2024.03.29. - Auguszta

Ismét világsztárok a SZIN-en: a Dubioza kolektiv és Dj Fresh is a fellépők között!

Ismét világsztárok a SZIN-en: a Dubioza kolektiv és Dj Fresh is a fellépők között!
Ismét világsztárok a SZIN-en: a Dubioza kolektiv és Dj Fresh is a fellépők között!Újabb hírek láttak napvilágot a Szegedi Ifjúsági Napokkal kapcsolatban! A szervezők bejelentették, hogy fellép a SZIN-en Chris Lake, a neves brit dj, Nick Warren, a boszniai sztárzenekar, a Dubioza kolektiv, valamint Dj Fresh, aki a mai mainstream drum'n'bass kultúra egyik legkiemelkedőbb Dj-je és producere. Megjelent az idei SZIN himnusz, a New Level Empire Son of the Sun című dala, valamint nagy erőkkel készül a SZIN a Szegedi Borfesztiválra is, igazi nyereményeső várja majd a hetijegy vásárlókat.
Alakul a SZIN programja, újabb és újabb fellépők kerülnek nyilvánosságra. Érkeznek a Party Arénába az angol klubélet kiemelkedő house Dj-i és producerei: Nick Warren, valamint a Steve Aoki-val is együtt dolgozó Chris Lake. Az elektronikus zene kedvelőin kívül rengeteg más műfaj rajongóinak is igazi csemegéket tartogat az idei SZIN programja.

„Idén még nagyobb hangsúlyt szeretnénk fektetni az igazi fesztiválélményre, mégpedig olyan fellépőkkel, akik óriási bulival őrjítik meg jó értelemben a közönséget. A Russkaja az elmúlt években belopta magát a SZIN-ezők szívébe, és rekordot döntően sokan kérték a SZIN Facebook oldalán kommentekben és üzenetekben, hogy idén is lépjenek fel, mégpedig a Nagyszínpadon. Ezért úgy döntöttünk, 2015-ben újra Russkaja. A Russkaja mellett a szintén fergeteges bulijairól ismert boszniai sztárzenekar, a Dubioza kolektiv is a fellépők sorát erősíti. A Russkaja és a Dubioza kolektiv zenéje is olyan műfajokból merít, melyek frenetikus hangulatú, elképesztő zenei élményeket adó koncertet ígérnek: a Russkaja a ska-t, az osztrák polkát, az orosz népzenét és a rockot, a Dubiosa kolektiv pedig a rock, hiphop, reggae, dub, valamint a boszniai folk zene elemeit ötvözi. Rajtuk kívül érkezik még a SZIN-re napjaink világsztárjai közül a fülbemászó drum’n’bass slágereiről ismert Dj Fresh is. Az angol dj és producer olyan előadókkal dolgozott együtt és készített top slágereket, mint Rita Ora, Sian Evans, Professor Green, Dizzee Rascal, Ms Dynamite, The Fray és Liam Bailey” – nyilatkozta Kurucsai János, a SZIN sajtószóvivője.


A SZIN fellépői között természetesen az elmaradhatatlan és kiváló hazai előadók és zenekarok is szerepelnek. Fellép az Igazán Turné 2015 keretében Ákos, a Kosheen énekesnőjével (Sian Evans-szal) lép a színpadra a Brains, jön a Punnany Massif, a Magna Cum Laude, a Halott Pénz, a Wellhello, a Kelemen Kabátban, a Supernem, a Péterfi Bori & Love Band, a Hősök, a New Level Empire, az Anna and the Barbies és még sokan mások.

A fellépők bejelentésén kívül más fontos esemény is történt a SZIN háza táján, a múlt héten debütált ugyanis az új SZIN himnusz. A New Level Empire feat. Szerecsenkirály Son of the Sun című dalához videoklip is készült (videoklip), melyet a 2014-es SZIN legjobb pillanatai színesítenek, így a fesztiválozók saját magukat is felismerhetik a klipben.

Gőzerővel készül a SZIN a Szegedi Borfesztiválra is, melyet május 15. és 25. között rendeznek. A Borfesztiválon lehetőség nyílik az elővételes SZIN bérlet megvásárlására minden nap 16.00 és 20.00 között a SZIN standjánál. Az itt megvásárolt első 1000 bérlet mellé kaparós sorsjegy jár, mely garantáltan nyer. A nyeremények között szerepelnek Gepida kerékpárok, Samsung táblagépek, Quechua sátrak, valamint több száz SZIN-es és zenekari relikvia. Részletek a nyereményjátékkal kapcsolatban a szin.org weboldalon találhatók.

„Az elővételes bérletek megvásárlására 14.900 Ft-os áron május 31-ig van lehetőség, ezért is érdemes mihamarabb beszereznie mindenkinek SZIN bérletét. Jegyeket a Ticketportal országos jegyértékesítési hálózatában, a www.ticketportal.hu oldalon, illetve a Szegedi Borfesztiválon is be lehet szerezni” – zárta gondolatait Kurucsai János.