2024.04.23. - Béla

46 méteres sárkány sövényből

46 méteres sárkány sövényből
46 méteres sárkány sövénybőlJohn Brooker unalmasnak találta a sövényét, ezért különlegeset alkotott a burjánzó bokrokból. Tizenhárom év kitartó munkájának köszönhetően most egy 46 méter hosszú sárkány díszíti kertjét. Egy brit nyugdíjas új szintre emelte a hobbikertészkedést, bebizonyítva, hogy semmi sem lehetetlen. A hetvenöt éves John Brooker tizenhárom évvel ezelőtt kinézett East Rudham-i házának ablakán, és mivel unalmasnak találta a kertje oldalába ültetett sövényt, úgy döntött, feldobja egy kicsit. A munka a sárkányforma végső kialakításával nem ért véget, ezután is folyamatosan csinosítgatnia kell kertje ékét.
– A sárkány a kedvenc misztikus lényem, még katonaként kedveltem meg ezt a teremtményt, ezért nem gondolkodtam sokat, hogy mit készítsek a sövényből. A kertészkedés korábban számomra csak fűnyírásból állt, ezért feleségem, Pippa, aki designerként dolgozott, rengeteget segített nekem. Hetente kétszer-háromszor nyírtam a sövényt majd’ tizenhárom éven keresztül, mire elnyerte a végső formáját – nyilatkozta Brooker.

A munka a sárkányforma végső kialakításával nem ért véget, ezután is folyamatosan csinosítgatnia kell kertje ékét. A férfi reméli, hogy ez a kis elfoglaltsága élete végéig kitart majd, és még évek múlva is büszkén mutathatja meg házi sárkányát az érdeklődőknek.