2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Rowlingnak a Halál ereklyéi a kedvence a Potter-filmek közül

Rowlingnak a Halál ereklyéi a kedvence a Potter-filmek közül
Az eddig bemutatott Harry Potter-filmek közül a Halál ereklyéi a kedvence - árulta el a varázslóvilágot regényfolyamával megteremtõ J. K. Rowling a produkció londoni világpremierjén.

Az írónõ, akinek hétkötetes regénysorozata világszerte 400 millió példányban fogyott el, egyúttal elismételte korábbi kijelentését: nem tudja, hogy belevág-e valaha egy nyolcadik kötet megírásába. "Azt hiszem már lezártam, de nem mondom, hogy soha nem folytatom, mert nem tudom."
"Valahányszor azt mondtam életemben, hogy soha nem csinálok többé valamit, egy éven belül biztosan megtettem. Ezért inkább nem hajtogatom, hogy vége" - nyilatkozta Rowling, akit a regény hihetetlen népszerûsége az angol királynõnél is gazdagabbá tett.

Míg a Harry Potter és a Halál ereklyéi 1. részének díszbemutatóján megjelent sztárok - Daniel Radcliffe (Harry Potter), Rupert Grint (Ron) és Emma Watson (Hermione) - arról beszéltek, hogy a forgatással töltött utóbbi tíz év mély nyomot hagyott életükben, és szomorúan vettek búcsút a történettõl, valamint a közös munkától, a szerzõ úgy vélte, segítségükre lehet a "veszteség" feldolgozásában. Mivel az utolsó kötet három éve jelent meg, elõrébb tart a "gyászmunkában", így tanácsaival támogathatja õket, hogyan lépjenek túl életüknek ezen a szakaszán - mondta az írónõ.

A fiatal brit sztárok közben már el is indultak saját útjukon: a 21 éves Radcliffe a The Woman in Black címû kísértethistóriát forgatja, az egy évvel idõsebb Grint a síugró olimpikon, Eddie "a Sas" Edwards életrajzi filmjének fõszerepét kapta meg, a 20 éves Watson pedig Michelle Williams társaságában játszik majd a My Week With Marilyn címû filmben.

A Harry Potter és a Halál ereklyéi két részben kerül a mozikba. Észak-Amerikában pénteken, a magyar mozikban november 25-én debütál a film 1. része. A 2. részt pedig jövõ nyáron láthatják a nézõk.