rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
 • Életnagyságú 3D-s képeket készít a belga származású művész

 • Share on Tumblr

  Életnagyságú 3D-s képeket készít a belga származású művészA Belga származású művész Ben Heine olyan ceruzával rajzolt képeket alkotott, amiknek valóban 3D-s hatásuk van. Ráadásul a vászon, amit használ, 4×3 méteres, így ő is be tud állni a képekbe pózolni. Ahhoz, hogy a rajzoknál a 3D-s hatás érvényesülni tudjon, a nézőnek egy bizonyos szögből kell néznie azokat. Ezt a technikát anamorfózisnak hívják, és Heine-on kívül sok tehetséges művész készít így rendkívüli rajzokat, többek között Wladimir Inostroza, Alessandro Diddi, és Kurt Wenner is. Mégis Ben Heime kilóg a sorból, hiszen csak ő készít ilyen nagyméretű rajzokat. Egy ekkora képet megrajzolni akár 1 hétig is tarthat.

  loading...

  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Cher és lánya egy pasin osztoztak

  A legnagyobb sztárokkal is megesik, hogy olykor szerelmi háromszögbe keverednek. Cher sem kivétel ez alól. A sztár egyik ismerõse nemrég egy egészen elképesztõ sztorival állt elõ: az énekesnõ korábban a lányával osztozott meg az egyik szeretõjén.

 • A Szex és New York sztárja nem szereti ha alul szorul

  Kim Cattrall-t nem érdekli, mit gondolnak róla - szerinte a bugyi egészségtelen, így inkább nem hordja.

 • Marie Osmond fia öngyilkos lett

  Öngyilkosságot követett el a hét végén a neves amerikai énekesnõ, Marie Osmond tizennyolc éves fia.

 • Férje koporsója ölt meg egy özvegyasszonyt Brazíliában

  A 67 éves nõ a temetõbe tartott halottaskocsin 76 esztendõsen elhunyt férjével, amikor a gyászautóba belerohant egy kocsi. A koporsó elõrevágódott és agyoncsapta a vezetõ mellett ülõ özvegyet.

  A baleset Brazília legdélibb államában történt, Porto Alegrétõl 11 kilométerre. Hogy megsérült-e más is, arra nem tért ki a Reuters hírügynökség.

 • Vezetõváltás a TV2-nél

  Új programigazgatót nevezett ki a TV2 Gyöngyössy Bence személyében. A szakember a jövõben a csatorna gyártott mûsoraiért, a vásárolt sorozatokért és filmekért, a mûsorstruktúra kialakításáért és a program-kutatásért felel. Elõdje, Poich Lóránd február 1-tõl tanácsadóként folytatja munkáját a csatornánál.

 • Megszülte gyermekét Britney Spears 17 éves húga

  Los Angeles/Jackson - Megszülte gyermekét csütörtökön Britney Spears amerikai popsztár 17 éves húga, Jamie Lynn Spears - jelentette a People amerikai magazin.

  Az újszülött kislánynak Jamie Lynn és võlegénye, a 19 éves Casey Aldridge a Maddie Briann nevet adta.

 • Belefulladt egy horgász a Hernádba!

  Belefulladt egy horgász a Hernádba, feltehetõen ittasan. A holttestét vasárnap találták meg a folyóban.

  Felsõdobsza térségében, a Hernádon három férfi horgászott. Ketten közülük hazamentek, a harmadik azonban tovább maradt. Feltehetõen ittas volt és belecsúszott a folyóba. Holttestét az encsi tûzoltók emelték ki a folyóból Felsõdobsza és Hernádkércs között.

 • Jennifer Figge az elsõ nõ, aki átúszta az Atlanti-óceánt

  A trinidadi partoknál ért célba a hét végén az 56 éves Jennifer Figge, az elsõ nõ, aki átúszta az Atlanti-óceánt.

  Az útja közel egy hónapig tartott: január 12-én indult az Afrika nyugati partjainál fekvõ Zöld-foki-szigetektõl, majd megkezdte harcát a viharos tengerrel, a néha akár 9 méteresre is feltornyosuló hullámokkal.

 • Megtiltotta a dohányzást minisztereinek Putyin

  Megtiltotta hat dohányzó miniszterének Vlagyimir Putyin orosz kormányfõ, hogy cigarettához nyúljon.

 • Kórházba szállították Amy Winehouse-t

  London - Kórházba szállították észak-londoni otthonából hétfõ este Amy Winehouse Grammy-díjas soul-énekesnõt - közölte a popsztár szóvivõje.

  Chris Goodman úgy tájékoztatott, egy gyógyszer mellékhatásaként fellépõ tünet (gyógyszerreakció) miatt vitte be a mentõ a 24 éves énekesnõt camdeni otthonából a University College klinikára, ahol éjszakára bent tartják, de valószínûleg kedd reggel hazamehet.

 • Sebészeten kötöttek ki a hiszti miatt

  A sebészeten kötött ki az az öt éves fiúcska, aki nem akart szót fogadni szüleinek, mérgében pedig lenyelte a lakáskulcsot. Természetes úton esélytelen volt a kijutásuk, csak a mûtét segíthetett.

 • 9/11 hatása még ma is érzõdik

  A Világkereskedelmi Központ ellen 2001. szeptember 11-én elkövetett terrortámadás rombolásából származó por és füst még hosszú évekkel késõbb is okozhat fejfájást.
  "Tudjuk, hogy sok embernek fájt a feje, akik közvetlenül 9/11 után a Világkereskedelmi Központ körül dolgoztak vagy laktak, de ez az elsõ olyan tanulmány, amely több évvel az esemény után vizsgálja a fejfájásokat" - nyilatkozta a tanulmány szerzõje, Sara Crystal, a New York-i Orvostudományi Egyetem kutatója.

 • Káosz tört ki New Yorkban a Topmodell leszek újabb válogatásán!

  Hat nõ szorult orvosi ellátásra és három embert elõállítottak a rendõrök szombaton, amikor káosz tört ki New Yorkban a Topmodell leszek címû televíziós valóságshow újabb sorozatának válogatására érkezett óriási tömegben.

  A rendõrség közölte, nem tudják mi okozta a pánikot a Central Parknál fekvõ New York hotelnél összegyûlt több száz fõs tömegben. Két nõt és egy férfit letartóztattak rendbontás szításának vádjával. A hatóságok kénytelenek voltak berekeszteni a válogatást, mondván nem szervezték meg azt kellõképpen.

 • Egy idõs német nõ 600 ezer eurót vitt magával a kórházba egy cipõsdobozban

  Berlin - A bankok iránti bizalmatlanságból 600 ezer eurót tartott készpénzben egy 88 éves bajorországi nõ egy cipõsdobozban, s azt magával vitte a kórházba is, ahol eltûnt egy része.

  Amikor az idõs nõt a mentõk Vilshofenbõl kórházba szállították, ragaszkodott hozzá, hogy a cipõsdobozt is magukkal vigyék. A kórházi személyzet tanúk jelenlétében felnyitotta a dobozt, és 600 ezer eurót talált benne bankjegyekben - jelentette az Am Sonntag címû passaui lap a rendõrség szóvivõjére hivatkozva.

 • Most már tényleg van borbélyüzlet a Penny Lane-en

  Több mint négy évtizeddel azután, hogy a Beatles megénekelte, valóban megnyílt a borbélyüzlet a Penny Lane-en.

 • Az egyetlen roma hagyomány, amit betart Radics Gigi

  A Megasztár énekesnõje elutasítja a testi szerelmet, mégpedig egészen a nászéjszakáig. A 16 éves tehetség ugyanis tiszteletre méltónak tartja a roma hagyományt.

 • Kimozdult a fogyásbajnok - targoncával...

  Monterrey (Mexikó) - Öt hónap után ismét kimozdult otthonról a világ hajdani legkövérebb élõ embere, pontosabban kimozdították, mert villástargoncára volt szükség meg teherautóra.

  A 43 éves mexikói Manuel Uribe két év alatt ugyan legalább negyedtonnát fogyott, ám ez még mindig kevés az önálló mozgáshoz, ezért ezúttal is ágyán fekve ruccant ki otthonról a 3 mázsás ember egy tó partjára piknikezni.

 • Sms rekord Németországban!

  Minden korábbinál több rövid szöveges üzenetet küldtek tavaly Németországban. A mobilszolgáltatók összesen 29,1 milliárd, vagyis másodpercenként 923 SMS-t továbbítottak 2008-ban.

  A forgalom tavaly 15 százalékkal felülmúlta az egy évvel korábbi rekordot, az 1999-es 3,6 milliárdhoz képest pedig csaknem a tízszeresére növekedett.

 • A banán az urak, az õszibarack a hölgyek jele

  Peking - Egy kínai pizzéria zavarba hozta vendégeit, mivel banán- és õszibarackábrával különböztette meg az urak és a hölgyek számára szánt mellékhelyiségeket.

  A "gyümölcsjelek" ügye eljutott Csengcsou (Zhengzhou) illetékeseihez is, akik épp azt vizsgáltatták, hogy a rájuk bízott városban mennyire világosak az átlagfogyasztók számára a különbözõ megjelölések. Elemzésük alapján arra a következtetésre jutottak, hogy az esetek 60 százalékában az embereknek komoly fejtörést okozhat az eligazodás - olvasható az Ananova angol hírportálon.

 • 1500 dolláros jegyek az ingyenes Bon Jovi-koncertre

  New York - Akár 1500 dollárt is elkérnek már két jegyért a New York-i jegyüzérek Bon Jovi szombati, Central Parkba meghirdetett koncertjére, holott a város ingyen osztotta ki a hatvanezer belépõt.

  A jegyeket párosával adták ki: minden jelentkezõ kettõt kaphatott azzal a megjegyzéssel, hogy a belépõket nem lehet eladni. A The New York Post címû napilap jelentése szerint azonban hétfõn már 267 ajánlat szerepelt az eBay honlapján. Az ár a 99 centtõl 1500 dollárig terjedt.

 • Ellopták négy olimpiai érmét az amerikai úszónak

  Ellopták négy olimpiai érmét Josh Davisnek, az amerikai úszóválogatott volt tagjának.

  A sportember azt mondta a San Antonió-i rendõrségnek, hogy az 1996-os atlantai játékokon szerzett három aranyának és a 2000-ben, Sydneyben kiharcolt ezüstjének kelt lába. Davis szerint a kisteherautójából emelhették el õket a múlt hétvégén. A medálokat akkor hagyta a kocsiban, amikor visszaérkezett St. Louisból, ahol egy úszóakadémián megmutatta a relikviákat a gyerekeknek.

 • Hamarosan megtartja az esküvõt Brad Pitt és Angelina Jolie

  Hónapok óta húzódik Brad Pitt és Angelina Jolie esküvõje, melyet hat gyermekükön kívül még sok más ember is izgatottan vár.

 • Huszadik gyermekét szülte meg a 45 éves nõ

  Megdöbbentõ rekord született a napokban Bihar megyében: egy 45 éves nõ huszadik gyermekét hozta a világra. A nagyváradi szülészet orvosai elmondták, még soha nem hallottak hasonló esetrõl a környéken.

 • Elhunyt a világ legidõsebb embere, 124 éves volt

  Ha valódi az útlevél, amivel egy fotón látható, akkor a 124 éves asszony volt a világ legidõsebb embere. Tíz gyereket és 300 unokát hagyott maga után.

 • Klapka György szíve leállt

  Családjának köszönheti a bajt - állítja a mûkereskedõ, aki a napokban szívmûtéten esett át. Altatásban hozták rendbe szívritmuszavarát. Klapka György biztos abban, hogy az aggódás vezetett idáig, amit fia sorsa miatt érez.

 • Újabb tetoválásra tett szert Adele

  Újabb tetoválásra tett szert AdeleA sokáig titokzatos betű mellé most egy újabb felirat került Adele testére. A bulvársajtó sokáig találgatta, a brit popcsillag Adele jobb füle mögé tetovált A betű értelmét. Az sejthető volt, hogy valószínűleg kisfia nevének kezdőbetűje lehet, de mivel az énekesnő sokáig nem hozta nyilvánosságra gyermeke nevét - ezt is csak találgatták. Nem sokkal később persze kiderült: A egyenlő Angelóval. Most azonban újabb, bár jobban értelmezhető felirat került Adele bőrére, természetesen ez is tetoválással. A \"Paradise\" felirat került fel a bal kézfeje külső élére.

 • Nicolas Sarkozy fenyegetõ levelet kapott!

  Nagy kaliberû vadásztöltényt tartalmazó levelet küldtek Nicolas Sarkozy francia elnöknek, a küldeményt biztonsági szolgálata bontotta fel.

 • A tõzegmocsár asszonya kétezer év múltán visszakapta arcát

  A kétezer évvel ezelõtt élt asszony, akinek földi maradványaira a Jütland-félsziget északkeleti részén egy tõzegmocsárban bukkantak, visszanyerte arcát.

 • Elsõ közös gyermeküket várja Katie Price és Kieran Hayler

  Még csak pár hónapja ismeri férjét Katie Price, de máris az elsõ közös gyereküket várják.

 • 80 kilót fogyott egy fénykép miatt

  Lucy Insley akkor döntött a diétázás mellett, mikor meglátott egy fotót magáról és kutyájáról. Elmondása szerint sokkolta, hogy úgy néz ki, mint elhízott házi kedvence.

loading...