rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
 • Csokiból készült lego gyerekeknek

 • Share on Tumblr

  Csokiból készült lego gyerekeknekAkihiro Mizuuchi japán művész egy nem mindennapi ötlettel állt elő, amikor elkészítette a legtöbb gyermek kedvenc játékát csokoládéból. Az ízletes játékkal mindamellett, hogy gyermekek millióinak álmát váltotta valóra, a szülőknek is megnyugvást hozott. Nem kell többé attól tartaniuk, hogy gyermekük lenyeli a legót, hiszen ezzel a csoki változattal még azt is nyugodtan megtehetik. Sőt mi több! Az elemek elfogyasztása játék után, vagy már közben is maximálisan engedélyezett. A legó darabjait fehér, ét, és tejcsokoládé felhasználásával készítette el a művész.

  loading...

  Természetesen ennek is megvannak a maga hátrányai, hiszen a kéz melege menet közben megnehezíthetik az építés folyamatát. De ettől függetlenül az ötlet még elképesztően figyelemreméltó.

  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Halmaradékból készült rágó a fehér fogakért

  Rejkjavík/Helsinki - Tõkehalenzimekbõl készült fogápoló termékcsaládot fejlesztett ki a Zymetech nevû izlandi cég az amerikai és az ausztrál hadsereg megbízásából.

  A katonák szájhigiéniájának érdekében bevetendõ termékek hatóanyagait a halak belsõségeibõl nyerik - közölte Jón Bragi Bjarnason biokémikus, a cég vezetõje a Morgunbladid címû napilapban.

 • Sms-ben is el lehet vállni?

  Egy párszavas mobiltelefonos szöveges üzenet épp elég volt egy szaúdi férfi számára, hogy elváljon feleségétõl - számolt be az Arab News címû újság csütörtökön.

  Az Irakban tartózkodó férfi sms-ben közölte feleségével, hogy többé nem tekinti magát férjének. A férfi saját családjával nagyvonalúbb volt, két rokonát telefonon értesítette a válásról - írja a napilap. A Vörös-tenger partján fekvõ Dzsidda bírósága azt követõen hagyta jóvá Szaúd-Arábia elsõ ismert sms-es válását, hogy a két rokon megerõsítette: szóban értesültek a férj szándékairól.

 • Villám semmisített meg egy gigantikus Jézus-szobrot

  Hatalmas, 19 méteres Jézus-szobrot semmisített meg egy villám az Egyesült Államokban, az Ohio állambeli Monroe-ban.

 • Két év felfügsztett eltiltást kapott a Renault!

  A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) hétfõn két év felfüggesztett eltiltással büntette a Renault Forma-1-es istállót, a volt csapatfõnök, Flavio Briatore nem vállalhat semmiféle szerepet az F1-ben, míg Pat Symonds korábbi fõmérnök pedig ötéves eltiltást kapott.

 • Jessica Simpson kisbabát vár?

  Jessica Simpson legjobb barátjával, Ken Pavessal indult bulizni tegnap este, és a fotósok furcsa dolgokra lettek figyelmesek.

  Ugyanis az énekesnõ igencsak kigömbölyödött, látványosan megnõttek a mellei, megvastagodott a combja, kikerekedett az arca és a hasa is igen nagynak látszik.

  Minden jel arra utal, hogy Simpson kisasszony kisbabát vár, hiszen ezek a legfõbb jelei a terhességnek.

  Jessica több mint egy éve jár együtt a Dallas Cowboys focistájával, Tony Romoval.

 • 45 métert zuhant kamionjával - lábtöréssel megúszta

  A sofõr Argentína legfontosabb hídjáról hajtott a mélybe. Hihetetlen módon egy lábtöréssel megúszta a balesetet.

 • Rengeteg a sérült a bécsi lövöldözés során!

  Akár harmincan is megsérülhettek Bécsben vasárnap egy indiai vallási közösség templomában lezajlott lövöldözésben - közölte az osztrák rendõrség.

  Az elsõ értesülések szerint ismeretlenek hatoltak be a Rudolfsheim városrészben álló imahelyre és azonnal tüzet nyitottak az ott lévõkre. Öt embert õrizetbe vettek. A mentõszolgálat négy mentõkocsit és három helikoptert küldött a helyszínre.

 • Tízéves a Google keresõrendszer

  Washington - Tízéves a világ legnépszerûbb internetes keresõrendszere, a Google, amelyet 1998 szeptemberében indítottak.

  Az alapítók a most 35 éves Larry Page, valamint a moszkvai születésû 34 éves Sergey Brin (Szergej Brin), aki gyermekkorában vándorolt ki szüleivel az Egyesült Államokba.

  A kezdet meglehetõsen szerény volt: a cég mindössze 4 komputerrel rendelkezett, s 100 ezer dollárt, mostani árfolyamon 16,9 millió forintot fektethetett az üzletbe.

 • Jessica Sipmson ledobta fölösleges kilóit

  Jessica Simpson azok közé a sztárok közé tartozik, aki nem kezdett el fogyókúrázni szülés után egy héttel, mert fontosabb volt neki, hogy szoptathassa babáját. A média persze állandóan piszkálta õt, vajon mikor lesz újra olyan a teste, mint bombázó korában.

 • Tévedésbõl atomtitkok a neten!

  Tévedésbõl olyan szigorúan bizalmas információk kerültek az internetre amerikai atomlétesítményekrõl, amelyek szakértõk szerint hasznára lehetnek hasadó anyagot keresõ terroristáknak - írta a The New York Times.

  Hétfõn egy 266 oldalas jelentés volt olvasható a washingtoni kormány nyomtatási hivatalának weboldalán.

 • Szarvasbika ugrott egy autó elé a 117-es úton!

  Szarvasbika ugrott egy autó elé a Dorogot elkerülõ 117-es úton, a vezetõ elrántotta a kormányt és frontálisan ütközött egy szembõl érkezõ gépkocsival. Mindkét autó vezetõje a helyszínen életét vesztette - közölte a rendõrség az MTI-vel.

 • 15 évet késõ ingyen ebéd

  15 évvel egy ohiói étterem megnyitásának ingyen ebédes reklámakciója után élt egy kanadai pár a felkínált vendéglátással.

  Az Egyesült Államokban lévõ vendéglõ léggömbökön engedte fel a levegõbe a kétfõs, ingyenes étkezésre szóló kuponokat, mindegyik lufira kötött egyet.

 • Az internetes közösség fel van háborodva ByeAlex gyõzelmén

  Szombaton ért véget a Dal döntõje, a nézõk pedig úgy döntöttek, hogy ByeAlex képviselheti Magyarországot a nemzetközi dalversenyen. Az internetes közösség pedig fel van háborodva.

 • Giancarlo Fisichella egyenlõre nem ül át a Ferrariba!

  Giancarlo Fisichella, a Forma–1-es Force India istálló olasz pilótája biztosan nem ül át a Ferrariba a jövõ hétvégi Olasz Nagydíjon – jelentette be Vijay Mallya, az indiai csapat fõnöke kedden.

  A veterán olasz versenyzõt – aki a vasárnapi Belga Nagydíjon hatalmas meglepetésre a második helyen ért célba – többször hírbe hozták a Ferrarival, miután a brazil Felipe Massa súlyos balesetet szenvedett a Magyar Nagydíj július 25-i idõmérõjén.

 • Lebukott: titkárnõjével szexelt a politikus

  Megy a huzavona, vajon ki küldte el az újságíróknak Du¹an Mariæ és titkárnõje, Tamara Ra¹iæ szexelésérõl készült videofelvételt. A hölgy szerint maga a politikus, mert szeret dicsekedni teljesítõképességével.

 • Véletlennek köszönheti a duplán nyert millióit a szerencsés férfi

  Véletlennek köszönheti a duplán nyert millióit a szerencsés férfiTévedésből lett egyik napról a másikra multimilliomos egy Melbourne közelében lakó férfi, aki az ausztrál lottón véletlenül kétszer tette meg ugyanazokat a számokat. Amikor szombat este megtudta, hogy kihúzták a számait, azt hitte, 1,3 millió dollárt (288 millió forintot) nyert – mesélte. Egy órával később aztán rájöttem, hogy nem néztem meg a többi szelvényemet, és amikor megtaláltam a másodikat, akkor döbbentem rá, hogy kétszer játszottam meg ugyanazokat a számokat. Abban sem bíztam, hogy egyáltalán nyerek, nemhogy duplán! – mesélte a neve elhallgatását kérő férfi.

 • Elhunyt Barack Obama legidõsebb szavazója!

  Két nappal 110. születésnapja után meghalt Amanda Roberts Jones, Barack Obama megválasztott amerikai elnök legidõsebb választója, egy fekete rabszolga lánya. Jones élete utolsó bõ félszáz napjára lett híres.

  Az amerikai sajtó október végén kapta fel a nevét, miután levélben leadta szavazatát Barack Obamára. A fekete bõrû jelölt legidõsebb választójának kiáltották ki, és Obama gyõzelme után még online aláírásgyûjtési akció is indult, hogy részt vehessen a január 20-i beiktatáson.

 • Nyugtatót tett a fõnök kávéjába, hogy az egy kicsit ellazuljon

  Bryant (Arkansas) - Õrizetbe vettek az arkansasi rendõrök egy nõt, aki nyugtatót tett fõnöke kávéjába, mivel úgy vélte, hogy a "férfinak egy kicsit lazítania kéne".

  A 24 éves asszony, aki egy állatorvosi klinikán dolgozik takarítóként, elismerte, hogy gyógyszert csúsztatott az egyik állatorvos kávéjába. A férfi azonnal észrevette, hogy valami nincs rendben, amikor felhajtotta italát.

 • SMS-ben értesülhetnek a szülõk a gyermekeik jegyeirõl

  Mostantól SMS-ben értesülhetnek gyermekeik elõmenetelérõl az Ungvári 5. sz. Középiskola tanulóinak szülei - írja a Kárpátinfo.net hírportál.

  Az "elektronikus ellenõrzõ" havi 15 hrivnyába (450 forint) kerül, ha heti rendszerességgel akarják követni gyermekeik iskolai elõmenetelét a szülõk. Aki napi szinten szeretne SMS-értesítést kapni, annak havonta 35 hrivnyába (1050 forint) került a tanintézmény szolgáltatása. Az elektronikus ellenõrzõt egyelõre az 5-10. osztályosok szülei fizethetik elõ.

 • A nõknél is többet költenek szépségükre a brit férfiak

  Többe kerül a szépség a brit férfiaknak, mint az ember gondolná: még a nõknél is többet költenek kozmetikumokra.

 • A Mikulás fogta el a pénzhamisítót

  Milwaukee külvárosában lefülelték a hamis százasokat terjesztõ bandát – a rendõrség megköszönte a Mikulásnak a segítséget.

 • Nyert a hazánkban forgatott klipp

  Katy Perry Budapesten forgatott videója nyerte el az 2011-es MTV Video Music Awards legjobb klipnek járó díját.

 • Nem árulnak húskészítményt Morrissey koncertje alatt

  Nem árulnak húskészítményeket, még a McDonald's is bezár március 1-jén a Los Angeles-i Staples Centerben a világhírû brit énekes, Morrissey koncertje alatt.

 • Politikusokra támadtak a melegfelvonuláson

  Üvegekkel, petárdákkal, kövekkel, tojásokkal és sörös dobozokkal dobálták meg a melegfelvonulás résztvevõit. A tüntetõk arcukat sállal, csuklyával takarták el.

  A melegfelvonulás után megtámadták Lévai Katalin szocialista európai parlamenti képviselõt és a másságát nyíltan vállaló Szetey Gábor volt államtitkárt is. Egyikõjük sem sérült meg.

 • Halálba segítették Edward Downes világhírû karmestert és feleségét

  Halálba segítették Edward Downes világhírû karmestert és feleségét, Joant egy svájci klinikán - jelentette be a brit karmester családja kedden.

  Downes a londoni Királyi Opera karmestereként szerzett hírnevet, de õ vezényelt a Sydneyi Operaház elsõ elõadásán is. "54 évi házasság után úgy döntöttek, hogy együtt vetnek véget életüknek, ahelyett, hogy tovább küzdenének a komoly egészségügyi problémákkal" - olvasható a közleményben.

 • Sandra Bullock: Olyan a kisfiam, mint egy kekszdarab

  A 46 éves színésznõ trónörökösként kezeli héthónapos adoptált fiát, Louist.

 • Guy Ritchie öregszik

  Guy Ritchie idén 40 éves

  Csinált két ragyogó (és legalább egy csapnivaló) filmet, a köztudatban mégis inkább Madonna férjeként ismert a brit Guy Ritchie, aki szeptember 10-én lesz negyvenéves.

  Ritchie büszkén hangoztatja munkásszármazását, de az igazsághoz tartozik, hogy anyja - válása után - egy angol fõrendhez ment feleségül.

 • Burgess Benji tengerentúlon épít karriert

  Radics Gigi után Burgess Benji is a tengerentúlon építi a karrierjét. A fiatal énekes már szerepet is kapott egy musicalben.

 • Aranymonopoly

  A világ legdrágább monopolyjában gyönyörködhetnek két évig a Wall Streeten: aranytáblájú, drágaköves társasjátékban.

 • Angelina Jolie lassan visszavonul a filmezéstõl és a családjának szenteli majd minden idejét!

  London - Angelina Jolie amerikai filmcsillag azt tervezi, hogy lassanként felhagy színészi karrierjével, hogy több idõt szentelhessen Brad Pitt-tel közösen nevelt hat gyereküknek és karitatív tevékenységének.

  "Már nem sokáig kívánok színészkedni" - mondta a BBC riporterének, aki a Clint Eastwood rendezte Changeling címû filmje New York-i promóciója kapcsán ült le beszélgetni a hollywoodi sztárral. A családjáról, a moziról és jószolgálati munkájáról egyaránt szívesen beszélõ Jolie elárulta: nem aggódik az idõ múlása miatt, ami más színésznõket szorongással tölt el, mert elõbb hagyja ott õ a filmet, mint ahogy az hagyná el õt.

loading...