2024.04.26. - Ervin

Magyar lány lehet Amerika szépe

Magyar lány lehet Amerika szépe
Washington - Magyar származású lány, Julianna Erdesz lehet Amerika szépe; a 24 éves szépség Nevada szövetségi állam nevében verseng a címért.

Az állam fõvárosában, Carson Cityben élõ Julianna szülei a kommunizmus elõl menekülve hagyták el Magyarországot, õ az Egyesült Államokban látta meg a napvilágot. A család korábban öt éven keresztül egy lakókocsiban volt kénytelen élni, mivel a lány azóta elhunyt apja súlyos beteg volt, és a drága kezelés miatt pénzügyi gondjaik támadtak. Julianna a nehéz idõszakban támogatta szüleit.
A lány - aki korábban maga is veszélyeztetett helyzetû gyerek volt - azt tekinti élete egyik céljának, hogy segítséget találjon a hátrányos helyzetben levõ gyerekeknek. Mint állítja, ehhez részben anyja "hihetetlen energiájából és odaadásából" merít ösztönzést. Korábban egy önkéntes program keretében gyerekeknek táncot oktatott. Julianna apja fotós, anyja énekes és modell volt.

Julianna élete elsõ szépségversenyét 2003-ban Reno Sparksban nyerte, és most 51 társával együtt verseng a legszebb amerikai lány címéért. A január 24-én Las Vegasban tartandó versenyen elõadja a One Rock N' Roll Too Many címû számot Andrew Lloyd Webber Starlight Express címû rockmusicaljébõl.

Hajadon, amivel kapcsolatban megjegyezte: ha komoly kapcsolata volna, most nem lenne ideje rá. A mûvészetek iránt érdeklõdik, a Los Angeles-i zenei és drámai akadémián 2007-ben szerzett diplomát, New Yorkban drámaszakon meg szeretné szerezni a mesterfokozatot, és az az álma, hogy egyszer Lucy szerepében fellépjen a Broadwayn a Jekyll és Hyde címû musicalben.

Arra a kérdésre, hogy melyik indulónak van esélye elnyerni az Amerika szépe címet, azt mondta: szerinte bármelyikük gyõzhet, nem tudni, hogy a zsûritagoknak milyen élményeik vannak, ha valamelyikük hasonlít például egy tag volt barátnõjére vagy nõvérére, akit esetleg ki nem állhat, akkor ez befolyásolja a döntést és az adott versenyzõ szereplését.