2024.04.27. - Zita

Az amerikai katonák szolgálati gépükön is twitterezhetnek

A jövõben szolgálati számítógépükön is használhatják a Facebookot, a Twittert és más közösségi portálokat az amerikai hadsereg kötelékében szolgáló katonák.
Az Egyesült Államok védelmi minisztériuma hét hónapos vizsgálódást követõen engedélyezte a közösségi hálóra való csatlakozást. A magas rangú katonai vezetõk arra az álláspontra helyezkedtek, hogy a fiatal katonák körében több hasznot hoz, mint amennyi kockázatot rejt a közösségi portálok használata.

A közösségi oldalak "lényegi alkotórészei" a hadseregen belüli munkának és a nyilvánossággal folytatott kommunikációnak - hangsúlyozta William Lynn védelmi miniszterhelyettes.

A Pentagon korábban aggódott amiatt, hogy a bejegyzések révén esetleg titkok kerülnek nyilvánosságra, illetve lelassul az internet, ha a katonák magáncélokra is igénybe veszik a számítógépeket.

A külföldön szolgálatot teljesítõ katonák számára ugyanakkor a Facebook és más oldalak a kapcsolattartás fontos eszközeivé váltak.

Az egyes alakulatok parancsnokai mindazonáltal a jövõben is szükségintézkedéseket léptethetnek életbe, például hackertámadások elhárítására. A pornográf- és játékoldalakat továbbra is tilos lesz felkeresni. A közösségi oldalakat fõleg akkor blokkolják majd, ha azok használata veszélybe sodorhat egy bevetést, vagy ha leszûkül az internetsztráda.