rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
 • Csokiból készült lego gyerekeknek

 • Share on Tumblr

  Csokiból készült lego gyerekeknekAkihiro Mizuuchi japán művész egy nem mindennapi ötlettel állt elő, amikor elkészítette a legtöbb gyermek kedvenc játékát csokoládéból. Az ízletes játékkal mindamellett, hogy gyermekek millióinak álmát váltotta valóra, a szülőknek is megnyugvást hozott. Nem kell többé attól tartaniuk, hogy gyermekük lenyeli a legót, hiszen ezzel a csoki változattal még azt is nyugodtan megtehetik. Sőt mi több! Az elemek elfogyasztása játék után, vagy már közben is maximálisan engedélyezett. A legó darabjait fehér, ét, és tejcsokoládé felhasználásával készítette el a művész.

  loading...

  Természetesen ennek is megvannak a maga hátrányai, hiszen a kéz melege menet közben megnehezíthetik az építés folyamatát. De ettől függetlenül az ötlet még elképesztően figyelemreméltó.

  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Sörolimpiát rendeznek Megyeren

  Sörolimpiát rendeznek augusztus 29-én és 30-án az ország legkisebb településén, a Veszprém megyei Megyer községben - tájékoztatták a szervezõk csütörtökön az MTI-t.

  Az I. Zorall Sörolimpiának otthont adó Megyeren összesen 25 ház van, ebbõl is 15 lakatlan - mondta Lévai-Hangyássy László fõszervezõ, a budapesti Zorall zenekar gitárosa, megjegyezve: hivatalosan 40 lakója van a falunak, ám valójában csak tízen élnek ott.

 • Katie Holmes ezután pénzt kér minden megjelenése után

  Katie Holmes kitalálta, hogyan szerezhetne biztos bevételi forrást. Találmánya nem új keletû, az azonban érdekes, hogy õ is él vele.

 • Öt veséje van egy indiai fiatalembernek!

  Öt veséje van egy indiai fiatalembernek, miután két lánytestvérétõl és édesanyjától is kapott szerveket átültetésre.

  A 33 éves Dzsaszvant Szingnek háromszor volt veseátültetése, és bár az elsõ kettõ nem járt sikerrel, az orvosok úgy döntöttek, a nem mûködõ szerveket is benne hagyják - olvasható a The Daily Telegraph online kiadásában.

 • Ismét szabad fegyverrel belépni négy amerikai állam bárjaiba

  Amerikába visszatért a vadnyugati kocsmák szelleme: egy legfelsõbb bírósági döntés nyomán ismét szabad fegyvert bevinni a bárokba.

 • 106 ezer évet töltünk el virtuális tehén fejésével

  Az Allfacebook.com egy nem hivatalos oldal, amely - mint az nevébõl kiderülhetett - mindennel foglalkozik, ami Facebook. Legfrissebb felmérésük azonban olyan elképesztõ statisztikákat szült, hogy maguk is meglepõdtek.

 • Több, mint 40 ember sírja a tó

  Mintegy 450 ember maradványaira találtak a boszniai Peruæac-tóban – közölték az eltûntek kivizsgálásával megbízott helyi és szerbiai illetékesek.

 • Kokainból készült bõrönddel csempészett!

  Egy nõ tekintélyes mennyiségû drogot próbált Chilébõl Spanyolországba csempészni a poggyászával, maguk a bõröndök voltak kokainból.

  A bõröndök anyaga nem színtiszta kábítószer volt, üvegszállal és gyantával keverték össze a kokaint, így kemény anyagot kaptak, amely azután vegyi eljárással ismét részeire bontható és a kokain visszanyerhetõ.

 • Lady GaGa bárkivel bárhol párosodik

  Szépsége vitatható, de tehetsége nem. Lady GaGa szende kóristalányból vált botrányhõssé és világsztárrá. A harmadik részbõl csillapíthatatlan szexuális étvágyáról olvashatnak.

 • Több évtized után az interneten találta meg ellopott autóját

  Akár licitálhatott is volna rá, de inkább a rendõrséget értesítette "visszavásárlás" helyett az a férfi, aki több mint négy évtized után véletlenül akadt az ellopott autója nyomára.

 • Paris Hiltont megint elkapták a rendõrök

  Paris Hiltont pedig megint megállították a rend õrei. Az örökösnõ a sávok közt kacsázott a glendale-i 134-es fõúton.

  Ezúttal azonban úgy tûnik, hogy nem alkohol és drogok hatása alatt tette hullámossá a sávokat.

  A rendõröknek azt mondta, hogy eltévedt és ezért volt bizonytalan. Végül egy figyelmeztetéssel tovább mehetett. Jobban is vigyázhatna, nehogy mégegyszer bevarrják.

 • Váratlan gyermekáldás

  Röpke négy órával azután, hogy megtudta, terhes, meg is szült egy nõ Nagy-Britanniában, a meglepetést orvosi hibák sorozatának köszönheti.

 • Szerednyei Béla: Furák ezek a lányok!

  A színésszel egy nagyszabású divatbemutatón találkoztunk, amit Õ finoman szólva sem talált annak. Azt mondta, hogy ilyen ruhákat a színházi büfében szokott látni és a modelleket is furának találta. Szerednyei szerint mindegyik lány érdekesen járt, érdekes volt az arca és csak egy mosolygott mind közül. Az alkalmi kritikus egyébként saját bevallása szerint sem követi a divatot és alsó-közép osztálybélinek tartja az öltözködését.

 • Budapesten fogták el a nyíregyházi szélhámost!

  Budapesten fogták el azt 35 éves nyíregyházi férfit, aki jelentõs értékre elkövetett csalások miatt tavaly óta szerepelt a megyei körözési toplistán; összesen mintegy 87 millió forintos kárt okozott cégeknek és magánszemélyeknek.

 • Már össze is költözött az Alkonyat álompárja

  Úgy tûnik tényleg kellett a külön töltött idõ az Alkonyat-filmek két sztárjának, Kristen Stewartnak és Robert Pattinsonnak. A pár most újra együtt van, Kristen állítólag babát vár, összeköltöztek és már az esküvõt is tervezgetik.

 • A pi-rekord villanyszámlája

  Nemcsak számítógépe három munkahónapjába, hanem magas villanyszámlába is került az új pi-rekord kiszámolása a japán Kondo Sigerunak.

 • 10 millióért csajozik Gjoni

  Az énekes nyolc számjegyû összegért válogat azok közül a nõk közül, akik az I love Gjoni címû párkeresõ mûsorba jelentkeznek azért, hogy elnyerjék a zenész szívét.

 • Szuper-szexi szõke bombázó uralja a divatszakmát

  Még csak tizenkilenc éves, de máris megváltoztatta a divatszakmát. A gebe, csontsovány modellek helyett, a formás, nagymellû vidéki lányon a világ szeme. Amit csak lehet, meg is mutat Kate Upton.

 • Sörösüveggel erõszakolták meg a kislányt

  Örök életre megbánta a 16 éves lány, hogy elfogadta egy évvel idõsebb barátja felkérését, és elment hozzá egy házibuliba. A kiskorút a fiú lakásában hárman megerõszakolták. A perverziókban a fiú apja is részt vett.

 • Pénzzel fûtenek Baranya megyében

  Megérkezett az elsõ pénzbrikettszállítmány a baranyai Geresdlakra: a forgalomból kivont pénzjegyekbõl készített, középületek fûtésére szánt hét tonnányi téglát Bana Gábor, a pécsi Elsõ Lyons Klub elnöke és Habjánecz Tibor polgármester vette át a községháza elõtt hétfõn.

  Bana Gábor utalt rá, hogy a Magyar Nemzeti Bank a nyár végén írt ki pályázatot karitatív, nonprofit szervezetek számára, hogy az elhasználódott bankjegyekbõl készített brikettekkel kiválthassák a hagyományos, sok pénzbe kerülõ tüzelõanyagot. A jegybank régen egy erõmûben semmisítette meg az elrongyolódott, elkoszolódott bankjegyeket, amelyek elégetése ráadásul milliókba került.

 • Beperelte fõnökét, mert illetlen megjegyzést tett a nagy melleire

  Harmincezer font (8,6 millió forint) kártérítést ítélt meg egy dél-angliai bíróság egy 27 éves nõnek, miután fõnöke illetlen megjegyzéseit tett kebleire.

  Az exeteri munkaügyi bíróság helyt adott Julie-Ann Reed keresetének, aki sérelmezte, hogy munkaadója, egy ingatlanügynökség fõnöke közölte vele: vagy kisebbíti kebleinek méretét, vagy pedig új blúzokat kell vennie.

  Ezt és további öt hasonló stílusú, megalázó megjegyzést Julie-Ann annyira a szívére vett, hogy depressziós lett tõle.

 • Ételmérgezés egy tankeren. több halott


  Ételmérgezésben meghalt három tengerész egy olajszállító tartályhajón, amely Ciprusról jövet éppen a La Manche-on haladt át Hollandia felé - jelentették szerdán a francia tengerészeti hatóságok.

 • Hallucinációkat okozhatnak a hiperaktív gyerekek gyógyszerei

  Hallucinációkat okozhatnak a figyelemzavarral és hiperaktivitással diagnosztizált gyerekeknek adott gyógyszerek még akkor is, ha elõírás szerint szedik õket - közölték hétfõn az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszer Hivatalának (FDA) szakemberei.

  Az FDA kutatói 49 klinikai tanulmány adatainak elemzése alapján úgy találták, hogy a figyelemzavaros rendellenességnél és hiperaktivitásnál alkalmazott szerek pszichózist és mániás viselkedést okozhatnak egyes pácienseknél. Néhány esetben az is elõfordult, hogy a gyerekek férgekrõl, bogarakról és kígyókról hallucináltak, úgy érezve, mintha másznának rajtuk.

 • Titokzatos jelenlét - John Lenon szelleme volt jelen?

  New York - Titokzatos jelenlétet érzett Liam Gallagher John Lennon egykori New York-i házában, ezért lélekszakadva menekült belõle.
  Az Oasis énekese mindig szerette volna meglátogatni azt házat, amelyben Lennon és Yoko Ono lakott John 1980. december 8-i meggyilkolásáig. Nemrég teljesült a kívánsága, maga Yoko fogadta és vezette végig a házon. Szívélyes háziasszony módjára még teával és süteménnyel is megkínálta, ám Gallagher, aki a Beatle iránti tiszteletbõl fiának is a Lennon nevet adta, hamarosan távozott, mert valami "különös, megmagyarázhatatlan" dolgot érzett.

 • Robotrepülõgépekkel az illegális fakitermelések ellen!

  A katonai célokra használt robotrepülõgépek hamarosan az illegális fakitermelések és szemétlerakások ellenõrzésére is alkalmazható lesz.

  A „Magas Intelligenciájú, Nagy Megbízhatóságú Elektronikai Felderítõ Rendszer Katonai és Polgári Védelmi Célokra” címû Nemzeti Kulturális és Technológiai Hivatal (NKTH) által támogatott robotrepülõgép-fejlesztõ projekt, résztvevõi között szerepel a Budapesti Mûszaki Fõiskola Neumann János Informatikai Kara (NIK).

 • Kiakadt Madonna Gagától

  A pop koronázatlan királynõje ugyanis besokallt attól, hogy a szõke provokatív énekesnõt mindenki hozzá hasonlítja. Madonna szerint ugyanis Lady Gaga nem más, mint egy rosszul sikerült kópia.

 • Uma Thurman új filmje is megbukott!

  Valószínûleg igen jót tesz majd Uma Thurman karrierjének az, hogy Robert Pattinsonnal forgathat együtt, mert mostanában nem megy neki túl jól a dolog, a filmjei egymás után buknak meg a mozikban. Majd egy évvel amerikai bemutatója után az Egyesül királyságban is bemutatták Anya a pácban címû filmjét, és a kutya se volt rá kíváncsi!

 • Karok nélküli zongorista nyûgözte le a kínai tévéközönséget

  Karok nélküli fiatal zongorista nyûgözte le egy kínai televíziós tehetségkutató mûsor közönségét.

 • Olcsóbban taxizhatnak az elvált nõk Abu-Dzabiban

  Kevesebbet kell fizetniük Abu-Dzabiban a taxiért az elvált nõknek, mint azoknak, akik férjnél vannak.

 • Amerika leggazdagabb kutyája 12 milliót dollárt örökölt

  Egy amerikai ingatlan milliárdos vagyonát a kutyák segítésére és jólétük biztosítására hagyta. Halála elõtt Leona Hemsley, aki 2007 augusztusában hunyt el 87 évesen, azt az utasítást adta, hogy a mintegy 8 milliárd dolláros ingatlanvagyonából befolyó pénzt a kutya- és más állatmentõ szolgáltatásoknak juttassák- adta hírül csütörtökön a BBC brit médium internetes honlapján.

  Helmsley asszony, akit a "rémek királynõjének" neveztek egy 1989-es adócsalási per alatt, 12 millió dollárt (1,7 milliárd forint) hagyott 9 éves kiskutyájára.

 • Nem tér vissza a Vészhelyzetbe Julianne Margulies

  Julianne Margulies színésznõ nem kíván szerepelni a Vészhelyzet utolsó évadában.

  Az 1994-ben Carol Hathaway nõvérként megismert Margulies, a George Clooney által alakított Dr. Doug Ross-szal - akivel a történet szerint összeköltözött -, karöltve távozott a sorozatból 2000-ben.

  Akkor a színésznõt, még egy 27 millió dolláros ajánlat sem bírta maradásra - olvasható a BBC online hírei között.

loading...