2024.05.14. - Bonifác

Majdnem elütötték Zimány Lindát!

Majdnem elütötték Zimány Lindát!
Motorkerékpárt és autót vezetni sokan megtanulnak, az útjainkon tapasztalható mindennapi nyüzsgés, a lüktetõ forgalom azonban sajnos nagyon sok esetben figyelmetlenné és türelmetlenné teszi a közlekedõket, amely rengeteg balesetet okoz. Sztárok is csatlakoztak ahhoz a kampányhoz, melynek célja a felelõsségteljes, körültekintõ vezetés elterjesztése.

Ha valaki a nyeregben vagy a volán mögött idegesen, feszülten vezet, az nemhogy mástól, de saját magától sem remélhet udvarias, biztonságos magatartást - erre nap mint nap mindannyian tucatnyi példát látunk.
Egy most induló, számos sztárt felvonultató kampány küldetése a gyalogosok és a kamionsofõrök számára is evidens: gyarapítani szeretné azon közlekedõk táborát, akik felelõsségteljes magatartásukkal és példamutató, körültekintõ jármûvezetésükkel kulturált körülmények között hagyják maguk mögött a kilométereket. A Fair vezetõ kampány idén kiemelten foglalkozik az autósok és a motorosok viszonyával.

Ördög Nóri, az RTL klub mûsorvezetõje autós iskolát vezetõ édesapjától tanulta meg a fair közlekedés alapjait. "Reggelente, amikor apu vitt az iskolába, megfigyeltem, hogy mennyire körültekintõen és óvatosan vezet, mindenre odafigyelve. Így számomra ezek a dolgok egyértelmûek voltak, amikor jogosítványt szereztem. Szerintem az a legfontosabb, hogy semmit ne rutinszerûen csináljunk, hanem körültekintõen. Használjuk a tükröket, figyeljük a másikat. Mindkét tábornak alkalmazkodni kell, hogy biztonságosan közlekedjünk" - mondta el véleményét Ördög Nóri.

Rákóczi Feri szerint az autósok és motorosok között mindig is lesznek ellentétek. "Szerintem örök párharc van a vezetõk között. Valamilyen komoly és nagy lépés kellene, hogy az autósok és motorosok megbékéljenek egymással és harmonikusan közlekedjenek. Egy ilyen kampány mindenképpen pozitívan befolyásolhatja a vezetõket. Én magam igyekszem figyelni a motorosokra, hisz egy-egy szituációban egy apró kormánymozdulattal segíteni tudunk a másikon" - vélekedett a Danubius Pirítós mûsorvezetõje.

Zimány Linda gyalogosan is szembe került már motorosokkal. "Nem egyszer fordult elõ, hogy a zebrán majdnem elütött egy motoros, mert nem figyelte a dugóban, hogy pirosra váltott a lámpa. Szerencsére komolyabb baj nem történt, de bosszantónak tartom, hogy nem elég körültekintõek. Természetesen az autósok is jobban figyelhetnének a motorosokra, mindkét félnek van mit tanulnia" - mondta az ismert modell-mûsorvezetõ.

A pozitív kezdeményezést Horváth Éva, Dukai Regina, Orosz Barbara, Gönczi Gábor, Müller Attila, Kinter Oszkár, Abaházi Csaba, Szujó Zoltán és Ádok Zoli is támogatja.