rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
 • Kirúgták a séfet a macskás recept miatt

 • Share on Tumblr

  Felfüggesztették állásából azt az olasz televíziós séfet, aki mûsorában macskahúsból készíthetõ étel receptjét mutatta be. A RAI 1 televíziós csatorna La prova del cuoco címû napi mûsora, amelyben Beppe Bigazzi sztárszakács ízletes ételek elõkészítésének módját mutatja be, évek óta hatalmas nézettségnek örvend.

  loading...

  Most azonban a kritikák kereszttüzébe került, mert egy macskahúsból készített ételt mutatott be.

  "A macskahús sokkal ízletesebb, mint több más állat húsa" - fejtette ki a mûsorban Bigazzi. Mesélt egy régi toszkán szokásról is, amely szerint a leölt macskát három napon keresztül egy tó vizében kell tartani, hogy húsa felpuhuljon és így könnyebb legyen megfõzni.

  Bigazzi mûsora nagy felháborodást keltett. Az ENPA állatvédelmi szervezet felszólította a RAI-t, hogy állatkínzásra való buzdítás miatt váljon meg a szakácstól. A zöldek is követelték, hogy induljon büntetõeljárás Bigazzi ellen. Ezek miatt is döntött végül úgy a tv-társaság, hogy felfüggeszti a fõzõmûsor vezetõjét.

  Bigazzi szerint azonban csupán egy múltbéli, több olasz régióban elterjed hagyományra utalt, amikor a macsakahús elkészítési módját taglalta. "Csak egy régi szokásra vonatkozott az, amit mondtam" - magyarázkodott a sztárszakács.

  MTI


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Életfogytiglant is kaphat O.J. Simpson

  Bûnösnek találta egy Las Vegas-i esküdtszék fegyveres rablásban és emberrablásban, valamint több más erõszakos bûncselekményben szombaton O. J. Simpson egykori amerikaifutball-sztárt.

  A büntetést december 5-én szabja ki a bíróság. A 61 éves Simpson akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat.

 • Egy magyar sziklamászó halt meg az Alpokban

  Megcsúszott a jeges hegyoldalban, és kétszáz métert zuhanva életét vesztette egy magyar turista hétvégén Szlovéniában, a Júlia-Alpokban.

 • Szakított a sztárpár! Vége Jennifer Aniston és John Meyer kapcsolatának!

  A People magazinnak több forrás is megerõsítette, hogy a színésznõ és aktuális pasija már nem egy pár.

  „Csodásan érezték magukat együtt, de pillanatnyilag más-más irányba tart az életük” – nyilatkozta egy bennfentes.

  Meyer egyik barátja szerint könnyen elõfordulhat, hogy a pár kibékül, hiszen a zenész nem egykönnyen zár le egy kapcsolatot.

 • Tom Cruise negyedszer is vállalta a "lehetetlen küldetést"

  Újabb "lehetetlen küldetést" hajt végre Tom Cruise: a sztár elvállalta, hogy negyedszer is eljátssza a Mission: Impossible fõhõsét.

 • Disznótorossal gyógyítja a Kutyakölykök Tabánit

  Miután híre ment annak, hogy a Csillag születik gyõztese betegen fekszik otthon, a Kutyakölykök géppuskalábú táncosai nem sokat teketóriáztak, a Reggeli után fogták magukat és dacolva a vírussal meglepték csepeli otthonában Istvánt.

 • A kutyád 12 kérése hozzád!

  A kutyád 12 kérése hozzád!Most én szólok Hozzád, a Te kutyád! Gondozz, legyél felelős gazdi! Vigyázz és óvj! Cserébe hű barátod, családtagod leszek - mindenek felett!
  1. Életünket 10-15 évre kötjük össze. Jól gondold meg, ha magadhoz veszel!
  2. Szeress olyannak, amilyen vagyok, hisz Te választottál!
  3. Adj nekem időt, hogy megértsem mit akarsz tőlem! Mielőtt összeszidsz, jusson eszedbe, hogy Te is hibázol!

 • Emberi dominórekord dõlt meg

  Emberi dominórekord született az Egyesült Államokban: 850-en döntötték el egymást - ugyanennyi matraccal "puhítva" hanyatt esésüket.

 • Macska ürülék okozta halálát a nagypapának

  A 71 éves nagypapa szervezetébe akkor kerültek a veszélyes baktériumok, amikor a levágott füvet szedte össze a kertben. A macska ugyanis a kertbe járt végezni a dolgát.

  Az idõs férfi hányással és hasmenéssel került kórházba. A gyors orvosi segítség és a gyógyszeres kezelés ellenére azonban egy hónappal késõbb meghalt a kórházban.

  - A férjem mindig összeszedte a macska piszkot a kertben, mielõtt hozzáfogott volna a fûnyíráshoz. Nem tudom, hogy hogy történhetett ez most meg – mondta a férfi felesége.

 • Fegyverrel pózolók után vizsgálódnak a rendõrök

  Pózolj fegyverrel! Az interneten egyre több fotó jelenik meg éleslõfegyverrel fotózkodó fiatalokról.

  Egy napilap utánajárt, mit tesz a rendõrség a félelmet keltõ pozõrök megfékezésére. Több közösségi oldalon a feltett képek alá még azt is feltüntették, hogy éleslõfegyver látható a képen, egyesek még azt sem titkolták, hogy hozzátartozójuk rendvédelmi szervezetnél dolgozik, és az õ szolgálati fegyverével játszadoznak.

 • Idõs hölgynek álcázta magát egy bankrabló Németországban

  Aprócska idõs hölgynek álcázta magát egy bankrabló Németországban, minek következményeként a rendõrség letartóztatott öt valódi öreg nõt, bár csak rövid idõre.

  A bandita Hamburgban ment be egy fiókba hosszú kabátban, vastag szemüveggel, sállal a szája elé tekerve, odacsoszogott a pénztárhoz, kedvesen rámosolyogott az alkalmazottra, és elõrántott egy pisztolyt.

 • Bankba tette 91 kilónyi pénzét a koldus

  Kalkutta - Bankszámlát nyitott az indiai Kalkuttában egy koldus, és mindjárt 91 kilogrammnyi pénzt helyezett el rajta.

  Laksmí Dász elmondta csütörtökön a BBC brit hírszolgálati rádiónak, hogy ez az élete megtakarítása; negyven éve kéreget, azóta, hogy kiskorában megbetegedett gyermekbénulásban.

 • Britney Spears gyermekei káromkodnak!

  Ugyan még nem használják tökéletesen az angol nyelvet, káromkodni már kitûnõen tudnak Britney gyermekei.

  A 3 éves Sean Preston és a 2 éves Jayden James száját az elmúlt héten többször is elhagyták csúnya szavak több üzletben is, ám anyjuk nem intette õket illemre, ehelyett inkább bõszen vásárolgatott.

 • Apai örömök elé néz Caramel

  Apai örömök elé néz CaramelA 32 éves énekest és barátnőjét, Szilvit többször is látták kijönni egy nőgyógyászati magánklinikáról, ahonnan a hírek szerint legutóbb széles mosollyal az arcukon és egy ultrahangfelvétellel távoztak. „Attól a pillanattól, hogy Szilvit megismertem, azt éreztem, gyereket szeretnék tőle. Tudtam, hogy nagyon fiatal, még csak 18 éves, de hittem benne, hogy egy-két éven belül készek lennénk családot alapítani\" – nyilatkozta még 2011-ben Caramel, akinek vágya most úgy tűnik beteljesült. Caramel nem tagadta barátnője terhességét, de nem kívánt bővebben nyilatkozni.

 • Egyemberes nyelv

  Annyira kihaló nyelvet tanul egy francia mûvész, hogy feltehetõen csak õ fogja beszélni.

 • Vulkánkitörés miatt leállt a brit légi közlekedés

  Súlyos károkat okozhat a repülõgépek hajtómûveiben az a hamu, melyet egy izlandi vulkánkitörés után Skandinávia és Nagy-Britannia felé hordott a szél. A szigetországban teljesen leállt a légi közlekedés.

 • Veszélyben II. Erzsébet luxusélete

  Egyre olcsóbb a brit monarchia, fenntartása tavaly már alig több mint 60 pennyjébe került minden egyes alattvalónak. A Daily Mail brit lap már arról beszél, hogy az udvarnak vödrökbe kell gyûjteni a mennyezetrõl lefolyó esõvizet.

 • Meggyilkolták Christian Poveda dokumentumfilm-rendezõt!

  Gyilkosság áldozata lett Christian Poveda francia dokumentumfilm-rendezõ, fotóriporter Salvadorban - a férfi holttestét szerdán találták meg autójában, halálát fejlövés okozta.

  Poveda nemrég forgatott filmet a salvadori bûnbandákról. La vida loca (Õrült életek) címû filmjében az erõszakot az állandó megaláztatás és kizsákmányolás szülte gyûlöletre vezeti vissza.

 • Paris Hilton titkos eljegyzése

  Paris Hilton és Doug Reinhardt eljegyezték egymást? Az örökösnõ nem csinált titkot korábban sem házasodási szándékából, de most újra célozgatott az esküvõre, amikor egy díjat átvett jótékonysági munkájáért. A célzás ezúttal nem párjának, hanem Doug családjának szólt.

 • Christoph Waltz, az Oscar-díjas osztrák

  Aligha kételkedett benne bárki, hogy Christoph Waltz osztrák színész, a Becstelen Brigantyk sztárja az Oscar-díjat is megkapja, hiszen már szinte minden díjat begyûjtött zseniális alakításáért. Pedig a sikeres európai színészrõl korábban alig tudott valamit Hollywood.

 • Újra apa lesz Alec Baldwin

  A tavaly újra nõsült Alec Baldwin legszívesebben zokogna a boldogságtól.

 • Lindsay Lohan alul szeret lenni a szexben

  Lindsay Lohan alul szeret lenni a szexben, amikor a leszbikus barátnõjével Samanthaval szeretkezik.

  "Lindsay és Samantha papás-mamást játszanak és minden percét élvezik. És, igen, egy ágyban alszanak!" - tájékoztatta egy bennfentes az amerikai Star magazint. "Mind a kettõjüknek meghatározott szerepük van a kapcsolatban, Lindsay a passzív fél, a feleség, és ez bejött nekik."

  Meg nyilván azok a szexuális játékszerek is, melyeket nemrégiben szereztek be.

 • Vizsgálják a TV2 és az RTL SMS-szavazásait

  Egyeztetési eljárást kezdeményezett dr. Bodonovich Jenõ média- és hírközlési biztos a televíziós mûsorok szavazási rendjét kifogásoló panaszok ügyében az érintett médiaszolgáltatókkal.

 • Elbocsájtások a TV2-nél!

  Kollégáinak hét százalékától búcsúzott el tegnap, egyetlen délelõtt a TV2.

  A kereskedelmi csatornán reggel sorra hívták be az irodába és rúgták ki azonnali hatállyal az esetenként évek óta ott dolgozó munkatársakat.

  A 35 hirtelen menesztett tévés közül 11-nek a csatorna egyik vezetõ arca és fõszerkesztõje, Bárdos András mondta el a szomorú hírt, faarccal, mindenféle lelkizés nélkül.

 • Cápa végzett egy francia turistával!

  Cápa végzett egy francia turistával, aki a Vörös-tengerben búvárkodott egy elhagyatott helyen Egyiptom partjainál; 2004 óta ez elsõ halálos cápatámadás egyiptomi vizeken.

  "Egy francia állampolgár a Vörös-tengerben, Mersza-el-Alamtól délre veszítette életét" - jelentette be Jean-Marie Safa, a kairói francia nagykövetség szóvivõje.

 • Íme a világ leghülyébb táblája

  Alig egyetlen négyzetméternyi gazos területet véd FÛRE LÉPNI TILOS! táblával egy önkormányzat Nagy-Britanniában.

 • Jack Nicholson a fiatal csajokra izgul

  Hiába deresedik a halántéka, Jack Nicholson nem bír magával. Hollywood öregedõ rosszfiúja egy partin hevesen flörtölni kezdett Jessica Simpsonnal, aki az unokája is lehetne. Jessica teljesen kiborult, hiszen a vén amorózó nagyon durván nyomult rá.

 • Baleset történt a paksi atomerõmûben

  Üzemi baleset történt a paksi atomerõmûben. A Paksi Atomerõmû Zrt. rövidesen tájékoztatást ad az esetrõl, amely az MTI információi szerint hétfõn délután történt.

  Az eddigi információk szerint a karbantartás alatt álló négyes blokk reaktorcsarnokában daruval emeltek egy mûszert - neutron fluxusmérõt -, miközben a daru kötele elszakadt, és a mûszer leesett.

 • 145 éves a világ legidõsebb embere?

  Az idei, tízévente megtartott,indonéziai népszámlálás során egy 145 éves asszonyra bukkantak, aki 31 évvel idõsebb, mint a világ eddig nyilvántartott legöregebb embere - közölte a helyi média.

 • A vízvezeték-szerelõ talált gyémántot a lefolyóban

  Phoenix - Egy vízvezeték-szerelõ képes volt arra, amire a közüzemi dolgozók nem: elõhalászta a csatornából egy nõ hétkarátos gyémántgyûrûjét, amelyet gazdája szerencsétlenül egy étterem toalettjébe hullatott.

  A 70 ezer dollárt (közel 16 millió forint) érõ ékszer akkor esett le tulajdonosa ujjáról, amikor a vécé öblített, ezért a gyûrût a víz magával vitte a csatornahálózatba.

 • Wesley Snipes a Legfelsõbb Bíróság elõtt akarja igazolni ártatlanságát

  A Penge-trilógia sztárja mintegy 9 nappal börtönbevonulása után azzal a kéréssel fordult az ügyében eljáró bíróhoz, hogy engedélyezze ideiglenes szabadlábra bocsátását.

loading...