rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
 • Életnagyságú 3D-s képeket készít a belga származású művész

 • Share on Tumblr

  Életnagyságú 3D-s képeket készít a belga származású művészA Belga származású művész Ben Heine olyan ceruzával rajzolt képeket alkotott, amiknek valóban 3D-s hatásuk van. Ráadásul a vászon, amit használ, 4×3 méteres, így ő is be tud állni a képekbe pózolni. Ahhoz, hogy a rajzoknál a 3D-s hatás érvényesülni tudjon, a nézőnek egy bizonyos szögből kell néznie azokat. Ezt a technikát anamorfózisnak hívják, és Heine-on kívül sok tehetséges művész készít így rendkívüli rajzokat, többek között Wladimir Inostroza, Alessandro Diddi, és Kurt Wenner is. Mégis Ben Heime kilóg a sorból, hiszen csak ő készít ilyen nagyméretű rajzokat. Egy ekkora képet megrajzolni akár 1 hétig is tarthat.

  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • A híd hajóútja

  Lehajózott egy 100 méter hosszú híd a Hudson folyón New Yorkba. A 2400 tonnás monstrumot két uszályra rakták és úgy utaztatták két héten át, hogy "leváltsa" a 109 esztendõs Willis Avenue hidat, amely összeköti Manhattan felsõ részét Bronx déli negyedével.

 • Gyomorproblémákkal küzd a Barátok közt egykori színészpalántája

  Súlyos gyomorbetegséggel küzd Dósa Matyi. A Barátok közt egykori sztárját kórházi kezelésre küldték orvosai, ám õ nem hajlandó befeküdni a klinikára.

  "A gyomorsavam visszafolyt a nyelõcsövembe, ami miatt nyelési panaszokkal és szorító mellkasi fájdalmakkal küzdöttem.

  Ráadásul pár hónap leforgása alatt hiába ettem, jelentõs fogyáson vagyok túl: több mint hat kilót fogytam" - meséli a színészpalánta.

 • Hamisított cirokpálinkát vettek tetemes összegért kínai politikusok

  Hamisított cirokpálinkát vettek tetemes összegért – 22 millió forintnyi jüanért – kínai politikusok. A tartományi elöljárók, miután rájöttek, hogy nem valódi a maotaj – a legerõsebb és legdrágább kínai szeszesital –, feljelentették az eladókat a rendõrségen.

  Azok le is tartóztattak három férfit, de aztán a sajtóban igencsak felháborodott írások jelentek meg, hogy állami emberek mekkora közpénzt herdáltak el italra.

 • Jerzy Buzek lett az Európai Parlament új elnöke

  Jerzy Buzek volt lengyel kormányfõt választotta meg az Európai Parlament (EP) új elnökévé kedden Strasbourgban a 736 fõnyi testület.

  A 69 éves Buzek a júniusi választások után tartott elsõ ülésen nyerte el a parlament támogatását, amelyben a jobbközép pártok alkotják a legnagyobb erõt. Ez az elsõ alkalom, hogy az egykori szovjet tömb egyik volt tagállamának képviselõje kapja meg a nagyrészt ceremoniális, ugyanakkor tekintélyes tisztséget.

 • Áldott állapotban Eva Longoria

  Eva Longoria gyermeket vár. Legújabb fotóiról ordít, hogy az aprócska színésznõ elsõ kisbabáját hordja a szíve alatt, ráadásul férjével, Tony Parkerrel már többször hangoztatták, hogy szeretnének mihamarabb szülõk lenni.

  Eva Longoriáról sorra jelennek meg olyan fotók, amin a mindig szexis színésznõ pocakja gömbölyödik. A Született feleségek sztárja és a jelenleg a Pekingi Olimpián francia színekben kosárlabdázó férje, Tony Parker azonban eddig határozottan cáfolta a terhességrõl felröppenõ híreket, a legújabb fotók tanúsága szerint azonban az aprócska Eva bizony várandós.

 • Kerti székben repült kétszáz mérföldet

  San Francisco/Bend - Százötven darab, héliummal töltött léggömb, egy kerti szék és egy légfegyver: csak ennyire volt szüksége egy amerikai benzinkutasnak, hogy több mint háromszáz kilométert tegyen meg a levegõben.

  A 48 éves Kent Couch a székhez erõsített nagy méretû színes léggömbök segítségével emelkedett a magasba, és mintegy kétszáz mérföldet (322 kilométer) tett meg az oregoni sivatag felett kilenc óra alatt, majd biztonságban földet ért egy idahói mezõn. A légfegyverre a leereszkedéshez volt szüksége: ha csökkenteni akarta a repülési magasságot, golyót eresztett egy-egy léggömbbe.

 • Megfosztotta a Mikulástól általános iskolai osztályát egy tanítónõ

  Megfosztotta a Mikulástól általános iskolai osztályát egy tanítónõ Nagy-Britanniában: felfedte, hogy nem létezik, mire jó pár tanulója sírva fakadt.

  "A szüleitek teszik az ajándékokat a karácsonyfa alá, nem a Mikulás" - mondta hétévesekbõl álló osztályának, amikor a gyerekek a karácsonyvárás izgalmairól beszéltek.

 • Megmutatta második gyermekét Elton John

  Megmutatta második gyermekét Elton JohnMásodik alkalommal is apukává avanzsált a meleg házaspár. Még idén januárban született meg Elton John és párja, David Furnish második gyermeke, akit Elijah-nak neveztek el. A második gyermek vállalásához állítólag az énekes férje, David Furnish ragaszkodott, aki szerint így lehetett csak teljes a családjuk és nem lesz egyke nagyobbik fiúk. A napokban mutatták meg először nyilvánosság előtt a legkisebb családtagot és Elton is azt nyilatkozta egy lapnak, hogy vele már teljes a családjuk és ez egy nagyon jó döntés volt a részükről.

 • Õsi városra bukkantak Peruban

  Régészek az Andok hegyoldalába vájt eltûnt városra bukkantak, amelyet a titokzatos Chachapoya perui törzsnek tulajdonítanak.

  Peru északi részén, az õserdõben 12 hektáros területre bukkantak, amelyen a feltételezések szerint a Chachapoya nevû õsi perui törzs élt.

 • 2 milliárd forintos birtokot kap Suri karácsonyra

  Tom Cruise-nak sikerült kitalálnia, hogy miként tudja Katie Holmes karácsonyi ajándékait túllicitálni, és vett egy birtokot, illetve egy pónit lányuknak.

 • Robbie Williams 3 év után visszatér!

  Három év hallgatás után október 12-én végre új lemezt dob piacra Robbie Williams.

  Kislemeze Bodies címen jelenik meg, amelyet az új album, Reality Killed the Video Star követ november 9-én. A felvételeket Londonban Trevor Horn vezetésével vették fel.

 • Százmillió eurós biztosítást kötöttek Cristiano Ronaldora!

  Százmillió eurós értékû, rekordösszegû biztosítást kötött a Real Madrid labdarúgócsapata Cristiano Ronaldóra.

  Az El Mundo címû spanyol lap vasárnapi száma szerint a királyi gárda ekkora összeget kap, ha a portugál szupersztárt súlyos sérülés éri.

 • Eszenyi Enikõ lesz a Vígszínház új igazgatója?

  Szinte biztos, hogy Eszenyi Enikõ lesz a Vígszínház új igazgatója.

  A távozó Marton László helyére csak a Kossuth-díjas színésznõ pályázott. A fõvárosi önkormányzat kulturális bizottsága hétfõn dönt a kinevezésrõl, amely 2014-ig szól.

  A színház társulata is támogatja Eszenyi pályázatát, amelyet sokan aláírtak.

  Megérdemelné, hogy elnyerje a posztot, hiszen egész élete a színházról szól - nyilatkozta Reviczky Gábor, a színház mûvésze.

 • Újra nyitott ajtóval robogott a metró Budapesten

  Két hónapon belül másodszorra robogott nyitott ajtóval a 3-as metró egyik szerelvénye.

 • Betiltják az alkoholt az iskolai évnyitó napján Lettországban

  Tilos lesz alkoholt forgalmazni Lettországban a nyári szünet utáni elsõ tanítási napon, mert az évnyitó annyira "megviseli" a fiatalokat, hogy sokan közülük alkoholos befolyásoltság miatt végül kórházban kötnek ki.

 • Nyúlinvázió Dél-Afrikában

  A nyulak elszaporodása miatt bezárják két hétre Dél-Afrika egyik nevezetességét, az egykor börtönként mûködõ Robben-szigetet, ahol az apartheid rendszer több ezer politikai foglya, köztük Nelson Mandela raboskodott.

  A Dél-afrikai Köztársaság egykori elnöke 18 éven keresztül volt a Fokváros közelében fekvõ börtönsziget foglya.

 • Hugh Hefner nõs emberként kezdte az új évet

  A 86 éves Hugh Hefner nõs emberként köszönthette az újévet, a villájában rendezett szilveszteri partin ugyanis végre elvette szíve választottját, a 26 éves Crystal Harrist.

 • Kutyasperma volt a tini vaginájában

  Igazat adott tegnap az ügyészség annak a 32 éves suceavai férfinak, aki megölte szeretõjét, miután meglátta, amint a lány éppen közösül egy kutyával. A nyomozás során megtalálták Rex kutya spermáját és szõrét a 18 éves tinédzserlány vaginájában és környékén.

 • Floridai férfié az elsõség a tengericsigakürt-fúvó versenyen

  Egy helyi férfi, Clinton Curry nyerte meg a 48. csigakürtfúvó versenyt a floridai Key Westben szombaton.

 • Gyereket szeretne Steiner Kristóf

  Sokat változott az elmúlt idõszakban Steiner Kristóf, aki sok szempontból bácsinak érzi magát, a külseje is sokat változott. Ennek oka az lehet, hogy megváltozott az életében a fontossági sorrend, hiszen régen hajvasaló nélkül el se indult otthonról.

 • Birkapörkölttõl hízott Angelina Jolie

  Angelina Jolie és Brad Pitt budapesti forgatása alatt egy magyar hölgy, Kiss Mariann fõzött rájuk. Neki sikerült picit felhizlalnia a soványka színésznõt.

 • 30 évig volt a halott magzat a nõ hasában

  Az 59 éves asszony évtizedeken keresztül panaszkodott, hogy fáj a hasa, de csak most jutott megfelelõ orvosi ellátáshoz.

 • 10 millióért csajozik Gjoni

  Az énekes nyolc számjegyû összegért válogat azok közül a nõk közül, akik az I love Gjoni címû párkeresõ mûsorba jelentkeznek azért, hogy elnyerjék a zenész szívét.

 • Barátságnak indult, szerelem lett belõle

  Charlize Theronnak már jó ideje nem volt komoly kapcsolata, de most úgy tûnik, hogy végre rátalált a szerelem, méghozzá a Modern család címû sorozat egyik fõszereplõje személyé­ben.

 • Kutya telefonált a rendõrségre Nagy-Britanniában

  Kutya telefonált a rendõrségre Nagy-Britanniában, ám ezt nem tudta a diszpécser és a legrosszabbtól tartott, mivel csak ennyit hallott: "Gyere elõ vagy mi! Én figyelmeztettelek!".

  A fentieket nem a kutya mondta, hanem egy férfi, fenyegetõ hangon. Utána csend lett, a vonal megszakadt. A rendõrség visszahívta a számot, és kiderült, hogy csupán egy család kutyája csente el a hordozható telefont, kiszaladt vele a kertbe és elbújt.

 • A legpörgősebb vízparti buli: Balaton Sound 2015

  A legpörgősebb vízparti buli: Balaton Sound 2015Nem kérdés, a MasterCard Balaton Sound a legizgalmasabb nyári bulisorozatnak ígérkezik idén is. A recept egyszerű: vízpart, napsütés, holdvilágos éjszakák, koncertek, partyk, számos hazai- és idén minden eddiginél több világsztár. A legújabb nevek közt bejelentettek egy impozáns hiphop/r’n’b sort és végre megérkeztek a Terasz house/techhouse húzónevei is. A most napvilágot látott fellépők közül többen is a Sound “nulladik napját” erősítik, amire már nagyon fogynak a jegyek.

 • Sztárkátyúk Bulgáriában

  Kátyúfotózási és névadási vidám pályázatot hirdetett meg Bulgáriában a legnézettebb tévécsatorna.

 • Malajziában meggyilkolták a Part Fesztivál szervezõjét

  Kuala Lumpurtól nem messze, egy lövöldözésben meghalt a Part Fesztivál szervezõje Malajziában. Kocsispéter Gergely halálát megerõsítette a tartományi rendõrfõnök is.

 • Örömlányok szextarifája a Nyugatinál

  Háromezer a francia, öt a sima, hat a komplett - számol be a Nyugati téri aluljáró örömlányainak tarifájáról a helyszíni tudósító.

  A bulvárlap zsurnalisztája egy, elmondása szerint "enyhén csúnya, fiatalkorúnak látszó" roma lánynál érdeklõdött, miközben megzavarta a háttérbõl egy magát Jézus modern kori utódjának hívõ próféta.

  Az örömlány elmondta, hogy van egy tuti kabin a környéken, egy szexshopban, ahol elég letenni egy rongyot a pultra, kiadják a kulcsot és már jó is lesz.

 • Még egy gyermeket szeretne Balássy Betti és Varga Feri

  Az énekesnõ még egy gyereket szeretne és a cél elérése érdekében még attól sem riad vissza, hogy szigorú diétába kezdjen. Ráadásul szeretné elkerülni azt, hogy terhessége során meghízzon.