rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
 • Kirúgták a séfet a macskás recept miatt

 • Share on Tumblr

  Felfüggesztették állásából azt az olasz televíziós séfet, aki mûsorában macskahúsból készíthetõ étel receptjét mutatta be. A RAI 1 televíziós csatorna La prova del cuoco címû napi mûsora, amelyben Beppe Bigazzi sztárszakács ízletes ételek elõkészítésének módját mutatja be, évek óta hatalmas nézettségnek örvend.

  loading...

  Most azonban a kritikák kereszttüzébe került, mert egy macskahúsból készített ételt mutatott be.

  "A macskahús sokkal ízletesebb, mint több más állat húsa" - fejtette ki a mûsorban Bigazzi. Mesélt egy régi toszkán szokásról is, amely szerint a leölt macskát három napon keresztül egy tó vizében kell tartani, hogy húsa felpuhuljon és így könnyebb legyen megfõzni.

  Bigazzi mûsora nagy felháborodást keltett. Az ENPA állatvédelmi szervezet felszólította a RAI-t, hogy állatkínzásra való buzdítás miatt váljon meg a szakácstól. A zöldek is követelték, hogy induljon büntetõeljárás Bigazzi ellen. Ezek miatt is döntött végül úgy a tv-társaság, hogy felfüggeszti a fõzõmûsor vezetõjét.

  Bigazzi szerint azonban csupán egy múltbéli, több olasz régióban elterjed hagyományra utalt, amikor a macsakahús elkészítési módját taglalta. "Csak egy régi szokásra vonatkozott az, amit mondtam" - magyarázkodott a sztárszakács.

  MTI


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Nem bírja már az ágyban a Playboy-vezér

  Talán ha két másodpercig bírja az ágyban Hugh Hefner - legalábbis ezt állítja az exmennyasszony, Crystal Harris. A modell most elmesélte szerelmük kínos részleteit is.

 • Robert Pattinson képtelen túltenni magát a megcsaláson

  Kristen Stewart bármennyire is szeretné meg nem történtté tenni a megcsalást - Pattinson képtelen túltenni magát rajta.

 • Kiakadt Madonna Gagától

  A pop koronázatlan királynõje ugyanis besokallt attól, hogy a szõke provokatív énekesnõt mindenki hozzá hasonlítja. Madonna szerint ugyanis Lady Gaga nem más, mint egy rosszul sikerült kópia.

 • Demi Moore Twitteres fotója miatt vetkõznek a sztárok

  A 47 éves színésznõ a Twitteren mutatta meg, hogy néz ki bikiniben. Azóta újabb követõje akadt. Demi Moree ötlete annyira megtetszett a Melrose Place egykori sztárjának, Lisa Rinának, hogy õ is levetkõzött.

 • Tetszik Budapest Bruce Willis nejének

  Twitter üzenetben mondta el Bruce Willis felesége, hogy mennyire tetszik neki a budapesti állatkert.

 • Tilos a tánc, a hangos zene és a csók Dubajban

  Dubaj - A hangos zenehallgatást, a táncot, a meztelenkedést, de még a kézenfogva sétálást is helytelen viselkedésnek nyilvánították Dubajban a legújabb irányelvek szerint - adta hírül az el-Imárát el-Jaum címû, arab nyelvû lap.

 • Rihanna botrányos öltözete túl sokat mutatott

  Rihanna a tradicionális barbadosi karneválon vett rész, alig-ruhában. Az r'n'b cseppet sem szégyenlõs üdvöskéje, Rihanna a napokban hazalátogatott Barbadosra, hogy részt vehessen a tradicionális, évente megrendezett karneválon.

 • Gombos Edina melle természetesen nagy

  Gombos Edina melle valóban megnõtt, de nem olyan hirtelen és nem annyira, mint mindenki gondolja: 10 év alatt nõtt két számot az ikrek, és a mélyen dekoltált nyári felsõknek köszönhetõ, hogy ez a növekedés most mindenkinek feltûnt.

  „Azt látod viszont egy újságban, hogy a te melleddel foglalkoznak, nekem ez ciki. Betettek egy 10 évvel korábbi fotót, hogy ilyen volt és ilyen lett. Bárkirõl tennének be ilyen képet, látná a különbséget a fotókon” – mondta Gombos az Aktívnak.

 • Leharapta a nemiszervét, mert megcsalta!

  Katya Kharitovonovát két év börtönre ítélték, miután megtámadta meztelen férjét, Mikhailt, és fejbe verte legjobb barátnõjét egy állólámpával.

  Esti mozizásra hívta át oroszországi otthonába a házaspár a 33 éves Lizát. Amikor a feleség, a 36 éves Katya elaludt, a férj és Liza egymás karjaiba omlottak. "Liza elkezdte simogatni a hajam, a lábam és még ennél is továbbment" - mesélte a 40 éves férj a bíróságon.

 • Daniel Radcliffe a leggazdagabb brit fiatal

  A Harry Potter filmek sztárja végzett a 30 év alatti brit milliomosok toplistájának élén. A fiatal színész becsült vagyona körülbelül 46 millió font, amihez az utolsó két filmmel még körülbelül 25 milliót csap hozzá. De már így is 15 millióval elõzte meg a második hely birtokosát, a 25 éves Keira Knightleyt, aki „csupán” 30 milliós vagyonnal rendelkezik jelenleg.

 • Fábry Sándor hibázott! Közúti balesetet okozott!

  Súlyos közlekedési balesetet okozott Fábry Sándor! A showman épp hazafelé tartott leányfalui otthonába, amikor a település fõutcáján négy autót is összetört. A humorista elismerte felelõsségét.

  "A mûvész úr nagyon erõszakosan vezetett, szlalomozva, elõzgetve, gyorsan haladt, már messzirõl kiszúrtam a visszapillantóban. Inkább jobbnak láttam lehúzódni és elengedni, különben leszorított volna engem is az útról. A baleset épp elõttem történt, én is alig tudtam lefékezni."

 • Nyolcvankilenc milliárd dollárja volt pár órán át

  88 milliárd 888 millió 888 ezer 888 dollárral és 88 centtel gyarapodott egyik pillanatról a másikra egy férfi bankszámlája az Egyesült Államokban, amit õ kamatoztatni szeretett volna, a haszonból pedig jótékonykodni.

 • Osztják Pavarotti örökségét

  Róma - Megegyezett az örökségrõl Luciano Pavarotti özvegye és a tavaly elhunyt világhírû tenor elsõ házasságából született három lánya.

  Terri Robson, Pavarotti menedzsere elmondta, hogy a megegyezés "igen civilizált és baráti módon" jött létre, de további részleteket nem közölt.

  Anna Maria Bernini, Mantovani ügyvédje az Il Resto del Carlino címû regionális napilapnak annyit árult el, hogy méltányos alku született.

 • Cristiano Ronaldo volt barátnõje egy prostituált volt?

  Csaknem 140 ezer forintot, 460 fontot kell fizetnie annak, aki együtt szeretne lenni Fernandával, Cristiano Ronaldo volt titkos szeretõjével. A hölgyrõl egy angol bulvárlap kiderítette, hogy valójában prostituált.

  A lap munkatársa egy éjszakát töltött Fernanda társaságában, amikor megtudta, hogy a hölgy egy idõben igen közel állt Cristiano Ronaldohoz. Az örömlány mutatott néhány képet az újságírónak, amelyeken Ronaldo átölelte, illetve megcsókolta õt, valamint egy harmadikat, amin hármasban láthatóak Wayne Rooney-val egy Manchester United partin.

 • Új lemezzel készül Britney

  Talán végleg kezd kimászni a maga ásott gödörbõl Britney Spears. A legfrissebb hírek szerint ugyanis új lemezzel készül.

  Az elmúlt egy évben súlyos depressziója miatt gyakorta került igen kínos, botrányos helyzetekbe az énekesnõ, augusztusban könnyen lehet, hogy gyerekei felügyeleti jogát is elveszíti.

  Ám talán a magánélete is rendezõdhet, ha ismét szakmai sikereitõl lesz hangos a világsajtó. Ehhez az elsõ, és az egyik legfontosabb lépést a napokban jelentette be menedzsere. Larry Rudolph a sajtónak elárulta, Britney aláírta szerzõdését egy újabb nagylemezre.

 • Több milliót találtak, de visszaadták a tulajdonosának

  Kristy Allen és matematika tanár férje a helyi kisboltba mentek vásárolni, amikor egy kék zacskót vettek észre az egyik kuka tetején. A Clarksville-i (USA) fiatalasszony arra kérte a férjét, hogy nézze meg a zacskót, mert úgy néz ki, mint egy pénzeszsák.

 • Fapados szerelem

  Hongkong - Kórházba kellett szállítani egy hongkongi férfit, hogy el tudják választani éjszakai partnerétõl, egy tornapadtól, "akivel" egy parkban bukott le - jelentették csütörtökön a helyi lapok.

 • Virágokkal árasztotta el Kidman-mamát exférje, Tom Cruise

  London - Egy egész szobát megtöltõ virágözönnel köszöntötte volt nejét Tom Cruise abból az alkalomból, hogy Nicole Kidman vasárnap megszülte kislányát.

  A filmcsillag és férje, a countyzenész Keith Urban, akik a békés Nashville-t választották a kis Sunday Rose születési helyéül, százával kapja a jókívánságokat és virágcsokrokat a barátoktól és rajongóktól. Még Ausztrália miniszterelnöke, Kevin Rudd is csatlakozott a gratulálók táborához egy írásos üzenettel.

 • Lábbal vezette teherautóját egy román férfi, közben énekelt és vadul táncolt

  Lábbal vezette teherautóját egy román férfi, közben énekelt és vadul táncolt, persze csak poénból, de most lehet, hogy elveszti az állását.

  Énekelt, táncolt, és lábával vezette a teherautóját egy 23 éves román férfi, a bátyja pedig lekamerázta a vicces jelenetet, majd a felvételt föltette az internetre. Így aztán a férfi lebukott, és most lehet, hogy elveszti az állását.

 • Túlságosan kiütötte magát Kate Moss, a taxiba sem tudott egyedül beszállni

  Túlságosan kiütötte magát Kate Moss, a taxiba sem tudott egyedül beszállniA hét végén Kate Moss a londoni divathét forgatagában merült el: egy bemutató, és az azt követő vacsora után szombaton este a W magazin éjszakai partiján volt jelenése a London Edition szállodában. Hogy ott kivel múlatta az időt, és fogyasztotta teljes átéléssel a pezsgőt valamint a különböző koktélokat, arról nem szól a tudósítás, annyi azonban bizonyos, hogy hajnalban, hazafele tartva már úgy kísérték és segítették be a taxijába, ahol a hátsó ülésen szinte teljesen kiütve hevert. Vasárnapra azonban sikerült annyira összeszednie magát, hogy egy újabb divat show-n jelent meg.

 • Pingvinesküvõ egy kínai állatkertben

  Párzási idõszak lévén, az egyik kínai állatkertben azt találták ki a gondozók, hogy egy hím meg egy nõstény pingvint szertartásosan összeadnak.

  A két pápaszemes pingvin remekül festett ünnepi öltözékében, a võlegény a vörös nyakkendõben, a menyasszony pedig szintén vörös blúzban, miközben elhangzott a nászinduló.

 • Kutyasperma volt a tini vaginájában

  Igazat adott tegnap az ügyészség annak a 32 éves suceavai férfinak, aki megölte szeretõjét, miután meglátta, amint a lány éppen közösül egy kutyával. A nyomozás során megtalálták Rex kutya spermáját és szõrét a 18 éves tinédzserlány vaginájában és környékén.

 • Kelendõ a királyi étkészlet

  Minden elõzetes várakozást felülmúlóan kelendõ a brit trónörökösi jegyespár hivatalos eljegyzési ajándéka.

 • Markológéppel támadt a zsarukra egy férfi Sárváron

  Markológéppel támadt az intézkedõ rendõrökre egy férfi vasárnap Sárváron; az általa vezetett munkagépet több járõrautóval sem sikerült megállásra kényszeríteni, ezért az egyik rendõr több célzott lövést adott le a jármû kerekeire - közölte a rendõrség az MTI-vel. A férfit végül õrizetbe vették.

 • Egy papagájért pereskednek!

  Visszakerül eredeti tulajdonosához egy papagáj, miután három éve a madár elhagyta õt. A Tequila névre hallgató afrikai szürkepapagáj 10 év után szökött meg egy nõtõl.

  A madarat egy másik hölgy megtalálta és „a szárnyai alá vette”, a papagájnak a Lucky nevet adta. Idõvel véletlenül összebarátkozott a két nõ egy étteremben éppen annak okán, hogy kiderült: mindketten imádják a madarakat.

 • Szomáliai kalózok fogtak el egy dán hajót!

  Szomáliai kalózok fogtak el egy dán tulajdonban lévõ, de amerikaiak által üzemeltetett tartályhajót az Indiai-óceánon.

  A 21 fõs amerikai legénységnek valószínûleg nem esett bántódása. A hajót a szomáliai fõváros, partjaitól 400 mérföldre fogták el.

 • Egy szexjelenet forgatása közben sérült meg Nicole Kidman

  Egy durva szexjelenet forgatásakor sérült meg Nicole Kidman. A rendezõ le is állította a felvételt. Másnap, a sebeket rejtõ vastagabb sminkkel, a filmsztár vállalta a folytatás.

 • Önvédelmi bottanfolyam idõseknek

  Önvédelmi járóbottanfolyamot tart idõseknek egy brit nyugdíjas. A 61 éves nagypapa, Kevin Garwood háromszoros feketeöves dzsúdós. Maga fejlesztette ki botharcmûvészetét egyebek közt kardvívási, szuronydöfési technikákat tanulmányozva és beleépítve.

 • Bekábítószerezve fogtak el egy körözött személyt Nyíregyházán!

  Kábítószeres állapotban fogtak el egy körözött férfit Nyíregyházán a rendõrök, a 39 éves helyi lakost jogerõs szabadságvesztésének letöltése miatt.

  Az elfogásakor zavartan viselkedõ férfi szervezetében az alkalmazott gyorsteszt kábítószer jelenlétét mutatta ki.

 • 30 évvel ezelõtti rablásból származó pénzt fizetett vissza egy amerikai férfi

  Kirabolt egy üzletet 30 évvel ezelõtt – de nem bírt a bûntudattal, és három évtizeddel késõbb kamatostul visszafizette a pénzt egy amerikai férfi.

loading...