rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
 • Idén 84 ezren buliztunk a Nagyerdőn

 • Share on Tumblr

  Idén 84 ezren buliztunk a NagyerdőnVasárnap hajnalban véget ért Kelet-Magyarország legnagyobb könnyűzenei eseménye, a debreceni Campus Fesztivál. A Nagyerdei Stadion környezetében, több mint húsz hektáron elterülő rendezvényt nem véletlenül nevezték el a látogatók és a szervezők az "ország egyik legkomfortosabb" fesztiváljának. A hőséget az erdei sétáló utak, kutak, párakapuk mellett a folyamatos locsolás is enyhítette, egyedülálló volt a klimatizált ezer négyzetméteres buli-aréna, és a kulturális programok centruma, a frissen felújított 101 éves Víztorony is.

  loading...

  Idén már több mint 6000 négyzetméternyi fedett helyszín várta a bulizni vágyókat, összesen 25 programhelyszínen, közel 400 program volt a négy nap alatt. Ezreket mozgatott meg Ákos, Caro Emerald, Majka és Curtis, Rúzsa Magdi, a Halott Pénz, Palya Bea és a brit Modestep is. A legnagyobb érdeklődés pedig a hazai pályán koncertező Tankcsapdát kísérte, Lukács Laciékat csaknem 18 ezren látták a Nagyszínpad előtti téren.

  A zenei színpadok kínálata mellett újra nagy sikert aratott az Egyetem tér, ahol a Debreceni Egyetem látványos napközbeni aktivitásokkal mutatta be az egyetemváros sokszínűségét. Először épült fel az "Agyüzem", ahol forradalmian új, jelenleg még sehol sem megvalósított ötletekkel lehetett előállni értékes nyereményekért. Voltak irodalmi és színházi programok, közönségtalálkozók, pódiumbeszélgetések, felolvasóestek, filmvetítések, és a Dumaszínház humoristái is szép számban megjelentek.


  Az idei Campus ráadásul abban is rendkívüli volt, hogy a fesztivál idején még egy DVSC-TEVA-Skonto FC Európa-liga selejtezőt is megnézhettek a fesztiválozók. Miklósvölgyi Péter a Campus Fesztivál igazgatója megerősítette, a programok jóval nagyobb érdeklődés mellett zajlottak, mint az elmúlt évben, így sikerült megdönteni a tavalyi látogatói csúcsot, idén 84 ezren buliztak a Nagyerdőn.

  Vasárnap reggel elkezdődött a takarítás, és a terület helyreállítása, hogy a Nagyerdei Stadion környezete rövid időn belül eredeti állapotába kerülhessen.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Pénz hullott a templom látogatói nyakába

  Pénz hullott a templom látogatói nyakábaVáratlanul több tízezer rúpia hullott egy indiai templom látogatóinak és koldusainak a nyakába. A pénzt egy majom szórta a magasból a hívőkre. Az állat előzőleg elcsente egy nő tárcáját, amelynek tartalmát Vrindavan város egy templomának párkányán ülve zúdította az emberekre, a kiszórt pénz nagyjából 650 ezer forint értékű volt. Az égből hulló bankók láttán hirtelen rengetegen csődültek össze, hogy felmarkoljanak maguknak valamennyit. A tárca tulajdonosának az eredeti összeg töredékét sikerült visszaszereznie. Hasonló eset egyébként már máskor is történt Indiában.

 • Bebéék lefújták az esküvõt!

  Augusztusban lett volna az menyegzõ, amit végül elnapoltak - akkor még mindketten tagadták, hogy gondok lennének közöttük

  Egy évig úgy tûnt, minden a legnagyobb rendben van. Bebe és kedvese, Ági már az esküvõt tervezgették, a nagy napot végül azonban elhalasztották, s most úgy tûnik, sem most, sem késõbb nem fognak oltár elé vonulni, a fiatalok ugyanis szakítottak.

  A Back II Black frontembere és csinos táncoslány párja idén augusztusban mondta volna ki a boldogító igent, egy hónapja azonban bombaként robbant a hír: a menyegzõt lefújták.

 • Elhunyt Edna Parker a világ legidõsebb embere!

  A korrekordert kórházba szállítás közben, mentõautóban érte a halál az ország középsõ részén fekvõ Tomar térségében - jelentette a Lusa portugál hírügynökség. Az 1893. szeptember 10-én született Maria de Jesus 115 évet és 114 napot élt. Felpüffedés miatt hívtak érte mentõt.

  A világ legidõsebb emberének címét a portugál matróna csupán november óta viselte, amikor elhunyt az addigi korrekorder, a 115 évet és 220 napot élt amerikai Edna Parker.

 • Kalóztömegrekord

  Rekordot döntöttek kalózok Nagy-Britanniában: 1722-en gyûltek össze. Ilyen sok kalóz még sohasem volt egyszerre együtt a világon.

 • Férje koporsója ölt meg egy özvegyasszonyt Brazíliában

  A 67 éves nõ a temetõbe tartott halottaskocsin 76 esztendõsen elhunyt férjével, amikor a gyászautóba belerohant egy kocsi. A koporsó elõrevágódott és agyoncsapta a vezetõ mellett ülõ özvegyet.

  A baleset Brazília legdélibb államában történt, Porto Alegrétõl 11 kilométerre. Hogy megsérült-e más is, arra nem tért ki a Reuters hírügynökség.

 • Robert Pattinsonra újra rátalált a szerelem

  Robert Pattinsonra újra rátalált a szerelemRobert Pattinson boldogan éli mindennapjait, amióta szakított Kristen Stewarttal. Pár hete az a hír járta, hogy Robert összejött a színésznővel, Riley Keough-val. Kapcsolatuk azonban állítólag azért nem tartott sokáig, mert Robert még mindig szerelmes Kristen Stewartba. Ezen hír hallatán az összes Robsten rajongó örömujjongásba kezdett, de kiderült, hogy ebből semmi sem igaz. Sőt mi több, a 27 éves színész el is adta azt a házat, ahol egykori szerelmével élt, azaz nagyon úgy tűnik, hogy Rob végleg lezártnak tekinti kapcsolatukat.

 • Meteorit sebesített meg egy 14 éves fiút Németországban!

  Borsónyi meteorit karcolt meg egy 14 éves fiút Németországban és vágott 30 centi széles gödröt a gyerek mellett az aszfaltba.

  A fiú iskolába igyekezett Essen városában, amikor felfigyelt az égen egy tûzgolyóra, amely egyenesen felé tartott. A következõ pillanatban éles fájdalom hasított karjába és hatalmas robbanás hallatszott, akár egy villámcsapás mennydörgése.

 • Robot anyakönyvvezetõ állt szolgálatba Japánban

  Mesterséges intelligenciával bíró robot adott össze most elõször egy ifjú párt Japánban.

 • Meztelen képek Kate Mossról! Most kalapács alatt

  Akár 30 ezer fontot is fizethetnek a pénteki aukción a szupermodell tucatnyi aktjáért, amelyeket 1993-ban készítettek Marakesben.

 • Lindsay Lohan lesz a Mély Torok

  Lindsay Lohan amerikai színésznõ játssza Linda Lovelace szerepét a világhíres pornósztár életérõl szóló filmben.

 • Ittassága miatt átadta autója vezetését

  Ittassága miatt átadta autója vezetését utasának egy New York-i férfi, és ez lett a veszte: utasa szintén ivott, és mindketten lebuktak.

  A sofõrcserére figyelt fel egy rendõr, utána pedig arra, hogy a kocsi - miután ismét útnak indult - az elõtte haladó "farára tapadva" megy, annyira, hogy az letért az útpadkára. Miután megállította a követési távolságot nagyon be nem tartó vezetõt, megszondáztatta, és kiderült, hogy a férfi ivott.

 • Csúcson az ezüst!

  Az ezüst ára 2008 augusztus óta legmagasabb szintre nõtt Londonban, ahol az arany ára közelít a lélektaninak számító 1000 dollárhoz részben a dollár gyengülésére, illetve az inflációs várakozásokra.

 • A Star Trek-et levetítették az ûrben!

  A Star Trek galaktikus sikere folytatódik: a Nemzetközi Ûrállomásra (ISS) is felsugározták a kultsorozatból készült új feldolgozást, s egy ûrhajós már meg is nézte laptopon.

  A Paramount Pictures jelentette be, hogy átküldték a J. J. Abrams rendezésében készült sci-fit a NASA houstoni központjába, s onnan csütörtökön juttatták fel az ûrállomásra. Michael Barratt pénteken látta az Enterprise ûrhajó elsõ kalandját az állomás Unity egységében.

 • Betonkeverõvel kavarta a mártásokat egy étterem

  Betonkeverõvel kavarta egy étterem mártásait Svédországban, amire azért derült fény, mert egy vendége csavart kapott a kebabjába.

 • Kiszûrhetõ a szex, az erõszak és a trágár beszéd a YouTube-ról

  A felhasználók ezután maguk dönthetik el, hogy látni kívánják-e a YouTube irányelvei alapján is erõszakosnak vagy szexet sugallónak minõsített felvételeket.

 • Emberi hamvakat loptak a betörõk

  Tévét, ezüstérméket és - véletlenül - emberi hamvakat - loptak betörõk az Egyesült Államokban egy családi házból.

  A kárvallott nõ nem bánja vadonatúj tévéjét, sem ezüstpénzeit, de szeretné visszakapni halott fia hamvait. Gyereke 20 évesen, 2000-ben fúlt vízbe, földi maradványait a nõ díszes faládikában õrizte fia születési és halotti bizonyítványával együtt.

 • Az új James Bond filmet híres rendezõk szinkronizálják

  Guillermo del Toro és Alfonso Cuarón is szerepet kapott az új James Bond-filmben: a mexikói rendezõk adják a hangjukat a Quantum csendje címû akciókaland néhány szereplõjének.

  Marc Foster, a 007-es film rendezõje az El Universal mexikói napilapnak beszélt róla, hogy mindkét rendezõt ismeri, ezért kérte fel õket a közremûködésre. Egy kitalált bolíviai hadsereg katonáit fogják megszólaltatni. Del Toro, A Faun labirintusának rendezõje több katonát is alakít, míg kollégája, Cuarón, akitõl legutóbb Az ember gyermeke címû sci-fit láthatták a nézõk, egy helikopter pilótáját szinkronizálja - mondta Foster.

 • Egy szegedi könyvtárban pornóoldalakat böngésztek!

  A szegedi Somogyi-könyvtár vezetõi megelégelték, hogy több látogató pornóoldalakat böngészett a számítógépeken, ezért egy speciális programmal szûrik ki a szerintük oda nem illõ honlapokat.

  A szoftvert már több iskolában is használják, a programot otthon a családok is letölthetik. Ezzel tudják szabályozni, hogy a gyerekek mennyit használhatják az internetet és azt is, hogy azon milyen oldalakat nézhetnek meg.

 • Jakupcsek Gabriellának kislánya lesz

  A harmadik gyermekét november végére váró mûsorvezetõ az utóbbi hónapokban kerüli a nyilvánosságot, nem nyilatkozik és nem engedi, hogy fotózzák.

  A szülés elõtti utolsó interjúját a közelmúltban adta, egykori kollegájának, Havas Henriknek, de már akkor leszögezte: ez lesz az utolsó nyilvános szereplése, mert úgy gondolja, a terhesség utolsó idõszaka már csak a családra tartozik. A 45 éves mûsorvezetõnek a hamarosan megszületõ kislány lesz a harmadik gyermeke, korábbi, Máté Gáborral kötött házasságából két fia született, akik ma már felnõtt korúak.

 • Érdekes törvények a briteknél! Tilos a vasárnap leölt állat húsát árusítani!

  Tilos a briteknek felbontani a becsomagolt tojásokat és vasárnap leölt állat húsát árusítani - mondta az angol parlament egy ellenzéki képviselõje, aki mindezzel a miniszterek által bevezetett jogszabályok nevetséges voltát igyekezett hangsúlyozni.

  Alig egy nappal azután, hogy a Gordon Brown által vezetett kormány nyilvánosságra hozta a jövõ évre vonatkozó törvénykezési jegyzéket, a liberális demokrata Chris Huhne megjegyezte, hogy az új rendelkezések, a szabálysértések sokszor "egészen bizarr" fajtáit vonultatják fel, illetve teremtik meg.

 • Téves tévés gyõztes

  Ausztrália legnagyobb tévés baklövését követte el egy modellverseny mûsorvezetõnõje: téves gyõztest hirdetett ki élõ adásban.

 • Háromszülõs gyermekek

  Az Emberi Megtermékenyítési és Embriológiai Hatóság úgy találta, biztonságos a háromszülõs gyermekek világra hozatala.

 • Megkérték Pataki Zita kezét

  Vasárnap hajnalban, a Liszt Ferenc Repülõtéren kérte meg párja Pataki Zita kezét, az RTL Klub idõjósa azóta nem talál szavakat a boldogságára.

 • Naomi Watts jobban szeret nõkkel szexelni, mint férfiakkal?

  Naomi Watts jobban szeret nõkkel szexelni, mint férfiakkal - legalábbis a filmvásznon.

  A jelenleg második gyermekét váró színésznõ 2001-ben Laura Harringgel került intim közelségbe A sötétség útja forgatásán, s azt mondja, mindez egyáltalán nem esett nehezére.

  Szerinte ugyanis nõkkel dolgozni ilyen jeleneteken sokkal kevésbé "rémisztõ", mint férfiakkal.

  Naomi számára a nõ-nõ felállás kellemesebb, mint a férfi-nõ.

 • Kiszel Tündének hárommilliós kártérítés jár

  A naptárkirálynõ pert nyert az apasági botrányát kirobbantó lappal szemben.

 • Sarah Jessica Parker-t megcsalta a barátja

  Az amerikai Star magazin vezércikke szerint Matthew Broderick izgalmas elfoglaltságot talált magának, míg felesége, Sarah Jessica Parker azon dolgozott, hogy Carrie Bradshaw és Mr. Big végre az oltár elõtt is egymásra találjanak.

  Broderick állítólag egy 25 éves hölgyikével múlatta az idõt, míg Parker gõzerõvel forgatott. A Star úgy tudja, hogy a színész és az ifjúságvédelmisként dolgozó nõ egy manhattani bárban ismerkedtek meg, még tavaly novemberben.

 • Távolsági végzést kért Mel Gibson ellen mostohaanyja

  A híres színész mostohaanyja távoltartási végzést kért nevelt fia ellen. Elmondása szerint a celeb agresszíven bánt vele és megütötte.

 • 14 évvel ezelõtt egy mûtétnél a szívében felejtettek egy törlõkendõt! Elhunyt!

  Egy krasznojarszki férfi azért halt meg, mert 14 évvel ezelõtt egy mûtétnél a szívében felejtettek egy törlõkendõt.

  A mûtétet 1995-ben, a moszkvai Bakuljev szív- és érsebészeti intézetben végezték. Az idegen tárgy krónikus szívburokgyulladást okozott a betegnek.

 • Morgan Freeman súlyosan megsérült egy balesetben

  A kórház szóvivõje megerõsítette, hogy a 71 esztendõs színész súlyos állapotban van. A baleset egy mississippi országúton történt a színész és felesége charlestoni otthona közelében, az illetékes útfelügyelet szerint röviddel éjfél elõtt.

  Az autót Freeman vezette, de a kocsi nem az övé volt, hanem a memphisi Demaris Mayeré, aki szintén a jármûben ült. Az autó lesodródott az útról és többször megpördült, mielõtt megállt volna.

  Semmiféle jele nem volt, hogy a vezetõ vagy utasa alkoholt vagy kábítószert fogyasztott volna.

 • Csapolt bor: ahol borozzák a vizet

  Róma - "Megborult" a víz egy olasz kisvárosban: a csapból nem víz folyt, hanem habzó bor.

  "Csoda!" - kiáltozták elragadtatottan a háziasszonyok, miután egyikük éppen felmosáshoz töltötte tele vödrét konyhájában, ám gyanús lett neki a csapvíz borillata. Erkélyi kiáltozása nyomán hamarosan gyorshírben terjedt a csoda, és mindenki palackokat töltögetett - a felmosás meg várhatott.

loading...