2024.05.13. - Szervác, Imola

Hamis a néhai Nina Wang, Ázsia leggazdagabb asszonyának a végrendelete!

Hamis a néhai Nina Wang, Ázsia leggazdagabb asszonyának a végrendelete!
Hamisítvány a néhai Nina Wang, Ázsia leggazdagabb asszonyának az a végrendelete, amelyben dollármilliárdjait fengsujmesterére hagyta - jelentette be a család ügyvédje hangsúlyozva, hogy bizonyítani is tudja a vádat.

Wang, akinek vagyonát több mint 4,2 milliárd dollárra (984 milliárd forint) becsülték, 2007 áprilisában hunyt el rákbetegségben. Mivel halála után két, egymásnak ellentmondó végrendelet került elõ, komoly örökösödési háború tört ki a kedvezményezettek között.
Tony Csan nõs üzletember, a fengsuj megszállottja azt állította, hogy õ az egyedüli örökös, s ezt egy 2006-ban lejegyzett végakarattal támasztotta alá, amely állítólag Wang asszony a halálos ágyánál készült. Csan nem titkolta, hogy az asszony szeretõje volt.

Vang családja azonban egy korábbi, 2002-ben kelt végakaratra hivatkozott, s ügyvédjük hétfõn bejelentette: a márciusban elkészült szakértõi jelentés szerint a késõbbi végrendelet hamisítvány.

"Ez nagyon súlyos vád. Ezért csak most tudtunk elõállni vele, amikor már megfelelõ bizonyítékunk van rá" - magyarázta Keith Ho, a család jogi képviselõje, hogy miért nem jelezték korábban a gyanút.

Ho elmondta, hogy a következõ, április 14-i bírósági tárgyalásra húsz tanút idéz be az állítás alátámasztására.

A Wang család ügyvédei korábban azzal vádolták a fengsujmestert, hogy örök életet ígért a súlyos beteg asszonynak, hogy kiforgassa a vagyonából. A fengsuj az õsi kínai asztrológia része, s lényege szerint a természeti erõk harmóniája megalapozza a szerencsét és a jó egészséget.

Wangot életében a világ 154. leggazdagabb embereként tüntette fel a Forbes üzleti magazin. Az asszony 2005-ben vette át egykori férje üzleti birodalmát. Teddy Vangot 1990-ben elrabolták, s bár a váltságdíjat kifizették, sohasem került elõ, s 1999-ben nyilvánították halottnak.