2024.04.26. - Ervin

Elhunyt a Lynyrd Skynyrd rockbanda nevét ihletõ tanár

Elhunyt Leonard Skinner középiskolai tornatanár, aki a rock and roll történelemkönyvében lett lábjegyzet azzal, hogy tanítványai az õ nevét kölcsönözték rockbandájuknak, amelynek neve Lynyrd Skynyrd lett.
A nyugdíjas tanárt 77 évesen érte a halál, hosszú ideje Alzheimer-kórban szenvedett - jelentette a Florida Times-Union.

Leonard Skinner az 1960-as években azzal érdemelte ki diákjai "figyelmét", hogy nem szerette hosszú hajú tanítványait, és rendszeresen felügyelõhöz küldte õket, felfüggesztést róva rájuk.

A bosszúra szomjazó egyike - vélhetõen a késõbbi rockegyüttes gitárosa, Gary Rossington - egy alkalommal apjával együtt tért vissza a tanárhoz. A szülõ védelmébe vette loboncos fiát mondván, hogy a gyereknek muszáj hosszú hajat viselnie, mert csak így illeszkedik abba a zenekarba, amelynek fellépéseibõl származó bevételeivel a család megélhetését segíti.

Az együttes késõbb felvette a Lynyrd Skynyrd nevet, és világhírnévre tett szert, legnagyobb slágereik között a Sweet Home Alabama és a Freebird címû dalokat emlegeti az utókor.

Leonard Skinner késõbb barátságba került egykori diákjaival, "nem nagyon tudott mit csinálni, úszott az árral" - fogalmazott egy alkalommal. Különösen a 2001-ben elhunyt Gene Odom basszusgitárossal, illetve az 1977-ben repülõszerencsétlenségben meghalt Ronnie Van Zant testõrével ápolt szoros kapcsolatot.