rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
 • Csokiból készült lego gyerekeknek

 • Share on Tumblr

  Csokiból készült lego gyerekeknekAkihiro Mizuuchi japán művész egy nem mindennapi ötlettel állt elő, amikor elkészítette a legtöbb gyermek kedvenc játékát csokoládéból. Az ízletes játékkal mindamellett, hogy gyermekek millióinak álmát váltotta valóra, a szülőknek is megnyugvást hozott. Nem kell többé attól tartaniuk, hogy gyermekük lenyeli a legót, hiszen ezzel a csoki változattal még azt is nyugodtan megtehetik. Sőt mi több! Az elemek elfogyasztása játék után, vagy már közben is maximálisan engedélyezett. A legó darabjait fehér, ét, és tejcsokoládé felhasználásával készítette el a művész.

  Természetesen ennek is megvannak a maga hátrányai, hiszen a kéz melege menet közben megnehezíthetik az építés folyamatát. De ettől függetlenül az ötlet még elképesztően figyelemreméltó.

  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • A 2010-es év Kossuth-, és Széchenyi-díjasai

  Lovasi András és Rainer M. János a Kossuth-, és Széchenyi-díjasok között

  A Magyar Köztársaság elnöke - a miniszterelnök elõterjesztésére - nemzeti ünnepünk, március 15-e, az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc kezdetének, a modern parlamentáris Magyarország megszületésének napja alkalmából Kossuth-díjakat, illetve Széchenyi-díjakat adományozott.

 • Öt év házasság után válik a sztárpár

  Bejelentették! Öt év házasság után elválik Tom Cruise és Katie Holmes.

 • Fegyveres rablás áldozata lett Pelé

  Pelét kirabolták!!!- jelentette vasárnap a brazil média.

  Késekkel és pisztolyokkal felfegyverzett fiatal férfiak feltartóztatták a háromszoros világbajnok futballsztár gépkocsiját a Sao Paulo állam déli részén fekvõ Santos város térségében, egy szegénynegyed közelében.
  Fegyvert fogtak a 67 éves Pelére, s elrabolták arany nyakláncát, mobiltelefonját és karóráját.

  Brazíliában gyakoriak az ehhez hasonló országúti fegyveres rablások, túlnyomó részük a nyomornegyedek közelében történik.

 • Fapulóverek

  Rejtélyes kötögetõje van egy városnak, West Cape Maynek az Egyesült Államokban: az illetõ az éj leple alatt színes pulóverbe bújtat faágakat és lámpaoszlopokat.

 • Osztálykiránduláson szült a 12 éves lány

  A fiatalról senki sem tudta, hogy terhes, még õ maga sem. A kirándulás közben született kislány és a fiatal anya is egészséges.

 • Kõkorszaki modern család maradványaira bukkantak Németországban

  Washington - A kõkorszakban is ismerték az ipari forradalom hatására elterjedt "szülõk és gyerekek" összeállítású úgynevezett nukleáris családmodellt egy németországi régészeti kutatás eredményei szerint.

  A Szász-Anhalt tartománybeli Alaunál feltárt 4600 éves sírban két felnõtt és két gyermek maradványai fekszenek egymással szembefordítva. A leletek DNS-vizsgálata kimutatta, hogy a 8-9 éves és a 4-5 éves fiú testvérek, a férfi és a nõ pedig a szülõk.

 • Tíz év után elhagyta feleségét Richard Gere

  Tíz év után elhagyta feleségét Richard GereMegéri mostanság hollywoodi körökben mozgó ügyvédnek lenni, hiszen úgy válnak a sztárpárok, mintha kötelező lenne. Michael Douglas, Clint Eastwood és Vincent Cassel után újabb sármőr élheti át a válás szépségeit. Richard Gere ugyanis tíz év után elhagyta feleségét, Carey Lowell-t. A szakításhoz nagyban hozzájárulhatott, hogy Richard Gere a házasságuk alatt is hajtotta a nőket. Ez pedig rengeteg vitát szült köztük annak ellenére, hogy igazából soha nem lépett félre a színész. Állítólag Gere-nek abból is elege lett, hogy az asszony nem akar alkalmazkodni hozzá.

 • Lady GaGa vetkõzni fog!

  A mindig extravagáns és semmitõl sem meghátráló Lady GaGa úgy tûnik újabb húzásra készül. Izgatottan és mindent beleadva készül egy meztelen fotózásra a Playboy magazinnal.

 • Negyvenhárom éve vezetett jogosítvány nélkül

  Negyvenhárom éve vezetett jogosítvány nélkül egy svédi férfi, aki Magyarországra tartva bukott le Németországban.

 • Ennyi volt Palcsó Tamás karrierje?

  Elfelejtették rajongói a Megasztár 2. egykori énekesét, Palcsó Tamást (23)? A tehetségkutatóban feltünt fiúnak alig vannak fellépései, pedig õsszel még egy zenekart is alapított. Weboldala hosszú hónapok óta nem üzemel, a koncertszervezõk pedig úgy látják, már nem divat õt hívni egy rendezvényre.

 • Győzikének nem lehet többé gyereke

  Győzikének nem lehet többé gyerekeGyőzike újra belevágna a családbővítésbe, ám a TV2 Édes Élet című műsorának sztárjánál három évvel ezelőtt kiderült, hogy nemzőképtelen. A helyzet azonban talán így sem reménytelen. A legfrissebb vizsgálati eredményből kiderült Győzike állapota a három évvel ezelőtti helyzethez képest csak rosszabbodott. - Nem lepett meg a hír, csak inkább fáj, hogy nem lehet kisfiam - kezdte Győző. Azt mondta a doktor, hogy nem reménytelen a helyzet, de egy különleges és költséges eljárás segítségével tudna csak újra teherbe esni Bea.

 • Tehén zuhant egy személygépkocsira Kínában

  Kínában tehén zuhant egy személygépkocsira, s bár nem tette totálkárossá, hatalmas horpadást hagyott a motorháztetõn.

  A tehén derült égbõl zuhant rá a gyanútlanul vezetõ gépkocsi-tulajdonos autójára. A férfi teljesen megdöbbent, nem kevésbé a tehén, amely az õt szállító teherautóról produkálta a nem mindennapi "kaszkadõrmutatványt".

 • Megtõrhetetlen a balástyai rém

  A balástyai rém életfogytig tartó szabadságvesztését tölti a Csillag börtönben. Az ügyészség öt nõ megölésével vádolta Szabót, a megyei bíróság és az ítélõtábla viszont egy gyilkosságról nem tudta bebizonyítani, hogy azt is a vádlott követte el.

 • Mozgássérült Guinness-rekordja ejtõernyõzésben

  8350 méteren szálló repülõgépbõl ugrott ki ejtõernyõvel egy szerb mozgássérült, s ezzel Guinness-rekordot javított - közölte szerdán a belgrádi városvezetés információs szolgálata.

  Goran Todorovic, a Minden Lehetséges elnevezésû, testi fogyatékosokat tömörítõ belgrádi sportklub tagja kedden Szlovéniában állította be a rekordot.

  Csütörtöki hazatérésekor ünnepélyes fogadtatásban lesz része a szerb fõváros Nikola Tesláról elnevezett repülõterén.

 • Részegen ment az anyai alkalmasságvizsgájára egy nõ az Egyesült Államokban!

  13 sört ivott meg anyai alkalmasságvizsgája elõtt egy nõ az Egyesült Államokban. Nem is kapta vissza három gyermeke felügyeleti jogát.

  A gyerekek 7 év alattiak, anyjuk nem nézi jó szemmel, hogy volt férje nevelõanyja neveli õket, ezért szerette volna visszakapni a felügyeleti jogot.

 • Motoros lelkész 'ugratása'

  Kokomo (Indiana) - Motorozva tartott istentiszteletet egy idõsödõ lelkész az Egyesült Államokban, hogy példázza az egységet ember és jármû egybeforrásával, ám harmadik alkalommal "megbokrosodott" a motor, õ pedig a hallgatóság elsõ sorában kötött ki.

 • Saját ablaka folytotta meg

  Ablak fojtott meg egy férfit az Egyesült Államokban, ráadásul a saját ablaka ölte meg.

  A 45 éves illetõ véletlenül kizárta magát a lakásából és megpróbált bemászni egy ablakon, ám beszorult, rekeszizma összepréselõdött, õ pedig megfulladt.

 • Bosszú vibrátorral

  Egy 26 éves román fiatalember fenekébõl orvosi segítséggel kellett eltávolítani a szexuális segédeszközt a partnernõjével lebonyolított légyott után.

 • A világon elõször állt rajthoz a rakétaautó és a rakétamotor Kunmadarason

  A világon elõször állt rajthoz a Holdraszállásnál használt hajtómûvel mûködõ rakétaautó és rakétamotor vasárnap Kunmadarason.

  A rakétamotor - és "nyergében" a francia Eric Teboul - új világrekordot ért el, 402,33 méteren 5,5271 másodperces gyorsulással.


 • A L'Oreal tagadja, hogy világosabbra vette volna Beyoncét

  New York - A L'Oreal kozmetikai óriáscég tagadja, hogy egyik hirdetésében világosabb tónusúra színezte volna reklámarca, Beyonce Knowles bõrét.

  "Nagyra értékeljük kapcsolatunkat az énekesnõvel" - fogalmaztak csütörtöki közleményükben, és kategorikusan kijelentették, hogy nem változtatták meg Beyonce bõrszínét a Feria hajfesték kampányfotóján, amely az Elle magazin szeptemberi számában jelent meg.

 • Gáspár Gyõzike a Barátok köztben szerepelne

  Gáspár Gyõzõnek az az ötlete támadt, hogy szerepelhetne a Barátok köztben. A showman sorozatfüggõ, egy epizódot sem mulasztana el, ha kell, fel is veteti Bea asszonnyal a lekésett részeket.

  Gáspár már azt is kitalálta, hogyan bukkanhatna fel a képernyõn: õ lenne az, aki kiszabadítaná Kingát az emberrabló fogságából. Szerinte szereplésével rekordot döntene a nézettség. Kalamár Tamás, a sorozat producere szerint ez érdekes lenne, de egyelõre Géza gyúr erre a feladatra.

 • Kétfejû borjú született egy északkelet-belgiumi farmon!

  Kétfejû borjú született kedden egy északkelet-belgiumi farmon. A Flamisoulban található gazdaság tulajdonosa már negyven éve foglalkozik állattenyésztéssel, de az eseményen igencsak elcsodálkozott.

  A körzeti állatorvos szerint az egy aggyal rendelkezõ állat nem sokáig fog élni. Nem egyedi az eset, 2007 szeptemberében például a bolíviai Pauritóban is született kétfejû borjú.

 • Szegeden hódított a Covergirls csapata

  A Covergirls csapata idén tavasszal megújult üzlettel kedveskedett a Sugarbird márka szerelmeseinek, így pénteken a szegedi vásárlók egy igazán különleges meglepetésnek lehettek részesei, hiszen a divatmárka két csinos tervezõje Horváth Éva és Bódi Sylvi személyesen köszöntötte az üzletbe betérõket.

 • Elkezdõdött a bikafuttatás Pamplonában

  Elkezdõdött a bikafuttatás Pamplonában, összesen 800 métert kell futniuk a vállalkozó kedvûeknek a szûk utcákban az öklelõ bikákkal együtt. Az elsõ menet hétfõn reggel lesz.

  Tízezrek ünnepelték vasárnap Pamplona városának fõterén annak a rakétának a felbocsátását, amely hagyományosan jelt ad a bikafuttatásairól híres, július 14-ig tartó San Fermin fesztivál megnyitására.

  A Spanyolország és a világ minden tájáról érkezõ kalandvágyó résztvevõk együtt futnak az állatokkal a szûk utcákon.

 • Dél-afrikai férfi nyerte a homoszexuálisok szépségversenyét

  A dél-afrikai Charl Van den Berg nyerte a Worldwide Mr Gay elnevezésû, homoszexuálisoknak rendezett világversenyt Oslóban.

 • Narancs fokozatú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a Nyugat-Dunántúlra

  Narancs fokozatú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a Nyugat-Dunántúlra.

  Az elõrejelzés szerint hétfõn és kedden többfelé várható zápor, zivatar, amelyet helyenként viharos, 60-90 kilométer/órás széllökések és jégesõ, illetve lokálisan rövid idõ alatt jelentõs mennyiségû – akár 25-35 milliméter – csapadék kísérhet. Hétfõn a Nyugat-, kedden fõként a Dél-Dunántúlon néhol intenzív zivatar is kialakulhat, nagyobb méretû jéggel, a jég átmérõje 2-3 centiméter is lehet.

 • A csodadoktor három nap alatt gyógyítaná Beckhamet

  Sri Lanka elnöke felajánlotta saját orvosának segítségét David Beckhamnek. A csodadoktor azt állítja, hogy a kezelés hatására a labdarúgó három napon belül játszhatna.

 • Új területen próbálná ki magát Robert Pattinson - az erotikus mûfaj felé kacsingat

  A fiatal sztár jelenleg az Alkonyat filmsorozat utolsó részében látható a mozikban, majd késõbb állítólag az új Star Warsban is szerepet fog kapni. Addig azonban egy teljesen új területen is ki szeretné próbálni magát.

 • DiCaprio aláírásokat osztogatott a kényszerleszállást végrehajtó gépen

  Aláírásokkal hálálta meg egy Boeing repülõgép személyzetének a fedélzeten tartózkodó Leonardo DiCaprio amerikai színész, hogy gond nélkül kényszerleszállást hajtottak végre New Yorkban.

 • Szerednyei Béla: Furák ezek a lányok!

  A színésszel egy nagyszabású divatbemutatón találkoztunk, amit Õ finoman szólva sem talált annak. Azt mondta, hogy ilyen ruhákat a színházi büfében szokott látni és a modelleket is furának találta. Szerednyei szerint mindegyik lány érdekesen járt, érdekes volt az arca és csak egy mosolygott mind közül. Az alkalmi kritikus egyébként saját bevallása szerint sem követi a divatot és alsó-közép osztálybélinek tartja az öltözködését.