2024.04.20. - Tivadar
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor

Centerben a Centerke

A Szegedi Tudományegyetem GTK-vállalkozásfejlesztés mester szakos hallgatói kíváncsiak voltak arra, hogy valójában mi is történik a lakosság, de legfőképp a hallgatók megunt használt ruháival, cipőivel, ágyneműivel. Sokan bele sem gondolnak abba, hogy a legtöbb feleslegessé vált dolgunk még nem hulladék, mások azt még fel tudják használni. A megunt dolgok egy részét a lakosság a kukába dobja, másik részét eladja vagy jótékonysági szervezeteknek felajánlja.

Rendőrt hívtak a hajléktalan férfihoz - intézkedés helyett egy pár új bakancsot kapott

Egy New Jersey-ben közlekedő busz sofőrje azért hívta ki a rendőröket, hogy leszállítsanak egy mezítlábas hajléktalan férfit a járatról. A kiérkező Kenya Joyner rendőrbiztosnak a férfi elmondta, hogy csak pár megállót szeretett volna utazni és azért nem visel cipőt mert nincs neki. A rendőr ezután megkérte a férfit, hogy menjen vele, de nem azért, hogy intézkedjen vele szemben, hanem azért, hogy elvigye magával egy cipőboltba, ahol vett neki egy pár új bakancsot. “Azért nem fogom letartóztatnom, mert nincs annyi pénze, hogy vegyen magának egy pár cipőt” – mondta az eset után Joyner.

Hogyan látjuk az embereket?! - A kiteregetett ruha esete

Egy fiatal pár új házba költözik. Első reggel, reggelizés közben a fiatalasszony kinéz az ablakon, és látja, hogy a szomszéd teregeti a ruhákat. „Milyen koszosak azok a ruhák” - mondja a férjének, „lehet, hogy nem tudja, hogyan kell rendesen mosni. Talán mosószappanra lenne szüksége.” A férj végighallgatja, és csendben fogyasztja a reggelijét. Ez így megy a következő napokban is: amikor a szomszéd kiteregeti a ruhákat, a fiatalasszony ugyanazokat a megjegyzéseket teszi rá. Egy hónappal később a feleség meglepődve veszi észre, hogy a szárítókötélen tisztára mosott ruhák sorakoznak, és meg is jegyzi a férjének:

Pénz hullott a templom látogatói nyakába

Váratlanul több tízezer rúpia hullott egy indiai templom látogatóinak és koldusainak a nyakába. A pénzt egy majom szórta a magasból a hívőkre. Az állat előzőleg elcsente egy nő tárcáját, amelynek tartalmát Vrindavan város egy templomának párkányán ülve zúdította az emberekre, a kiszórt pénz nagyjából 650 ezer forint értékű volt. Az égből hulló bankók láttán hirtelen rengetegen csődültek össze, hogy felmarkoljanak maguknak valamennyit. A tárca tulajdonosának az eredeti összeg töredékét sikerült visszaszereznie. Hasonló eset egyébként már máskor is történt Indiában.

A rózsáról

Gyönyörűséges virágunk a rózsa. A rózsa számos kultúrában az érzelmekkel, a szeretettel és a szerelemmel összekapcsolt virág. Nem véletlenül ezt a csodálatos virágot nevelgeti féltő gonddal a kis herceg. A görög mitológiában Aphroditének a Szerelem Istennőjének a vörös rózsa volt a kedvenc virága. Szapphó a virágok királynőjének nevezte.

Szeretetet kapnak az kutyustól a pótgazdik

Bredi egy keverék kutya,Szegeden, a Debreceni és a Dandár utca sarki üres vályogházban él. Rossz sora lenne, ha Fekete Mihály és Vajai Márta nem gondoskodna róla. Milyen szép látni, hogy hagyják a kutyust éldegélni. Persze nem tudni, hogy meddig maradhat ez így... A történet: – Egy több mint 90 éves néni lakott itt, és amikormár nem tudta magát ellátni, elköltözött a lányához. Az öreg házat egy lakóra bízták, csak azért, hogy ne álljon üresen. Amikor ő is elment, a kutyáját, Bredit nem vitte magával.

Milyen nehéz egy pohár víz?!

Egy pszichológus a teremben járkált, miközben stresszkezelést oktatott a közönségnek. Amikor felemelt egy poharat, mindenki a megszokott „félig üres vagy félig teli?” kérdésre számított. Ehelyett mosolyogva azt kérdezte: - Milyen nehéz ez a pohár víz? A válaszok 2 dekagrammtól fél kilóig terjedtek. A pszichológus azonban így válaszolt: - A tényleges súly nem lényeges. Attól függ, milyen hosszan tartom a kezemben. Ha csak egy percig tartom, az nem probléma. Ha egy órán át tartom, megfájdul a karom. Ha egy napig tartom, a karom elzsibbad és megbénul.

Elstartolt a 2015. évi Balaton Sound

Zamárdiban szerdán megkezdődött a Balaton Sound, amelyre öt nap alatt 140-150 ezer fesztiválozót várnak a szervezők. Idén a víz és a vízpart a korábbinál jobban a középpontba kerül a rendezvényen, amelyhez egyebek közt hat óriás stéget építettek. Mint a fesztivál induló napján tartott sajtóbejáráson kiderült, megújult és bővült a programhelyszínek szinte mindegyike. A fesztiválon új elemként megjelennek a sport- és szabadidős programok a vízben és a vízparton egyaránt. Fürdés, koncertek, ismerkedés, a Balaton Sound egy óriási kikapcsolódás.

Vízisíző mókus - videó!

Láttál már A vízisíző mókust? Most fogsz! Twiggy, a vízisíző mókus nem csak cuki, hanem elképesztően ügyes is. Utána tudnád csinálni (márha mókus lennél)? A mai nap Twiggy napja.

Újabb ufo észlelés - videóval

A vadászpilóta bevetés közben egy furcsa - azonosítatlan - repülőt látott. Elsőre a repülő előtt lebegett, majd néhány pillanat múlva a repülő mögé került. Olyan gyorsan történt mindez, hogy az egészről csupán néhány másodpercnyi felvétel készült a vadászrepülő fedélzeti kamerájával. A rendszeresen felbukkanó UFO -k kapcsán az országok védelmi szolgálatai, a honvédelmi szervek, a titkosszolgálatok sem adnak ki semmilyen közleményt sem. Vajon hogyan és mi történik egy - egy ilyen ufo észleléskor?

A nevetés gyógyít, tudtad?!

Nevetni jó! Egy viccen, a másik emberen, de legfőképp magunkon! Nem csak a hangulatnak tesz jót, hanem az egészségedre is befolyással van! Semmi sem gyógyít úgy, mint a mosoly és a nevetés. Ha könnyedebb lélekkel éljük a világot, azt mutatja: a szívünk a helyén, így fogalmazott Douglas Pagels. Ugye milyen jó, ha valaki mond egy klassz viccet? Vagy amikor már annyira nevetsz, hogy fáj a hasad tőle? Egy jó film, egy jó könyv, vagy akár egy vicces élethelyzet nagyon feldobja az egész napodat. A nevetés azonban nemcsak a hangulatra van hatással.

A kutyád 12 kérése hozzád!

Most én szólok Hozzád, a Te kutyád! Gondozz, legyél felelős gazdi! Vigyázz és óvj! Cserébe hű barátod, családtagod leszek - mindenek felett! 1. Életünket 10-15 évre kötjük össze. Jól gondold meg, ha magadhoz veszel! 2. Szeress olyannak, amilyen vagyok, hisz Te választottál! 3. Adj nekem időt, hogy megértsem mit akarsz tőlem! Mielőtt összeszidsz, jusson eszedbe, hogy Te is hibázol!

Szívférgesség szunyogcsípéstől

Májusban menetrendszerűen megjelentek a vérszívó szúnyogok, hogy csípésükkel sok kellemetlenséget okozzanak nem csak az emberek, de a házi kedvencek számára is. Meddig tart a szezon, mikor csíp a szúnyog, és mely betegségek írhatók a vérszívó számlájára? Az alábbi összeállításból kiderül! A szúnyogfélék az egész világon előfordulnak, és elsősorban a meleg, nedves környezetet kedvelik. Hazánkban jellemzően májustól szeptemberig vannak jelen, általában 1-6 hétig élnek. Idegesítő zümmögésük számukra pozitív tartalommal bír – valójában nem más, mint nászra hívó hang.

Életmentő kutya - vízből mentett embert

A kutya gazdája beugrik a vízbe... majd egy kicsi idő után fuldoklást szimulál. A kutya nem teketóriázik, egyből utána veti magát és próbálja kimenteni. Mentőkutya, aki vízből ment életet. Eddig is tudtuk, hogy a kutya az ember legjobb barátja, de a képsorokat látva csak jót mondhatunk el a négylábú barátról. A kutya mindenféle feltétel nélkül az ember alattvalója, ez teljes mértékben kivehető ebből az életmentős videóból is. Kutya, aki egyből ugrik a fuldoklónak hitt gazdi után... becsülendő és tisztelendő állat.

A kis Eli orr nélkül született

Az anyuka, Brandi McGlathery csak akkor tudta meg, hogy mi a helyzet, mikor először a kezébe adták a babát. Eli a kis száján keresztül normálisan tud lélegezni, az evéssel vannak gondjai néha, így egy gégemetszés után sokáig a kórházban tartották, s csak nemrég engedték haza. Ettől eltekintve Eli teljesen normális és boldog kisbaba, egyedül hangot nem ad ki, amikor sír, szülei pedig úgy szeretik, ahogy van.

A Hitler-bajusz tündöklése és bukása

Fogkefebajusz, postabélyeg, egyharmad. Az egyik legikonikusabb arcszőrzet, amelyről mindenkinek azonnal a véreskezű diktátor, Adolf Hitler jut eszébe, pedig nem a náci vezér forradalmasította a bajuszdivatot, viszont kétség kívül felelős a stílus elpusztításáért. Több eltérő legenda is körbe jár a Hitler-bajusz eredettörténetével kapcsolatban. Korabeli fotók tanúskodnak róla, hogy Hitler orra alatt többféle formájú morzsatelep tanyázott, mielőtt rátalált a tökéletes viseletre.

Szerinted is cuki a világ legkisebb mopsza? - fotók

Rengeteg cuki kiskutyát láttunk már, de Pip mindenkit überel. Az apró mopsz ugyanis a maga 10 centis magasságával és eszméletlenül cuki kis buksijával a legaranyosabb dolog, amit valaha láttunk. A kutyus egy egészséges, fajtatiszta alom tagjaként született, ám míg testvérei rendesen fejlődtek, ő egyszerűen nem nőtt meg. A gazdija viszont így is imádja - és ezzel nincs egyedül. Soha nem tűnne el a vigyor az arcunkról, ha mi is a karunkban tarthatnánk. Nagyon aranyos kutyus, lélegzet elállító :)

Kétfejű bárány született - fotóval

Sugárfertőzés?! Génmutáció okozhatta?! Mongóliában látta meg a napvilágot a szokatlan állat. Gazdája szerint jó kedvű, az orvosok szerint pedig egészséges, akárcsak a többi bárány a farmon. Két fejjel született bárány Közép-Mongóliában, Hohhot tartományban a napokban. Az állatnak négy szeme van, két orra és ugyanúgy viselkedik, mint társai. A kínai farmer szerint normálisan fejlődik, jó kedvű, együtt mozog a többi báránnyal és az anya is ugyanúgy szoptatja, mint a többi picinyét. A hó elején született egy ember arcú bárány, de sajnos már elpusztult. Az új jövevénynek azonban sok egészséget kívánunk!

Egy New York-i taxis igaz története egy utolsó útjára induló idős néniről (Révai Ildikó)

"Egyik éjjel megérkeztem a megadott címre és dudáltam. Néhány perc várakozás után megint megnyomtam a dudát. Ez volt aznapra az utolsó fuvarom, úgyhogy már azon voltam, hogy inkább hazaindulok. De aztán mégis inkább kiszálltam, elsétáltam az ajtóig és becsöngettem." Egy pillanat – válaszolt egy törékeny, idős hang odabentről. Hallottam, hogy valamit vonszolnak a padlón. Kisvártatva kinyílt az ajtó. Kilencvenéves-forma, aprócska asszony állt előttem. Kartonruhát viselt és kis kalapot, kalaptűvel. Úgy nézett ki, mintha egy régi, fekete-fehér filmből lépett volna ki.

Egy este egy unoka a nagyapjával beszélgetett, egyszer csak hirtelen

Egy este egy unoka a nagyapjával beszélgetett, egyszer csak hirtelen megkérdezte: - Nagyapa, hány éves is vagy? A nagyapa így válaszolt: - Hadd gondolkozzam egy kicsit! A televízió, a gyermekbénulás elleni védőoltás, a fénymásoló gép, a kontaktlencse és a fogamzásgátló tabletta előtt születtem. Nem volt még radar, hitelkártya, lézersugár és pengekorcsolya. Még nem találták fel a légkondicionálót, a mosogatógépet, a szárítógépet (a ruhát egyszerűen kitették száradni a friss levegőre). Az ember még nem lépett a Holdra, és nem léteztek sugárhajtású utasszállító repülőgépek. Nagyanyád és én összeházasodtunk és azután együtt éltünk, és minden családban volt apuka és anyuka.

Miért nem nyerhetnek a férfiak a nőkkel szemben?

Miért nem nyerhetnek a férfiak a nőkkel szemben? Ha megcsókolod, nem vagy úriember. Ha nem csókolod meg, nem vagy férfi. Ha mindennel egyetértesz, amit mond, papucs vagy. Ha nem értesz egyet vele, akkor nem figyeltél. Ha elegáns vagy, nyálas szépfiú vagy. Ha nem vagy elegáns, akkor igénytelen vagy. Ha figyelmes vagy, azt gondolja, valami rosszat tettél. Ha nem vagy figyelmes, nem szereted. Ha sok szexre vágysz, akkor csak a teste kell neked. Ha nem vágysz sok szexre, akkor nem szereted. Ha a haverjaiddal mész el, akkor zülleni mész. Ha a barátnőivel megy el, akkor igényes szórakozás történik. Ha valamit mondasz, azt akarja, hogy rá figyelj. Ha rá figyelsz, azt akarja, hogy mondj valamit.

Vége az iskolai papírgyűjtésnek

A gyerekek nagyon szerettek újságot gyűjteni, hiszen ez a pénzszerzés mellett amolyan csapatépítő program is volt - EDDIG! Ellehetetleníti a Magyarországon sok évtizedes hagyományokkal rendelkező iskolai papírgyűjtő akciókat az új hulladéktörvény: a jogszabály maradéktalan betartásával ezeket a kezdeményezéseket lehetetlen folytatni. A szabályozás változásának következtében a vállalkozók mellett a nonprofit szereplők is végképp kiszorulhatnak az óvodai-iskolai gyűjtésből, az oktatási intézmények pedig eleshetnek ettől a számukra fontos bevételi forrástól.

Egy őszinte búcsú...

A skót juhász kutyus együtt élt az utcán a hajléktalan Cedar Rapids-al. Sajnos a férfinél tüdőrákot diagnosztizáltak, ami gyorsan ledöntötte a lábáról. A kutya gazdája a hajléktalan betegeket segítő Hospice háztól annyit kért, hogy had lehessen az utolsó pillanataiban a számára családot jelentő kutyusával. Az elfekvő kórház dolgozóit is meghatotta a kutya és a gazdi búcsúzkodása. A férfi néhány nap múlva meghalt. A kutyáról és a gazdiról hallott egy kutyabarát családfő, aki a gyászos pillanatokban gazdátlanul maradt kutyust magához vette, a családja kedvencévé fogadta.

Megtalálták a rák valódi okát

Lenyűgöző felfedezés a rák valódi okáról: meggyógyulhat a beteg, ha megérti betegsége okát Dr. Hamer a 70-es években a müncheni onkológiai klinikavezető orvosa volt, ahol többi kollégájával együtt a daganatos betegeket a hagyományos módon kezelte, mely többé-kevésbé eredményesnek bizonyult. 1978-ban dr. Hamer élete radikálisan megváltozott, mikor tudomást szerzett 19 éves fia haláláról (meglőtték). Nem sokkal fia halála után felesége is távozott az élők sorából. És mindezen szörnyű eseményeket tetézte a felfedezése, miszerint heredaganata van.

Top női és férfi hazugságok

A férfiak hazugok. A legnagyobb hazugságokat a nemi szervük méretével kapcsolatban (általában túlzás révén) , a szerelmes szavaikkal ejtik el. A nők hazugok. Legfőképpen a kamuzás a szexualitás körül forog. Ha szeretnének szexelni, akkor rámenősen mindenre képesek, ha nem jó nekik az együttlét, akkor kislány-ded módon hivatkoznak menstruációra, fejfájásra, mindenre. Összefoglalva: a nők nagy hazugok, a férfiak óriási kamugépek. Most összeszedtünk néhány olyan top hazugságot, melyeket a friss kapcsolatok előtt / közben / után előszeretettel alkalmaznak / alkalmazunk :)

Elhunyt a Nemzet Színésze: Szabó Gyula

Életének 84. évében hosszan tartó betegség után pénteken elhunyt Szabó Gyula Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színész, érdemes és kiváló művész, a nemzet színésze. A színművészt, aki évek óta betegeskedett, otthonában érte a halál. Temetéséről később intézkednek. A család arra kéri a médiát, hogy tartsa tiszteletben gyászukat. Szabó Gyula 1930. július 15-én született Kunszentmártonban. Tervei között nem szerepelt a színi pálya: papnak készült. A család azonban nagy szegénységben élt, nem tanulhatott, dolgoznia kellett.

Buddha 14 figyelmeztetése

Ha az elme, amely egy hatalmas erő, a szellemi fejlődésre, a belső utazásra irányul, akkor egyre finomabb és tisztább erőket ismer meg, míg végül az ember elérheti a legmagasabbat, azaz megvilágosodhat, és képes lehet létrehozni a megvilágosult társadalmat, amely teljes összhangban van a külső és belső természettel. Ha viszont az elme, nem törődve a következményekkel, erejét gátlástalanul az anyagi szintre összpontosítja, amely a világban működő erőknek pusztán csak a legdurvább szintje, akkor létrejön az anyagi világban újabban tapasztalható példátlan burjánzás.

Patch Adams Pécsett: a mosoly és a humor sem hiányozhat a gyógyításból!

Pécsett tartott előadást orvostanhallgatóknak az igazi Patch Adams a különc bohócdoktor, akiről 1998-ban vígjátékot is forgattak Robin Williams főszereplésével. A különc doktor még a haldoklót is megnevetteti, legtöbb esetben pedig a betegek szorongását oldva gyógyít is. Az igaz Patch Adams tarka ruhában kékre festett hajjal és óriási bajusszal tartott előadást az egyetemen. Nem vitás, hogy a stressz oldás, a jókedv, az optimista szemlélet segít megtartani az egészséget, illetve a jókedvnek a betegség feldolgozásában / elűzésben is fontos szerepe van! Sokan nem tudják, hogy a nevetéssel gyógyító Bohócdoktorok idehaza is elérhetőek.

Új őrület: hódít a meglepetésesküvő

Egyre több sztárpár gondolja úgy, hogy fölösleges hónapokkal előre elmondani a vendégeknek és a médiának esküvőjük pontos dátumát. Új divathullám tartja lázban azokat a fiatal párokat, akik össze szeretnék kötni az életüket. Az irányzat követői nem harangozzák be előre, hogy összeházasodnak, és a vendégeket is valamilyen más eseményre, például szülinapi bulira hívják meg. Csak a helyszínen árulják el mindenkinek, hogy valójában esküvőjük lesz. Állítólag Mila Kunis és Ashton Kutcher is ezt tervezi.

további hírek