcsingban nyílt volna meg októberben Kína elsõ szexvidámparkja, ahol többek közt óriási méretû szemérmek, meztelen testek, a szexualitás történetérõl szóló kiállítás és különféle tanácsadó mûhelyek várták volna az érdeklõdõket.

 • Kalóztámadás, brutális gyilkossággal!

  A 64 éves brit férfit akkor gyilkolták meg, amikor az segítségért próbált kiáltani. Az erõsen vérzõ holttestet a kalózok a vízbe lódították, majd a rémülettõl magatehetetlen hitvest arra kényszerítették, hogy a jachtot kormányozza a partra.

  A ’80-as évek rémisztõ adatai szerint a thaiföldi kalózkodás mellett szinte eltörpül a lassan elharapódzó szomáliai helyzet súlyossága. Azok a thaiföldi halászok, akik a megélhetési gondoktól hajszolva, végül is a fekete zászló mellett tettek esküt, pár év leforgása alatt vérbe borították a déltengereket.

 • Vadszamarak növelik a kínai nõk szexéhségét?

  A Northern Territory News c. ausztrál lap beszámolója szerint egy Hong Kong-i vállalat minden évben megpróbál közel egymillió szamárbõrt beszerezni, hogy ezt hagyományos gyógyszerek gyártásához tudják felhasználni.

  A cég leginkább Dél-Amerikából szerzi be a bõröket, de mostanában Ausztráliára is odafigyel - írja a MediPress.

  A Sydneyben élõ exportõr, John Fleming máris az északi vidéken élõ vadszamarakra akar vadászni, azért, hogy el tudja azokat adni.

 • Brad Pitt nõ játékszer lehet

  Brad Pittet mármely nõ megkaphatja a világon mindössze 155 dollárért (35 ezer forint), bár az igazinál hatodakkora méretben és csak virtuálisan.

 • Szexi kalóz szerepben Madonna

  Miután minden egyes újság és magazin Lady GaGával van tele, Madonna gondolt egyet, és megmutatta, hogy még õ is igazi divatikon, akinek kivételes a stílusa. Az Interview magazin szerkesztõsége nagy költségbe verte magát e hónapban. Elõször is Madonnát rakták a címlapra, akinek a tiszteletdíja egy város néhány havi költségvetésével vetekszik. Másodszor pedig a Photoshop szakemberek is szép túlórabért kaptak, hogy eltüntetessék sztárjuk természetes kinézetét. Madge ugyanis legalább egy tízessel fiatalabbnak tûnik a fotókon, mint amennyi valójában.

 • Visszaadta a véletlen neki ajándékozott gyémántgyûrût a hajléktalan

  Visszaadta a véletlen neki ajándékozott gyémántgyûrût egy hajléktalan, és éppen ennek köszönhetõen lett gazdag.

 • Tóth Vera zaklatta volt barátját

  Tóth Vera (22) nem bírta elviselni, hogy egykori szerelme, Dobos András egy másik nõ mellett találta meg a boldogságot, ezért zaklatta a szerelmespárt...

 • Hazaköltözik Angliába Robbie Williams

  Nem szeretné, ha a „buta és felszínes" emberek között nõne fel a gyermeke, Robbie Williams ezért úgy döntött, hazaköltözik Los Angelesbõl szülõhazájába, Angliába.

 • Szépséghiba: négy éven át volt huszonkét éves

  Megfosztottak szépségkirálynõi címétõl egy 27 éves nõt Nagy-Britanniában, mert kiderült, hogy hazudott koráról - valójában túl öreg hozzá.

 • Bekötik Uma Thurman fejét

  Bekötik a Kill Bill szupernõjének a fejét. Összeházasodik Uma Thurman és Arpad Busson, svájci üzletember.

  A pár a Times-ban feladott hirdetésben közölte a hírt a nagyvilággal.

  Uma Thurman színésznõ és bankár barátja, Arpad Busson a The Times-ban hirdetést adtak fel, melyben bejelentették eljegyzésüket, bár egyelõre nem árultak el további részleteket az esküvõrõl.

 • Rúdtáncra oktatták a 7 éves lányokat

  Keresztény szervezetek és a gyermekvédelem is tiltakozik a gyermekeknek szóló pikáns fitnesz órák miatt.

 • Elalvásával akadályozott meg öngyilkosságot a telefonsegély-szolgálatos

  Elalvásával akadályozott meg egy öngyilkosságot Svédországban egy telefonsegély-szolgálatos lelkész Svédországban: az öngyilkosjelölt annyira dühös lett rá, hogy az átsegítette a válságos perceken.

 • A kamerák elõtt szívják le Kerry Katona zsírját

  A csõdbe ment Kerry Katona továbbra is ragaszkodik a 15 ezer fontos plasztikai mûtétekhez, írja a digitalspy.

  Az angol énekesnõ átalakulásáról valóságshow is készül majd, a mellkisebbítõ mûtétet, a zsírleszívást és a lézeres kezeléseket így a nézõk is figyelemmel kísérhetik, csakúgy mint Brigitte Nielsen átalakulását. “Egy tévéstáb követi majd.

  De Kerry már régóta készül a plasztikai mûtétekre, a tévétõl függetlenül” – mondta egy ismerõs a Daily Starnak.