2024.04.26. - Ervin

Markológéppel támadt a zsarukra egy férfi Sárváron

Markológéppel támadt az intézkedõ rendõrökre egy férfi vasárnap Sárváron; az általa vezetett munkagépet több járõrautóval sem sikerült megállásra kényszeríteni, ezért az egyik rendõr több célzott lövést adott le a jármû kerekeire - közölte a rendõrség az MTI-vel. A férfit végül õrizetbe vették.
A munkagépet azért akarták ellenõrizni a sárvári rendõrök, mert azon nem volt rendszám - írta Szalai Ferenc, a Vas Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtóreferense a közleményben. Ismertetése szerint a rendõrök Sárvár-Hegyközségben figyeltek fel a jármûre, és követni kezdték.

A munkagép behajtott egy nagyáruház parkolójába, ahol megállt. A járõrök felszólították a sofõrt, hogy szálljon ki a vezetõfülkébõl, de a férfi ennek nem tett eleget, ismét elindította a jármûvet, kikerülte a rendõröket és Sárvár belvárosa felé vette az irányt.

A rendõrök fény- és hangjelzést is használva üldözõbe vették a markolót, közben rádión segítséget kértek. Egy másik gépkocsizó járõr a Rákóczi utcában igyekezett megállítani a monstrumot, de õket is kikerülte. Ezután a belvárosban az Ady Endre utcában keresztbe állt a munkagép elõtt egy járõrautó, amelyikkel ismét megállásra próbálták kényszeríteni. Miután a rendõrautók körbe vették a nehézjármûvet, egy szemtanú szerint a gép egy pillanatra megállt, majd vezetõje "megdöglötök rendõrök" felkiáltással, felemelt toló kanállal kormányozta a gépet az elõtte álló rendõrautó felé - írta a nem mindennapi eset részleteirõl a sajtóreferens.