rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
 • Csokiból készült lego gyerekeknek

 • Share on Tumblr

  Csokiból készült lego gyerekeknekAkihiro Mizuuchi japán művész egy nem mindennapi ötlettel állt elő, amikor elkészítette a legtöbb gyermek kedvenc játékát csokoládéból. Az ízletes játékkal mindamellett, hogy gyermekek millióinak álmát váltotta valóra, a szülőknek is megnyugvást hozott. Nem kell többé attól tartaniuk, hogy gyermekük lenyeli a legót, hiszen ezzel a csoki változattal még azt is nyugodtan megtehetik. Sőt mi több! Az elemek elfogyasztása játék után, vagy már közben is maximálisan engedélyezett. A legó darabjait fehér, ét, és tejcsokoládé felhasználásával készítette el a művész.

  loading...

  Természetesen ennek is megvannak a maga hátrányai, hiszen a kéz melege menet közben megnehezíthetik az építés folyamatát. De ettől függetlenül az ötlet még elképesztően figyelemreméltó.

  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Különleges elvonón a botrányos sorozatsztár

  Nem hagyományos elvonón van Charlie Sheen, aki megkezdte a leszoktató kúrát a drogokról és az alkoholról. Ahelyett, hogy intézetbe vonult volna, inkább egy szakértõ csapatot toborzott maga köré, akik segítenek majd neki megszabadulni káros szenvedélyeitõl.

 • Elfújta a szél a Mikulást

  Egy amerikai Mikulás igencsak bánhatta, hogy hõlégballonra nyergelt át a hagyományos rénszarvasfogatról, mivel az erõs szél több kilométer távolságba sodorta Utah államban.

 • Kiadatlan Beatles-dal megjelentetésére készül Paul McCartney

  London - Egy több mint negyven éve készült és elveszettnek hitt Beatles-felvételt készül közreadni Paul McCartney.

  A Beatles egykori dalszerzõje és basszusgitárosa hétfõn a BBC Radio 4-nek adott interjújában elmondta: egy 14 perces pszichedelikus felvételrõl van szó, amelyben nagyon sok az improvizáció. A felvétel címe "Carnival of Light", és 1967-ben rögzítették egy pszichedelikus jam session alkalmával az Abbey Road-i stúdióban. Megjelentetésére akkor azért nem került sor, mert túlságosan "kísérletezõnek" tartották - mondta McCartney.

 • Bojkottálják a szülõk a szexreklámos iskolabuszt

  Bojkottálják a felháborodott szülõk azt az olaszországi iskolabuszt, amelyen egy szexbolt hirdeti szolgáltatásait.

 • Hatalmas olajmezõt fedeztek fel a Mexikói-öböl térségében!

  Hatalmas olajmezõt fedezett fel a Mexikói-öböl térségében a BP brit olajipari társaság.

  A második számú európai olajcég szerdai közleménye szerint a „gigantikus” lelõhelyrõl több mint 3 milliárd hordónak megfelelõ mennyiségû nyersolajat lehet felszínre hozni.

 • Régi kondomok egy középkori fóliánsban

  Madrid - Két, sertésbélbõl készült óvszerre bukkantak egy középkori fóliánsban a salamancai egyetem könyvtárában - a lelet a feltételezések szerint a XIX. századból származik.

  Az óvszer meglehetõsen elterjedt volt az õsi Egyiptomban, ahogy a Római Birodalomban is, majd e védekezõeszköz évszázadokra feledésbe merült, míg a XVI. században Gabriele Fallopio olasz kirurgus újból fel nem találta - olvasható a ThinkSpain címû angol nyelvû spanyol hírportálon.

 • Ringier médiacsoport minden korábbinál nagyobb forgalmat bonyolított tavaly

  A magyarországi érdekeltségekkel is rendelkezõ svájci Ringier médiacsoport minden korábbinál nagyobb forgalmat bonyolított tavaly.

  A zürichi központú kiadóvállalat pénteki közleménye szerint a forgalom 2008-ban 1,53 milliárd frankra emelkedett, 5,3 százalékkal felülmúlva a 2007-es rekordot. Különösen a digitális média ágazat teljesített jól, részesedése a teljes forgalomban 8,5 százalék, szemben az egy évvel korábbi 5,5 százalékkal.

 • Egyik bankból a másikba ment rabolni

  Egyik bankból a másikba ment rabolni egy férfi az Egyesült Államokban, a másodikban azonban már elfogták a rendõrök.

  Viszont az elsõben sem sikerült a rablása. Feltehetõen ezért is próbálkozott rögtön egy másik fiókkal. Fegyverzete csupán légpisztolyból állt, a pénztárosokkal papírcetlivel tudatta, hogy rabolni érkezett.

 • Együtt jelent meg a vörös szõnyegen Katy Perry és John Mayer

  Katy Perry és John Mayer elsõ alkalommal jelentek meg a vörös szõnyegen közösen, egy párként, méghozzá egy New York-i fesztiválon.

 • Váratlan betegség miatt kórházba vitték Janet Jacksont

  "Váratlan betegség" miatt kórházba vitték Janet Jackson amerikai énekesnõt Montrealban, nem sokkal a hétfõ estére tervezett koncertje elõtt.

  A W&W Public Relations közleménye szerint Jackson a koncert elõtti hangpróbán hirtelen rosszul lett, egyelõre megfigyelés alatt tartják a kórházban. Állapotáról nem közöltek további információt.

  Rövid idõn belül ez a második koncert, amelyet a 42 éves énekesnõ lemond.

 • Új arcot kapott a savval leöntött modell

  Katie Piper arcát volt barátja savval leönttette, amitõl borzalmas égési sérüléseket szenvedett. Azonban az orvosok forradalmi technikát alkalmazva újjávarázsolták a lány vonásait.

 • Buddhizmusra tanítja a gyerekeket Goldie Hawn

  A 64 éves színésznõ, Goldie Hawn mostanában nem sûrûn tûnik fel a mozivásznon, viszont talált magának egy más jellegû hivatást. Gyerekeknek juttatja el a Buddhizmus tanításait. Egyelõre csak az Egyesült Államokban tevékenykedik alapítványával, de szeretné a tengerentúli gyerekekhez is eljuttatni a Buddha tanait.

 • Barack Obama fiatalon rapper volt

  Ha a képeknek hinni lehet, Barack Obama egy hiphop-csapat 1993-as videoklipjében szerepelt.

 • A bendzsó halálos fegyver

  A bendzsó halálos fegyvernek minõsül a törvény szerint Colorado államban, ezért akár komoly börtönbüntetés is várhat egy zenészre, aki hangszerével vert fejbe egy férfit.

 • Britney Spears húga nem tudja felnevelni kislányát?

  Britney Spears félti húga, Jamie Lynn újszülött kislányát. Az énekesnõ szerint ugyanis anyja, Lynnie el akarja venni a kislányt, és ugyanúgy sztárt akar faragni belõle, ahogyan két lányából is. Méghozzá bármi áron.

  A 17 éves Jamie Lynn Spears decemberben jelentette be, hogy terhes 19 éves barátjától, Casey Aldridge-tõl, és márciusban már a pár eljegyzésétõl volt hangos a média.

  Most, hogy a fiatalabb Spears kisasszony megszülte lányát, itt az újabb lehetõség, hogy a családról beszéljünk.

 • Golyóálló háj

  Életmentõnek tartja háját egy nõ az Egyesült Államokban, mert a zsírréteg lefékezett egy pisztolygolyót annyira, hogy az nem tudott súlyos sebet okozni neki.

 • Mézeskalács rekord

  Debrecen - Több ezer "összefonódó" emberre számítanak az I. Debreceni Mézeskalács Fesztiválon - írta szerdán a Hajdú-bihari Napló.

  A lap szerint Guinness-rekordkísérlet lesz a hét végén a cívis városban. A Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum ad helyet az I. Debreceni Mézeskalács Fesztiválnak, amelynek megkoronázásaként vasárnap bárki részese lehet egy rekord születésének.

 • Szarral dobálózott a bíróságon!

  Ürülékincidens miatt rekesztettek be egy bírósági tárgyalást az Egyesült Államokban: a vádlott képen kente ügyvédjét, majd pedig az esküdteket vette célba.

  Utóbbiak nem kaptak találatot. Az emberrablással gyanúsított férfi nem helyben produkálta munícióját, hanem kintrõl csempészte egy zacskóban a San Diegó-i tárgyalóterembe.

 • Fán lakik egy megcsalt férfi, amíg a felesége bocsánatot nem kér tõle

  Egy indiai férfit megcsalt a felesége, ezért felmászott egy fára és nem hajlandó addig lejönni, amíg az asszony nem kér bocsánatot. Az asszony már visszaköltözött a szüleihez.

 • Lakodalom légy- és szúnyogmenüvel

  Újdelhi - Békapárt adott össze két pap Indiában hatalmas ceremónián: kétezer fõs volt a násznép az emberek részérõl.

  A békák oldaláról ugyanakkor nem vettek részt az esküvõn se barátaik, se rokonságuk, még a szüleik sem voltak jelen.

 • Mellékhelyiségbe menekült a lányok elõl Harry herceg

  Az illemhelyen próbált menedéket találni Harry herceg egy éjszakai bár hölgyközönsége elõl, ám a lányrajongókat ott sem tudta lerázni.

 • Dennis Rodman mindenkit megdugna, aki kérdéseket tesz fel neki

  Dennis Rodman, akit június végén három év próbaidõre ítélt a bíróság, szíve szerint mindenkit megdugna, aki kérdéseket tesz fel neki. “Megduglak, téged, a barátnõdet, mindenkit” – mondta Rodman a TMZ egyik munkatársának, persze hatalmas vigyor társaságában.

  A “fenyegetést” egy kamera is rögzítette, így a fehérbe öltözött egykori NBA sztár zsarolása megtekinthetõ itt. A jókedvû Rodman egyébként azért kapott 3 év próbaidõt, mert április 30-án súlyosan bántalmazta barátnõjét egy Beverly Hills-i hotelben.

 • Rejtélyes ételmérgezés miatt vesztegel a brit Kövér Kacsa

  Bray - A szakértõi vizsgálatok sem tudták kideríteni, hogy mi okozta a The Fat Duck nevû étterem több száz vendégének megbetegedését, ami miatt átmenetileg be kellett zárni a brit sztárszakács vezette felkapott vendéglõt.

  A brit egészségvédelmi hivatal pénteken már négyszázra tette a hasmenéssel és hányással járó megbetegedésben szenvedõk számát, ám az ügyben végzett vizsgálat nem járt eredménnyel.

 • Szakított az álompár!

  Három év után szakított a sztárpár, már csak az a kérdés, a végén ki ejtette a másikat, és persze, hogy miért.

 • Halle Berry feladta függetlenségét

  A világ legszexisebb színésznõje Kylie Minogue volt szerelmével randizgat.

 • Az internet a családok felett!

  Az amerikai családok egyre kevesebb idõt töltenek együtt, beleértve az étkezéseket és a tévézést is.

  A tendencia egybeesik az internet és a közösségi hálózatok terjedõ használatával, bár egy hétfõn közzétett tanulmány nem kizárólag az utóbbiakat hibáztatja.

 • Internetezett a betörés után, könnyen elfogták

  A bolti számítógépen hagyott „nyomok” segítségével gyerekjáték volt elfogni a rendõröknek azt az amerikai kamaszt, aki egy bútorboltba betörve hosszasan tanulmányozta MySpace-oldalát.

 • Betörtek Paris Hilton Los Angeles-i otthonába

  Betörtek Paris Hilton Los Angeles-i otthonába és felforgatták a hálószobáját.

  A tettes pénteken hajnali ötkor hatolt a házba, kapucnis pulóverben, a kámzsát a fejére húzta. Az illetõ férfi, és pusztán annyit tett, hogy felforgatta Hilton hálószobáját. A rendõrség még senkit nem tartóztatott le, nyomoz az ügyben.

  A férfi leírásához és akciójához feltehetõen Hilton otthonának biztonsági kamerája szolgált felvételekkel, de erre nem tért ki az AP amerikai hírügynökség.

 • Teherautó a nappali pamlagján

  London - Már a televíziója elé sem mer leülni nappalijában egy walesi asszony, attól tartván, hogy immár tizenhatodik alkalommal kell majd szembe néznie egy házába belerohanó teherautóval.

 • Életmentõ papagáj!

  A kislány torkán akadt a falat, fuldoklott, de a papagáj rikácsolni kezdett, mire a bébiszitter átrohant a másik szobából, és megmentette a csöppséget.

  A bébiszitter a másik szobában szorgoskodott, és egyszer csak arra lett figyelmes, hogy a család papagája azt rikácsolja: "Mama, bébi!!!", és hevesen verdeste a szárnyát is. A nõ azonnal visszarohant a konyhába, és látta, hogy a kislány már elkékült, mert a torkán akadt a falat.

loading...