2024.05.08. - Mihály

A vízvezeték-szerelõ talált gyémántot a lefolyóban

Phoenix - Egy vízvezeték-szerelõ képes volt arra, amire a közüzemi dolgozók nem: elõhalászta a csatornából egy nõ hétkarátos gyémántgyûrûjét, amelyet gazdája szerencsétlenül egy étterem toalettjébe hullatott.

A 70 ezer dollárt (közel 16 millió forint) érõ ékszer akkor esett le tulajdonosa ujjáról, amikor a vécé öblített, ezért a gyûrût a víz magával vitte a csatornahálózatba.
A közüzemiek kinyitották az étterem elõtti csatornafedelet, és folyamatosan öblítették a toalettet, hátha kimossa a gyémántot a víz. Sikertelenül.

Ekkor hívták a "szakik szakiját", Mike Robertset a Mr. Rooter nevû gyorsszolgálattól, aki "endoszkópos módszerrel" vágott neki a kincsvadászatnak: egy száloptikás kamerát engedett le a vécébe. Meg is látta a gyûrût, amely csak 1,5 métert haladt a csatorna felé a csészétõl. Innen azonban már nem volt kímélet: igazi "mûtétre" került sor. A vezetéket légkalapáccsal kellett megbontani, és mintegy nyolcórányi munkával feltárni az elveszett ékszert.

"Azt szokták mondani, a lányok legjobb barátja a gyémánt. Hát most a vízvezetékes bizonyult jobb barátnak. A gyûrû gazdája meg is hatódott, könnyeivel küszködött, amikor átadtuk neki a gyûrût. Megölelt és nem gyõzött hálálkodni" - mondta az este "szuperhõse".

A kis kaland nem volt olcsó. A város ezer dollárt, a Mr. Rooter 5600 dollárt számlázott a nõnek szolgálataiért, aki azonban olyan hálás volt, hogy ezen felül Robertsnek külön 400 dollárt adományozott, az étterem személyzetét pedig 200 dolláros jutalomban részesítette.