2024.05.13. - Szervác, Imola

Két nap a halott mamával

Két napot töltött halott édesanyjával a lakásba bezárva egy három- és egy négyéves kislány Angliában, mire a szomszédok meghallották segélykiáltásaikat.
A szerdai brit sajtó beszámolói szerint a Liverpoolhoz közeli New Brightonban lakó testvérpár mindenféle módon igyekezett felhívni magára a figyelmet: kilógatták lábukat az emeleti ablakból, ruhadarabokat, egyéb tárgyakat dobáltak az utcára. A környékbeliek azonban csak akkor eszméltek rá, hogy valami baj történhetett, amikor a kislányok a levélbedobó nyíláson át kiabáltak ki, hogy valaki jöjjön az ajtóhoz.

A kihívott rendõrök betörték a bejárati ajtót, és a házban holtan találták a 29 éves mamát.

Értesülések szerint a hatóságok azt feltételezik, hogy Debbie Caldwell 48 órával korábban, esetleg kábítószer-túladagolásban halhatott meg. A liverpooli rendõrség az egész országot megrázó esetrõl egyelõre csak annyit közölt, hogy Debbie Caldwell halálának oka még nem ismert, a szakértõk a toxikológiai vizsgálat eredményét várják.

A szomszédok elmondták, hogy az édesanya nagyon kedves, szeretetreméltó fiatal nõ volt, aki mindig szépen öltöztette a kislányokat, és jól gondoskodott róluk.

A két kislányt végleges elhelyezésükig állami gondozásba vették.