2024.04.19. - Emma

Hiába védték tüntetők, elaltatták a beteg nő kutyáját – videó

Hiába védték tüntetők, elaltatták a beteg nő kutyáját – videó
Hiába védték tüntetők, elaltatták a beteg nő kutyáját – videóSzázak tüntettek napokon keresztül az ebolával fertőzött ápolónő háza előtt a 12 éves mentőkutyája életéért, de mindhiába volt minden erőfeszítés. Az állatvédők mellett több száz állatbarát kedvencükkel az oldalukon próbálta feltartóztatni a kutyához érkező állatorvost szerda délután, de már nem tudták megváltoztatni a kormány döntését. Amikor a spanyol egészségügy szóvivője megerősítette, hogy Teresa Romero Ramos kutyáját Excaliburt elaltatták, a tüntetők tömegében többen elveszítették a fejüket és a "gyilkosok" szót skandálva a rendőrökre és az egészségügyi dolgozókra támadtak. A szóvivő szerint nem volt más választásunk.
Sokan nem értették, hogy miért nem lehetett az ártatlan állatot úgy kezelni, mint egy embert. Többen is úgy gondolják, hogy nem az altatás lett volna a megoldás, hanem először karanténba kellett volna zárni megfigyelésre úgy, mint a nő férjét és azt a másik férfit, aki annak a csapatnak volt a tagja, amelyik az Afrikából hazaszállított ebolával fertőzött Manuel García Viejo (†69) ápolásában segédkezett az ápolási asszisztens mellett.

Mint arról már korábban mi is beszámoltunk, a spanyol nővér, Teresa Romero volt Európában az első áldozat, aki úgy kapta el a vírust, hogy Afrika közelében sem járt. - Nem tudom, hogy hogyan kaphattam el a gyilkos kórt, hiszen a munkám során mindig a megfelelő biztonsági szabályok szerint jártam el - mondta az ápoló.

Az sem kizárt, hogy az európai beteg a nyaralása idején fertőződhetett meg, ahová Manuel García Viejo (†69) halála után fizetett be, hogy kipihenje az elmúlt hónapok fáradalmait.

Az interneten is rengetegen kampányoltak a halálra ítélt állat mellett: