2024.04.18. - Andrea, Ilma

A legidősebb frissdiplomás: 96 évesen szerzett diplomát az idős férfi

A legidősebb frissdiplomás: 96 évesen szerzett diplomát az idős férfi
A legidősebb frissdiplomás: 96 évesen szerzett diplomát az idős férfiEgy Nyugat-Japánban élő 96 éves férfit ismertek el a világ legöregebb friss diplomásának. “Rendkívül boldog vagyok. A tanulás bármely életkorban szórakoztató” – mondta Hirata Sigemi amikor takamacui otthonában összegyűlt újságíróknak megmutatta a Guinness Világrekordok szerkesztőségétől kapott igazolást. Az 1919. szeptember 1-jén született férfi idén márciusban, 96 évesen és 200 naposan szerzett alapdiplomát a Kiotói Művészeti és Formatervezési Egyetemen, amelynek kerámiaművészeti kurzusát tizenegy éven át látogatta.
Hirata 2005-ben, 85 évesen iratkozott be az egyetem egyik levelezőprogramjába, hogy elsajátítsa a fazekasmesterséget, amelyet hobbiként kezdett űzni, miután nyugdíjba vonult. A tananyag nagy részét otthon sajátította el, de olykor ellátogatott az egyetem kiotói kampuszára is.

A következő célom, hogy megérjem a százéves kort. Ha még akkor is jó formában leszek, fontolóra veszem az egyetemi továbbképzést” – jegyezte meg tréfásan a rekorder.



Forrás: www.erdekesvilag.hu