2024.04.26. - Ervin

Harry herceg leesett a lóról

Harry herceg leesett a lóról, de szerencsére nem lett semmi baja.
A brit trón harmadik számú várományosa - Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnõ másodszülött fia - Barbadoson, egy jótékonysági célú lovaspólómeccsen kötött ki a pálya gyepén.

A BBC hétfõn sugárzott felvételén látszik, hogy a 26 éves herceg hátasával túl szûkre mértezett egy lendületes jobbkanyart, és a ló elcsúszott.

Harry - a brit hadsereg hadnagya, a királyi légierõ jövendõ helikopterpilótája - rutinos mozdulattal gurult el a szintén elzuhanó ló közelébõl, és azonnal lábra pattant, dühösen öklözve egyet a levegõbe.

A lovaspóló iránti rajongással Károly herceg oltotta be két fiát, Harryt és a 28 éves Vilmost. A 62 éves trónörökös azonban maga már öt éve felhagyott e sajátos, nem teljesen veszélytelen sporttal, amelyet négy évtizedig ûzött.

Károly lovaspólókarrierje sem volt mentes balesetektõl: 2001-ben például, egy belemenés után a ló megbotlott és levetette hátáról a trónörököst, majd rá is esett. Károlyt, aki rövid idõre eszméletét is vesztette, mentõvel vitték kórházba, de ott kiderült, hogy nem szenvedett súlyosabb sérülést.
Tíz évvel korábban azonban valóban súlyos balesetet szenvedett lovaspóló közben: egy szerencsétlen esés következtében szilánkosan tört a jobb keze, amelyet hónapokig kezelni kellett.