rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
 • Idén 84 ezren buliztunk a Nagyerdőn

 • Share on Tumblr

  Idén 84 ezren buliztunk a NagyerdőnVasárnap hajnalban véget ért Kelet-Magyarország legnagyobb könnyűzenei eseménye, a debreceni Campus Fesztivál. A Nagyerdei Stadion környezetében, több mint húsz hektáron elterülő rendezvényt nem véletlenül nevezték el a látogatók és a szervezők az "ország egyik legkomfortosabb" fesztiváljának. A hőséget az erdei sétáló utak, kutak, párakapuk mellett a folyamatos locsolás is enyhítette, egyedülálló volt a klimatizált ezer négyzetméteres buli-aréna, és a kulturális programok centruma, a frissen felújított 101 éves Víztorony is.

  Idén már több mint 6000 négyzetméternyi fedett helyszín várta a bulizni vágyókat, összesen 25 programhelyszínen, közel 400 program volt a négy nap alatt. Ezreket mozgatott meg Ákos, Caro Emerald, Majka és Curtis, Rúzsa Magdi, a Halott Pénz, Palya Bea és a brit Modestep is. A legnagyobb érdeklődés pedig a hazai pályán koncertező Tankcsapdát kísérte, Lukács Laciékat csaknem 18 ezren látták a Nagyszínpad előtti téren.

  A zenei színpadok kínálata mellett újra nagy sikert aratott az Egyetem tér, ahol a Debreceni Egyetem látványos napközbeni aktivitásokkal mutatta be az egyetemváros sokszínűségét. Először épült fel az "Agyüzem", ahol forradalmian új, jelenleg még sehol sem megvalósított ötletekkel lehetett előállni értékes nyereményekért. Voltak irodalmi és színházi programok, közönségtalálkozók, pódiumbeszélgetések, felolvasóestek, filmvetítések, és a Dumaszínház humoristái is szép számban megjelentek.


  Az idei Campus ráadásul abban is rendkívüli volt, hogy a fesztivál idején még egy DVSC-TEVA-Skonto FC Európa-liga selejtezőt is megnézhettek a fesztiválozók. Miklósvölgyi Péter a Campus Fesztivál igazgatója megerősítette, a programok jóval nagyobb érdeklődés mellett zajlottak, mint az elmúlt évben, így sikerült megdönteni a tavalyi látogatói csúcsot, idén 84 ezren buliztak a Nagyerdőn.

  Vasárnap reggel elkezdődött a takarítás, és a terület helyreállítása, hogy a Nagyerdei Stadion környezete rövid időn belül eredeti állapotába kerülhessen.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Fejest ugrott a 80 centis vízbe!

  Súlyos sérülésekkel kellett mentõhelikopterrel kórházba szállítani egy fiatalembert Balatonvilágos közelében, a férfi feltehetõen nyaki gerincsérülést szenvedett.

  A parttól 150 méterre egy stégen találták meg a 26 éves férfit, akirõl hozzátartozói elmondták, hogy akkor sérült meg, amikor fejest ugrott a nem egészen 80 centiméteres vízbe. A stégre már õk emelték ki, így találtak rá a vízimentõk.

 • Kétbelû banán

  "Duplabelû" banán hökkentett meg sokakat Nagy-Britanniában épp egy vidám banánfutamon.

 • Csaknem tízmillió forintot felejtettek a francia villamoson

  Két órán keresztül "utazott" egy párizsi villamosvonalon egy 35 ezer euró (9,8 millió forint) készpénzt tartalmazó mûanyag zacskó - csak ezt követõen vitte magával az egyik utas.

 • 20 kilós esküvõi sajtburgertorta

  London - Húszkilós sajtburgertortával tette még emlékezetesebbé esküvõjét és lakodalmát egy pár Nagy-Britanniában.

  Rajonganak a gyorséttermi étkekért, ezért választották ezt a fajta tortát, de mivel a csokoládét sem vetik meg, esküvõi csokitortát is csináltattak, de abból nem húsz kilósat. A sajtburger egy teljes napig készült, három szakács dolgozott vele. A zsemlét - vagy molnárkát, amely egymaga öt kilót nyomott - fûrésszel kellett kettészelni.

 • Vándorjegygyûrû: az autós elvesztette, a motoros megtalálta

  Pittsburgh - Autója tetején felejtette és ezért elvesztette az út közepén egy 23 éves fiatalember a kedvesének vásárolt gyémánt eljegyzési gyûrût, ám egy "szelíd motoros" megtalálta és visszaadta.

  Az elvesztõ igen keményen megdolgozott - másodállást is vállalva - a 3 ezer dollárért (fél millió forintért) vett gyûrûért, így igen bánatos volt elvesztése miatt.

 • A legtöbbet keresi Dany Boon?!

  Francia színész a legjobban keresõ európai sztár

  Párizs - Minden idõk legsikeresebb francia filmjének rendezõ-színésze, Dany Boon az európai filmtörténet legjobban fizetett sztárja.

  Boon 26 millió eurót (7,8 milliárd forint) keresett a Bienvenue Chez Les Ch'its (Isten hozott a Ch'itiknél) címû vígjátékkal - derült ki a Le Figaro címû napilapból, amelynek cikke filmipari forrásokra hivatkozott.

 • A világ egyik legdrágább tetoválása

  Az angol származású modell a Calvin Klein márkának köszönheti világsikerét. Kate Moss azonban sokkal több, mint egy modell, hiszen ünnepelt stílusikon, akinek a testét egy igazi kincs díszíti.

 • Katus Attila rosszul viseli a Szombat esti láz miatti sok próbát

  Katus Attila mostanában napi hat-hét órát edz, hiszen hamarosan kezdõdik a Szombat esti láz. Szujó Zoltán szavaival élve az aerobic-világbajnok "össze van esve".

  A világbajnok mindent félredobott, hogy a mûsorban a lehetõ legjobb alakítást nyújtsa majd.

  Napi hat-hét órát gyakorlunk, tegnap is este tízig dolgoztunk partneremmel, Molnár Andreával. Néha megállunk egy órára, hogy együnk valamit, aztán folytatjuk, mert tényleg nagyon jók szeretnénk lenni.

 • Közel 3 milliárd forint a fõnyeremény a szlovák lottón!

  Továbbra sem vitték el a jackpotot a szlovák lottón, a nyeremény összege így 10,62 millió euróra (2,87 milliárd forint) nõtt.

  Az óriási összeg miatt a szokásosnál jóval többen töltik ki a lottószelvényeket Szlovákiában. A legtöbb látogató a szerdai és a vasárnapi számsorsolások elõtt keresi fel a fogadóirodákat, és hosszú perceket vár arra, hogy sorra kerüljön.

 • Zsanett 1 milliót fizet

  Bûncselekmény hiányában elsõ fokon felmentette a Fõvárosi Bíróság azt az öt rendõrt, akiket E. Zsanett (23) azzal vádolt, hogy három évvel ezelõtt megerõszakolták õt a Múzeum körúton.

 • Tévedésbõl atomtitkok a neten!

  Tévedésbõl olyan szigorúan bizalmas információk kerültek az internetre amerikai atomlétesítményekrõl, amelyek szakértõk szerint hasznára lehetnek hasadó anyagot keresõ terroristáknak - írta a The New York Times.

  Hétfõn egy 266 oldalas jelentés volt olvasható a washingtoni kormány nyomtatási hivatalának weboldalán.

 • A Rajnába szeretkezték magukat

  A Rajnába szeretkezte magát egy pár autóstul Németországban. Hogy ne fázzanak, járatták a kocsi motorját, ám szex közben egy heves mozdulattal véletlenül sebességbe "rakták" a jármûvet, mely a folyónak ment.

 • Hangosan üdvözlõ melltartó

  Ha hét nyelven nem beszél is, hármon legalább üdvözöl egy japán melltartó. A Triumph cég legújabb reklámfogásáról van szó, amellyel a szigetországba áramló turizmus élénkítése is a cél: az új melltartó angolul, koreaiul és kínaiul köszönti az "Üdvözöljük Japánban" szavakkal a vele szembesülõt.

 • Katie Price szeretné, hogy a lánya anyja nyomdokait követné

  A legtöbb anyuka azon fáradozok, hogy lányából, erõs, okos és sikeres nõt faragjon. Ez alól Katie Price sem kivétel, csak õ talán egy kicsit másképp képzeli el a sikert mint az átlag. Katie azt szeretné, ha lánya nyomdokaiba lépne és topless modellként érvényesülne.

 • Holnap születhet ítélet a Tvmaci perében

  Holnap születhet ítélet abban a perben, amit a Tévémaci, a Vízipók és egyéb mesefilmek felhasználói jogának tárgyában indított egy civil szervezet a Magyar Televízióval és egy másik gazdasági társasággal szemben.

  A Magyar Animációs Filmalkotók Egyesülete (MAFE) azt kívánta megtudni a Magyar Televízió Zrt.-tõl (MTV), illetve a PannóniaFilm Kft-tõl, hogy mikor és hogyan szerezték meg a kérdéses mesékre vonatkozó felhasználási jogokat, illetve milyen jogi alapon rendelkeznek ezek felhasználói jogával.

 • 46 méteres sárkány sövényből

  46 méteres sárkány sövénybőlJohn Brooker unalmasnak találta a sövényét, ezért különlegeset alkotott a burjánzó bokrokból. Tizenhárom év kitartó munkájának köszönhetően most egy 46 méter hosszú sárkány díszíti kertjét. Egy brit nyugdíjas új szintre emelte a hobbikertészkedést, bebizonyítva, hogy semmi sem lehetetlen. A hetvenöt éves John Brooker tizenhárom évvel ezelőtt kinézett East Rudham-i házának ablakán, és mivel unalmasnak találta a kertje oldalába ültetett sövényt, úgy döntött, feldobja egy kicsit. A munka a sárkányforma végső kialakításával nem ért véget, ezután is folyamatosan csinosítgatnia kell kertje ékét.

 • Susan Boyle a pápának énekelt

  A pápának már énekelt, legközelebb pedig Károly trónörökös hercegnek mutathatja meg, mit tud.

 • Kislánynak született, kisfiú lett az újszülöttbõl

  Kislányként anyakönyveztek egy brit újszülöttet, öt hét múlva azonban kiderült, hogy kisfiú. 11 héttel hamarabb jött a világra, mint amikorra kiírták az orvosok, ezért a szülés után édesanyja, Claire Robson (21) csak inkubátorban láthatta, pelenkájába sem tudott belenézni. Csak otthon derült ki, hogy a kis Olivia valójában Dylan.

 • Elárverezik Diana hercegnõ halálos autóinak darabjait!

  Az autó, melyben Diana hercegnõ 11 évvel ezelõtt meghalt sokak számára vagyont ér, így limuzint darabjai hamarosan kalapács alá kerülhetnek és a gyûjtõk akár 650 millió forintot is adhatnak egy-egy részéért.

  Diana hercegnõ 1997-ben hunyt el, autóbalesetben, a hozzá kapcsolódó tárgyak és történetek azonban még ma is sokat érnek. A limuzint birtokló cég jelenleg mindent elkövet, hogy visszaszerezze a jármûvet a rendõrségtõl és árverésre bocsátsa darabjait.

 • Leállították a feleségét bántalmazó Charlie Sheen reklámjait

  Leállította a Charlie Sheennel forgatott reklámfilmjeit egy fehérnemûmárka, mert nem akarják, hogy a felesége bántalmazásával vádolt filmsztár szerepeljen a hirdetéseikben.

 • Még mindig a cigi fogságában Keith Richards!

  Kieth Richards nem hajlandó lemondani a dohányzásról, pedig az alkohol fogyasztását mostanában visszafogta az egészsége érdekében. Az orvosok akkor utasították életmódváltásra a 66 éves rockert, amikor 2006-ban részegen leesett egy fáról, és kisebb agyvérzést szenvedett. Állítólag az is ösztönözte, hogy látta amint zenésztársa Ronnie Wood küzd az alkoholproblémáival.

 • A román kisgyerek leszúrta olasz játszótársát

  Szokatlan agresszivitásról tett tanúbizonyságot egy 11 éves román kisfiú a szicíliai Cattolica Eraclea helységben: vasárnap este játék közben leszúrta 10 éves társát, írja a Realitatea TV az ANSA hírügynökségre hivatkozva.

 • Meztelenül járkált az autók között

  Alaposan meglepte a rendõröket is az a látvány Bukarestben, amely a 620-as autóbusz nyomvonalán fogadta õket. Egy férfi pucérra vetkõzve tündérkedett a sûrû forgalomban, és tartóztatta fel az autókat.

 • Egy Rothschild hulladékjachton

  Pillepalackokból készült "hulladékhajócskával" kel át Amerikából Ausztráliába egy Rothschild, hogy tudatosítsa, mennyire szennyezett a világtenger.

 • Elhunyt a világ legidõsebb férfija

  138 éves korában meghalt a világ legidõsebb férfija - jelentette be szerdán az aggastyán családja az India nyugati részén lévõ Dzsaipurban.

  Habib Miyan, aki hétfõn hunyt el, bekerült az indiai Limca címû rekordok könyvébe is. Bár soha nem tudott bemutatni hivatalos születési bizonyítványt, ami tanúsíthatta volna idõs korát, de saját bevallása szerint 138 éves volt.

  Nyugdíjra jogosító okmányai szerint viszont 1879 május 20-án született: eszerint idén lett 129 éves.

 • Fõiskolán folytatja Zita

  Debreczeni Zita eldöntötte: befejezi tanulmányait és végre diplomát szerez. A modellt a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Fõiskola fotográfia szakára vették fel.

 • Jáksót nõvel látták!

  Jáksó Lászlót nõvel látták! A mûsorvezetõ Balatonfüreden töltötte a hétvégét egy szõke táncoslány társaságában. Végre vége a hosszú hónapok óta tartó magánynak? Édeskettesben töltött egy hétvégét Jáksó László egy fiatal szõke lánnyal a Balatonon, a mûsorvezetõ azonban állítja: csak nagyon jó barátság van köztük a táncoslánnyal.

  "Nagyon régóta ismerjük egymást, jó barátok vagyunk. Nincs ennél több közöttünk. De legalább annak örülök, hogy a kedves olvasó-riporter kinézte belõlem, hogy végre van barátnõm!" - mondta el Laci

 • Kihízta magát a börtönbõl egy 37 éves rab Kanadában

  Kihízta magát a börtönbõl egy 37 éves rab Kanadában: inkább kiengedték, mert túl testes volt cellájához és annak bútorzatához. A most bõ kétmázsás férfit még 2006 szeptemberében tartóztatták le, de csak idén májusban ítélték 5 évre kábítószeres bûncselekmény miatt.

  25 hónap után azonban úgy vélték, annyira kényelmetlen neki a börtönbútor, hogy jobb, ha elengedik. A rab - túl azon, hogy nem fért bele székébe - ágyáról is lelógott mindkét oldalon 15-15 centiméternyit a montreali börtönben.

 • Gáspár Gyõzike a Barátok köztben szerepelne

  Gáspár Gyõzõnek az az ötlete támadt, hogy szerepelhetne a Barátok köztben. A showman sorozatfüggõ, egy epizódot sem mulasztana el, ha kell, fel is veteti Bea asszonnyal a lekésett részeket.

  Gáspár már azt is kitalálta, hogyan bukkanhatna fel a képernyõn: õ lenne az, aki kiszabadítaná Kingát az emberrabló fogságából. Szerinte szereplésével rekordot döntene a nézettség. Kalamár Tamás, a sorozat producere szerint ez érdekes lenne, de egyelõre Géza gyúr erre a feladatra.

 • Úszik a boldogságban Ian Somerhalder és Nikki Reed

  Úszik a boldogságban Ian Somerhalder és Nikki ReedA Vámpírnaplók sztárja sosem volt még olyan boldog, mint jelenlegi barátnője, Nikki Reed mellett. Úgy tűnik, Ian Somerhaldernek egy kis fétise van a vámpírlányokat alakító színésznőkkel, hisz Nina Dobrev után most épp Nikki Reed barátjaként lubickol a szerelemben. Az élet szép. Rengeteg szeretetet és támogatást kapok egy rakás embertől. Ha akarnék se tudnék boldogabb lenni." - nyilatkozta a színész. Egyébként talán nem véletlen, hogy Ian pont Nikkinek csapja a szelet, hisz mindketten megőrülnek az állatokért, szeretett házi kedvenceik pedig még közelebb hozták őket egymáshoz.