rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
 • Csokiból készült lego gyerekeknek

 • Share on Tumblr

  Csokiból készült lego gyerekeknekAkihiro Mizuuchi japán művész egy nem mindennapi ötlettel állt elő, amikor elkészítette a legtöbb gyermek kedvenc játékát csokoládéból. Az ízletes játékkal mindamellett, hogy gyermekek millióinak álmát váltotta valóra, a szülőknek is megnyugvást hozott. Nem kell többé attól tartaniuk, hogy gyermekük lenyeli a legót, hiszen ezzel a csoki változattal még azt is nyugodtan megtehetik. Sőt mi több! Az elemek elfogyasztása játék után, vagy már közben is maximálisan engedélyezett. A legó darabjait fehér, ét, és tejcsokoládé felhasználásával készítette el a művész.

  Természetesen ennek is megvannak a maga hátrányai, hiszen a kéz melege menet közben megnehezíthetik az építés folyamatát. De ettől függetlenül az ötlet még elképesztően figyelemreméltó.

  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Megkéselte édesanyját, mert nem engedte internetezni

  Megkéselte anyját egy 18 éves ifjú az Egyesült Államokban, amiért az megtiltotta, hogy internetezhessen.

  A másfél mázsás fiatal azután ragadott kést, hogy anyja összepakolta fia holmiját és ki akarta penderíteni otthonról. A "gyerek" szerencsére csak a csuklóján sebezte meg anyját, tette után biciklin távozott otthonról. Anyja feljelentette, a rendõrök meg hamarosan elfogták.

 • Sírgyalázók Darnózseli temetõjében!

  Feldúlták egy 36 éves helybeli nõ sírját ismeretlen tettesek Darnózseli temetõjében.

  A kihantolt sírt délelõtt fedezték fel az elhunyt családtagjai, akik vasárnap este is jártak a sírnál, amely akkor még háborítatlan volt.

 • Autóbaleset áldozata lett Macaulay Culkin nõvére

  Autóbaleset áldozata lett Macaulay Culkin nõvére – adta hírül a TMZ. Hivatalosan is megerõsítették már, hogy a 29 éves Dakota Culkint kedd este baleset áldozata lett, amikor Los Angelesben kilépett egy autó elé.

  A fiatal lányt azonnal kórházba szállították, de másnap belehalt a sérüléseibe. Az ügyben vizsgálat folyik, letartóztatás még nem történt.

 • Hatvanmillió forint kártérítés egy görögnek, akit töröknek tüntettek fel egy svéd joghurton

  Közel 60 millió forintnak megfelelõ kártérítést üti a markát annak a görög nyugdíjasnak, akit egy svéd joghurtgyártó töröknek feltüntetve használt egy terméke reklámarcaként.

 • Az evolúció a csigáknak kedvez!

  A természetes szelekció azoknak a csigáknak kedvez, amelyeknek lassabb az anyagcseréjük - derítették ki chilei kutatók.

  Ez az elsõ alkalom, hogy az evolúciónak ilyen hatását kimutatták egy fajnál. A lassú anyagcseréjû csigák úgy jutnak elõnyhöz, hogy több energiájuk jut másra, például a növekedésre vagy a szaporodásra.

 • Már VV Anett is énekel?

  VV Anett (anyakönyvi nevén Béres Anett) a ValóVilág egykori lakója énekesi karriert szeretne. A szõke szépség ugyanis hamarosan egy klippben tûnik fel, amelyben az énekesõi szerepben tetszeleg.

  "Igazából nem én énekelek, csak tátogtam, playbackrõl ment a dal. A Disco Express nevû együttes videoklipjérõl van szó, aminek forgatása egyébként nagyon nagy buli volt. Az egészet úgy vállaltam el, hogy szóltam: csak akkor csinálom, ha a zene legalább olyan hangerõvel szól közben, hogy a saját hangomat ne halljam."

 • Givenchy frakkban lép fel Madonna világkörüli turnéján

  Párizs - Givenchy által tervezett fekete szatén frakkban kezdi meg Madonna a hét végén világkörüli turnéját Ragadós és Édes (Sticky and Sweet) mottóval - jelentette be a divatház.

  Az amerikai énekesnõ egy másik fellépõ ruháját is Riccardo Tisci tervezte, aki immár három éve a Givenchy tervezõje.

 • Imaszolgálat esküvõi izgalom enyhítésére

  A párok esküvõi izgalmát csitító imaszolgálatot szervezett az anglikán egyház.

 • Esküvõre készül Adele

  A brit zenei világ üdvöskéje minden nagy dobásán túl van. Egyet kivéve. Olyasmirõl van szó, amit persze már régóta lehet sejteni.

 • Obama lányaiból babák készültek!

  Egy amerikai játékgyártó cég, a Ty Inc. legújabb játékkollekciójának, a "TyGirlz Collection" keretében Obama lányait forgalmazza babaformában.

  A nevük, Sweet Sasha és Marvelous Malia. A cég szóvivõje ugyanakkor azt nyilatkozta, hogy a hasonlóság és a nevek ellenére a babáknak semmi közük Obama lányaihoz.

  Ez azonban igen érdekes véletlen egybeesés lenne, ami a jelenlegi Obamát körülvevõ és belõle pénztcsináló üzeletemberek ismeretének függvényében nehezen elképzelhetõ.

 • Magyar férfi Szlovákia egyik legjobb nõvérkéje

  Kovács János, a szlovákiai Lekéri Pszichiátriai Kórház fõápolója lett az Év egészségügyi nõvére 2009 verseny ezüstérmese, tehát szakmájában az ország egyik legjobbja.

 • Megint gyilkolni fog Freddy Kruegert

  Billy Bob Thornton játssza Freddy Kruegert a Rémálom az Elm utcában címû klasszikus horror remake-jében.

  Robert Englund, a gyilkos pengékkel felszerelt Freddy Krueger megformálója egy interjúban elárulta, hogy remake készül a ma már klasszikusnak számító Rémálom az Elm utcában címû horrorból.

  Englund - aki nyolc alkalommal alakította Freddy-t - elárulta, hogy már meg is találták az ideális utódot a szerepre, Billy Bob Thornton személyében, aki szerinte "kiváló választás" a készítõktõl.

 • Hallucinációkat okozhatnak a hiperaktív gyerekek gyógyszerei

  Hallucinációkat okozhatnak a figyelemzavarral és hiperaktivitással diagnosztizált gyerekeknek adott gyógyszerek még akkor is, ha elõírás szerint szedik õket - közölték hétfõn az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszer Hivatalának (FDA) szakemberei.

  Az FDA kutatói 49 klinikai tanulmány adatainak elemzése alapján úgy találták, hogy a figyelemzavaros rendellenességnél és hiperaktivitásnál alkalmazott szerek pszichózist és mániás viselkedést okozhatnak egyes pácienseknél. Néhány esetben az is elõfordult, hogy a gyerekek férgekrõl, bogarakról és kígyókról hallucináltak, úgy érezve, mintha másznának rajtuk.

 • Szemétbõl jutalompont, jutalompontból nászút

  Három hónapi éjszakai szemétszedésbõl ment nászútra egy brit házaspár, illetve tért onnan vissza.

  Útjuk elsõ felét hajón tették meg az Egyesült Államokba, és arra a szemétszedés elõtt is volt elég pénzük, így csak a visszautat kellett összegyûjtögetniük.

 • Emma Watson szívesen tanulna Amerikában

  A Harry Potter sztárja úgy tûnik, jobban kedveli az amerikai egyetemeket. Miss Watson nem csak a filmvászonon tartja fontosnak a tudást. Szerinte segítené karrierjét egy diploma.

  Az ifjú színésznõ Franciaországban született, Angliában lett sztár és most a hírek szerint Amerikában tanul tovább.

  "Több egyetemre is jelentkeztem, köztük amerikaiakra is. Ha ott tanulok majd, akkor mûvészeti szakra megyek, ha pedig Angliában maradok, akkor angol irodalmat hallgatok." - mondta a Harry Potterben Hermione Grangert játszó sztár.

 • Könnyebben megsérült a feje Cate Blanchettnek!

  Könnyebben megsérült a feje Cate Blanchett ausztrál színésznõnek A vágy villamosa címû Tennessee Williams-dráma elõadása közben Sydneyben.

  Az Oscar-díjas színésznõ sérülését egy színpadi kellék okozta, amely véletlenül a fejére esett.

 • 15 év börtön a horror klinika sebészének

  A Santa Rita klinikán a vád szerint 86 betegen hajtottak végre felesleges operációkat, csak azért, hogy több pénzt kapjanak az olasz társadalombiztosítástól.

 • Egy szórakozóhelyen támadtak rá Rihannára

  Alig telik el egy nap anélkül, hogy ne hallanánk valami érdekes sztorit Ririrõl. A legújabb hírrõl azonban nem a barbadosi énekesnõ tehet, hiszen õ csak elszenvedõje volt a brutális támadásnak.

 • 170 métert zuhant, de túlélte!

  Leesett egy kilátóról egy német kislány, de mindössze néhány zúzódással megúszta a balesetet - adták hírül hétvégén a német médiumok. A 10 éves kölni gyerek 170 métert zuhant a havas hegyoldalon.

  Elena a szüleivel kirándult karácsonykor Bajoroszágban, amikor a baleset történt. Néhány barátjával játszott egy szálloda elõtt, és a kilátóról esett a mélybe.

 • Ûresküvõ 342 millióért

  Az ûrben szervez esküvõt egy japán cég. A szerelmesek a fellegek felett, az ûrben mondhatják ki a boldogító igent. A súlytalanságban kötött házasság 240 millió jenbe (342 millió forintba) kerül.

  A ceremóniákat egy kis ûrkabinban tartják majd, amelyet 100 kilométeres magasságba lõnek fel.

  Az egy órás utazásra a pár legfeljebb három vendéget vihet magával. A házasságkötés legnagyobb része még kilövés elõtt lezajlana, így a pár körül is nézhet az ûrben.

 • Három méterrel eltolta Concepción városát a földrengés

  Több mint három méterrel eltolta nyugati irányban a chilei Concepción városát a múlt hónap végén történt pusztító erejû földrengés - derítették ki chilei és amerikai tudósok.

 • Jogosítványszerzésre kötelezhetik az orosz kerékpárosokat

  Moszkva - Jogosítványszerzésre kötelezhetik az orosz kerékpárosokat, már amennyiben az orosz parlament, azaz az Állami Duma elfogadja két területi - a Krasznodari és Belgorodi - törvényalkotószerv elõterjesztését.

 • Nem csatlakozik Victoria Beckham az újra összeálló Spice Girls együtteshez

  Victoria Beckham képviselõje rövid úton lelõtte azokat a híreszteléseket, melyek szerint az énekesnõbõl divattervezõvé lett sztár is csatlakozik az újra összeálló Spice Girls együtteshez, annak ausztráliai turnéjára.

 • A High School Musical fõszereplõje milliókat keres

  Zac Efron aláírta a szerzõdést a Karib-tenger kalózai negyedik részére. Amerikai lapértesülések szerint 12 millió dollár üti a markát a tengeri kalandért.

  A fent említett összeg pedig majdnem a kétszerese annak, amennyit a szintén Disney produkcióval, a High School Musical szériával keresett. Nem rossz zsebpénz egy 20 éves ifjúnak.

  Habár még csak most írták alá a szerzõdést, Zacet már egy évvel ezelõtt felkérték, hogy gondolkodjon el a jól fizetõ lehetõségen.

 • Tûzoltóval szállítottak kórházba egy 300 kg-os férfit - elhunyt

  Nem sokkal kórházba szállítása után meghalt egy 300 kilós férfi a guatemalai fõvárosban, a szíve felmondta a szolgálatot.

  Marco Antonio Robles Herrera pénteki kórházba szállítása nem volt egyszerû dolog: tûzoltók egy teljes csapata hidraulikus emelõvel tudta csak kihozni otthonából a túlsúlyos embert.

 • Állatkínzó sörivók

  A BrewDog minden valószínûséggel a világ egyik legerõsebb és legdrágább sör márkája, amelynek ismertségéhez nagyban hozzájárult az új csomagolás, amelyet a napokban mutattak be.

 • Három hétig volt saját fürdõszobájának foglya

  Három hétig volt fürdõszobájának foglya egy 69 éves nõ Franciaországban és csupán meleg vízen élt.

 • Két dél-korei tinédzser nyerte az sms-világbajnokságot

  Két dél-korei tinédzser nyerte a New Yorkban csütörtökön megrendezett sms-világbajnokságot.

 • Colin Farrell majdnem belehalt alkoholizmusába

  A nõk által körülrajongott szexi ír színész elárulta, 14 éves korában kezdett el inni, s a leszokás kishíján csak az utolsó utáni percben sikerült.

  "Akkor már nagyon súlyos függõ voltam. A leszokás az elején pedig mindennél nehezebb volt. De akkor már nem volt más választásom, mert a totális összeomlás szélén álltam.

  Már haldokoltam. Örülök, hogy végül sikerült kitörnöm abból a körbõl, óriási szerencsém volt" - mondta Farrel.

 • Paris Hilton duettezne Britney Spears-szel

  A modellkedés és a pornó után a botrányhõsnõ úgy gondolja, énekelni is tud.

  Paris elsõ albuma 2006-ban jelent meg, de a várva várt siker érdeklõdés hiányában elmaradt. A híresség azóta tervezi visszatérését.

  A Hilton-lány reméli, hogy Britney - aki szintén legújabb albumán dolgozik - ráér majd egy duett erejéig. Paris azt nyilatkozta az egyik angol bulvárlapnak, hogy az új lemeze hamarosan megjelenik.