rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
 • Idén 84 ezren buliztunk a Nagyerdőn

 • Share on Tumblr

  Idén 84 ezren buliztunk a NagyerdőnVasárnap hajnalban véget ért Kelet-Magyarország legnagyobb könnyűzenei eseménye, a debreceni Campus Fesztivál. A Nagyerdei Stadion környezetében, több mint húsz hektáron elterülő rendezvényt nem véletlenül nevezték el a látogatók és a szervezők az "ország egyik legkomfortosabb" fesztiváljának. A hőséget az erdei sétáló utak, kutak, párakapuk mellett a folyamatos locsolás is enyhítette, egyedülálló volt a klimatizált ezer négyzetméteres buli-aréna, és a kulturális programok centruma, a frissen felújított 101 éves Víztorony is.

  loading...

  Idén már több mint 6000 négyzetméternyi fedett helyszín várta a bulizni vágyókat, összesen 25 programhelyszínen, közel 400 program volt a négy nap alatt. Ezreket mozgatott meg Ákos, Caro Emerald, Majka és Curtis, Rúzsa Magdi, a Halott Pénz, Palya Bea és a brit Modestep is. A legnagyobb érdeklődés pedig a hazai pályán koncertező Tankcsapdát kísérte, Lukács Laciékat csaknem 18 ezren látták a Nagyszínpad előtti téren.

  A zenei színpadok kínálata mellett újra nagy sikert aratott az Egyetem tér, ahol a Debreceni Egyetem látványos napközbeni aktivitásokkal mutatta be az egyetemváros sokszínűségét. Először épült fel az "Agyüzem", ahol forradalmian új, jelenleg még sehol sem megvalósított ötletekkel lehetett előállni értékes nyereményekért. Voltak irodalmi és színházi programok, közönségtalálkozók, pódiumbeszélgetések, felolvasóestek, filmvetítések, és a Dumaszínház humoristái is szép számban megjelentek.


  Az idei Campus ráadásul abban is rendkívüli volt, hogy a fesztivál idején még egy DVSC-TEVA-Skonto FC Európa-liga selejtezőt is megnézhettek a fesztiválozók. Miklósvölgyi Péter a Campus Fesztivál igazgatója megerősítette, a programok jóval nagyobb érdeklődés mellett zajlottak, mint az elmúlt évben, így sikerült megdönteni a tavalyi látogatói csúcsot, idén 84 ezren buliztak a Nagyerdőn.

  Vasárnap reggel elkezdődött a takarítás, és a terület helyreállítása, hogy a Nagyerdei Stadion környezete rövid időn belül eredeti állapotába kerülhessen.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Szedd magad - dobozka helyett a bendõbe pakolnak az angolok

  London - Negyven év után leállította a szedd magad-rendszerû epereladást egy gazdaság Nagy-Britanniában a vevõk túlzott falánksága miatt.

 • Molnár Ferenc Caramel - portré

  Ha egy picit fáradtabb vagyok, vagy nyûgösebb, akkor megpróbálok olyan dolgokat tenni, ami pozitív irányban befolyásol. Akár megnézek egy jó filmet, meggyújtok egy füstölõt, egy gyertyát, megiszom egy teát, jó zenét hallgatok, lepihenek egy picit, próbálok ellazulni.

 • Bebéék lefújták az esküvõt!

  Augusztusban lett volna az menyegzõ, amit végül elnapoltak - akkor még mindketten tagadták, hogy gondok lennének közöttük

  Egy évig úgy tûnt, minden a legnagyobb rendben van. Bebe és kedvese, Ági már az esküvõt tervezgették, a nagy napot végül azonban elhalasztották, s most úgy tûnik, sem most, sem késõbb nem fognak oltár elé vonulni, a fiatalok ugyanis szakítottak.

  A Back II Black frontembere és csinos táncoslány párja idén augusztusban mondta volna ki a boldogító igent, egy hónapja azonban bombaként robbant a hír: a menyegzõt lefújták.

 • 31 milliós kincs egy családi kredencen

  Értékét nem is sejtve évtizedeken át dísztárgyként tekintett egy brit család egy a polcon porosodó több száz éves tálra. Egy becsüs a mûkincs értékét 31 millió forintra becsülte.
  Wendy Jones, a tál tulajdonosa elvitte az Antiques Roadshow (Régiségek Roadshow-ja) címû BBC-mûsor becsüseihez az értékesnek vélt díszt, akik százezer fontra (31 millió forintra) becsülték értékét.

 • Susan Boyle a pápának énekelt

  A pápának már énekelt, legközelebb pedig Károly trónörökös hercegnek mutathatja meg, mit tud.

 • 75 éves apácáé egy vezetõ banki állás

  Egy 75 éves apácát választottak hétfõn annak az alapítványnak az alelnökévé, amely a legnagyobb részvényese Itália egyik legnagyobb bankjának.

 • Lebukott a szívrohamot szinlelõ számlacsaló

  Lebukott az az 52 éves férfi az Egyesült Államokban, aki szívrohamot szinlelt, mikor számláit kellett volna fizetnie. A csaló ellen vádat emeltek, akár kilenc hónapos börtönt és tízezer dolláros (csaknem másfél millió forintos) pénzbüntetést is kaphat.

  A tettes férfi hétfõn taxival ment egy bevásárlóközpontba, de a célnál szívrohamot színlelt, és nem fizette ki a taxist. A sofõr nem várta meg a jelenet végét, a pénze nélkül távozott.

 • Plasztikai mûtéttel jutalmazzák a kimerült dél-koreai diákokat

  Orr- és szemplasztikával jutalmazzák meg az egyetemi felvételi vizsgáktól kimerült gyermekeiket a dél-koreai szülõk.

 • Saját temetését nyerte meg egy férfi Amerikában

  Megnyerte saját temetését egy amerikai férfi. A 6000 dollár értékû nyereményt – mely magában foglalja a koporsót és minden más kiadást – a helyi baseball csapat és egy temetkezési vállalat közös játékán lehetett megnyerni.

  „Vegyes érzelmeim voltak, amikor megtudtam, hogy én vagyok a nyertes, hiszen furcsa úgy 6000 dollárt nyerni, hogy nem élvezhetem ki” – nyilatkozta. (cnn)

 • 40 ezer korbácsütésre ítélték egy tiltott intim együttlét miatt!

  Egy szaúdi bíróság 15 év börtönre és 40 ezer korbácsütésre ítélte egy hajadon "udvarlóját" tiltott intim együttlét miatt - jelentette csütörtökön az Okaz címû helyi napilap.

  Az ítéletet három bíró hozta egy két évig tartó per végén. A 30 éves vádlott légyottra csalta kedvesét egy elhagyatott helyre. A nõ az utolsó pillanatban meggondolta magát, de futás közben elütötte egy teherautó, és meghalt.

 • Eladja Kristen Stewarttal közös otthonukat Robert Pattinson

  Robert Pattinsont olyan sok közös emlék fûzi a házhoz, ahol kedvesével, Kristen Stewarttal laktak, hogy úgy döntött, eladja az ingatlant.

 • 33 évvel fiatalabb partnerébe szeretett bele Udvaros Dorottya

  Izzik a levegõ Udvaros Dorottya és Szabó Kimmel Tamás között. A Nemzeti Színházban terjedõ hírek szerint a két színész között több van, mint kollegiális viszony: szerelem van kialakulóban.

 • Mázsás sírköveket loptak

  Mázsás sírköveket lopott egy apa és fia egy emlékmûgyártó cég telepérõl az Egyesült Államokban, a rendõrség pedig még találgatni sem tudja, hogy ugyan minek.

  A 35 éves apa és 19 esztendõs fia éjszaka "fújta meg" a hatalmas gránittömböket, amelyek tömege másfél és közel három mázsa között van. Teherautóval mentek a zsákmányért, ez lett a vesztük, mert erre figyelt fel valaki Albany külvárosában.

 • Beigazolódott a pletyka: szakított Szabó Zsófi és Nagy Tamás Grande

  Beigazolódott a pletyka: szakított Szabó Zsófi és Nagy Tamás GrandeKörülbelül egy hete kezdtek az emberek pletykálni arról, hogy Szabó Zsófi és Nagy Tamás Grande, a Jóban Rosszban producere szakítottak, pár napja pedig a pletykák beigazolódtak. Zsófi és Grande közt 22 év korkülönbség volt, ám erről mindig azt mondták, hogy nem számít, ha két ember szereti egymást, most azonban úgy tűnik, hogy mégis ez lett a kapcsolatuk zátonyra futásának oka. Eddig sem a színésznő, sem a producer nem adott interjút az üggyel kapcsolatban, a bennfentesek szerint pedig biztos, hogy ez áll a háttérben.

 • Nem javul Törõcsik Mari állapota

  Szombat este még mindig gépek tartották életben Törõcsik Marit. A 73 éves színésznõt szerda óta a Kútvölgyi Kórház intenzív osztályán kezelik.

  A Nemzet Színésze címmel kitüntetett mûvésznõ egy tüdõvizsgálat során lett rosszul, aminek következtében életmentõ beavatkozásra volt szükség, azóta is a gépek tartják életben.

  – Még mindig folyik a kezelése a betegnek, de ennél többet a család kérésére sajnos nem mondhatok – mondta dr.Iványi Zsolt, Törõcsik Mari orvosa.

 • 6500-ra nõtt a megrongálódott házak száma a viharban Szabolcsban!

  Még mindig érkeznek épületkár-bejelentések a vasárnapi vihar után az érintett Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településeken, így az összesítésben a hétfõn jelzett 6.000-rõl 6.500-ra nõtt a tornádószerû szél és a teniszlabdányi jégdarabok miatt megrongálódott lakóházak száma - közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság vezetõje.

 • Elhunyt Mickey Carrol, az utolsó mumpicok egyike

  Elhunyt Mickey Carrol, az utolsó mumpicok egyike, az Óz, a csodák csodája címû, 1939-ben készült amerikai film szereplõje. 89 éves volt, álmában érte a halál, a szíve már egy ideje betegeskedett: februárban ritmusszabályozót ültettek testébe.

  Carroll egyetlen filmje volt az Óz. Amikor a hatvanas években a tévében is bemutatták az alkotást, a hajdani mumpic egyszerre keresetté vált: jótékonysági és egyéb, általában "ózos" rendezvényekre hívták.

 • Lebukott Obama

  Obama orvosai intelme ellenére sem tud lemondani az ínyencségekrõl és a szeszfogyasztásról.

 • Egy idõs német nõ 600 ezer eurót vitt magával a kórházba egy cipõsdobozban

  Berlin - A bankok iránti bizalmatlanságból 600 ezer eurót tartott készpénzben egy 88 éves bajorországi nõ egy cipõsdobozban, s azt magával vitte a kórházba is, ahol eltûnt egy része.

  Amikor az idõs nõt a mentõk Vilshofenbõl kórházba szállították, ragaszkodott hozzá, hogy a cipõsdobozt is magukkal vigyék. A kórházi személyzet tanúk jelenlétében felnyitotta a dobozt, és 600 ezer eurót talált benne bankjegyekben - jelentette az Am Sonntag címû passaui lap a rendõrség szóvivõjére hivatkozva.

 • Szexpartnereirõl írt disszertációt egy amerikai egyetemista lány

  Viccnek indult, de az internet segítségével az egész egyetemen elterjedt és a médiában is hír lett egy amerikai egyetemista lány szexuális partnereinek teljesítményérõl írt "dolgozata".

 • Szextett: elpuskázta a jogosítványát a helikopterpilóta

  Gardena (Kalifornia) - Örökre elpuskázta helikopterjogosítványát egy pilóta azzal, hogy pornófilmben szerepelt vezetés közben a kaliforniai San Diego városa felett.

 • Elhunyt a FINA alelnöke!

  A római vizes vb alatt meghalt Furuhasi Hironasin, a FINA, a nemzetközi szövetség japán alelnöke, az ázsiai ország sportági szövetségének elsõ embere.

  Az elmúlt éjszaka, 81 éves korában, álmában érte a halál hotelszobájában - adta hírül vasárnap a swimnews.com internetes szakportál.

 • Repülõgép-fóbiája van Horváth Évának!

  Az RTL Klubon látható Celeb vagyok, ments ki innen! címû mûsor elsõ szériájának 2. helyezettje a show kezdetekor azt gondolta, hiányozni fog majd a mobilja, a rendes ruhái és a smink. Ám Horváth Éva rövidesen rájött: egyáltalán nem hiányolja egyiket sem!

  "Viszont ami nagyon furcsa volt, hogy nem jutottak el hozzánk a nagyvilág hírei. Eleinte az is rendkívül rosszul érintett, hogy nem tudtam, mi van a családommal, de aztán a második héten kaphattam tõlük egy levelet, és ez megnyugtatott" - mondja a volt szépségkirálynõ, aki a bátorságpróbán nagyon jól teljesített.

 • Egy párt alkot Mila Kunis és Ashton Kutcher

  Kéz a kézben sétálgatott, majd szenvedélyesen csókolózott Mila Kunis és Ashton Kutcher. A szerelmesek most vállalták fel elõször a nagy nyilvánosság elõtt, hogy együtt vannak.

 • Rajzfilmvígjáték készül a Csillagok háborújából

  Animációs vígjátéksorozatként tér vissza a képernyõre a Csillagok háborúja - értesült a Hollywood Reporter.

 • Csak pletyka, hogy újra összeáll a Spice Girls

  Melanie Chisholm szerint csak pletyka, hogy újra összeállna a Spice Girls egy ausztráliai turné erejéig 2014-ben.

 • Szaunában továbbra is verhetetlenek a finnek

  Heinola (Finnország) - Pekingtõl távol, de a versenyágazat hagyományaihoz közel a finnek ismét megvédték elsõségüket a szaunában, pontosabban a szaunázási világbajnokságon, amelyet a finnországi Heinolában bonyolítottak le.

  A szombaton véget ért forró hõfokú versenyen a gyõztes finn Bjarne Hermansson 18 percet és 15 másodpercet maradt a 110 fokra hevített szaunában, amelyben 30 másodpercenként fél liter vizet zúdítanak a forró kövekre.

 • Szebeni István az RTL Klub-hoz szerzõdik?

  Szebeni István az RTL Klub-hoz szerzõdik – pletykálják a kereskedelmi csatorna folyosóin. A TV2 Aktív címû mûsorából távozó tévés a hírek szerint Alföldi Zoltán hírolvasó helyére pályázik.

  Szebeni azonban rendkívül nehéz helyzetben van. Az átigazolási idõszak ugyanis hónapokkal ezelõtt végetért.

  Televíziós szakemberek szerint egy mûsorvezetõt nem lehet kellemetlenebb helyzetbe hozni annál, mint hogy az átigazolási idõszak után válnak meg tõle.

 • Dolgoznak az aranybányában...

  Újra folyik a kitermelést a fáraók aranybányájában

  Kairó - Kétezer éves kihagyás után felújították a kitermelést a "fáraók aranybányájában" Egyiptomban.

  Egy papiruszra rajzolt térkép tanúbizonysága szerint az egyiptomi sivatagban a Vörös-tenger közelében volt az a lelõhely, amely részben biztosította a Nílus-parti birodalom aranyszükségleteit.

 • Nem semmi! - egy hét alatt 2000-szer hívta volt szerelmét

  A szakítás sosem egyszerû, némelyeket pedig különösen megvisel. Vannak olyanok is, akik egyszerûen képtelenek elfogadni a helyzetet.

  Közéjük tartozik a 27 éves Jason Annis is, aki elhatározta, mindenképpen visszahódítja volt szerelmét.

loading...