rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
 • Életnagyságú 3D-s képeket készít a belga származású művész

 • Share on Tumblr

  Életnagyságú 3D-s képeket készít a belga származású művészA Belga származású művész Ben Heine olyan ceruzával rajzolt képeket alkotott, amiknek valóban 3D-s hatásuk van. Ráadásul a vászon, amit használ, 4×3 méteres, így ő is be tud állni a képekbe pózolni. Ahhoz, hogy a rajzoknál a 3D-s hatás érvényesülni tudjon, a nézőnek egy bizonyos szögből kell néznie azokat. Ezt a technikát anamorfózisnak hívják, és Heine-on kívül sok tehetséges művész készít így rendkívüli rajzokat, többek között Wladimir Inostroza, Alessandro Diddi, és Kurt Wenner is. Mégis Ben Heime kilóg a sorból, hiszen csak ő készít ilyen nagyméretű rajzokat. Egy ekkora képet megrajzolni akár 1 hétig is tarthat.

  loading...

  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Az állam neveli fel Jackson gyerekeit

  Rövid idõn belül állami gondozásba kerülhetnek Michael Jackson (†50) gyerekei, mert az elhunyt sztár anyja, Katherine (79) képtelen megbirkózni nyolc unokája nevelésével. Az énekes tavaly júniusi halála után Prince (12), Paris (11) és Blanket (7) is az idõs, betegeskedõ asszony gyámsága alá került, de igazából másik két fia, Randy (48) és Jermaine (55) öt gyermeke miatt vehetik el tõle a popkirály két fiát és lányát.

 • Gregor Bernadett elvesztette babáját

  Gregor Bernadett elvesztette kisbabáját. Nagyon rossz hírt közöltek a színésznõvel az orvosok: gond van a picivel, semmiképp sem tarthatja meg.

  Megtörtént vele a legrosszabb, ami egy kismamával történhet: elvesztette négyhónapos magzatát.

  A tragédia nagyon megviselte a gyönyörû színésznõt, de két kisfia, Bence és Álmos miatt hatalmas lelkierõvel viseli a megpróbáltatásokat.

 • Készül a Karib-tenger kalózai 4!

  Az iszákos, szakállas, mégis szeretnivaló Jack Sparrow kapitányt játszó Johnny Depp aláírta a szerzõdését a Disney stúdióval.

  Az azonban már korántsem biztos, hogy a bájos Elizabeth Swannt játszó brit sztár, Keira Knightley is látható lesz a negyedik részben. A színésznõt újságírók nemrég arról faggatták, hogy szerepelne-e még egyszer a filmben: "Imádtam a Karib-tenger kalózait. Nagyon szerencsés voltam, hogy játszhattam benne, de elég volt. Az én kalózos-idõm lejárt."

 • Jelmezes bulival ünnepli házassági évfordulóját Heidi Klum és Seal

  Heidi Klum német modell és férje, Seal angol popénekes a hûségeskü megújításával és jelmezes bulival ünnepli házassági évfordulóját - a májusi partin a vendégek is menyasszonynak illetve võlegénynek öltöznek majd.

 • A jég fogságába esett egy komp a Balti-tengeren

  A jég fogságában rekedt egy finn komphajó a Balti-tengeren, 850 utassal a fedélzetén - közölték pénteken finn tengerhajózási illetékesek. A Nordlandia a finn fõvárostól, Helsinkitõl 15 kilométernyire délre jutott bajba. A komp úti célja az észt fõváros, Tallinn volt. A kompjáratot üzemeltetõ cég közlése szerint a hajó nincs veszélyben, és az utasok nem estek pánikba.

 • 94 évesen hunyt el New York legidősebb taxisofőrje

  94 évesen hunyt el New York legidősebb taxisofőrjeKilencvennégy évesen elhunyt Johnnie Footman, New York városának legidősebb aktív taxisofőrje, aki több mint hat évtizedes pályafutása során olyan hírességeket fuvarozott, mint Rock Hudson vagy John Wayne filmszínészek. Footman februárig érvényes taxiengedéllyel rendelkezett, de kora előrehaladtával egyre ritkábban és lassabban taxizott. Az utóbbi években már csak a hét néhány napján, a legutolsó hónapokban pedig már egyáltalán nem vezetett, bár az őt foglalkoztató taxitársaság központjába rendszeresen bejárt, még a halála előtti napon is ott volt.

 • Homer Simpson az utóbbi 20 év legjobb tévés karaktere

  A sörvedelõ és fánkimádó Homer Simpsont, a Simpson család fejét nevezte meg az utóbbi két évtized legjobb televíziós és filmes karakterének az Entertainment Weekly címû amerikai magazin.

 • Ágnes Vanilla súlyos beteg

  Ágnes Vanilla súlyos beteg, de visszatér! Legalábbis ismét szeretne betörni a popéletbe! A dalszerzõ-énekesnõ 2006 márciusában adott utoljára koncertet, azután visszavonult. Azt azonban senki nem tudta: egy trópusi betegség állt a háttérben, amellyel Ágnes még a mai napig küzd.
  – Négy éve kezdõdött minden. Eleinte kisebb rosszullétek, ájulások, ízületi fájdalmaim voltak. Akkor még nem vettem komolyan, azonban rá egy évre felkerestem egy orvost, mert már elviselhetetlen fájdalmak gyötörtek.

 • Kanye West eltávolodott gyermeke édesanyjától

  Kim Kardashian legszörnyûbb rémálma válhat valóra. Kanye West eltávolodott tõle.

 • Kórházba vitték Britney Spers kisfiát

  Az énekesnõ két éves kisfia, Jayden rosszul lett, miközben a Spears család kentwoodi házába tartottak.

  A People magazin értesülései szerint a két éves kisfiút vasárnap szállították kórházba, miután allergiás tünetek léptek fel nála. „Kiütéses volt, viszketett és érzékeny volt a bõre”, nyilatkozta egy családhoz közel álló forrás.

  Az orvosok egyelõre nem tudják, hogy mi okozhatta az allergiás reakciót, és a biztonság kedvéért benntartották a kisfiút megfigyelésre.

 • Kournikova kisöccse életveszélybe!

  Letartóztatták Anna Kournikova anyját

  Anna Kournikova anyját gondatlanságból elkövetett testi sértéssel vádolják, amiért ötéves fia kiugrott egy második emeleti ablakból. A kiabáló, vérzõ kisfiút a szomszédok találták meg a család floridai luxusotthona elõtt. Anyja bezárta a házba, amikor elment otthonról. A szõke, kék szemû Allan még kórházban van, de hamarosan kiengedik.

 • Cher szerint halott férje mai napig vele lakik

  Cher szerint halott férje mai napig vele lakikCher azt állítja, hogy másfél évtizede halott exférje a mai napig vele lakik, és gyakran megtréfálja. Eddig sem volt éppen hétköznapi Cher magánélete, hiszen hatvanhét évesen úgy néz ki, mint egy megkímélt negyvenes, az apró törékeny lányából pedig egy hatalmas férfi lett. De most sikerült még egy bizarr információt elejtenie a családi életéről. A díva a rajongóival folytatott chat során azt mondta, hogy nemcsak hisz a túlvilágban, de bizonyítéka is van a halál utáni létre. Tizenöt éve halott volt férje, Sonny Bono ugyanis még mindig vele van.

 • 113 napig volt összezárva mérgeskígyókkal

  Megdöntötte a mérges kígyókkal összezártság idõrekordját egy dél-afrikai férfi: 113 napon át élt együtt 40 halálos mérgû hüllõvel. Martin Smit a Hartbeespoort Dam-i állatkertben javított 6 napot a korábbi, 1986-ban felállított világcsúcson.

  A rekord nem ment zökkenõmentesen: a férfi influenzás lett közben és meg is harapta egy pufogó vipera. Ezek tetejébe három fegyveres megostromolta az állatkertet azért, hogy elrabolja a kígyós ember adománygyûjtõ dobozának tartalmát. Addigra már 3 ezer font - 900 ezer forint - gyûlt össze.

 • Bokorba lökött kocsi parkolási bírsága

  London - Karambol miatt bokrok közé lökõdött kocsit bírságoltak meg szabálytalan parkolásért Nagy-Britanniában.

  Az autó tulajdonosa igencsak megdöbbent már azon is, hogy kocsiját, amellyel szabályosan parkolt, több méterrel odébb találta, bezúzott farral.

 • Saját halálhírét keltette egy internetes csaló

  Saját halálhírét keltette egy internetes csaló, aki így akart megszabadulni az általa becsapott eBayes vásárlóktól. A férfira kétéves börtönbüntetés vár.

  Jason Hart apja nevében hívta fel a városi újságot, és bejelentette, hogy "fiuk" elhunyt, hetekkel azt követõen, hogy szüleit megmentette egy tûzesetben.

 • Hét másodperc alatt elfogytak a McCartney-jegyek

  London - Hét másodperc alatt elkelt az összes jegy Sir Paul McCartney áprilisi Las Vegas-i koncertjére.

  A brit sztárzenész a Hard Rock Hotel and Casino New Joint elnevezésû új koncertcsarnokát nyitja meg elõadásával április 19-én.

 • Aranymonopoly

  A világ legdrágább monopolyjában gyönyörködhetnek két évig a Wall Streeten: aranytáblájú, drágaköves társasjátékban.

 • Az amerikai katonák szolgálati gépükön is twitterezhetnek

  A jövõben szolgálati számítógépükön is használhatják a Facebookot, a Twittert és más közösségi portálokat az amerikai hadsereg kötelékében szolgáló katonák.

 • Jön az új Michael Jackson dal!

  Michael Jackson új száma október 12-én lesz hallható elõször a rádiókban; a This Is It címû dalt tartalmazó kétlemezes album két héttel késõbb jelenik meg.

 • Nem lehettek ott az esküvõn Justin Timberlake nagyszülei

  Justin Timberlake boldogságát csak egy dolog árnyékolhatta be élete nagy napján, mégpedig az, hogy a káprázatos-pompázatos Nápoly melletti esküvõn sajnos nem lehettek ott a nagyszülei, hiszen az énekes nagypapája nagyon beteg. Mivel a mamának ápolnia kellett, így õ sem lehetett ott a lagzin.

 • Elhunyt Mario Benedetti világhírû uruguayi író

  Elhunyt Mario Benedetti világhírû uruguayi író, aki hazája fõvárosát, Montevideót tekintette múzsájának, és akinek szerelmes és politikai verseibõl népszerû dalok születtek.

  A 88 esztendõs Benedetti, aki helyi sajtójelentések szerint krónikus légúti betegségben szenvedett, vasárnap májelégtelenség következtében halt meg.

 • Gyurcsány Ferenc ajándékot osztott utolsó kormányülésén!

  Utoljára ült össze a jelenlegi összetételben, Gyurcsány Ferenc vezetésével a kormány szerda délelõtt. Gyurcsány Ferenc személyes ajándékkal búcsúzott a kormánytagoktól: a nõk egy tollat, a férfiak - köztük Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt is - ezüst mandzsettagombot kaptak, amelyen a Magyar Köztársaság felirat látható, és egy stilizált liliom.

 • Csapolt bor: ahol borozzák a vizet

  Róma - "Megborult" a víz egy olasz kisvárosban: a csapból nem víz folyt, hanem habzó bor.

  "Csoda!" - kiáltozták elragadtatottan a háziasszonyok, miután egyikük éppen felmosáshoz töltötte tele vödrét konyhájában, ám gyanús lett neki a csapvíz borillata. Erkélyi kiáltozása nyomán hamarosan gyorshírben terjedt a csoda, és mindenki palackokat töltögetett - a felmosás meg várhatott.

 • A gyalogosok nagy része nem ismeri a KRESZ-t!

  A gyalogosok alig húsz százaléka ismeri pontosan a KRESZ rá vonatkozó szabályait - derült ki a GRSP (Global Road Safety Partnership - Partnerség a Közlekedésbiztonságért) Magyarország Egyesület felmérésébõl.

  A szeptemberben készült nem reprezentatív felmérés a gyalogosok közlekedési szokásait vizsgálta. A személyes megkérdezésen alapuló kutatás szerint a gyalogosok 46 százaléka szokott átkelni az úttesten a jelzõlámpa tilos jelzése ellenére is.

 • Használat közben ellopott fogsor

  Hamburg - Kilopták egy német nyugdíjas szájából a fogsorát.

  Az ismeretlen tettes a 75 éves tuttlingeni áldozat otthona elõtt csapott le a protézisre. Hátulról támadta meg az asszonyt, s egyik kezével a falhoz szorította, a másikkal pedig úgy megszorította az arcát az állkapocscsontjánál, hogy ki kellett nyitnia a száját.

 • Ház eladó kerti vasúthálózattal

  Saját vasúthálózattal árulnak egy családi házat Nagy-Britanniában: a hátsó kertben játékvasút van 330 méter hosszú sínpályarendszerrel.

 • Elhunyt a Vészhelyzet sorozat szülõatyja

  Elhunyt Michael Crichton (a képen balra) amerikai szerzõ, producer, rendezõ. A Vészhelyzet címû sorozat szülõatyja rákos volt.

  A halál kedden érte, Los Angelesben - derült ki a hivatalos internetes oldalán közzétett bejelentésbõl. Crichton 66 éves volt. Könyvei világszerte több mint 150 millió példányban keltek el.

  A Jurassic Park és az Androméda-törzs, a Kongó, A gömb, a Zaklatás és a Twister csak néhány cím a megfilmesített írásai közül.

 • Leégett két juhhodály Nyírvasváriban! 700 juh pusztult el!

  Leégett két juhhodály hétfõre virradó éjjel Nyírvasváriban; az elõzetes adatok szerint hétszáz állat pusztult el a tûzben.

  A lángokban álló istállókhoz a nyírbátori, a mátészalkai és a nyíregyházi tûzoltók vonultak ki, s több mint négy órán át tartott az oltás.

 • Újra vetkõzik a Beckham házaspár

  Victoria férjéhez hasonlóna levetkõzik majd az Armaninak, és az Emporio Armani nõi fehérnemû kollekciójának 2009-es tavaszi-nyári kampányában lesz látható.

  Az együttmûködésre alig pár hónappal azt követõen kerül sor, hogy David Beckham ugyancsak az olasz cég fehérnemûit reklámozó óriásplakátjai ellepték a világot. Armani 12 millió fontos szerzõdésajánlatára Posh Spice, tudta meg a Mirror címû brit bulvárlap csütörtöki internetes száma.

 • Vaj a betörõk ellen!

  Vajjal küzdenek a betörõk ellen a gondnokok egy lakótelepen Kínában: csúszósra kenik be vele a gázcsöveket, hogy ne lehessen rajtuk felmászni.

  Eddig már egy mázsa vajat használtak el, de a csúszássegítõ módszer még így is sokkal olcsóbb, mintha a széttört térfigyelõ kamerarendszert javítanák ki és tartanák karban.

loading...