rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
 • Életnagyságú 3D-s képeket készít a belga származású művész

 • Share on Tumblr

  Életnagyságú 3D-s képeket készít a belga származású művészA Belga származású művész Ben Heine olyan ceruzával rajzolt képeket alkotott, amiknek valóban 3D-s hatásuk van. Ráadásul a vászon, amit használ, 4×3 méteres, így ő is be tud állni a képekbe pózolni. Ahhoz, hogy a rajzoknál a 3D-s hatás érvényesülni tudjon, a nézőnek egy bizonyos szögből kell néznie azokat. Ezt a technikát anamorfózisnak hívják, és Heine-on kívül sok tehetséges művész készít így rendkívüli rajzokat, többek között Wladimir Inostroza, Alessandro Diddi, és Kurt Wenner is. Mégis Ben Heime kilóg a sorból, hiszen csak ő készít ilyen nagyméretű rajzokat. Egy ekkora képet megrajzolni akár 1 hétig is tarthat.

  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Még Beyoncé édesapja sem tudott lánya várandósságáról

  Még Beyoncé édesapja sem tudott lánya várandósságárólAz egész világot meghökkentette a napokban Beyoncé apja, Matthew Knowles kijelentése, miszerint ő maga is a hírekből értesült arról, hogy az ötéves Blue Ivy után ikerunokái születnek. A 65 éves férfi interjúja szerint a díva nagyon okosan tette, hogy még előtte is titkolta a terhességét az első időszakban, hiszen így a várandósság legkritikusabb időszakában sikerült megkímélnie magát az újságírók és lesifotósok zaklatásától. Mint ismeretes, Beyoncé és apja viszonya az utóbbi években kissé megromlott, mivel számos alkalommal nyilatkozott a lányáról annak tudta nélkül.

 • Négy áldozat a németországi hajléktalanszállón kiütött tûzben

  Legkevesebb négyen életüket vesztették Németországban egy hajléktalanszállón kiütött tûzben, a Stuttgart közelében fekvõ Calwban.

  A négy áldozat a felismerhetetlenségig összeégett. A rendõrség feltételezése szerint az otthon lakói voltak. Egy ember eltûnt, a hatóságok szerint valószínûleg õ is a lángokban lelte halálát. Ketten súlyosan, ketten könnyebben megsérültek.

 • Tolvajt kõrõznek Hagrid fényképe alapján

  Robbie Coltrane, azaz Hagrid arcképével illusztrálta az új-zélandi rendõrség egyik körözõplakátját, mert a Harry Potter-filmsorozat sztárjának néhány évtizede készült fotója állítólag a megtévesztésig hasonlít ahhoz a fiatalkorú betörõhöz, akit keresnek, írja az MTI.

  A betörések környékén szétszórt plakáton alaposan elmagyarázták az olvasóknak, hogy a képen szereplõ Coltrane nem bûnözõ, csupán 16 éves korában készült képe erõsen hajaz a betörõére, akinek arcmását viszont a helyi törvények nem engedik bemutatni, mivel az illetõ még kiskorú.

 • A delfineknek fáj a gyorsúszás

  Sokkal nagyobb sebességre lenne képes, mégsem úszik óránkénti 54 kilométeresnél gyorsabb tempóban a delfin, hogy elkerülje a farokuszonyát kínzó fájdalmat - mutatták ki izraeli tudósok.

  A fájdalom forrása a kavitáció nevû fizikai jelenség, amely a hajóépítõ mérnököknek is problémát okoz. A vízben gyorsan mozgó tárgyak körül a nyomáskülönbség miatt buborékok keletkeznek, amelyek felrobbannak. A sorozatos lökéshullámoknak a hajók propellere nem tud ellenállni, és az erõs fém egy idõ után megadja magát.

 • Hangosabbak lesznek az elektromos autók a vakok miatt!

  A hibrid vagy az elektromos autók egyik jellemzõ tulajdonsága, hogy szinte angtalanok - és épp ettõl válnak veszélyessé a vak gyalogosok számára.

  A japán kormány autógyártók, a vakok szervezetei és fogyasztói csoportok bevonásával június óta keresi a megoldást a mind komolyabb visszhangot keltõ problémára.

 • Két hétig élt a könyvtárban a hajléktalan

  Közel két hétig élt egy New Jersey-i könyvtár alagsorában egy hajléktalan férfi, akinek jelenléte senkinek sem keltette fel figyelmét.

 • Lady Gaga rosszul lett a színpadon

  Lady Gaga kis híján összeesett a színpadon turnéjának új-zélandi állomásán. A YouTube videomegosztó portálon látható felvétel tanúsága szerint az extravagáns énekesnõ az utolsó szám, a Bad Romance elõadása közben elgyengült, és az ájulás környékezte.

 • Három napig a hó alatt! Túl élte!

  Három nap után élve ástak ki a hó alól egy 55 éves nõt a kanadai Ontario államban. A Hamilton Spectator címû helyi lap szerint csodaszámba megy, hogy az 55 éves ancasteri iskolatitkár nem túl télies öltözete ellenére ilyen hosszú idõn át túlélte a nagy hideget.

  A nõ a heves hóviharban elakadt autójával az országúton és gyalog egy közeli farmra ment, ahol azonban maga alá temette a hó. Egy mentõkutya kaparta ki a hókupacból, amelybõl csak az arca látszott ki.

 • Egycentes érmékkel Guinness-rekord

  Fort Scott (Egyesült Államok) - Önkéntesek százai bizonyították be a héten, hogy sok kicsi valóban sokra megy. Az egyesült államokbeli Kansas államban, Fort Scott városban egycentes érmékbõl három nap alatt 64 kilométer hosszú utat raktak ki, amivel megdöntötték a korábbi Guinness-rekordot.

  Az akció kedd estétõl péntek estig tartott. Összesen 33 790 dollár gyûlt össze az egycentesekbõl, és a pénzt jótékonysági célra fordítják.

 • Pénz nélkül, szeretettel mûködik az italautomata

  Pénz nélkül, szeretetért ad kólát az automata.

 • Meztelen látogatók a múzeumban

  Meztelen látogatóknak tartottak tárlatvezetést hétfõ este egy bécsi férfiakt-kiállításon.

 • Menedék éppen elvált apáknak

  Bõvíteni akarja elvált apáknak alakított ki menedékhelyét egy lelkipásztor Svájcban.

 • Krokodil miatt zuhant le egy repülõ

  20 ember halálát, köztük egy angol és egy belga pilótáét követelte a nem mindennapi tragédia a Kongói Demokratikus Köztársaságban.

 • Hollywoodi sztárok otthonát rabolta ki egy lánybanda

  Betört több hollywoodi híresség otthonába egy fiatal lányokból álló banda Los Angelesben.

 • Alföldi Róbert nem tud megbékélni saját döntésével

  Alföldi Róbert nem tud megbékélni saját döntésévelNem tud megbékélni döntésével az X-Faktor mentora, aki egyik tanítványát kellett, hogy hazaküldje vasárnap. Úgy szereti mentoráltjait, mintha a lányai lennének, mégis választania kellett közülük Alföldi Róbertnek. Vasárnap Batánovics Lili és Eckert Anikó párbajozott, és a mentor azóta is viaskodik a lelkiismeretével. – Az ember szembe köpné magát akkor is, ha máshogy döntene. Azt gondolom, hogy gyáva vagyok, mert így döntöttem, ha pedig fordítva voksolok, akkor szakmaiatlanul döntöttem volna.

 • Egy brazil nõé és egy francia férfié a világ legszebb feneke

  Egy brazil nõé és egy francia férfié a világ legszebb feneke - így döntött a zsûri azon a párizsi versenyen, amelyet egy ismert fehérnemû-cég rendezett.

  A két gyõztes 26 ország 11 200 jelentkezõje közül került ki, a szerdai döntõbe 45-en kerültek. A zsûriben olyan hírességek voltak, mint Adriana Karembeu fotómodell és Paolo Nespoli olasz ûrhajós. A legszebb popsival rendelkezõ hölgy a sötét hajú, élénk tekintetû brazil Melanie Nunes Fronckowiak, míg a fiúk közül a kopaszra nyírt, izmos, tejeskávészínû maghrebi származású francia Saiba Bombote lett.

 • Náci pártrövidítést tartalmazó rendszámot osztottak Hollandiában

  Egy nemzetiszocialista párt nevének rövidítését tartalmazó rendszámokat osztottak ki tévedésbõl Hollandiában.

 • Nudisták számára szerveznek tengeri hajóutat

  Huszonkét bátor nyaralót keres egy londoni turisztikai iroda nudista tengeri útjára.

 • Halott csecsemõt találtak egy bõröndben

  Halott csecsemõt találtak egy légi utas bõröndjébe gyömöszölve Vietnamban. A mindössze egy napot élt kislányt egy dél-vietnami repülõtér poggyászvizsgáló kamerája mutatta ki.

  A bõrönd egy 20 éves férfié, aki a rendõröknek azt mondta, hogy a csecsemõ egy rokonáé, röviddel a születése után halt meg természetes ok miatt, és a rokon arra kérte õt, vigye el a kis holttestet szülõföldjére, északra, hogy ott temessék el. (MTI)

 • Videoklipet frogatott a ValóVilág sztárja

  VV Laci boldogan mondott igent a Pöttöm Panni és Dj Sunny alkotta szerzõpáros felkérésére, és vállalta, hogy önmagát alakítja a róla szóló dal videoklipjében.

 • A brit férfiak tizede nem tudja, hogy mikor van párja születésnapja

  A brit férfiak tizedének fogalma sincs, hogy mikor van felesége, barátnõje születésnapja - derült ki a felmérésbõl, amelyet Valentin-nap közeledtével végeztek a szigetországban.

 • 13 centimétert emelkednek a tengerek Kína partjainál

  A következõ harminc évben 13 centimétert emelkednek a tengerek Kína partjainál - jelentette be a kínai Állami Tengerészet Hivatal. Az elmúlt 30 évben Kína partjainál évente átlagosan 2,6 millimétert emelkedett a tengerek vízszintje, és ez 0,8 milliméterrel haladja meg a világátlagot - olvasható a kínai tengerek változásáról készült hivatali beszámolóban.

  A Dél-kínai-tenger, a Sárga-tenger és a Kelet-kínai-tenger közül évi 2,9 milliméterrel ez utóbbi szintje emelkedett a leggyorsabban.

 • Tetszik Budapest Bruce Willis nejének

  Twitter üzenetben mondta el Bruce Willis felesége, hogy mennyire tetszik neki a budapesti állatkert.

 • Robin Williams-et hirtelen kórházba szállították

  Robin Williams-et hirtelen kórházba szállították. A korábban alkoholproblémákkal küszködõ színészre most szívmûtét vár.

  Az Oscar-díjas színész csütörtök éjjel az intenzív osztályon kötött ki, miután hirtelen rosszul lett és kórházba szállították. Williams szószólója szerint az 57 éves sztárnak szívbillentyû cserére van szüksége.

 • Kutatók a kínai jeti nyomában

  Kínai kutatók egy csoportja külföldi segítséget kér azért, hogy újabb expedíciót indíthassanak az ország "jetije", a helyben jeren vagy vadember néven ismert lény felkutatására.

 • Méhcsipísbe halt bele a vadász

  Méhcsípés okozta egy vadász halálát a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Pamlény térségében.

 • Újra nyitott ajtóval robogott a metró Budapesten

  Két hónapon belül másodszorra robogott nyitott ajtóval a 3-as metró egyik szerelvénye.

 • Gyémántot evett ki egy eljegyzési gyûrûbõl!

  Gyémántot evett ki egy eljegyzési gyûrûbõl egy malac Nagy-Britanniában.

  A gyûrût viselõ nõ egy gazdaságban barátkozott a disznókkal, és úgy ismerkedett velük, hogy az orruk elé tartotta a kezét, hadd szaglásszák meg.

 • Feloszlatta magát a simontornyai cigány kisebbségi önkormányzat

  Feloszlatta magát a simontornyai cigány kisebbségi önkormányzat, miután a testület nem tudta elfogadni idei költségvetését - közölte hétfõn az önkormányzat volt elnöke az MTI-vel.

  Góman József a múlt pénteki döntés elõzményeirõl elmondta: tavaly október óta próbálta összehívni az öttagú testületet, sikertelenül. Az utolsó ülést megelõzõ napon egy képviselõ lemondott a mandátumáról, s pénteken ugyan határozatképes volt a testület, de a három képviselõ nem tudta elfogadni az önkormányzat idei költségvetését.

 • Peches rabló: rendõröktõl akart kocsit lopni

  Rossz lóra, pontosabban autóra tett az a tolvaj, akinek már több autófeltörés is volt a rovásán, ám pechjére az utolsó kocsi épp egy jelöletlen rendõrségi autó volt, benne két tiszttel.