rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
 • Életnagyságú 3D-s képeket készít a belga származású művész

 • Share on Tumblr

  Életnagyságú 3D-s képeket készít a belga származású művészA Belga származású művész Ben Heine olyan ceruzával rajzolt képeket alkotott, amiknek valóban 3D-s hatásuk van. Ráadásul a vászon, amit használ, 4×3 méteres, így ő is be tud állni a képekbe pózolni. Ahhoz, hogy a rajzoknál a 3D-s hatás érvényesülni tudjon, a nézőnek egy bizonyos szögből kell néznie azokat. Ezt a technikát anamorfózisnak hívják, és Heine-on kívül sok tehetséges művész készít így rendkívüli rajzokat, többek között Wladimir Inostroza, Alessandro Diddi, és Kurt Wenner is. Mégis Ben Heime kilóg a sorból, hiszen csak ő készít ilyen nagyméretű rajzokat. Egy ekkora képet megrajzolni akár 1 hétig is tarthat.

  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Elhunyt Mercedes Sosa, a latin-amerikai zene egyik csillaga!

  Elhunyt Mercedes Sosa, a latin-amerikai zene egyik csillaga, akinek neve összeforrt a diktatúra elleni küzdelemmel.

  Az argentin énekesnõt vasárnap 74 évesen érte a halál Buenos Airesben.

 • Bámulatos névváltoztatás és kétnyilas, mosolygó aláírás

  Bámulatosra változtatta nevét egy Kovács úr az Egyesült Államokban: Smithbõl (Kovácsból) Awsome (Bámulatos) lett.

 • Új lemezzel készül Britney

  Talán végleg kezd kimászni a maga ásott gödörbõl Britney Spears. A legfrissebb hírek szerint ugyanis új lemezzel készül.

  Az elmúlt egy évben súlyos depressziója miatt gyakorta került igen kínos, botrányos helyzetekbe az énekesnõ, augusztusban könnyen lehet, hogy gyerekei felügyeleti jogát is elveszíti.

  Ám talán a magánélete is rendezõdhet, ha ismét szakmai sikereitõl lesz hangos a világsajtó. Ehhez az elsõ, és az egyik legfontosabb lépést a napokban jelentette be menedzsere. Larry Rudolph a sajtónak elárulta, Britney aláírta szerzõdését egy újabb nagylemezre.

 • Bruce Willis lánykérésre készül

  Bruce Willis lánykérésre készül - adta hírül több amerikai bulvárlap is. Az 53 éves színész állítólag már meg is vásárolta az eljegyzési gyûrût barátnõje, a 30 esztendõs volt fehérnemûmodell, Emma Heming számára.

  A párt nemrégiben a Los Angeles-i Cartier ékszerboltban látták gyûrûk után nézelõdni, s bennfentes források szerint sikerült is megtalálniuk a legmegfelelõbb ékszert.

  "A Nate'n Al's-ben ebédeltek, majd átmentek a Cartier-be és eljegyzési gyûrûk után érdeklõdtek."

 • Megint a taxiban felejtettek egy hegedû ritkaságot!

  A globális helyzetmeghatározónak köszönheti egy zenész, hogy újra magához ölelhette XVIII. századi hegedûjét, amelyet óvatlanul egy New York-i taxiban felejtett.

  A dél-koreai muzsikus a hangszerén kívül hitelkártyáját is az autóban hagyta, de a taxitársaság jármûvei fel vannak szerelve a hely meghatározására alkalmas eszközzel, így rövid idõn belül megtalálták a sofõrt.

 • Számlatartozás miatt kikapcsolták a görög kormányfõ telefonját

  Görögország legnagyobb távközlési vállalata számlatartozás miatt véletlenül a miniszterelnök vezetékes telefonját kapcsolta ki éppen azon a napon, amikor az országnak egy döntõ fontosságú tartozást kellett rendeznie.

 • Tévedésbõl lett milliomos az angol tini

  Egy angol középiskolás bankszámláját ellenõrizve felfedezte, hogy multimilliomos lett: az automatánál lekért egyenlege kétmillió font (591 millió forint) volt.

  Az ifjú azonnal le is vett 300 fontot (88 ezer forint) a számláról, hogy új ruhákat és egy iPod-lejátszót vásároljon magának.

  Édesanyja azonban a bankba sietett, ahol kiderült, hogy nem milliomos, hanem adós a fiatalember, mivel a pénzkivéttel számlája mínuszba került.

 • Faültetõ bombázó

  Amikor egy volt harci eszköz hasznos lehet, ez jellemzi a Lockheed Martin-féle bombázó repülõgépet. Amíg más bombázók embert ölnek, és taposóaknákat dombnak le, ez a C-130-as fákat ültet.

 • Mérgezõ szakácskönyvet árusítottak Finnországban

  Fordítási hiba miatt mérgezõ összetevõ került a krumplisaláta receptjébe, ennek ellenére évekig kapható volt egy szakácskönyv Finnországban.

 • Visszavonul a magyar erõmûvész!

  Nick Árpád erõmûvész ezentúl nem hajt végre több világrekordot, ugyanis bejelentette: visszavonul. Mint mondja, 57 éves elmúlt és bizony elfáradt az évek alatt, bár az izmai még bírnák a terhelést.

 • Hillary Clinton allergiában szenved!

  Hillary Clinton amerikai külügyminiszter allergiában szenved, emiatt lemondta minden hétfõi találkozóját - közölte Robert Wood külügyi szóvivõ, hangsúlyozva, hogy a tárcavezetõ nem új típusú influenzában betegedett meg.

  "Nem influenzás, csak egy kicsit fáradt" - mondta a szóvivõ.

 • Férfinél állapítottak meg terhességet

  Elõször azt hitte a svéd farmer, hogy viccel vele az orvos, amikor megérkezett a vizeletvizsgálat eredménye, a "Gratulálunk, ön terhes" mondattal. Ráadásul a tévedést nem egy rosszul felcímkézett vagy elkevert minta okozta.

 • Elbocsátották a professzort, mert a tévében szerepelt!

  Elbocsátotta a hollandiai Rotterdamban mûködõ Erasmus egyetem Tarik Ramadan muszlim professzort, mert az iráni állami televízióban szerepelt.

  Az intézmény azzal indokolta döntését, hogy a tudós közszereplésével támogatta a teheráni rezsimet.

 • Cristiano Ronaldo sms-ben szakított kedvesével

  Nem a legelegánsabb módját választotta Cristiano Ronado annak, hogy szakítson kedvesével: Nereida Gallardónak SMS-ben üzente meg, hogy vége!

  A spanyol delnõ persze nem dõlt a kardjába, és megpróbál még némi hasznot kicsikarni a volt kapcsolatból, és az õt faggató újságíróknak szívesen árul el egy-két titkot a latin lover focistáról.

  Állításaiból többek között kiderül, hogy nem a játékossal folytatott hosszú, meghitt beszélgetések hiányoznak neki a legjobban...

 • Tizennyolc kilót adott le Jessica Simpson

  Nem volt egyszerû, de ismét normális súlyban van Jessica Simpson a terhességét követõen.

 • Gumi-bugyibosszú: 'kiinternezte' férje szeretõjének szennyesét

  Sydney - "Gumi-bugyis" bosszút állt egy megcsalt feleség Ausztráliában: kiteregette férje szeretõjének szennyesét az internetre: a hölgy bugyiját, férjének meg a gumiját, pontosabban annak csomagolását.

  A férj duplán pironkodhat: míg szeretõje bugyija hatalmas, a hozzá mellékelt üres óvszercsomagolás a legkisebb méretû gumiról tanúskodik.

 • Sátánista jelkép Beckham pólóján

  David Beckham imádja a divatot, de most nagyon félrelõtt – a sztárfocista pólóját ugyanis sátánista jelkép díszíti.

 • Hallgatni és dalolni képes szövetszálakat hoztak létre

  Hallanak és zajokat bocsátanak ki, aktív kapcsolatot tartanak fenn környezetükkel az amerikai kutatók által kifejlesztett szövetszálak.

 • Delfin adta vissza a vízbe esett mobilt

  Delfin adta vissza a vízbe esett mobiltTeressa Cee azt hitte, többé nem látja viszont vízbe esett iPhone-ját, de akkor megtörtént a csoda. Teressa Cee a Bahamákon nyaralt, amikor iPhone-ját véletlenül beleejtette a tengerbe. A fiatal lány azt hitte, többé nem látja viszont a telefont, de akkor megtörtént a csoda: egy delfin bukkant fel a víz felszínén, szájában a készülékkel, amit szépen visszaadott neki. Arról nincs információ, működőképes maradt-e a telefon a sós fürdő után. A delfinek köztudottan nagyon játékos állatok, de eszerint segítőkészek is, ha arra van szükség. Az esetről videó is készült.

 • Egyemberes nyelv

  Annyira kihaló nyelvet tanul egy francia mûvész, hogy feltehetõen csak õ fogja beszélni.

 • Rippel Feri megházasodik!

  Nagy elhatározásra jutott Argentínában Rippel Feri! A Celeb vagyok, ments ki innen! címû mûsor sztárja úgy döntött, feleségül veszi kedvesét.

  A kiváló artista minderrõl az RTL Klub Reggelijében számolt be. Azt is elárulta, hogy a nagy napot május 2-re tûzték ki.

  A lakodalom a Lázár testvérek birtokán lesz. Feri nem titkolja, hogy a szervezést elsõsorban kedvese vette a kezébe.

  A híresség menyasszonya 15 évvel fiatalabb.

 • Gyónás telefongombnyomásra

  Telefongombnyomásra is lehet gyónni Franciaországban, ami nem tetszik a francia katolikus püspöki karnak.

 • Önvédelmi küzdõsportot tanulnak a kenyai nagymamák

  A küzdõsport alapjait tanulják Korogocho idõs asszonyai, hogy megvédjék magukat Kenya legveszélyesebb nyomornegyedében.

 • Beckham feleségének szeretõje van?

  Beckham már gyanította, hogy Victoria közeli kapcsolatban áll Damon Dash producerrel, mert sok idõt töltöttek együtt.

  Bár Posh Spice legutolsó, szóló albumának (2002) legutóbbi munkálatara a férfit kérték fel, David számára furcsa volt, miért töltenek ennyi idõt a stúdióban.

  A zenei mogul ekkor annyit mondott: nem csodálkozik Beckham féltékenységén, teljesen érthetõen tartja, mert sok idõt töltött tõle Victoria ekkor távol.

 • Kutyát megjárt pénz

  Apex (Észak-Carolina állam) - Megjárta a kutyájával egy nõ az Egyesült Államokban, mert megjárta kutyáját 400 dollárja - belülrõl.

  A nõ elég szegény, és pluszmunkát vállalva kuporgatta össze a 92 ezer forintnyi összeget, amely azonban eltûnt a hálószobájából.

 • Kocogott, amikor elcsapta egy kisrepülõ

  Egy kényszerleszállást végrehajtó kisrepülõgép az egyesült államokbeli Dél-Carolina államban elütött egy férfit, aki éppen a tengerparton gyalogolt vagy kocogott.

 • Elhunyt 93 éves korában Robert S. McNamara!

  Elhunyt 93 éves korában hétfõn Robert S. McNamara volt amerikai védelmi miniszter, a vietnami háború egykori fõ irányítója.

  A The New York Times nekrológja szerint ezzel talán a 20. század legnagyobb befolyású amerikai védelmi minisztere távozott az élõk sorából.

 • Visszavarrták egy macska fél pofáját

  Visszavarrták egy macska fél pofáját az Egyesült Államokban, miután - nagy valószínûséggel - letépte egy autó hûtõjének ékszíja.

  A 4 éves Edgar három napra eltûnt otthonról, és nemhogy lógó orral, hanem pofával tért vissza: a fél "arca" leszakadva lifegett.

  Gazdasszonya elájult, amikor meglátta, de aztán csak-csak magához tért és elrohant a cicával egy állatsebészetre.

 • A Hooligans dobosa új csapatban

  A népszerû Hooligans együttes dobosa, Endi csütörtök este ünnepelte névnapját a Balaton Bike Weekenden, Zamárdiban.

  A viharos idõben nemrégiben alapított együttesével szórakoztatta a kitartó fesztiválozókat.

  Kiss Endi, aki nagy tisztelõje a Mötley Crue-nak, és annak világhírû dobosának, Tommy Leenek, a formáció iránti tiszteletbõl Höliday Crue-nak nevezte el a spontán kialakult bandát.

 • Életének 63. évében elhunyt Zentay István

  Életének 63. évében elhunyt Zentay István, Debrecen volt szocialista alpolgármestere, fõiskolai tanár - közölte az MTI-vel hétfõn közleményben a város önkormányzata.