2024.04.26. - Ervin

Borásznak áll Sting

Borásznak áll Sting
Róma - Bortermelõ lesz Sting; a világhírû brit rockzenész Toszkánában vásárolt birtokán állít elõ borokat, amelyekbõl az elsõ palackok szeptemberben kerülnek piacra.

Az 58 éves zenész egy 2002-es árverésen tett szert a toszkánai Chianti közelében fekvõ 200 hektáros birtokra, amelynek termésébõl szeptemberben 30 ezer palack bor kerül a piacra.

A borok neve és a címke egyelõre titok - írta szerdán a Corriera della Sera címû olasz lap.
"Igazi rockbor lesz. A bor a karakteres Sangiovesébõl készül, de a helyi Colorino szõlõ révén szvinget is kínálunk. A cabernet és a merlot pedig a nemzetközi popzenét képviseli" - mondta Paolo Rossi, Sting borvállalatának igazgatója.

A jövõben Sting a birtokán felügyeli a saját, számozott csúcsminõségû borainak elõállítását. A zenész olívaolajat és gesztenyemézet is elõállít földjén, ezekre csak a londoni Harrod,s áruházban és az interneten keresztül lehet szert tenni. A közeljövõben azonban egy boltot is nyit Figline Valdarnóban, ahol birtoka található.

"A környezet iránti elkötelezettségem az amazóniai esõerdõk megvédéséig nyúlik vissza. Olyan élelmiszereket akarok a családomnak adni, amelyek táplálják és nem szegényítik a Földet. A hagyományos eljárásokat választottam, és nem a növényvédõ szereket" - mondta a Police együttes egykori frontembere.