A különlegesség Etiópiában termesztett és pörkölt kávészemekbõl készült, a babot természetesen kézzel válogatják. "Az ízek mintha egy üveg igazán jó borból származnának - dicsérte a specialitást a kávét forgalmazó cég alelnöke, Steve Holt. - Érezni benne a sárgabarack, az ananász, a bergamot, a kivi és a lime ízét is. Mélyebb rétegekben pedig csokoládé bújik meg, a végeredmény letisztult".
A borsos árat alapvetõen a különleges kávé indokolja. A Nekisse kávéval kincsként bánnak a termesztés során, és New Yorkban sem rontanak az ízek harmóniáján.
"Ha tejet és cukrot adnak hozzá, sok íz elveszik belõle" - mondta egy fogyasztó.
Bármennyire finom is, a specialitás ára egyelõre távol tartja az érdeklõdõket, akik mégiscsak sokallják a 12 dollárt egy csésze kávéért.