2024.04.30. - Katalin, Kitti

Michael Jackson a Cirque du Soleil mûsorán

A Beatles és Elvis után 2011-re Michael Jackson számain alapuló turnét szervez a világhírû kanadai Cirque du Soleil társulata.
Az akrobata csoport bejelentette, hogy a tavaly nyáron 50 esztendõs korában elhunyt popsztár dalaira épített élõ show-mûsorral indul körutazásra 2011 késõ õszén. A turné után a produkció Las Vegasban állapodik meg, ahol a tervek szerint 2012-tõl a kaszinókat üzemeltetõ MGM Mirage egy ezzel a mûsorral megnyíló éjszakai mulatójában szórakoztatja majd a közönséget.

A társulat és a Jackson-hagyaték fele-fele alapon osztozik a költségeken és a bevételeken is. A hagyaték ugyanakkor külön részesül még a Jackson zenéje és más szellemi javai után járó jogdíjakból.

A néhai sztár édesanyja, Katherine közleményben fogalmazta meg, mennyire örül az egész Jackson család, hogy az énekesnek ezen a módon is emléket állítanak a cirkusz mûvészei.

Michael Jackson a Cirque du Soleil társulat nagy rajongója volt - idézte fel John Branca, a hagyaték egyik gondozója, megemlítve, hogy járt az énekessel a társulat elõadásain.

A montreali cirkuszmûvészeknek jelenleg is fut egy mûsora Las Vegasban, a Viva Elvis címû produkció Elvis Presley számait dolgozta fel.