2024.04.26. - Ervin

Öt évet kapott Michael Douglas kábítószerkereskedõ fia

Öt évi börtönbüntetést szabott ki egy New York-i bíróság Cameron Douglasra, az Oscar-díjas Michael Douglas fiára, akit kábítószer-kereskedelem miatt tartóztattak le tavaly nyáron.
A 31 éves Douglas-fiú olcsón megúszta, mivel ezért a bûncselekményért akár tíz évet is kaphatott volna. Ügyvédei szerint 2006 óta kereskedett metamfetaminnal és kokainnal, az üzletet egy elegáns manhattani szállodából intézte, ahol lakott.

A tárgyaláson az elítélt bocsánatot kért a családjától a "rémálomért", amelyet okozott. Mint mondta: tisztában van vele, hogy nehéz lesz, de igyekszik megragadni a most megkapott utolsó lehetõséget.

Richard Bergman bíró hangsúlyozta, hogy a vádlott 13 éves korától kábítószerezett, és megjegyezte, hogy a 2009 nyár óta rács mögött töltött idõ volt kamaszkora óta a leghosszabb idõszak, amelyet "tisztán" töltött.

A bíró említést tett a 37 - családtagoktól és barátoktól kapott - támogató levélrõl, amelyek mind arról próbálták meggyõzni, hogy Cameron Douglas képes szakítani a függõséggel, és kész rá, hogy változtasson az életén.

Nagyon kemény idõk várnak rá - mondta a bíró hozzáfûzve, hogy szerinte "könnyen meglehet, hogy ez az ügy és ez az ítélet az utolsó esélye".

Az eljárás során ügyvédei legfeljebb 3 és fél év börtönbüntetést kértek Cameron Douglas számára. Bergman bíró 300 ezer dolláros pénzbüntetést és öt év szabadságvesztést szabott ki rá, de ebbõl letöltöttnek vette az eddig letartóztatásban töltött csaknem egy évet.

Az ítélethirdetésen Michael Douglas és volt felesége, Cameron anyja is megjelent. Bár Catherine Zeta-Jones, Douglas jelenlegi felesége távol maradt, a bíróságnak küldött korábbi levelében azt írta, hogy mostohafia "figyelmes, elõzékeny, derék ember", õ soha nem tapasztalta rajta a szenvedélybetegség jeleit, sem a testvéreit, sem más családtagját soha nem bántotta.

Fia érdekében Michael Douglas is szót emelt: nyilvánosságra hozott ötoldalas levelében a Cameronra váró büntetés enyhítéséért folyamodott a bírósághoz.