2024.04.26. - Ervin

Börtönben a bolgár világbajnok jégtáncos!

A korábbi, felfüggesztett ítéletet megváltoztatva a fellebbviteli bíróság letöltendõ börtönbüntetésre ítélte a bolgárok világbajnok jégtáncosát, Makszim Sztaviszkit, aki 2007 augusztusában ittasan halálos közlekedési balesetet okozott.

A büntetés idõtartama nem változott, két és fél év.

A balesetben Sztaviszki a dzsipjét vezetve összeütközött két másik autóval a Fekete-tenger partján lévõ Primorszko mellett. A karambol következtében egy 24 éves férfi életét vesztette, egy 18 éves nõt pedig súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba és négy hónapot feküdt kómában. A sportoló véralkoholszintje jóval - körülbelül a kétszeresével - a megengedett határérték felett volt.

A börtön mellett a 31 éves versenyzõnek - akinek jogosítványát négy évre bevonták, valamint ezt követõen is öt évig csak próbaidõvel vezethet - kártérítést kell fizetnie az elhunyt családjának és a kómába esett nõnek.

Sztaviszki 1996 óta alkotott duót Albena Denkovával. A világhírû jégtáncpáros 2006-ban, Calgaryban szerezte elsõ vb-aranyát, majd 2007 márciusában, Tokióban megvédte címét.