2024.04.25. - Márk

Kiosztották a kínai Oscar-ként emlegetett Huading-díjakat

Kiosztották a kínai Oscar-ként emlegetett Huading-díjakat
Kiosztották a kínai Oscar-ként emlegetett Huading-díjakatHíres hollywoodi sztárok, köztük Quentin Tarantino, Jeremy Irons és Avril Lavigne is megjelentek a kínai Oscar-díjnak is nevezett Huading-díj átadóján Makaón. Kilenc kategóriában osztottak ki díjakat. A mozifilm kategória legjobb nemzetközi színésznőjének és színészének járó díjait Nicole Kidman és Nicholas Cage kapta, míg a kategória legjobb rendezőjének Quentin Tarantinót találta a zsűri. A televízió-sorozatok kategóriájában a Jóbarátokból ismert Matthew Perrynek és a Downtown Abbey színésznőjének, az angol Michelle Dockerynek ítélték az elismerést.
Legjobb nemzetközi énekesnek a kanadai Avril Lavigne-t, a legjobb akciófilm hősének az Avatarral befutott ausztrál Sam Worthingtont választották. Életművének elismeréseként kapott Huading-díjat Jeremy Irons, míg a legígéretesebb feltörekvő tehetségnek járó elismerést az Alkonyat és az X-Men sztárja, a 19 éves Boo Boo Stewart nyerte el.

A nemzetközi sztárok mellett természetesen kínai hírességek, így többek között Jackie Chan és a cannes-i filmfesztivál legjobb rendezői díját is magáénak tudó Vong Kar-vaj is megjelentek az átadón.

A Huading-díjat hat évvel ezelőtt alapította a pekingi székhelyű Global Talents médiacsoport. Az elismerést a szórakoztatóiparon túl több más kategóriában, így például sportolóknak is kiosztják, különböző kínai nagyvárosokban évente akár több átadót is rendezve.