2024.05.06. - Ivett, Frida

Michael Douglas elégedett fia büntetésével

Életmentõnek nevezte a fiára kábítószervádak miatt kirótt ötéves börtönbüntetést Michael Douglas, aki a 2010 április 20-i ítélethirdetés óta elõször szólalt meg.
A büntetés életmentõ lehet, az ötéves idõtartam megfelelõ - mondta mindezt az NBC csatornának.

Az Oscar-díjas színész reményei szerint fiának, a 31 éves Cameronnak büntetése alatt lesz ideje megszabadulni kábítószer-függõségétõl, amely 13 éves kora óta üldözi.

"Meghalt volna, vagy végeztek volna vele. A fiam kereskedett a kábítószerrel, egy idõben még végezni is akart magával" - mondta Michael Douglas.

Cameron Douglasre ötéves letöltendõ börtönbüntetést szabott ki a bíróság, amiért metamfetaminnal kereskedett egy felkapott manhattani szállodában.

"Idõbe telik, mire újjáépíti magát" - mondta fiáról a színész, aki hozzátette: az ítélethozatalig börtönben eltöltött idõ nagyon nehéz volt a család számára. "Minden hibája és betegsége ellenére Cameron nagyszerû fiatalember. Nem állnék mellette, ha nem így érezném" - fogalmazott Michael Douglas.

A 65 éves híresség elismerte, hogy legnagyobb részt õ a felelõs fia problémáiért. Távoli apaként írta le magát, olyannak, aki nem töltött elég idõt gyerekével, mert karrierje fontosabb volt.

Arra a kérdésre, hogy milyen tanáccsal szolgálna a kábítószerügyletekbe keveredõ gyerekek szüleinek, Douglas azt válaszolta: "Korán fülön kell csípni õket. A lehetõségek már korlátozottak, ha a gyerekek már elmúltak 18 évesek".